Da Tom Brady offentliggjorde sin pension, lå hans næste NFL-job allerede fast. Han skulle være medejer af Miami Dolphins og måske endda spille quarterback for klubben.

1. februar chokerede Tom Brady de fleste ved at melde ud, at han gik på pension. Men var det hele blot en måde at komme ud af af kontrakten med Buccaneers, for at blive medejer af Dolphins. Og måske endda spille for Miami-klubben.

Det mener NBC-sitet Pro Football Talk var planen, men at det hele gik i vasken.

Offentliggørelsen af Bradys medejerskab af Dolphins, der i forvejen har kendte medejere som Gloria Estefan, Marc Anthony, Venus og Serena Williams samt Fergie, skulle være sket ugen op til Super Bowl.

Det har Dolphins fortalt til Pro Football Talk i forbindelse med en samtale om, at klubben var på jagt efter den tidligere Saints-headcoach Sean Payton som ny cheftræner.

Men præcis samme dag som Brady trak sig tilbage, kom den fyrede Dolphins-træner Brian Flores med sin retssag mod Dolphins og NFL, og dermed blev hele Payton/Brady-planen sat i bero.

Planen var angiveligt, at så snart Brady blev medejer, ville Dolphins have tradet sig til at kunne ansætte Payton (der stadig er på kontrakt hos Saints til og med 2023). Efterfølgende var den forkromede udgave så, at Dolphins ville gøre det samme med Brady og lave en trade med Buccaneers, så den syvdobbelte Super Bowl vinder kunne slutte karrieren i Miami.

Det var altså mere en pension fra Buccaneers end fra NFL, som Brady var ude i, men da Miami-ideen kuldsejlede, og hans anden mulighed med at skifte til sin barndoms yndlingsklub San Francisco 49ers også gik i vasken, var hans eneste mulighed at spille for Buccaneers i 2022.

Ifølge Pro Football Talk Brady har en klausul i sin kontrakt, der gør ham til en fri mand efter 2022-sæsonen, hvilket betyder at han rent faktisk kunne genoptage hele ideen og både blive medejer og måske endda quarterback for Dolphins i 2023, med mindre Tua Tagovailoa får sit store gennembrud i år i det nye system med Mike McDaniel som headcoach.