Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde de danske NFL-fans godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Vi er nået til Miami Dolphins, som kan gå en svær sæson i møde.   

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder. De næste 32 dages byder derfor på en ny optakt hver dag, indtil vi løber tør for NFL-hold. Derudover får du en vurdering af alle holds positionsgrupper, som bliver udgivet divisionsmæssigt hver fjerde dag.

Vi tager en division ad gangen i rækkefølgen: NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East, Du kan finde alle links til alle sæsonoptakter i bunden. Vi er kommet til AFC East, hvor Miami Dolphins ligner et hold, der har brug for en makeover.

Hvad er planen, Dolphins?

Når man kigger på Miami Dolphins’ transferageren i løbet af det forgangne år, er det svært at se, hvor de vil hen.

Stjerner som defensive tackle Ndamukong Suh, runningback Jay Ajayi og receiver Jarvis Landry har alle forladt Miami-holdet i det forgangne år, men selv om man kunne tro, at det ville være et led i en genopbygningsfase, har det ikke været tilfældet.

Tværtimod har de hentet erfarne profiler som receiver Danny Amendola, runningback Frank Gore, offensive guard Josh Sitton og defensive end Robert Quinn og de tilgange sender et signal om, at head coach Adam Gase og general manager Chris Grier igen vil forsøge jagte en slutspilsbillet. De er alle fine spillere, men de er alle i deres karrieres efterår og er, foruden Sitton, ikke nødvendigvis forstærkninger, og selv om de nok vil bidrage med lederskab efter at have været på succesfulde hold og spillet i Super Bowls, ligner Dolphins bare ikke et hold, der har talentmassen til at kæmpe med om en plads i slutspillet.

Det er også svært at se de langsigtede ambitioner i Dolphins’ ageren, og det kunne også ligne, at de har udskudt et genopbygningsprojekt indtil det øjeblik, hvor det ikke længere kan undgås – et øjeblik, der meget vel kunne komme til foråret. Hvis det, som man kan frygte, ender med seks eller færre sejre igen, kan det i hvert fald meget vel være tilfældet – og så kan Gase, Grier og quarterback Ryan Tannehill måske også ryge i svinget.

10 skarpe om Miami Dolphins

1) Mest betydningsfulde tilgang: Josh Sitton, OG

Miami Dolphins har hentet adskillige erfarne veteraner denne offseason, men hvor mange af dem, der er forstærkninger, er ikke sikkert. En der om ikke andet ligner en klar forbedring er Josh Sitton. Den 32-årige guard kunne ikke længere bruges i Chicago Bears, selv om han stadig er en mere end kapabel starter i NFL. Det er en markant forbedring i forhold til, at Ted Larson, Anthony Steen og Jesse Davis deltes om pladsen i 2017 med begrænset succes.

2) Mest betydningsfulde afgang: Ndamukong Suh, DT

Dolphins’ forsvar var ikke godt i 2017, hvor det tillod fjerdeflest point, og det ser ikke ud til at blive bedre, efter at holdet denne offseason sagde farvel til forsvarets største stjerne, Ndamukong Suh. Den 31-årige defensive tackle er et monster mod løbet og i pass rush, men Dolphins ville ikke beholde ham og hans store kontrakt. Det kan de komme til at fortryde hurtigt, da defensive tackle-positionen i den grad ligner en svaghed nu.

3) Holdets største styrke: Safety-gruppen

Der er ikke mange styrker på Dolphins-holdet, men safetyduoen med Reshad Jones og T.J. McDonald er over middel i forhold til NFL-standarder. Reshad Jones fik banket lidt rust af i 2017, efter at han var skadet i 2016, og T.J. McDonald fik etableret sig som en starter midtvejs i sæsonen.

4) Holdets største svaghed: Mangel på profiler

Mens det ikke var nemt at udpege en decideret styrke for Dolphins, bliver det noget lettere at finde en svaghed. Der er nemlig en del steder, hvor cheftræner Adam Gases mandskab kunne bruge lidt hjælp. På langt de fleste pladser mangler Dolphins en rendyrket profil, og det er i den grad en stjernefattig trup, efter Ndamukong Suh, Jay Ajayi og Jarvis Landry har forladt holdet i løbet af det forgangne år. De er middelmådige – eller lige under middel – på langt de fleste positioner, og det er ikke en god ting.

5) Holdets mest undervurderede spiller: Reshad Jones, S

Selv om hans 2017-sæson ikke var på niveau med hans tidligere sæsoner, har Reshad Jones været en af NFL’s bedste safetyer i en årrække. Han er forrygende både i opdækningen og imod løbet og har været garant for store spil. Den 30-årige safety er dog først nu begyndt at modtage den anerkendelse, han fortjent. Efter hans fænomenale 2015-sæson, skulle der et afbud til, inden han blev udtaget til Pro Bowl, og han har aldrig været på NFL’s All-Pro-hold.

6) Holdets mest interessante rookie: Minkah Fitzpatrick, DB

Minkah Fitzpatrick var et af de mest interessante talenter i årets NFL-draft. Hans alsidighed gjorde, at mange ikke vidste, hvor han ville være bedst i NFL, efter at han i flere år havde spillet slotcornerback for Alabama. Flere havde vurderet ham til at være safety i NFL, men i Miami er han endt et sted, hvor der er plads til at eksperimentere med ham, og hvor han sandsynligvis kommer til at spille slotcornerback. Det skyldes, at Reshad Jones og T.J. McDonald er en stærk safetyduo, og det ligner også den rigtige beslutning.

Han var imidlertid ikke den eneste interessante rookie, Dolphins valgte i NFL-draften, og den atletiske tight end Mike Gesicki, der blev valgt i anden runde, bliver ligeledes uhyre interessant at følge.

7) En spiller, der står foran sit gennembrud: Xavien Howard, CB

Xavien Howard blev valgt i anden runde af NFL-draften i 2016, og efter en første sæson, der bød på få opture, viste han til tider lovende takter i 2017. Han har været Dolphins’ ubestridt bedste cornerback i løbet af preseason og kan stå over for sit endelige gennembrud, hvis han bliver mere stabil, end han har været i sin karriere hidtil.

8) En spiller, der skal præstere: Ryan Tannehill

Det er nemt at pege på quarterbacken, som den spiller, der skal præstere, men der mere til det end som så i Ryan Tannehills tilfælde. Først og fremmest skal han præstere, hvis Dolphins skal gøre sig nogle forhåbninger om at have en god sæson, men derudover skal han også præstere, hvis han vil beholde sit job fremadrettet. Dolphins har gjort det meget klart, at han er starteren i 2018, selv om han ikke har spillet siden 2016, men de viste angiveligt interesse i nogle af de talentfulde quarterbacks i forårets NFL-draft. Og hvis Tannehill ikke beviser sit værd, kan de igen overveje en quarterback i NFL-draften i 2019.

Der er også flere andre spillere, man kunne pege på, som snart skal forløse deres potentiale, hvis de ikke skal ende som flop – heriblandt venstre tackle Laremy Tunsi og receiver DeVante Parker.

9) Bold prediction: Kenyan Drake bliver Pro Bowler

Runningback Kenyan Drake fik et lille gennembrud i 2017, hvor han startede de sidste seks kampe og sluttede med 644 løbne yards, 239 grebne yards samt fire touchdowns. Selv om Frank Gore er kommet til Miami-mandskabet, ligner Kenyan Drake den startende runningback, og han kunne godt snildt forbedre sine tal fra 2017. Hvis alt spiller for den 24-årige runningback, kan han komme i nærheden 1200 løbne yards og 600 grebne yards, og med de tal kan han også sagtens ende i Pro Bowl.

10) En realistisk målsætning: Undgå sidstepladsen i divisionen

Det er svært at se på Dolphins’ hold og være meget optimistisk. Der er få steder, hvor de er over middel, og når man er i division med New England Patriots, skal man ikke gøre sig nogle forhåbninger om at tage divisionstitlen. Det bedste, Dolphins kan håbe på, er et sted mellem fem og syv sejre, hvilket bør være nok til at undgå sidstepladsen i divisionen, men ikke meget mere end det.

ARZ | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LAC | OAK ATL | CAR | NO | TB | HOU | IND | JAX | TENCHI|
DET GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ