Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig derfor en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Buffalo Bills ligner på papiret et af ligaens svagest hold, men kan Josh Allen, rookien med kanonarmen, lave om på det?

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder. I 32 dage i streg byder vi derfor på en ny optakt hver dag, indtil vi løber tør for NFL-hold.

Vi tager en division af gangen i rækkefølgen NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East, og du kan finde alle links til alle sæsonoptakter i bunden. Vi er i gang med den sidste division, hvor Buffalo Bills let kan gå ind til en hård sæson. Angrebet består af LeSean McCoy og så en masse middelmådigt fyld. Kan nogle af spillerne løfte niveauet, eller bliver det til en sæson i kulkælderen for byen i det kolde nordøst?

Kan Buffalo Bills score mere end 10 point per kamp?

Bills lå i sidste sæson i den kedelige del af ligaen, når det kom til både scorede point og antal yards skaffet af angrebet. Siden da har de mistet startende quarterback Tyrod Taylor og flere vigtige brikker på den offensive linje i Eric Wood, Cordy Glenn og Richie Incognito. Holdets startende quarterback til at hedde

 Nathan Peterman eller Josh Allen, og de skal kaste til receivere, der er blevet kasserede og forkastede af andre hold. Det er ikke just opskriften på succes, og LeSean McCoys skuldre kommer umiddelbart til at bære en umenneskelig mængde ansvar. 

Runningbacken er efterhånden blevet 30 år gammel og har mange år i footballbenene. Han er dog stadig blandt ligaens bedste på positionen, og den vævre “Shady” McCoy
kan sagtens bære ansvaret, såfremt han ikke går i stykker.

Sean McDermott var ikke just inspirerende i sit første år som cheftræner for Buffalo, så hvis angrebet skal blomstre kræver den en stor præstation fra Peterman eller Allen. Sidstnævnte er en utroligt upoleret spiller, der besidder en vanvittig stærk arm, men meget tvivlsom præcision. Bills havde håbet han kunne sidde på bænken og lære det første stykke tid i karrieren, men han kan blive tvunget i aktion tidligt på året.

Bills er i en overgangsperiode, og det kunne også ses på holdets handler i free agency. Der blev hentet et par fine spillere til forsvaret i Star Lolulelei og Trent Murphy, men generelt var det korte kontrakter, som blev delt ud.

Skal der findes et lyspunkt på holdet kommer det til at være på den defensive side af bolden, som jeg tror kan have spillermaterialet til at være bedre end sidste år, hvor holdet tillod lidt over 22 point per kamp. Det er udelukkende grundet min forkærlighed til et par rookies, så tag den påstand med et gran salt. Trods angrebet var det helt store svaghedstegn inden draften, var det primært på den defensive side af bolden, at Bills forstærkede sig. Den helt store stjerne blandt det kuld ligner den purunge linebacker Tremaine Edmunds, der er et atletisk bæst og kan blive grund nok til at følge Bills de kommende år.

10 skarpe om Buffalo Bills
Mest betydningsfulde tilgang: Star Lotulelei, DT
Trods det faktum, at Lotulelei aldrig helt har levet op til sin status som et førsterundevalg i draften, har han haft en ganske godkendt karriere alligevel. Bills var sidste år blandt ligaens fem dårligste hold til at stoppe løbet, og det skal den 145 kilo tunge defensive tackle hjælpe med at løse. McDermott kommer til fra Carolina Panthers, hvor Lotulelei har tilbragt de første fire år af sin karriere og burde derfor vide, præcis hvordan han skal bruges. Ydermere spillede den 28-årige forsvarsspiller sine bedste sæsoner med McDermott som defensiv koordinator, så det kan bliver et fint samarbejde trods en lidt for stor kontrakt.

Mest betydningsfulde afgang: Tyrod Taylor, QB
Det er ikke til at komme udenom, Bills er på papiret langt dårligere stillet på den altid så vigtige quarterbackposition. Taylor er ikke en quarterback, som man vil sige egenhændigt kan føre et hold til Super Bowl-sejr, men han leverer sikkert og stabilt quarterbackspil. Han er også atletisk nok til at undslippe pres, og alle de evner kan Buffalo komme til at savne i den kommende sæson. Den type af ro og lederegenskaber havde været vigtigt i et quarterbackrum med unge, uerfarne navne, der skal bruge sæsonen på at modnes og udvikles.

Holdet største styrke: De defensive backs
Der er flere positive aspekter ved forsvaret. Bills har en dyb gruppe af fine pass rushere, mens holdets bagerste kæde er umiddelbart den stærkeste på hele holdet. I de to safeties Micah Hyde og Jordan Poyer, havde Buffalo sidste år på overraskende vis en af ligaens bedste safety-duoer. Begge var fremragende i opdækning og lavede samlet set hele ti interceptions. Saints’ Marshon Lattimore trak sidste år de fleste overskrifter, men en anden rookie-cornerback, nemlig Bills’ Tre’Davious White havde en lige så god sæson. Med et farvel til EJ Gaines er White lige pludselig holdets mest etablerede cornerback i sin anden sæson. Holdet har hentet to rookies samt veteran Vontae Davis, som skal kæmpe om de andre pladser på positionen, hvilket piller lidt ved helhedsindtrykket. Det er dog svært at komme udenom White, Poyer og Hyde som en spektakulær kerne.

Holdets største svaghed: Angrebet
Det har allerede været nævnt, men ud over LeSean McCoy er det svært at finde meget at være begejstret for angrebsmæssigt for Bills. Receiverne kommer til at være en blanding af Kelvin Benjamin, Corey Coleman og Zay Jones, samt en ung spiller eller to (jeg har et godt øje til Ray-Ray McCloud). Med en dårligere offensive linje, et kæmpe spørgsmålstegn på quarterback-pladsen kan det let ende med at være ligaens dårligste angreb. Benjamin og Coleman er begge tidligere førsterundevalg, så talentet burde være der, men det er endnu ikke blevet forløst i NFL, og rammerne for det skulle ske i Buffalo er ikke ligefrem til stede.

Holdets mest undervurderede spiller: Jerry Hughes, Edge
Der er flere kandidater, blandt andet de to safeties, som allerede har været nævnt, men Hughes har bare været så solid for Bills, siden han kom til klubben i 2013. Han er et tidligere førsterundevalg fra Indianapolis Colts, men her slog han aldrig rigtig til, og så er han blevet lidt glemt i Buffalo trods flere gode sæsoner. Han har aldrig været valgt til Pro Bowl, men har et par sæsoner med mere end ti sacks, og foruden pass rush har han udviklet sig til at være ganske god til at stoppe løbet. Jeg kan godt lide Jerry Hughes.

Holdets mest interessante rookie: Josh Allen, QB
Selv om Bills har draftet flere interessante spillere, kan der ikke være andre valg her. Allen blev valgt som draftens syvende spiller primært grundet fysiske egenskaber mere end det var collegeproduktion. Allen har allerede leveret flere højdepunkter, både gode og dårlige, i sine første preseason-kampe, og han har været utroligt underholdende at se på, igen på godt og ondt. Jeg har specielt været imponeret over måden, hvorpå Allen bevæger sig. Hvis ikke han starter i spilleuge et, så kommer der nok ikke til at gå alt for lang tid, før han bliver førstevalg i Buffalo. Bliver Allen nogensinde en dygtig NFL-quarterback? Jeg skal se det, før jeg tror det, det er aldrig sket før, at en spiller, der var så upræcis i sine kast i college er blevet en succes i NFL. Uanset hvad tror jeg nok, det skal blive yderst interessant at følge ham. Kanonarmen er simpelthen så spektakulær.

En spiller, der står foran et gennembrud: Dion Dawkins, T
Bills sendte den etablerede venstre tackle Cordy Glenn til Cincinnati Bengals i bytte for draftvalg. Det gjorde de grundet Dion Dawkins, som spillede flot, da Glenn var ude med en skade i fjor. Den 24-årige tackle blev valgt i anden runde i 2017 og startede 11 kampe i sin første sæson i NFL. Fortsætter han sit spil og sin udvikling fra sidste sæson, så tror jeg han kan stå foran det helt store gennembrud som en af ligaens bedre tackles.

En spiller, der skal præstere: Vontae Davis, CB
Hvis Vontae Davis skal have en fremtid i NFL, så skal han, for sin egen skyld præstere i år. Med tabet af EJ Gaines kan han også blive en vigtig mand for holdets færd i det, der ligner en vanskelig sæson. 30-årige Davis er et tidligere førsterundevalg, der har haft en karriere med et væld af opture og nedture. Nu får han gode arbejdsbetingelser i et talentfuldt secondary, det er nu eller aldrig, hvis han skal forlænge karrieren et par år.

Bold prediction: Bills ender sæsonen med et af ligaens ti bedste forsvar
Buffalo Bills har nok brikker på forsvaret til, at de kan ende med at taget et stort skridt op og ende som et af ligaens bedste forsvar. Med fornyet dybde på de forreste pladser, en trio af fremragende defensive backs og en forsvarsorienteret cheftræner har holdet alle de nødvendige brikker, puslespillet skal bare samles. Ender det med at ske, tror jeg faktisk Bills kan komme i nærheden af en slutspilsplads i en svag og pivåben AFC-konference.

En realistisk målsætning: Få udviklet Josh Allen
Buffalo Bills er i gang med en mindre genopbygningsperiode. Holdet nåede slutspillet sidste sæson, men det bliver svært at gentage den præstation i år, derfor gælder det om at få lært Josh Allen nogle gode mekaniske egenskaber, samt få udviklet nogle positive vaner hos quarterbacken. Det ses tit i NFL, at en spiller for hurtigt bliver kastet i rampelyset under dårlige forhold og udvikle dårlige vaner, som så præger dem resten af karrieren. For en spiller, som allerede er teknisk begrænset skal det for alt i verden undgås. Kan de køre Allen i stilling til at blive fremtidens quarterback, samt finde ud af, hvilke spillere der skal satses på angrebsmæssigt og hvilke kan kastes til siden, så vil det være en god sæson for Bills.

RZ | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LAC | OAK ATL | CAR | NO | TB | HOU | IND | JAX | TENCHI|
DET GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ