NFC South har de forsvarende Super Bowl-mestre, mens New Orleans Saints for første gang i halvandet årti ikke har Drew Brees som quarterback. Hvad betyder det for Saints, når Gul Kluds Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger rangerer de fire hold i NFC South mod resten af ligaens hold?

Hvem er bedst og hvem er værst? Gul Kluds Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger har vurderet alle positionsgrupper på alle hold i NFL for at rangere de 32 NFL-hold. Vi begynder i NFC South, der har de forsvarende Super Bowl-mestre og tre hold i større eller mindre genopbygning. Ikke overraskende klarer de forsvarende Super Bowl-mestre sig godt i vurderingen.

Corona viser stadig sit grimme ansigt rundt om i verden, men 2021-sæsonen ser i NFL ud til at være mere på vej mod normalen end den tumultariske 2020-sæson. Frem mod sæsonen har Gul Kluds Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger bedømt alle positioner for alle hold og lavet en rangering af de 32 hold inden sæsonen.

Hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke bedømmelseskriterier, som er brugt, kan læses i bunden af artiklen, hvis man er interesseret. Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til @Valuefootball eller @Teisjoranger på Twitter eller stilles på Gul Kluds Facebook-side, hvor vi også vil se dem.

Se alle gennemgangene:
NFC South | NFC West | NFC East | NFC North
AFC South | AFC West | AFC East | AFC North

Se optakter til NFC South:

Falcons Panthers SaintsBucs

Angreb (hold mobil vandret):

 QBRBWRTEOLSamlet angrebVægtet angrebVægtet placering
Buccaneers8,56,598,58,541,0050,331
Falcons7,566,57633,0040,33Delt-15
Saints6954,58,533,0039,00Delt-20
Panthers4,59755,531,0035,0030

Det kan ikke siges meget anderledes end, at Tampa Bay Buccaneers har et uhyggeligt hold. Offensivt har de stadig den dygtige Tom Brady, som til trods for sine 44 år stadig får 8,5, hvilket kun fire quarterbacks gør bedre i vores rangering. På wide receiver er Mike Evans, Chris Godwin, Antonio Brown og Scott Miller en uhyggelig kvartet. Hvis Antonio Brown genfinder 95% af sit gamle jeg, er det et stensikkert 10-tal. Tight end gruppen har tre mand, der burde starte i ligaen, og Gronkowski giver stadig meget til holdet. Den offensive linje løftede sig gevaldigt i 2020, hvor især Tristan Wirfs var en åbenbaring. Eneste middelmådige punkt er runningbackgruppen.

Hos Falcons er det en del jævne karakterer. Matt Ryan er stadig dygtig, men Mike Davis er gennemsnitlig, og wide receiver-gruppen er stadig ikke fantastisk bag den blændende Calvin Ridley. Hvis Kyle Pitts bliver så god som håbet, så er 7 ikke nok, men indtil Pitts beviser det, må ham og Hurts nøjes. Den offensive linje har et par gode spillere, men også nogle usikre punkter. Alt i alt et solidt angreb, der dog har potentiale til endnu mere med Pitts og de unge på den offensive linje.

For første gang i halvandet årti er det ikke Drew Brees, der er Saints‘ quarterback. I stedet er det Jameis Winston og eller Taysom Hill. Vi kan egentlig godt lide Winston, så Saints sniger sig op på et 6-tal. Ellers ligger deres styrker hos Alvin Kamara og den stærke offensive linje. Wide receiver og tight end se tyndt besat ud efter Michael Thomas’ skade, som trækker Saints ned på et 5-tal.

Panthers runder divisionen af offensivt, og det gør de primært, fordi vi ikke tror en dyt på Sam Darnold. McCaffrey er ellers god, og deres receiverguppe ganske udmærket. Vi har det dog også svært med typer som John Miller, Pat Elflein og Cameron Erving på den offensive linje.

Forsvar (hold mobil vandret):

 IDLEDGELBCBSSamlet forsvarVægtet forsvarVægtet placering
Buccaneers88,597,5740,0042,331
Saints67,57,56,5835,537,,6711
Panthers5,57,566,56,532,034,6724
Falcons7,55,57,56531,532,8325

Nummer et offensivt, nummer et defensivt. Tampa Bay Buccaneers har det mest komplette hold, vi har gradet i de fem år, vi har lavet denne øvelse. Ndamukong Suh og Vita Vea er dygtige, Shaq Barrett og JPP stadig giftige, og så blæser Lavonte David og Devin White rundt og laver store spil på linebacker. Lidt svagere er holdet i deres bagkæde, men så er det heller ikke værre. Carlton Davis og Antoine Winfield Jr. viste gode takter sidste år.

Saints klarer sig faktisk ret pænt på forsvaret. Man kan diskutere, om David Onyematas karantæne burde trække den indvendige defensive linje-karakter lidt ned, men forsvaret har stadig profiler som Cameron Jordan på EDGE og Demario Davis på linebacker. Cornerback-gruppen er lidt usikker, men Marcus Williams og Malcolm Jenkins mener vi stadig er en god duo.

Hos Carolina Panthers savner vi lidt på den indvendige defensive linje, og vi synes, at Shaq Lawson og linebacker-gruppen egentlig er lidt overvurderet. Vi synes dog, at EDGE-gruppen med Brian Burns og Haason Reddick fortjener en pæn karakter, og så kan cornerback blive ganske hæderligt, hvis Jaycee Horn slår til.

Falcons har i årevis haft problemer på forsvaret, og talentmæssigt eksisterer de stadig. EDGE-gruppen er skuffende anført af skuffende Dante Fowler Jr., og nede bag ved er vi usikre på cornerback-gruppen og safety-gruppen, der begge ser ganske middelmådige ud. Deion Jones og Grady Jarrett sikrer holdet sine bedste defensive karakterer.

Opsummering (hold mobil vandret):

 Samlet angrebSamlet forsvarSpecial teamsTrænereTotalVægtet totalRangering
Buccaneers41,040,068,595,5111,671
Saints35,035,59885,595,6713
Falcons33,031,57677,587,5023
Panthers31,032,066,575,584,6727

Bedste forsvar og bedste angreb. Der er ikke meget tvivl om, at Buccaneers snupper førstepladsen. Special Teams var ikke imponerende sidste år, men det betyder ikke meget i denne sammenhæng. Flot førsteplads til en utrolig balanceret trup.

Saints kombinerer et gennemsnitlig angreb og et solidt forsvar med en dygtig trænerstab og godt special teams. Vi kan dog bedre lide Bucs’ koordinatorer, især defensivt, hvilket giver forskellen. Saints er dog en meget polariseret trup med nogle rigtig stærke enheder og nogle meget svage enheder. Det bliver interessant at se, hvad der vægter tungest for dem i år.

Hos Falcons har man igen i år et solidt angreb, mens forsvaret halter ret meget. Younghoe Koo gjorde det hæderligt som kicker, og det sikrer dem et 7-tal. En ny trænerstab må dog tage til takke med et 6-tal, selvom både Arthur Smith og Dean Pees har vist gode ting i karrieren. Det er dog en ung trup med potentiale, som Falcons har.

Hos Panthers er der klar fremgang at spore i truppen fra sidste år, hvis de endte som 31’er. Trænerstaben kan vi egentlig også godt lide, selvom de selvfølgelig stadig skal bevise sig endnu mere. Deres problem er dog deres quarterback-karakter, der trækker dem ned i sølet. Havde de fået 7,5, som Falcons har på quarterback, så havde de sneget sig ind i top 20.


Sådan er vi gået til opgaven
At bedømme alle holds positionsgrupper er en halvkompliceret sag, hvor mange forskellige faktorer spiller ind. Vi vil prøve at forklare, hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke ting vi har valgt at lægge vægt på, når vi laver sådan en øvelse.

Først og fremmest skal vi selvfølgelig understrege, at dette er vurderinger lavet af karakterartiklernes ophavsmænd (Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger). Derfor er der med garanti nogle, som vil være uenige i forskellige aspekter af vurderingerne, og det er også fair nok. Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller ønsker uddybning af et eller andet, er du derfor velkommen til at henvende dig på Twitter til @Valuefootball, @Teisjoranger eller på Gul Kluds facebookside, hvor vi også vil se din kommentar. Vi er i høj grad villige til at uddybe vores vurderinger.

Karakterskalaen
Karakterskalaen er en simpel skala fra 1 til 10, hvor vi i år har valg også at uddele halve-karakter for at kunne håndtere grænsetilfælde lidt bedre. Et 10-tal gives til de bedste positionsgrupper i NFL, og dette er positionsgrupper, der ikke har nævneværdige svagheder og både indeholder topkvalitet, sikkerhed og lidt dybde. Et 1-tal gives omvendt til en fuldstændig uacceptabel gruppe, der er en hån af holdets fans – denne karakter har heldigvis ikke været i anvendelse i år. 6-tallet svarer til, at den givne positionsgruppe er “middel” for NFL.

I kan se alle karakterbeskrivelser i tabellen i højre side.

Hvilke spillere giver hvilke karakterer?
Efter alle positioner har fået en karakter, finder vi et en summeret karakter, som er angivet i artiklerne.

Ikke alle positioner i NFL er dog lige vigtige. For eksempel er quarterbacken klart vigtigst på banen. Derfor kan I også læse en “vægtet karakter” i tabellerne.

Hvordan vi har vægtet forskellige positioner, kan ligeledes ses i skemaet til højre.

Quarterbacken og trænerstaben er alfa, omega i NFL, så disse vægtes virkelig højt, hvorefter den offensive linje, pass rush og cornerbacks ligeledes er vigtige. Nogle positioner som eksempelvis tight end og linebacker er svære, da de allerbedste spillere på disse positioner betyder meget. Her snakker vi typer som Travis Kelce, George Kittle og Bobby Wagner. Men kommer du først forbi de 2-5 allerbedste, så har det eksempelvis vis ikke ret stor betydning for holdet, om du har Darren Fells eller Jack Doyle.

I forbindelse med karaktergivningen er der også lagt vægt på reservernes niveau lidt afhængigt af positionen. På nogle positioner (Tight end, quarterback) er bredden oftest ikke så vigtig/relevant, og her vil karakteren oftest primært være givet til den startende spiller. På andre positioner (Offensiv linje og Indvendig defensiv linje) spiller bredden en vigtigere rolle i holdets karakter, da én god spiller sjældent kan gøre det alene. Som skrevet i indledningen er det en halvkompliceret sag at bedømme alle positionsgrupper fair og ens. Faktisk kan man ifølge kloge hoveder kun behandle folk (eller positioner) ens, ved at behandle dem forskelligt…

Det betyder for eksempel, at en WR-gruppe med én superstjerne og halvdårlige fyldspillere kan få 7, mens en offensiv linje med én superstjerne og 2-3 svage led kan få 5 eller måske endda 4. Hvis man skal oversætte det til europæisk fodbold kan en stjerneangriber som Messi (WR) gøre en del alene, mens en forsvarskæde (OL) sjældent er meget stærkere end det svageste led.

Special Teams
Special teams er ikke det område, der får mest opmærksomhed, og det er også et område, vi ikke kigger så meget på, når sæsonen folder sig ud. Dele af vores vurderinger læner sig derfor op ad tal, statistikker og vurderinger lavet af analysehjemmesiderne Pro Football Focus og Football Outsiders. Det drejer specielt om holdets evner til at stoppe returns. Hvis der har været stor udskiftet i trænerstaben eller blandt special teams-spillere vil holdet arbejde sig hen mod en middel karakter.

Rookies og ukendte spillere
Til sidst er der selvfølgelig en masse ukendte spillere i form af rookies, hvoraf mange vil spille store roller for holdene. Hvem der slår igennem og bliver gode eller dårlige i år, har vi ikke forsøgt at forudsige i denne karaktergivning. Derfor vil alle førsterundevalg generelt være anset som et 5-tal eller et 6-tal, mens rookies, der er valgt senere, vil blive betragtet som mere usikre og ikke rigtigt tæller for noget andet end potentielt fyld/rotation.
Helt nye og ukendte cheftrænere får 5,5 i karakter men indeholder selvfølgelig stor usikkerhed. Hvis trænerne tidligere har bevist kvaliteter i et tidligere job, kan der gives en lidt højere karakter. Offensive og defensive koordinatorer tæller med i karakteren for trænerstaben og kan både trække karakteren et par karakterer op eller ned.

Det er ikke en forudsigelse
Det er vigtigt at understrege, at dette ikke skal fungere som en form for forudsigelse. Der er mange faktorer, som spiller ind i NFL, og dette er blot en vurdering af holdenes beviste talentniveau på vej ind i 2019-sæsonen. Der vil være en naturlig usikkerhed fra de nye træneres præstationer, overraskende udviklinger hos spillere og niveauet hos både rookies og andre ukendte spillere på NFL-niveau. Nogle spillere kan vi tro på vil løfte niveauet i 2019, men indtil vi ser det, kan vi ikke belønne dem i denne karaktergivning. Unge hold med spillere i udvikling vil deraf naturligt have det svært i en øvelse som denne.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, så smid dem til os på Twitter på @Valuefootball eller @Teisjoranger.

Se alle gennemgangene:


NFC South | NFC West | NFC East | NFC North


AFC South | AFC West | AFC East | AFC North