Buccaneers, Saints, Falcons og Panthers. Det er de fire klubber i NFC South. Her får du oversigten med, hvad deres største mangler inden draften er, og et bud på hvilke spillere, de kan vælge.

NFC South divisionen har fået et markant andet udtryk siden Tom Brady forlod det kolde nord for (måske) at afslutte sin NFL-karriere i Florida. I år ligner Bucs igen klart det stærkeste hold i divisionen.

Her er en gennemgang af de fire hold i divisionen i alfabetisk rækkefølge

Atlanta Falcons
Mangler: QB, DE, WR, IOL, CB

Siden 2008 har quarterbacken i Atlanta heddet Matt Ryan, men han har pakket sine sydfrugter og er taget til Indianapolis. I stedet hedder quarterbacken nu Marcus Mariota, der er kommet til fra Las Vegas Raiders, men han er (formodentlig) kun en midlertidig løsning. Derfor er Falcons på udkig efter fremtidens kaptajn og med pick 8 har de næsten frit valg på alle hylder.

Dog er årgangen så svag, at de måske venter til 2023 med at udfylde hullet eller håber Mariota blomstrer under headcoach Arthur Smith, som han kender fra deres tid sammen i Tennessee.

Klubben har to andre store mangler. Wide receiver og pass rusher, og her er årgangen meget bedre besat med potentielle superstjerner på begge positioner.

Med pick 8 kan Falcons nok få den tredjebedste pass rusher (Hutchinson og Thibodeaux går i top 5), mens de måske kan få den bedste receiver, og så er spørgsmålet bare, hvad de foretrækker.

Pass rusher Travon Walker er fra Georgia og vil være et populært valg, men også receiver Garrett Wilson eller Drake London er gode valg her.

Carolina Panthers
Mangler: QB, OT, OG, CB

Også i Carolina ser de med misundelse på de klubber, der har en quarterback. Efter flere forgæves forsøg på at finde en spilstyrer, og endda en aktiv jagt på Deshaun Watson, står Panthers nu overfor et stort spørgsmål i draften: Vil man satse på en quarterback med pick 6 eller tage en af de mange andre gode spillere, der giver mere mening med så højt et draftvalg?

Det vil være et kæmpe sats at tage quarterback Kenny Pickett, Malik Willis eller Desmond Ridder med sjettevalget, så mon ikke headcoach Matt Rhule trods alt går i en anden retning.

Og Panthers skal ramme plet her, for de har kun ét pick i de første tre runder og vælger først anden gang sent i fjerde runde.

De kan gå efter hjælp til den offensive linje, og der kan de være heldige, hvis brikkerne falder rigtigt, at et af de to topnavne Evan Neal og Ikem Ekwonu stadig er der, og ellers kan de tage en fyr som Charles Cross, der stille og roligt er kommet mere hype omkring. En anden mulighed er en top cornerback i form af Ahmad Gardner eller Derek Stingley, der ville danne en skræmmende dygtig duo med sidste års førstevalg Jaycee Horn.

New Orleans Saints
Mangler: QB, OT, WR, DB, DE

Det er sjovt som den her division mangler quarterbacks. Kun Buccaneers har en semi-pensionist på plads, mens de andre tre klubber godt kunne bruge hjælp på den vitale position. Saints er faktisk ok besat med Jameis Winston, men med pick 16 er det ikke umuligt, at en af de to-tre store quarterbacks i år stadig er ledig.

Men det er heller ikke umuligt, at de kan drafte en offensive tackle, efter de mistede deres faste mand Terron Armstead til Dolphins. Og det er slet ikke umuligt, at Saints bruger deres to første-runde-picks til at lave en trade og bevæge sig længere op i draften for at tage den spiller, de helst vil have.

Hvis vi holder fast i, at de beholder begge valg (16 og 19), så kan de faktisk få både en tackle og en receiver. Charles Cross eller Trevor Penning er muligheder på tackle, mens Chris Olave eller måske Jameson Williams, der er korsbåndsskadet og derfor faldet ud af top 10, kunne være gode valg med pick 19 på receiver.

Tampa Bay Buccaneers
Mangler: OG, DT, RB, DE, CB

Buccaneers beholdt Tom Brady, mens headcoach Bruce Arians valgte at træde tilbage. Dermed er Todd Bowles ny headcoach, og han overtager et hold uden de helt store mangler.

På sigt skal klubben selvfølgelig blive yngre på quarterback, men det er ikke et behov her og nu. Cornerback har en været en svaghed, og det kunne være en mulighed med pick 27.

Skal man gøre Tommy-boy glad så kunne man også drafte noget beskyttelse til ham i form af en guard eller give ham et nyt våben i form af en tight end, hvis Rob Gronkowski beslutter sig for ikke at komme tilbage.

Til den offensive linje kunne Zion Johnson eller Kenyon Green være muligheder sent i første runde, mens der også er en reel chance for at draftens bedste tight end Trey McBride stadig er der.

Hop til:
NFC North | NFC South | NFC West | NFC East | AFC North | AFC South | AFC West | AFC East