Free agency lakker mod enden, og det er tid til at kigge på, hvordan holdene klarede sig, og hvad de skal kigge på i draften. Giants har været aktive i free agency og fået hentet fornuftige spillere ind på de positioner hvor det stod værst til.

På 32 dage vil Gul Klud give dig 32 holdanalyser af free agency og samtidig kigge på, hvor hvert af de 32 hold skal fokusere i draften. I denne artikel er det New York Giants, der er på blokken, hvor du kan læse om deres gøren og laden i free agency samt udsigter til draften, hvor de har det andet valg i hele draften.

Nævneværdige afgange:
DE, Jason Pierre-Paul (Tampa Bay Buccaneers)
OLB, Devon Kennard (Detriot Lions)
OG, DJ Fluker (Seattle Seahawks)
OT, Justin Pugh (Arizona Cardinals)
C, Weston Richburg (San Fransisco 49ers)
QB, Geno Smith (Los Angeles Chargers)
WR/Returner, Dwyane Harris (Oakland Raiders)

P, Brad Wing (kontraktløs)
CB, Dominique Rodgers-Cromartie (kontraktløs)
LB, Kelvin Sheppard (kontraktudløb)
OLB, Keenan Robinson (kontraktudløb)
OLB, Jonathan Casillas (kontraktudløb)
RB, Orleans Darkwa (kontraktudløb)
RB, Shane Vereen (kontraktudløb)

Nævneværdige tilgange
LB, Alec Ogletree LAR (Trade med Rams)
OLB, Kareem Martin  (3 år $15 mio)
S, Michael Thomas MIA (2 år $4 mio)
CB, William Gay
OT, Nate Solder NE (4 år $62 mio)
OG, Patrick Omameh JAX (3 år $15 mio)
RB, Jonathan Stewart CAR (2 år $6,9 mio)
WR, Cody Latimer DEN (1 år $2,5 mio)

Nævneværdige re-signings
OLB, Mark Herzlich (1 år til $1,1 mio.)

Pat Shurmur og David Gettleman løser problemerne!
Det klart største problem for Giants sidste sæson, udover skader, var deres rædderlige offensive linje, der ikke gav den aldrende quarterback Eli Manning meget tid til at finde sine mål. Det problem må man sige, at de i den grad har adresseret i New York. Nate Solder, der har beskyttet Tom Brady’s blinde vinkel i syv sæsoner, er hentet ind på en vanvittig kontrakt med $62 millioner over 4 år. Det gør ham til NFL’s dyreste offensive linjemand nogensinde, og gør at Eli nok kan sove noget mere roligt om natten. Samtidig er Patrick Omameh hentet ind som guard fra Jaguars, mens den normale LT Ereck Flowers bliver flyttet over i højre side, hvor han også spillede i College. Samtidig har man også sagt farvel til en del O-line spillere. Selvom kontrakten for Solder og Omameh begge kan siges at være lidt i den dyre ende, så stiller det Giants noget bedre end før sidste sæson. Samtidig giver tilføjelsen af Jonathan Stewart dem også noget erfaring og lederskab på runningback.

Forsvaret, der i 2016 sæsonen var i blandt de allerbedste i ligaen, faldt fra hinanden som et korthus i 2017, efterhånden som flere af Giants stærkeste forsvarsesser blev skadet for sæsonen. Det var tydeligt at der skulle ske noget, og det må man i den grad sige der er.
Først og fremmest er den defensive koordinator gennem tre sæsoner, Steve Spagnuolo, blevet skiftet ud med James Betcher, der er kommet til fra Cardinals. Dette betyder, at Giants formentlig går over til et 3-4 forsvar.

På linebacker positionen, der har været overset position i mange år hos Giants, får de tilføjet noget potentiale, efter overflødig dødvægt er blevet sendt videre i systemet. Hele fire linebackere har Giants sagt farvel til. Man har til gengæld sagt goddag til både Alec Ogletree fra Rams ( 1. runde valg fra 2013) samt Kareem Martin fra Cardinals. Især signingen af Ogletree bringer noget lederskab til Giants, som de har savnet i mange sæsoner. En stor profil på forsvaret der dog er sendt væk er edge-rusher Jason Pierre-Paul der blev draftet af Giants i første runde tilbage i 2011, men nu altså er sendt til varmere himmelstrøg i Tampa. Finder man ikke en direkte afløser i draften, bliver det formentlig Kareem Martin, der kommer ind og tager over her, hvilket vil være en nedgradering.

Samlet set står Giants stærkere end de gjorde inden free agency. Spillere som Ogletree, Kareem Martin, Omameh og Jonathan Stewart kommer faktisk alle fra en af deres dårligste sæsoner i karrieren. Hvis de kan hæve deres niveau til hvad de tidligere har vist i karrieren har Giants potentielt gjort sig nogle gode handler.

Karakter (6/10)


Draften: Giants med vigtigt valg for fremtiden!
Giants har det andet valg overall til dette års draft. Et uhyre vigtigt valg, og det virker vanskeligt at forudsige, hvilken retning Giants går her. Man har fået fyldt huller gennem free agency, men der er mange hvis’er ved en del af de spillere der er hentet ind. Den offensive linje kunne stadig godt bruge friskt blod på trods af nævnte opgraderinger, samtidig mangler man en pass rusher efter JPP er sendt afsted. Dybden på cornerback er også stadig lidt et spørgsmålstegn, mens at man på runningback også godt kunne bruge en arbejdshest.

Draft needs: QB, OL, Pass rusher, CB, RB

Mulige valg i første runde

1. Josh Rosen, QB, UCLA
Det virker sandsynligt, at Browns vælger Sam Darnold, på trods af rygter om de skulle være interesserede i Josh Allen også. Giants har valgt at gå videre med Eli Manning, men de skal også tænke på fremtiden. Alt efter hvor meget man tror på Davis Webb (3. runde valg fra 2017 draften), kan man være nødt til at drafte en QB allerede nu. Her ligner Rosen det bedste bud på en NFL-klar quarterback, hvis ikke Darnold er der.

2. Saquon Barkley, RB, Penn State
Saquon Barkley er uden sammenligning denne drafts bedste spiller, og blev så sent som igår set i en Giants trøje hos en frisør i Pennsylvania. Hvor meget skal man ligge i det? Med en ældre herre som Eli Manning ville det give mening at hente en ung arbejdshest som Barkley, der kan tage lidt pres af Eli’s skuldre, og det må forventes at Jonathan Stewart ikke er hentet til for at skulle slæbe hele læsset på løbeangrebet. Det skal nævnes at Browns ikke engang har mødtes med Barkley, så hvis Giants vil have ham, så kan de tage ham.

3. Quenton Nelson, OG, Norte Dame
Det er stærkt tvivlsomt, at Giants vælger at gå med Nelson med det 2. valg i draften. Valget af Nelson virker mere sandsynligt, hvis Giants skulle trade ned med for eksempel Denver, der også mangler en quarterback. Nelson er en bomstærk guard, der imponerede mange ved Notre Dames pro day. Med ham på Guard vil Giants i den grad stå stærkt på den offensive linje. Men som nævnt ville jeg betragte det som lidt af et reach at tage ham med 2. valget.

4. Bradley Chubb, DE, NC State
Jeg har taget Bradley Chubb med som en fjerde mand på denne liste. Chubb imponerede Giants’ stab, da han var på besøg tidliger på ugen. Han er et fysisk monster, og bestemt en god mulighed for dem, især efter Jason Pierre-Paul’s afgang.

ARZ | ATL | BAL | BUF | CAR | CHI | CIN CLE | DAL | DEN | DET | GB | HOU | IND | JAXKC | LAC | LAR | MIA | MINNE | NO | NYG | NYJ | OAK | PHI | PIT | SF | SEA | TBTEN | WAS

SKRIV ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her