I en af de vildeste slutspilskampe i mands minde, trak Kansas City Chiefs det længste strå.

Det var opvisning i quarterback-spil, da Kansas City Chiefs slog Buffalo Bills med 42-36 i overtime.

Det var også en af de mest hæsblæsende afslutninger måske i hele NFL-historien med tre skiftende føringer i de sidste to minutter og et udlignende 49 yard field goal, der sendte kampen i overtime, hvor Patrick Mahomes ramte Travis Kelce for det afgørende touchdown.

Det så ellers ganske håbløst ud for Chiefs. Med blot 13 sekunder igen fik Chiefs angreb bolden tilbage bagud med 36-33. Situationen virkede umulig, men på magisk vis ramte Mahomes først Tyreek Hill og så Travis Kelce, inden kicker Harrison Butker sendte kampen i overtime med sit 49 yard field goal.

Ikke blot spillede Bills og Chiefs om en plads i AFC-finalen, men også om hjemmebane, da førsteseedede Tennessee Titans tabte lørdag til Cincinnati Bengals.

Det blev også en kamp mellem to fantastiske quarterbacks, som begge spillede på meget højt niveau, hvor de løb og kastede det ene store play efter det andet.

Buffalo Bills åbnede kampen med et touchdown, hvor de meget aggressivt gik efter den på 4. down både på midterlinjen og på mållinjen og konverterede dem begge. Først løb Josh Allen til en første down, inden Devin Singletary bragte udeholdet foran med 7-0.

Chiefs svarede omgående igen, og ikke mindst quarterback Patrick Mahomes var ustyrlig. Han improviserede flere gange på det første drive, hvor han blandt andet tog benene på nakken og løb for 34 yards, inden han et par plays senere endnu engang tog sagen i egen hånd og løb Chiefs første touchdown ind og udligning til 7-7.

Chiefs kom også foran 14-7 på mere Mahomes magi. På tredje down og goal fra 11 yard-linjen var han under tungt pres, men fik på uforklarlig vis kastet en perfekt bold til Byron Pringle i end zonen. Josh Allen svarede lynhurtigt igen og førte sine tropper på et 75 yard touchdown drive på 75 sekunder og udligning til 14-14.

Og bedst som man troede at holdene skulle gå til pausen helt lige, så fik Mahomes på 38 sekunder bragt sit hold indenfor Harrison Butker field goal afstand, men den lidt ustabile kicker ramte stolpen på sit 50 yard field goal.

Butker fik chancen for at gøre skaden god igen på det første drive i anden halvleg, og hans field goal fra 39 yards sneg sig lige indenfor højre målstolpe.

Efter en skuffende tre og ud for Bills, fik Chiefs bolden tilbage, og lynhurtige Mecole Hardman snød alt og alle på et jet sweep og løb bolden 25 yards til touchdown og en 23-14 føring efter Butker ramte stolpen igen og missede sit extra point. Mahomes ramte på alle sine ni kast i tredje quarter for 70 yards.

Man kunne frygte at kampen ville være afgjort, men ét play var alt Josh Allen havde behov for. Gabriel Davis greb sit andet touchdown på en 75 yard bombe ned gennem midten af banen fra Allens højre arm.

Efter et 45 yard punt return af Tyreek Hill udbyggede Butker føringen med sit andet field goal til 26-21.

På 4. down og 13 med 2 minutter igen fra Chiefs 28-yard linje kastede Josh Allen sit tredje touchdown til Davis og en 2-point conversion til Stefon Diggs og en 29-26 føring.

Men Patrick Mahomes og Tyreek Hill svarede igen. Bills forsvar havde ellers haft nogenlunde styr på Hill det meste af kampen, men med ét minut tilbage ramte Mahomes sin eksplosive receiver på tværs af banen, og Hill sprintede 64 yards til touchdown.

Med 1:02 tilbage af kampen fik Bills offense bolden tilbage bagud 33-29, men Josh Allen hev et fabelagtig sidste drive op af posen, og kastede lynhurtigt Bills ned af banen, inden han sluttede af med sit fjerde touchdown-kast til Gabriel Davis.

Davis’ fire scoringer er en slutspilsrekord. Ingen receiver havde før grebet fire touchdowns i en slutspilskamp. Men det var altså ikke nok.

Med sejren skal Chiefs spille AFC-finale på hjemmebane for fjerde år i træk. Det er anden gang i headcoach Andy Reids karriere, at hans hold står i konference-finalen fire år i træk. Han gjorde det også med Philadelphia Eagles fra 2001 til 2004.

Modstanderen bliver Cincinnati Bengals. Kampen spilles søndag kl. 21:05 dansk tid.