Tampa Bay Buccaneers kom onsdag nat dansk tid med noget af en chok-meddelelse. Bruce Arians er ikke længere holdets headcoach.

Blot lidt over et år efter, at han sammen med resten af Buccaneers kunne hæve Vince Lombardi trofæet som bevis på sejren i Super Bowl LV er Bruce Arians færdig som headcoach for klubben, det skriver Peter King fra Football Morning in America.

I en noget overraskende omrokering træder Arians til side for i stedet at indtage en rolle på klubbens ledelsesgang. Beslutningen er endelig og sker omgående.

Prøv NFL GamePass gratis

Bucs sætter i stedet defensiv koordinator Todd Bowles ind som ny cheftræner. Den 58-årige Bowles får dermed for anden gang chancen for at være headcoach i NFL, efter sit lidet succesfulde ophold i spidsen for New York Jets fra 2015 til 2018, hvor han og klubben vandt blot 24 af 64 kampe.

Den erfarne headcoach beskriver sit nye job for Bucs som “senior konsulent for football”, og hans første store opgave bliver naturligvis NFL draften om præcis en måned og forberedelse til denne.

Han informerede sit trænerteam om beslutningen i et video-opkald natten til torsdag dansk tid, og han sendte samtidig en besked rundt til sine spillere, hvor han forklarede sin beslutning.

Man kan undre sig over, at beslutningen om at gå på pension fra trænergerningen kommer kort tid efter, at quarterback Tom Brady kom tilbage fra sin pension, men ifølge Arians så var det netop Brady, der opmuntrede den 69-årige træner til at trække sig tilbage:

“Det ramte mig efter Super Bowl,” sagde han. “Jeg tænkte meget på at gå ud på toppen. Men så tænkte jeg, nej, lad os prøve at vinde to (Super Bowls, red.).”

Arians beskrev, at 2021-sæsonen var hård for ham, da klubben blev ramt af mange skader, og han overvejede at trække sig, men gjorde det ikke af frygt for, at alle hans trænere ville blive fyret.

“Tom var på en måde nøglen.” fortsætter Arians, “Da Tom besluttede at vende tilbage … og alle disse fyre er tilbage nu, er det den perfekte timing for mig bare at gå ind i klubbens ledelse og stadig have de menneskelige relationer, som jeg elsker.”

Arians begyndte sin NFL-karriere som runningback-træner for Kansas City Chiefs i 1989, og var siden omkring både flere collegehold og NFL-klubber, inden han blev headcoach for Arizona Cardinals i 2013, hvor han var til og med 2017.

Efter et års pause fra trænergerningen kom han tilbage til NFL, da Buccaneers hentede ham ind som headcoach i 2019. Året efter kom Tom Brady til klubben, og sammen vandt de Super Bowl LV.