Minnesota Vikings skal i år sætte deres lid til nye og unge talenter. Holdet har satset stort ved at sende profiler væk, og det kan i sidste ende vise sig at være klogt. Omringet af en rutineret stamme er spørgsmålet, om holdet kan udnytte det nye talent allerede i år eller om det hele vil ende i ragnarok? 

Selvom amerikanerne stadig kæmper med høje COVID19-smittetal, ser NFL ud til at forsøge at starte NFL-sæsonen til tiden. De næste 32 dage vil Gul Klud varme op til en helt unik og usikker sæson, hvor meget mere end spillet på banen kan blive afgørende.

Sæsonoptakterne udgives divisionsvis efter devisen nord, syd, øst, vest. AFC North er først, derefter NFC North osv. Vi slutter med NFC West. Minnesota Vikings er det ottende hold i rækken, som vi kigger nærmere på. Og efter en 2019/20 sæson hvor Vikings først triumferede i slutspillet, men derefter blev domineret af San Francisco 49ers’ defensive linje, var der brug for store forandringer. Spørgsmålet er bare om de kan mærkes allerede i år?

Gul Klud er opmærksom på den meget flygtige situation, der præger NFL op til 2020-sæsonen. Vi har planer om at udgive sæsonoptakter som planlagt, så længe NFL stadig fortsætter deres forberedelser efter planen. Hvis omstændighederne omkring sæsonen ændres, sæsonen udsættes eller aflyses vil Gul Klud justere eller ophøre vores optaktsartikler.

Nævneværdige afgange
CB, Xavier Rhodes, Indianapolis Colts
CB, Trae Waynes, Cincinnati Bengals
CB, Mackensie Alexander, Cincinnati Bengals
DE, Everson Griffen, Dallas Cowboys
DT, Linval Joseph, L.A. Chargers
G, Josh Kline, kontraktløs
S, Andrew Sendejo, Cleveland Browns
S, Jayron Kearse, Detroit Lions
WR, Stefon Diggs, Buffalo Bills
EDGE, Stephen Weatherly, Carolina Panthers

Nævneværdige tilgange
DT, Michael Pierce, Baltimore Ravens
WR, Tajae Sharpe, Tennessee Titans

Spiller IKKE i 2020 pga COVID-19
DT, Michael Pierce
LB, Cameron Smith

Draftårgang:
1. runde: Justin Jefferson, WR
1. runde: Jeff Gladney, CB
2. runde: Ezra Cleveland, T/G 
3. runde: Cameron Dantzler, CB
4. runde: D.J. Wonnum, DE
4. runde: James Lynch, DT
4. runde: Troy Dye, LB
5. runde: Harrison Hand, CB
5. runde: K.J. Osborn, WR
6. runde: Blake Brandel, T
6. runde: Josh Metellus, S
7. runde: Kenny Willekes, DE
7. runde: Nate Stanley, QB
7. runde: Brian Cole, S
7. runde: Kyle Hinton, G

Ud med det gamle – ind med det nye

Efter en flot indsats i slutspillet mod New Orleans Saints endte Minnesota Vikings’ sæson brat mod San Francisco 49ers. Kigger man overordnet på sæsonen, så spillede Vikings-mandskabet langt hen af vejen, op til deres potentiale, men de måtte se deres svagheder udstillet af blandt andet en stærk defensiv linje fra 49ers. Efter flere sæsoner med knuste Super Bowl-drømme, var det derfor ikke en overraskelse, at der måtte ske forandringer op til den nye sæson, men det var nok ikke alle, der havde regnet med, at de ville så store som de blev. Vikings har nemlig samlet en helt ny ung secondary, draftet et hav af spillere og kørt nye ansigter i stilling til at overtage væsentlige positioner.

Spørgsmålet er så bare: kan de unge løfte opgaven og gøre klubben Super Bowl relevant allerede i år? Eller begynder man at kunne ane Fenrisulven glamme i det fjerne?

Næste side: Cousins eller ragnarok?

[text-blocks id=”83609″]