Divisionen har været drabelig de seneste år, men hvordan ser den ud med ovenpå Rams’ Super Bowl-sejr, Russell Wilson exit fra Seahawks og Trey Lance entreren som ny starter for 49ers?

Hvem er bedst og hvem er værst? Gul Kluds Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger har vurderet alle positionsgrupper på alle hold i NFL for at rangere de 32 NFL-hold. I NFC West finder vi de forsvarende Super Bowl-mestre fra Rams, men de skal nok blive godt udfordret af et stærkt 49ers-forsvar, lynhurtige Kyler Murray. Seahawks findes også.

Los Angeles Rams er forsvarende mestre, når 2022-sæsonen snart skydes igang, men meget tyder på endnu en tæt sæson, hvor mange hold kan byde sig til. Frem mod sæsonen har Gul Kluds Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger bedømt alle positioner for alle hold og lavet en rangering af de 32 hold inden sæsonen.

Hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke bedømmelseskriterier, som er brugt, kan læses i bunden af artiklen, hvis man er interesseret. Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til @Valuefootball eller @Teisjoranger på Twitter eller stilles på Gul Kluds Facebook-side, hvor vi også vil se dem.

Se alle gennemgangene:
NFC East | NFC North | NFC South | NFC West
AFC East | AFC North | AFC South | AFC West

Se optakter til NFC West:

Cardinals49ersRamsSeahawks

Angreb (hold mobil vandret):

 QBRBWRTEOLSamlet angrebVægtet angrebVægtet placering
Rams878,57636,544,678
49ers677,59,56,536,541,67Delt-18
Cardinals8676,5633,541,67Delt-18
Seahawks56,57,57632,037,0026

Rams er forsvarende Super Bowl-mestre og har mange gode ingredienser på angrebet. Matthew Stafford er en dygtig quarterback, og receiver-gruppen er virkelig stærk med Cooper Kupp, Allen Robinson og Van Jefferson. De er også solide på runningback og tight end med Cam Akers og Tyler Higbee, men usikkerheden opstår på den offensive linje. Andrew Whitworth er væk, og selvom Joseph Noteboom er acceptabel, så er det en klar svækkelse. Derudover har holdet sagt farvel til guard Austin Corbett, og de har dermed mistet deres to bedste linjefolk fra 2021. Det er alvorligt spørgsmål, om Noteboom og Coleman Shelton er klar til at overtage, og dybden er i forlængelse af dette også kraftigt svækket.

49ers‘ angreb har flere gode spillere på angrebet, og især tight end George Kittle er en af de bedste i ligaen. Derudover er receivergruppen spændende med giftige Deebo Samuel og talentfulde Brandon Aiyuk, som har vist potentiale uden at forløse det endeligt endnu. Elijah Mitchell gjorde det glimrende på runningback i 2021. Den offensive linje har en superstjerne i Trent Williams på venstre tackle, men indvendigt er usikkerhederne betydelige, og derfor kan 49ers’ offensive linje ende med at blive gennemsnitlig. I år overtager Trey Lance på quarterback, og det kan både blive fugl eller fisk. Han har intet vist endnu, og det ville normalt give en karakter lavere end 6. De har dog stadig Jimmy Garoppolo, som giver et sikkerhedsnet for, hvor lavt bundniveauet på quarterback bør være.

Cardinals‘ angreb er på mange måde en enmandshær, hvor Kyler Murray skal skabe noget. James Conner er udmærket, men ikke noget særligt på runningback. Receiver-gruppen har nogle gode spillere, men DeAndre Hopkins er ude de første seks kampe, og så meget synes vi ikke, at Marquise Brown har vist endnu. Den offensive linje er ligeledes lidt usikker, især på guard. Hvis Josh Jones eller Will Hernandez kan få gang i karrieren, kan det blive glimrende, men det har de ikke indtil videre vist. Derudover er dybden ikke fantastisk på mange af positionerne.

I Seattle er det nye tider, nu hvor Russell Wilson har sagt farvel til holdet. Det betyder, at Geno Smith skal være starter, og det er virkelig ikke imponerende. Resten af angrebet har ellers nogle okay spillere. Rashaad Penny viste lidt potentiale i 2021, mens D.K. Metcalf og Tyler Lockett er to rigtig dygtige receivere. Den offensive linje har ikke bevist meget endnu, men med to rookies på de to tackle-positioner er der potentiale til, at det kan blive den bedste linje i en del år. I sidste ende er det dog svært at rangere højt på angrebet med Geno Smith og Drew Lock som quarterbackmulighederne.

Forsvar (hold mobil vandret):

 IDLEDGELBCBSSamlet forsvarVægtet forsvarVægtet placering
49ers7,599,57639,041,176
Rams105,5786,537,039,179
Cardinals6,55,565831,032,5Delt-27
Seahawks6,55,56,54,5831,032,1730

49ers‘ forsvar bed virkelig fra sig mod slutningen af 2021, og det var ikke uden grund. Enheden har masser af talent, og især oppe foran vælter de sig i spændende spillere. Indvendigt er Arik Armstead en profil, der kan flyttes rundt på hele linjen. Han suppleres glimrende af Javon Kinlaw, der har potentiale til endnu mere. Udvendigt er Nick Bosa et mareridt for enhver tackle, mens Samson Ebukam, Drake Jackson og Kerry Hyder nok skal være hæderligt supplement. Linebacker-gruppen er super, og Fred Warner er ligaens bedste linebacker i opdækningen. Cornerbackgruppen bør være forstærket med tilgangen af Charvarius Ward, selvom K’Waun Williams har forladt holdet. Safety er lidt mere usikkert, nu hvor Jimmie Ward er skadet, men når han spiller, bør det gå an.

Hos Rams er den altoverskyggende stjerne selvfølgelig Aaron Donald. Han sikrer dem topkarakter på indvendig defensiv linje, men desværre for Rams, så ser EDGE-gruppen ret svag ud. Efter afskeden med Von Miller har de ikke en oplagt udvendig pass rusher af høj kvalitet. Bobby Wagner pynter på linebacker-gruppen, selvom hans niveau var let dalende sidste år. Jalen Ramsey trækker cornerback-karakteren godt op, men Troy Hill og David Long er umiddelbart begge tålelige.

Cardinals‘ forsvar har mistet nogle spillere siden sidste år, og især på EDGE efterlader det dem tynde uden Chandler Jones. Derudover savner man et gennembrud på linebacker, hvor Isaiah Simmons og Zaven Collins ikke er slået igennem endnu. 5-tallet på cornerback var fra før, holdet hentede Trayvon Mullen hos Raiders, og han havde nok løftet karakteren til 6 eller 6,5, hvilket havde løftet dem en håndfuld placeringer. På safety har de en af ligaens bedre grupper med Budda Baker og undervurderede, men nyrige, Jalen Thompson.

Seahawks‘ forsvar har en del spændende spillere rundt omkring, men for få af dem har vist endeligt topniveau endnu. Hvis Darrell Taylor slår igennem på EDGE, bør ham og Uchenna Nwosu være en habil duo. Hvis ikke ser gruppen tynd ud. Jordyn Brooks viste mange lovende takter sidste år, og hvis fortsætter udviklingen sammen med Cody Barton, kan det blive fornuftigt. Safety-gruppen er også stærkt med Jamal Adams og Quandre Diggs. Den store akilleshæl er cornerback-gruppen, hvor holdet har tæt på nul bevist talent. Det kunne meget vel være to rookies, der starter, og det kan blive en kæmpe svaghed for Seahawks. Eller det kan blive godt, og så vil de gøre karakteren til skamme.

Opsummering (hold mobil vandret):

 Samlet angrebSamlet forsvarSpecial teamsTrænereTotalVægtet totalRangering
Rams36,537,07,59,590,5105,335
49ers36,539,07991,5103,179
Cardinals33,531,06777,590,1722
Seahawks32,031,07,56,577,084,6727

Los Angeles Rams og San Francisco 49ers ser begge stærke ud. Forud for sæsonen ser Rams’ angreb lidt stærkere ud end 49ers’, mens 49ers’ forsvar har overhånden over Rams’. Spørgsmålet er så, hvad Trey Lance kan hos 49ers, og hvorvidt Rams kan finde et pass rush på forsvaret. Det ville kunne løfte dem højere, end rangeringen her placerer dem.

Arizona Cardinals var 7-0 sidste sæson, inden det hele kollapsede, og i år ser holdet lidt udvandet ud. Kyler Murray er dygtig, men han står også en del alene med det offensivt. På forsvaret er der store spørgsmålstegn på EDGE og cornerback, og det vil i høj grad være op til Vance Joseph at få meget ud af lidt, hvis Cardinals’ forsvar ikke skal være under middel. Seahawks ser ud til at gå en halvsvær sæson i møde, fordi de har divisionens dårligste quarterback. Resten af holdet har dog nogle spændende spillere, som man forhåbentligt kan bygge på til fremtiden.


Sådan er vi gået til opgaven
At bedømme alle holds positionsgrupper er en halvkompliceret sag, hvor mange forskellige faktorer spiller ind. Vi vil prøve at forklare, hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke ting vi har valgt at lægge vægt på, når vi laver sådan en øvelse.

Først og fremmest skal vi selvfølgelig understrege, at dette er vurderinger lavet af karakterartiklernes ophavsmænd (Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger). Derfor er der med garanti nogle, som vil være uenige i forskellige aspekter af vurderingerne, og det er også fair nok. Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller ønsker uddybning af et eller andet, er du derfor velkommen til at henvende dig på Twitter til @Valuefootball, @Teisjoranger eller på Gul Kluds facebookside, hvor vi også vil se din kommentar. Vi er i høj grad villige til at uddybe vores vurderinger.

Karakterskalaen
Karakterskalaen er en simpel skala fra 1 til 10, hvor vi i også uddeler halve-karakter for at kunne håndtere grænsetilfælde lidt bedre. Et 10-tal gives til de bedste positionsgrupper i NFL, og dette er positionsgrupper, der ikke har nævneværdige svagheder og både indeholder topkvalitet, sikkerhed og lidt dybde. Et 1-tal gives omvendt til en fuldstændig uacceptabel gruppe, der er en hån af holdets fans – denne karakter har heldigvis ikke været i anvendelse i år. 6-tallet svarer til, at den givne positionsgruppe er “middel” for NFL.

I kan se alle karakterbeskrivelser i tabellen i højre side.

Hvilke spillere giver hvilke karakterer?
Efter alle positioner har fået en karakter, finder vi et en summeret karakter, som er angivet i artiklerne.

Ikke alle positioner i NFL er dog lige vigtige. For eksempel er quarterbacken klart vigtigst på banen. Derfor kan I også læse en “vægtet karakter” i tabellerne.

Hvordan vi har vægtet forskellige positioner, kan ligeledes ses i skemaet til højre.

Quarterbacken og trænerstaben er alfa, omega i NFL, så disse vægtes virkelig højt, hvorefter den offensive linje, pass rush og cornerbacks ligeledes er vigtige. Nogle positioner som eksempelvis tight end og linebacker er svære, da de allerbedste spillere på disse positioner betyder meget. Her snakker vi typer som Travis Kelce, George Kittle og Micah Parsons. Men kommer du først forbi de 2-5 allerbedste, så har det eksempelvis vis ikke ret stor betydning for holdet, om du har Adam Trautman eller Noah Fant.

I forbindelse med karaktergivningen er der også lagt vægt på reservernes niveau lidt afhængigt af positionen. På nogle positioner (Tight end, quarterback) er bredden oftest ikke så vigtig/relevant, og her vil karakteren oftest primært være givet til den startende spiller. På andre positioner (Offensiv linje og Indvendig defensiv linje) spiller bredden en vigtigere rolle i holdets karakter, da én god spiller sjældent kan gøre det alene. Som skrevet i indledningen er det en halvkompliceret sag at bedømme alle positionsgrupper fair og ens. Faktisk kan man ifølge kloge hoveder kun behandle folk (eller positioner) ens, ved at behandle dem forskelligt…

Det betyder for eksempel, at en WR-gruppe med én superstjerne og halvdårlige fyldspillere kan få 7, mens en offensiv linje med én superstjerne og 2-3 svage led kan få 5 eller måske endda 4. Hvis man skal oversætte det til europæisk fodbold kan en stjerneangriber som Messi (WR) gøre en del alene, mens en forsvarskæde (OL) sjældent er meget stærkere end det svageste led.

Special Teams
Special teams er ikke det område, der får mest opmærksomhed, og det er også et område, vi ikke kigger så meget på, når sæsonen folder sig ud. Dele af vores vurderinger læner sig derfor op ad tal, statistikker og vurderinger lavet af analysehjemmesiderne Pro Football Focus og Football Outsiders. Det drejer specielt om holdets evner til at stoppe returns. Hvis der har været stor udskiftning i trænerstaben eller blandt special teams-spillere vil holdet arbejde sig hen mod en middel karakter.

Rookies og ukendte spillere
Til sidst er der selvfølgelig en masse ukendte spillere i form af rookies, hvoraf mange vil spille store roller for holdene. Hvem der slår igennem og bliver gode eller dårlige i år, har vi ikke forsøgt at forudsige i denne karaktergivning. Derfor vil alle førsterundevalg generelt være anset som et 5-tal eller et 6-tal, mens rookies, der er valgt senere, vil blive betragtet som mere usikre og ikke rigtigt tæller for noget andet end potentielt fyld/rotation.
Helt nye og ukendte cheftrænere får 5,5 eller 6 i karakter men indeholder selvfølgelig stor usikkerhed. Hvis trænerne tidligere har bevist kvaliteter i et tidligere job, kan der gives en lidt højere karakter. Offensive og defensive koordinatorer tæller med i karakteren for trænerstaben og kan både trække karakteren et par karakterer op eller ned.

Det er ikke en forudsigelse
Det er vigtigt at understrege, at dette ikke skal fungere som en form for forudsigelse. Der er mange faktorer, som spiller ind i NFL, og dette er blot en vurdering af holdenes beviste talentniveau på vej ind i 2022-sæsonen. Der vil være en naturlig usikkerhed fra de nye træneres præstationer, overraskende udviklinger hos spillere og niveauet hos både rookies og andre ukendte spillere på NFL-niveau. Nogle spillere kan vi tro på vil løfte niveauet i 2019, men indtil vi ser det, kan vi ikke belønne dem i denne karaktergivning. Unge hold med spillere i udvikling vil deraf naturligt have det svært i en øvelse som denne.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, så smid dem til os på Twitter på @Valuefootball eller @Teisjoranger.

Se alle gennemgangene:


NFC South | NFC West | NFC East | NFC North


AFC South | AFC West | AFC East | AFC North