I 2020 var NFC East den svageste division i ligaen, men med Saquon Barkley tilbage, Dak Prescott tilbage og et helt nyt Eagles-hold er der forventninger til en stærkere division i 2021.

Hvem er bedst og hvem er værst? Gul Kluds Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger har vurderet alle positionsgrupper på alle hold i NFL for at rangere de 32 NFL-hold. Vi er nået til NFC East, der sidste år blev vundet på 7-9. I 2021 tør vi godt garantere, at der skal mere til.

Corona viser stadig sit grimme ansigt rundt om i verden, men 2021-sæsonen ser i NFL ud til at være mere på vej mod normalen end den tumultariske 2020-sæson. Frem mod sæsonen har Gul Kluds Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger bedømt alle positioner for alle hold og lavet en rangering af de 32 hold inden sæsonen.

Hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke bedømmelseskriterier, som er brugt, kan læses i bunden af artiklen, hvis man er interesseret. Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til @Valuefootball eller @Teisjoranger på Twitter eller stilles på Gul Kluds Facebook-side, hvor vi også vil se dem.

Se alle gennemgangene:
NFC South | NFC West | NFC East | NFC North
AFC South | AFC West | AFC East | AFC North

Se optakter til NFC East:

CowboysGiantsEaglesWashington

Angreb (hold mobil vandret):

 QBRBWRTEOLSamlet angrebVægtet angrebVægtet placering
Cowboys8,58,595839,049,003
Washington6,577,56,56,534,043,0015
Eagles5,56,5587,532,537,33Delt-24
Giants5,57,577532,036,67Delt-26

Der er investeret tungt i angrebet hos Cowboys, og det kan ses på talentmassen. Dak Prescott er en strålende quarterback, der også er undervurderet i mange kredse. Ezekiel Elliott og Tony Pollard er en strålende duo på runningback. Receiver-gruppen er blandt ligaens bedste, og den kan blive endnu bedre, hvis Ceedee Lamb tager det skridt, som mange forventer i år. Den offensive linje er stadig god, men dybden er lidt mere bekymrende end for nogle år tilbage. Kun tight end er gennemsnitligt, men Dalton Schulz gjorde det egentlig glimrende i 2021.

Hos Washington har man et all round solidt angreb, men man mangler også en klar spidskompetence. Ryan Fitzpatrick har egentlig spiller ret pænt de sidste par år, men så er han jo ikke bedre. Antonio Gibson kunne være på vej mod en endnu højere karakter, men er der ikke helt endnu. Terry McLaurin og Curtis Samuel er en lovende duo, men de mangler meget en treer. Logan Ryan fik sit gennembrud i 2021, men er stadig kun lidt over middel. Den offensive linje har nogle gode spillere, men har også nogle usikkerheder på venstre guard og højre tackle.

Eagles er kendt for deres gode offensive linje, og den er stadig en af styrkerne på angrebet. Jordan Mailata og Isaac Seumalo er dog en venstre side, der ikke har bevist meget endnu. Ellers er Eagles stærke på tight end med Dallas Goedert og Zach Ertz. Jalen Hurts og den unge receiver-gruppe er det helt store spørgsmålstegn. Begge har potentiale til mere end 5,5 og 5, men ingen af dem har bevist det endnu, og derfor ender det med at trække dem ned på en 24. plads

De to vigtigste enheder på angrebet er den offensive linje og quarterback, og begge steder tvivler vi ret meget på Giants. Vi ser ikke det store lys i Daniel Jones, og den offensive linje virker rystende usikker. Vi forstår slet ikke, at man ikke kunne bruge Kevin Zeitler. Resten af angrebet ser egentlig fint ud, og i tilfælde af, at den offensive linje og eller Daniel Jones løfter sig, så har angrebet fint potentiale med spillere som Kenny Golladay og Saquon Barkley, der vender tilbage fra skade.

Forsvar (hold mobil vandret):

 IDLEDGELBCBSSamlet forsvarVægtet forsvarVægtet placering
Washington8,58676,536,039,005
Eagles8,584,576,534,538,00Delt-9
Giants7,54,56,57,5733,034,8323
Cowboys47,575,5529,031,0029

Washingtons forsvar etablerede sig som et af ligaens bedste i 2021, og det gjorde primært gennem den stærke defensive linje. Chase Young og Montez Sweat har endda potentiale til endnu mere end et 8-tal. Resten af forsvaret er mere gennemsnitligt, men cornerback-gruppen bør være solid med William Jackson-tilføjelsen. Derudover har de et par spændende unge navne som linebacker Cole Holcomb og safety Kamren Curl.

Eagles’ forsvar bliver generelt undervurderet, mener vi, og det skyldes nok især, at Jim Schwartz reelt fejlhåndterede enheden ret grusomt de sidste par år. De har en bomstærk linje med profiler som Fletcher Cox, Brandon Graham og Javon Hargrave. På cornerback har de fået Darius Slay og Steven Nelson ind til ydersiden, hvilket bør være solidt, og safety med Anthony Harris og Rodney McLeod er også set værre. Kun linebacker er meget usikker, men ellers er det et fint forsvar.

Hos Giants fandt man sidste år opskriften og satte mod slutningen af sæsonen er rigtig godt forsvar på banen. Det er virkelig imponerende, da man har et kæmpe hul på EDGE-positionen. Lorenzo Carter, Azeez Ojulari og Oshane Ximines er bare slet ikke en inspirerende trio, og det holder et ellers solidt forsvar tilbage. Hvis de havde fået et 7,5 eller 8-tal på EDGE, havde de endt som et top 10-forsvar. Den indvendige defensive linje med Dexter Lawrence og Leonard Williams samt cornerback-duoen med James Bradberry og Adoree’ Jackson ligner de største styrker.

I 2021 var Cowboys’ forsvar en kæmpe katastrofe det meste af sæsonen, og selvom man har tilføjet nye kræfter, er det stadig en meget usikker gruppe, hvor man skal sætte sin lid til yngre spillere. Især indvendigt på den defensive linje har Cowboys en af ligaens svageste grupper. På cornerback har man brug for at unge spillere som Trevon Diggs og Kelvin Joseph slår igenne. DeMarcus Lawrence og holdets linebackere er styrken, også selvom man formentlig ikke vil bruge Jaylon Smith og Leighton Vander Esch så meget som tidligere år.

Opsummering (hold mobil vandret):

 Samlet angrebSamlet forsvarSpecial teamsTrænereTotalVægtet totalRangering
Washington34,036,07784,096,0012
Cowboys39,029,07685,594,3314
Eagles35,532,565,578,588,33Delt-21
Giants34,031,57678,085,8326

Det ender som et tæt kapløb om førstepladsen mellem Washington og Cowboys. Washington har det stærke forsvar, mens Cowboys har det stærke angreb. Det bliver dog afgørende, at Washingtons angreb ser mere solidt ud end Cowboys’ forsvar. For især Cowboys gælder det dog, at nogle unge spillere virkelig kan skubbe favoritværdigheden over i deres favør, hvis de slår igennem. Her er Washingtons hold lidt mere etableret og afhænger af færre yngre spillere. Det kan også give bedre stabilitet og højere bundniveau.

Der er ikke mange, der har fidus til Philadelphia Eagles i år, men deres trup er ganske udmærket. Især hvis Jalen Hurts er en habil quarterback, og Nick Sirianni ikke skal bruge for lang tid til at finde sig til rette. Hvis Hurts og Sirianni er en succes i år, så regner jeg med, at Eagles kan udfordre om divisionstitlen. Men hvis Hurts og Sirianni får det svært, så får Eagles det selvsagt også meget svært. Meget hænger på de to.

Hos Giants var der lovende takter i 2021, men det står og falder med Daniel Jones, den offensive linje og EDGE-gruppen. De tre enheder ligner enorme svagheder, som kan holde resten af holdet tilbage. Hvis Giants dog finder en ung pass rusher, og Daniel Jones spiller bedre, så er der dog kvalitet i truppen. Men truppen føles stadig som et års tid væk.


Sådan er vi gået til opgaven
At bedømme alle holds positionsgrupper er en halvkompliceret sag, hvor mange forskellige faktorer spiller ind. Vi vil prøve at forklare, hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke ting vi har valgt at lægge vægt på, når vi laver sådan en øvelse.

Først og fremmest skal vi selvfølgelig understrege, at dette er vurderinger lavet af karakterartiklernes ophavsmænd (Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger). Derfor er der med garanti nogle, som vil være uenige i forskellige aspekter af vurderingerne, og det er også fair nok. Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller ønsker uddybning af et eller andet, er du derfor velkommen til at henvende dig på Twitter til @Valuefootball, @Teisjoranger eller på Gul Kluds facebookside, hvor vi også vil se din kommentar. Vi er i høj grad villige til at uddybe vores vurderinger.

Karakterskalaen
Karakterskalaen er en simpel skala fra 1 til 10, hvor vi i år har valg også at uddele halve-karakter for at kunne håndtere grænsetilfælde lidt bedre. Et 10-tal gives til de bedste positionsgrupper i NFL, og dette er positionsgrupper, der ikke har nævneværdige svagheder og både indeholder topkvalitet, sikkerhed og lidt dybde. Et 1-tal gives omvendt til en fuldstændig uacceptabel gruppe, der er en hån af holdets fans – denne karakter har heldigvis ikke været i anvendelse i år. 6-tallet svarer til, at den givne positionsgruppe er “middel” for NFL.

I kan se alle karakterbeskrivelser i tabellen i højre side.

Hvilke spillere giver hvilke karakterer?
Efter alle positioner har fået en karakter, finder vi et en summeret karakter, som er angivet i artiklerne.

Ikke alle positioner i NFL er dog lige vigtige. For eksempel er quarterbacken klart vigtigst på banen. Derfor kan I også læse en “vægtet karakter” i tabellerne.

Hvordan vi har vægtet forskellige positioner, kan ligeledes ses i skemaet til højre.

Quarterbacken og trænerstaben er alfa, omega i NFL, så disse vægtes virkelig højt, hvorefter den offensive linje, pass rush og cornerbacks ligeledes er vigtige. Nogle positioner som eksempelvis tight end og linebacker er svære, da de allerbedste spillere på disse positioner betyder meget. Her snakker vi typer som Travis Kelce, George Kittle og Bobby Wagner. Men kommer du først forbi de 2-5 allerbedste, så har det eksempelvis vis ikke ret stor betydning for holdet, om du har Darren Fells eller Jack Doyle.

I forbindelse med karaktergivningen er der også lagt vægt på reservernes niveau lidt afhængigt af positionen. På nogle positioner (Tight end, quarterback) er bredden oftest ikke så vigtig/relevant, og her vil karakteren oftest primært være givet til den startende spiller. På andre positioner (Offensiv linje og Indvendig defensiv linje) spiller bredden en vigtigere rolle i holdets karakter, da én god spiller sjældent kan gøre det alene. Som skrevet i indledningen er det en halvkompliceret sag at bedømme alle positionsgrupper fair og ens. Faktisk kan man ifølge kloge hoveder kun behandle folk (eller positioner) ens, ved at behandle dem forskelligt…

Det betyder for eksempel, at en WR-gruppe med én superstjerne og halvdårlige fyldspillere kan få 7, mens en offensiv linje med én superstjerne og 2-3 svage led kan få 5 eller måske endda 4. Hvis man skal oversætte det til europæisk fodbold kan en stjerneangriber som Messi (WR) gøre en del alene, mens en forsvarskæde (OL) sjældent er meget stærkere end det svageste led.

Special Teams
Special teams er ikke det område, der får mest opmærksomhed, og det er også et område, vi ikke kigger så meget på, når sæsonen folder sig ud. Dele af vores vurderinger læner sig derfor op ad tal, statistikker og vurderinger lavet af analysehjemmesiderne Pro Football Focus og Football Outsiders. Det drejer specielt om holdets evner til at stoppe returns. Hvis der har været stor udskiftning i trænerstaben eller blandt special teams-spillere vil holdet arbejde sig hen mod en middel karakter.

Rookies og ukendte spillere
Til sidst er der selvfølgelig en masse ukendte spillere i form af rookies, hvoraf mange vil spille store roller for holdene. Hvem der slår igennem og bliver gode eller dårlige i år, har vi ikke forsøgt at forudsige i denne karaktergivning. Derfor vil alle førsterundevalg generelt være anset som et 5-tal eller et 6-tal, mens rookies, der er valgt senere, vil blive betragtet som mere usikre og ikke rigtigt tæller for noget andet end potentielt fyld/rotation.
Helt nye og ukendte cheftrænere får 5,5 i karakter men indeholder selvfølgelig stor usikkerhed. Hvis trænerne tidligere har bevist kvaliteter i et tidligere job, kan der gives en lidt højere karakter. Offensive og defensive koordinatorer tæller med i karakteren for trænerstaben og kan både trække karakteren et par karakterer op eller ned.

Det er ikke en forudsigelse
Det er vigtigt at understrege, at dette ikke skal fungere som en form for forudsigelse. Der er mange faktorer, som spiller ind i NFL, og dette er blot en vurdering af holdenes beviste talentniveau på vej ind i 2019-sæsonen. Der vil være en naturlig usikkerhed fra de nye træneres præstationer, overraskende udviklinger hos spillere og niveauet hos både rookies og andre ukendte spillere på NFL-niveau. Nogle spillere kan vi tro på vil løfte niveauet i 2019, men indtil vi ser det, kan vi ikke belønne dem i denne karaktergivning. Unge hold med spillere i udvikling vil deraf naturligt have det svært i en øvelse som denne.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, så smid dem til os på Twitter på @Valuefootball eller @Teisjoranger.

Se alle gennemgangene:


NFC South | NFC West | NFC East | NFC North


AFC South | AFC West | AFC East | AFC North