Patriots, Bills, Jets og Dolphins. Det er de fire klubber i AFC East. Her får du oversigten med, hvad deres største mangler inden draften er, og et bud på hvilke spillere, de kan vælge.

AFC Eats var i årtier domineret af New England Patriots, der vandt seks Super Bowls på 17 år, alle med Tom Brady som quarterback. Nu er Tom Terrific væk, og dermed har Bills overtaget herredømmet, men de andre klubber kigger ikke bare til fra sidelinjen, så der bliver kamp om tronen i 2022.

Her er en gennemgang af de fire hold i divisionen i alfabetisk rækkefølge.

Buffalo Bills
Mangler: IDL, CB, IOL, RB, WR

Var Bills det bedste hold i NFL sidste år? Måske, men de tabte en fabelagtig slutspilskamp til Chiefs i overtime, og så fik vi aldrig at se, om de kunne slå NFC-holdet i Super Bowl.

Bills har ikke mange svagheder, og selvom de har mistet et par markante spillere i free agency, så er de stadig favoritter i divisionen i 2022, ikke mindst fordi de lavede det vildeste move og hentede den dobbelte Super Bowl mester og tidligere Super Bowl MVP Von Miller til klubben.

De får Tredavious White tilbage fra skade, men kunne godt bruge en cornerback modsat ham, da Levi Wallace smuttede til Steelers. Bills skal også have hjælp på den offensive linje, hvor der både indvendigt og udvendigt kan laves forstærkninger. Og så skal de have dækket hullet i midten af forsvarslinjen, hvor store Harrison Phillips skrev under med Minnesota Vikings.

Bills har pick 25 i første runde, så de bedste spillere er taget, når Bills skal til podiet første gang. Men der er dog flere gode navne, som de kan håbe på falder i draften. Til den indvendige offensive linje er Zion Johnson og Tyler Linderbaum gode muligheder, mens en spiller som defensive tackle Jordan Davis måske falder til dem sent, og ellers kunne cornerback Andrew Booth stadig være til rådighed.

Miami Dolphins
Mangler: IOL, OT, EDGE, LB

Der er ikke mange klubber i NFL, der havde en mere begivenhedsrig off-season både på og udenfor banen end Miami Dolphins. Fra sagsanlæg fra en tidligere træner, til jagten på Deshaun Watson, til den store trade Tyreek Hill, og senest er den vilde historie med Tom Bradys kiksede klubskifte kommet frem, jo der har været gang i den i South Florida.

Derudeover har Dolphins også hentet dette transfervindues bedste offensive tackle i form af Terron Armstead og fisket guard Connor Williams hos Cowboys.

Dermed er det også sidste chance for Tua Tagovailoa til at bevise, at han er fremtidens quarterback for Dolphins, men skal han have succes må Dolphins også give ham de bedst mulige betingelser. Nu har han fået de rigtige våben på både receiver og runningback, nu skal han have beskyttelse indvendigt. Derfor bør Dolphins fokusere på den indvendige offensive linje i draften, hvor klubben dog ikke har meget at skyde med.

Faktisk er Dolphins det hold med færrest picks i årets draft. Kun fire gange kan de få lov at vælge en spiller, og første gang er helt nede i slutningen af tredje runde. Ja, faktisk er det valg 102, et kompensationspick efter den normale tredje runde er slut.

Det er svært at gætte på, hvad Dolphins gør her, eller hvilke spillere, der er tilbage, men holder vi fast i tanken om hjælp til den offensive linje, så er center Cole Strange en mulighed. Går de efter pass rush, kan en spiller som Amare Barno måske stadig fåes.

New England Patriots
Mangler: WR, CB, LB, IOL, EDGE

Med et skuffende arsenal af receivere og farvel til en af ligaens bedste cornerbacks i form af JC Jackson, så er wide receiver og cornerback de to mest åbenlyse mangler på et hold, der under Bill Belichick har draftet forfærdeligt ringe i de tidlige runder, men til gengæld ofte har fundet guld i de sene runder eller blandt undraftede spillere.

Sidste år fik de en lille gave, da quarterback Mac Jones faldt til dem på pick 15, mens de i år drafter lidt senere med pick 21, og næppe kan få en top corner, men til gengæld skulle sikre sig et stort talent på receiver, som f.eks. Chris Olave til ydersiden eller Jahan Dotson som slot receiver, hvor Patriots er tyndt besat.

Linebacker har altid været vigtig for Bill Belichick og her er der også et par habile navne i form af Nakobe Dean og Devin Lloyd, som med lidt held stadig er der i start tyverne.

New York Jets
Mangler: WR, EDGE, CB, S, LB

Jets ligner allerede inden draften en af de helt store vindere. Klubben har fire picks blandt de første 38 valg, heraf to i top 10. Sportschef Joe Douglas og headcoach Robert Saleh bør være i stand til at fylde flere huller uden at satse, og har alle muligheder for trade op og ned, som det passer dem.

De har pick 4 og pick 10 (Jamal Adams handlen – the gift that keeps on givin’) og med lidt held får de enten Kayvon Thibodeaux eller Aidan Hutchinson ind som pass rusher her. Hvis begge er væk, kunne jeg godt se dem trade ned eller evt. vælge offensive tackle Ikem Ekwonu.

Med pick 10 er de helt store navne væk, men det gør faktisk måske bare tingene nemmere, og her kunne de vælge en top receiver i form af Garrett Wilson eller Drake London, nappe en cornerback med Ahmad Gardner eller Derek Stingley, eller måske endda tage safety Kyle Hamilton, som nogle eksperter anser som draftens bedste spiller, selvom om de har forstærket positionen i free agency.

Hop til:
NFC North | NFC South | NFC West | NFC East | AFC North | AFC South | AFC West | AFC East