NFL overgår sig selv dette forår med hensyn til underholdning og spillerhandel, det seneste skud på stammen er, at Atlanta sender en klublegenden til AFC.

Atlanta Falcons forsøgte at hente Deshaun Watson til klubben, men det slog fejl, da Cleveland Browns kom dem i forkøbet med både stor kontrakt og godt tilbud til Texans. Atlantas jagt på den mildest talt kontroversielle Watson gjorde førte til naturlig utilfredshed for holdets mangeårige quarterback, Matt Ryan.

Veteranen gjorde det klart, han skulle kompenseres via en ny, stor kontrakt eller han ville spille andetsteds. Nu har Falcons sendt den tidligere MVP væk i en trade til Indianapolis Colts.

Ifølge NFL Networks Ian Rapoport, Mike Garafolo og Tom Pelissero får Atlanta et tredjerundevalg retur.

Dermed er det enden på en æra i Atlanta. Den snart 37-årige quarterback har spillet hele sin 14 år lange NFL-karriere for Georgia-holdet. I den periode er han blevet valgt til fire Pro Bowls, men størst af alt, så blev han MVP i 2016, hvor holdet tabte Super Bowl i en dramatisk kamp mod Patriots.

Ryan nåede at kaste for næsten 60.000 yards for klubben, det er 36.245 yards flere end nummer to på klubbens all-time liste. Quarterbacken forlader klubben som den klart bedste, der har spillet på positionen i Falcons’ 57 år lange historie. Han er blandt klubbens bedste spillere nogensinde, uagtet position.

Colts får en quarterback, der trods alder og mobilitet stadig har et højt topniveau og en football-intelligens som få spillere i ligaen. Holdet sendte tidligere på året starter fra 2021, Carson Wentz, til Washington efter en skuffende sæson. Med Ryan får de en spiller, der på mange måder er modsætningen til Wentz. Trods sin status som veteran, så har Ryan været utroligt hårdfør og startet 192 af de seneste 193 kampe. Det gjorde ham til en mere attraktiv kandidat end eksempelvis Jimmy Garoppolo, der har været ramt af mange skader.

Indianapolis missede sidste sæsons slutspil efter et katastrofalt nederlag til Jaguars i sidste spillerunde. Med Ryan ved roret er det nu syvende sæson i træk, at holdet går ind til en sæson med en ny startende quarterback. Ikke siden Luck har de dog haft en spiller med Ryans niveau. Holdet går benhårdt efter at nå langt i slutspillet i en benhård AFC-konference, mens Falcons nu skal starte helt forfra.