Minnesota Vikings forstærkede sig i ugens løb på både den defensive linje og linebacker med Harrison Phillips og Jordan Hicks.

Begge spillere blev præsenteret for den fremmødte Minnesota-presse, og de markerer både starten på en ny æra, men måske også et farvel til klubbens populære linebacker Anthony Barr.

Den nye trænerstab med rookie headcoach Kevin O’Connell i spidsen ryster træet godt og grundigt i Minnesota og har især fokuseret på at styrke forsvaret.

Således sagde klubben farvel til DT Michael Pierce, der vendte tilbage til Baltimore, og hentede i stedet en stor forstærkning i form af pass rusher Za’darious Smith.

Nu er turen så kommet til midten af forsvaret, hvor Vikings får brug for hjælp til det kommende systemskifte.

Læs også: Vikings henter gammel kending tilbage

En Harrison er god, to er bedre…

Vikings har i forvejen en spiller, der hedder Harrison i form af super-safety Harrison Smith, og nu tilføjer de endnu en, der dog vejer ind på en helt anden skala.

Harrison Phillips er nosetackle og kommet til fra Buffalo Bills. Han vejer på den gode side af de 140 kilo (han vil faktisk ikke fortælle, hvad nålen sådan helt officielt står på), og skal give Vikings både noget tyngde i midten af forsvaret og sørge for at stoppe modstandernes løbeangreb, der har haft nemme vilkår de seneste par sæsoner.

Han blev draftet af Bills i tredje runde i 2018 og har siden udviklet sig til en solid spiller på nosetackle. Vikings skifter i år til et 3-4 forsvar, og derfor var en betonklods i midten vigtig for holdets nye defensive koordinator, Ed Donatell.

Phillips kommer dog med et stort spørgsmålstegn på skadesfronten. Han rev sit forreste korsbånd over i 2019 og spillede angiveligt sidste sæson med et overrevet bageste korsbånd i det samme knæ, selvom han havde sin statistisk bedste sæson.

Mens safety Harrison Smith har øgenavnet “Hitman Harry”, så går Phillips under navnet “Horrible Harry”. Han startede de sidste otte kampe for Bills sidste år inklusive klubbens to playoff-kampe.

Tacklemaskine ind på linebacker

Vikings forstærker sig også på linebacker, hvor Jordan Hicks kommer til fra Arizona Cardinals, efter han begyndte karrieren hos Philadelphia Eagles.

Lige som Phillips er Hicks også et tidligere tredje-runde-valg, hvor Eagles nappede ham med pick 20 i 2015. Han missede Eagles sejr over New England Patriots i Super Bowl 52 med en overrevet akillessene, men er siden kommet tilbage og har startet de seneste 51 grundspilskampe i NFL for hhv. Eagles og Cardinals.

Han underskrev en fireårig kontrakt på 36 millioner dollars med Cardinals i 2020 og førte klubben i tacklinger de seneste to sæsoner. Alligevel lod Cardinals ham gå, da de fandt hans afløser i draften sidste år i form af Zaven Collins.

Hicks sørgede dog for, at den unge Collins forblev på bænken det meste af sin rookie-sæson, men nu ville Cardinals altså i en anden retning (og samtidig spare nogle penge), og dermed røg Hicks til Vikings.

Hicks er udset til at starte på middle linebacker af Vikings forsvar sammen med Eric Kendricks. Det betyder formodentlig et farvel til Anthony Barr, der stadig er free agent, men som dog kunne komme tilbage til klubben og fungere som OLB i det nye system.