Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde de danske NFL-fans godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Turen er nu kommet til Minnesota Vikings, som i år kun kan se sig tilfredse med én ting: en Super Bowl-sejr.

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder. Vi bringer derfor en ny optakt hver dag, indtil vi løber tør for NFL-hold.

Vi tager en division af gangen i rækkefølgen: NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East. Du kan finde links til alle sæsonoptakter i bunden. Vi befinder os i øjeblikket i NFC North.

Kan Vikings tage det sidste skridt og komme i Super Bowl?

Sidste sæson trådte Minnesota Vikings for alvor ind på den store scene, og de har bevist, at de er et af de hold, man skal regne med, vil blande sig i toppen de næste par sæsoner.

Det begynder dog for alvor i år, hvor det er Super Bowl eller “bust” for Vikings.

Og det ser på forhånd godt ud for holdet. Man har i Minnesota formået at etablere en kerne af gode spillere, der har spillet sammen kontinuerligt i flere år under den samme cheftræner. Især på forsvaret har holdet sikret sig fremtiden via kontraktforlængelser til flere profiler.

Dette hænger meget sammen med, at Vikings har en dygtig og respekteret cheftræner i Mike Zimmer, hvis forsvarsfilosofi virker til ikke bare at have samlet, men også tiltrukket nye talenter som blandt andet den defensive tackle Sheldon Richardson.

Udover et frygtindgydende forsvar der rummer store profiler på næsten alle positioner, så har angrebet også flere spændende profiler. En virkelig solid receiver duo i Stefon Diggs, Adam Thielen samt runningbacken Dalvin Cook, skal under ledelsen af holdets nye quarterback Kirk Cousins forsøge at gøre hvad intet andet Vikings har gjort før: vinde en Super Bowl.

Som et lille krydderi på toppen vil der være en lille kicker-kamp mellem veteranen Kai Forbath og den halv-svenske rookie Daniel Carlson.

Hvad mere kan en Vikings-fan ønske sig?

10 Skarpe om Minnesota Vikings

Mest betydningsfulde tilgang: Kirk Cousins, QB

Joe Webb, Donovan McNabb, Christian Ponder, Matt Cassel, Josh Freeman, Teddy Bridgewater, Sam Bradford, Shaun Hill og Case Keenum. Det er listen over quarterbacks, som har startet en kamp for Minnesota Vikings siden 2010. Av.

Det er dog utroligt nok, lykkes for Vikings at komme til slutspillet hele tre gange siden 2010, men siden ”lige ved og næsten”-sæsonen med Brett Favre i 2009, har der hverken været meget stabilitet eller talent på quarterback-positionen i Minnesota.

Case Keenum spillede sidste år en flot sæson, men med et totalt forsvars-kollaps i NFC-finalen mod Philadelphia Eagles, blev det dog også tydeligt, at både han og angrebet manglede det sidste, når forsvaret ikke kunne holde niveau.

Derfor er tilføjelsen af Kirk Cousins den vigtigste for Vikings.

Ikke bare fordi at han har vist, at han konsekvent og over flere sæsoner kan være effektiv i kastespillet, men også fordi at Cousins symboliserer stabilitet på positionen.

Cousins bør være den sidste manglende brik i Vikings’ Super Bowl-forhåbninger.

Med betydningsfulde afgang: Joe Berger, G/C

Jeg har valgt at gå med guard/center Joe Berger, som efter sidste sæson valgte at gå på pension. Berger har spillet 13 sæsoner i NFL, og det er derfor ikke kun hans spil, men også hans erfaring og stabilitet som Vikings kommer til at mangle.

Berger, der normalt spiller guard, trådte i sidste sæson til som backup center, da holdets startende center Pat Elflein gik ud med en skade, og den fleksibilitet kommer Vikings til at savne i år.

Der er nemlig mange spørgsmål omkring Vikings’ offensive linje, og situationen er ikke blevet bedre af, at holdets startende guard Nick Easton er ude med en skade for sæsonen.

Vikings har efter sigende forsøgt at få Berger tilbage på banen for at overtage Eastons plads, men har ikke haft held med det. Berger vil både været savnet som mentor for de nye spillere, men også for hans spil på banen.

 

Betydningsfulde Tilgange Betydningsfulde Afgange
Kirk Cousins, QB Joe Berger, G/C (Pension)
Sheldon Richardson, DT Case Keenum, QB
Tom Compton, G Sam Bradford, QB
Kendall Wright, WR Teddy Bridgewater, QB
Trevor Siemian Jerrick McKinnon, RB
  Jarius Wright, WR
  Tom Johnson, DT
  Jeremiah Sirles, G

 

Holdet største styrke: Et skræmmende godt forsvarJoe Bielawa // flickr.com

Sidste år indførte Minnesota Vikings et nyt football-term, jeg har valgt at kalde: ”pre-punt”.

Hos flere andre hold er den situation bedre kendt som ”tredje down”, men Vikings-forsvaret var så historisk gode mod tredje downs sidste sæson, at modstanderen næsten lige så godt kunne havde valgt at punte.

Succesen starter med cheftræner Mike Zimmer, som i løbet af sine få sæsoner har fået opbygget et af ligaens bedste forsvar, med dominerende spillere på i alle rækker af forsvaret.

For at forstå hvorfor at Vikings var så dygtige på tredje downs, som de var sidste år, finder man svaret i en blanding af det rette talent på banen og kalkuleret planlægning fra Zimmer.

Dette kan kun lade sig gøre, fordi at der er en stor talentmasse på holdet, og at man kan stole på at en spiller som Xavier Rhodes eller Harrison Smith kan følge med i mand-mod-mand forsvar skulle bolden blive kastet dybt.

Man skal dog huske på, at det kræver længere tid for en quarterback og kaste dybt, og med en hurtig og eksplosiv defensiv linje bliver det svært for modstanders quarterback overhovedet at nå at forsøge at kaste dybt.

Vikings har med tilføjelsen af den defensive tackle Sheldon Richardson lige nu seks pro bowl spillere på startende positioner, og det er nok kun Los Angeles Rams, der kan præstere en på papiret lige så skræmmende defensiv linje som Vikings.

Holdets største svaghed: Den offensive linje.

Sidste sæson tog Vikings offensive linje et rigtigt stort skridt i den rigtige retning, men den offensive linje er essentiel for angrebets succes, og der er i den kommende sæson flere ubesvarede spørgsmål.

Kigger man på det positive, starter det med venstre tackle Riley Reiff, der sidste sæson kom til fra Detroit Lions. Han spillede sidste år en flot første halvdel af sæsonen, og vi skulle helt hen til anden halvdel af sæsonen, før at han tillod sit første sack.

Derudover er det værd at nævne andenårs centeren Pat Elflein, som sidste år stod overfor en svær udfordring som rookie, men var en vigtig brik i at løfte holdets offensive linje, specielt i screen-spillet.

Problemerne begynder derfor først rigtigt når vi kigger på guard positionen.

Den rutinerede Joe Berger valgte i år at stoppe karrieren, og med startende guard Nick Easton skadet og ude for sæsonen, vil der være flere nye ansigter på startende positioner.

Eftersom det ikke lykkedes for Vikings at få Berger ud af pensionen, har holdet hentet Tom Compton til klubben. Derudover draftede Vikings i anden runde tackle Brian O’Neill.

O’Neill vil dog nok forblive et projekt i løbet af dette år, og Rashod Hill ligner manden der skal spille højre tackle, mens at Mike Remmers ser ud til at forblive som højre guard.

Compton vil nok alene på grund sin erfaring være førstevalget til at overtage guard positionen, men jeg ville personligt håbe at Danny Isidora fik chancen. Hans fysisk er ikke til at komme udenom, og kan han blive mere stabil, er han i mine øjne fremtidens mand for Vikings.

Vikings har ikke brug for at have ligaens bedste offensive-linje, men de har brug for at starterne kan holde sig skadesfri og holde sig på et middel niveau gennem hele sæsonen.

Holdets mest undervurderede spiller: Linval Joseph, DT

Der var ikke meget postyr da Linval Jospeh skiftede til Minnesota Vikings fra New York Giants i 2014, men det har i mine øjne vist sig at være en af de bedste handler Vikings længe har lavet.

Joseph var med på Giants-holdet der vandt en Super Bowl i 2011, og hans primære rolle på det hold var at stoppe løbet. Det er han bestemt blevet ved med, og han blev af Pro

Football Focus nævnt blandt de bedste forsvarsspillere mod løbet i 2017.

Det er tit spillere som Everson Griffen, Xavier Rhodes eller Harrison Smith der løber med meget af æren for Vikings forsvar, og i den forbindelse kan man godt glemme hvad der er med til at gøre dem til så stabile spillere som de er.

Det er nemlig blandt andet Joseph erfaring, enorme styrke, evne til at bryde double teams, og stoppe løbet som er med til at gøre livet lettere for en pass rusher eller defensiv back.

Joseph har, siden han skiftede til Vikings, spillet alle sine kampe, og den slags stabilitet er i sig selv ubetalelig.

Holdets mest interessante rookie: Daniel Carlson, K

Det er måske lidt kontroversielt at vælge en kicker som den mest interessante rookie, men når man bliver valgt i femte runde, af et hold med Super Bowl potentiale, så bliver det interessant, og den halvsvenske kicker Daniel Carlson står muligvis overfor, at skulle sparke nogle meget vigtige point allerede i sin rookie-sæson.

Kigger man på Carlsons college karriere i Auburn var den enormt succesfuld. Carlson startede alle kampe i perioden mellem 2014 og 2017, og han ejer stort set alle Auburns kicker- rekorder.

Derudover har han aldrig brændt et ekstra point i sin college-karriere.

Vikings har allerede fået en forsmag på Carlsons enorme sparkestyrke da han allerede i sin første pre-season kamp sparkede et 57-yard field goal igennem stængerne.

Mentalt må en NFL kickers job være et af de hårdeste og Daniel Carlson, hvis han slår Kai Forbath af pinden, får muligheden for i den kommende sæson chancen for enten at blive helt eller skurk i Minnesota.

For et hold er vel aldrig bedre end dets kicker?

Overblik over Minnesota Vikings fulde draft-klasse:

Runde: Spiller: College:
1. Mike Hughes, CB UCF
2. Brian O’Neill, OT Pittsburgh
4. Jaylyn Holmes, DE Ohio State
5. Tyler Conklin, TE Central Michigan
5. Daniel Carlson, K Auburn
6. Colby Gossett, OG Appalachian State
6. Ade Aruna, DE Tulane
7. Devante Downs, LB California

 

En spiller der står foran et gennembrud: Danielle Hunter, DE

Danielle Hunter er en superstjerne på vej frem, men der ikke nok der kender hans navn.

Det har dog ikke forhindret den unge defensiv-end i at vise dominerende takter, og i år kommer han for alvor til at bryde igennem som en af de bedste på sin position.

Hunter har siden, at han som bare 20-årig kom ind i ligaen haft 25,5 sacks. Det er flest af alle pass rushers, der kom ind i ligaen samtidigt med ham. Deriblandt Atlanta Falcons Vic Beasley og Seattle Seahawks Frank Clark.

Hunters styrke, højde og atletiske evner gør ham til et mareridt at skulle forsvare sig imod. Faktisk er han en af de bedste i ligaen, hvad angår at lægge pres på modstanderes quarterback.

Ifølge Pro Football Focus har Hunter i de sidste to sæsoner været at finde i top 10 blandt 4-3 defensive-ends i netop denne kategori.

Hunter valgte i år at underskrive sin første langvarige kontrakt med Vikings, og holdet får derfor lov til at se udbyttet af deres hårde arbejde med ham.

Honorable mention: Dalvin Cook, HB

En spiller, der skal performe, hvis holdet skal indfri forventningerne: Riley Reiff, LT

Hvis drømmen om endelig at have fundet en franchise quaterback skal lykkedes for Minnesota Vikings, så er det altafgørende af deres nye kæmpe investering, Kirk Cousins får tid i lommen, og bliver holdt skadesfri.

Derfor starter det hele med manden, der skal beskytte Cousins blinde vinkel, venstre tackle Riley Reiff.

Cheftræner Mike Zimmer valgte i sidste sæson af udnævne den nyindkøbte Reiff til kaptajn på den offensive linje, og Reiffs evner til at lede må ikke undervurderes.

Vikings draftede i år den unge venstre tackle Brian O’Neill i anden runde af årets draft, og han er muligvis fremtidens mand på venstre tackle-positionen, men O’Neill er lige nu et projekt med råt talent, som mangler både NFL-kampvægt samt erfaring, før at han kan træde til i en startende rolle.

Derfor bliver det i år Reiffs rolle at forblive på banen og beskytte Cousins.

Cousins er dog en opgradering over Case Keenum, og han er enormt dygtig til at slippe bolden hurtigt. Det bliver en fordel for både Reiff og resten af den offensive linje.

En bold prediction relateret til holdet: Stefon Diggs og Adam Thielen slår Randy Moss og Chris Carters statistik fra år 2000.

I sæsonen 2000 havde tidligere Vikings receivere Randy Moss og Chris Carter, da sæsonen var færdig, tilsammen grebet for 2711 yards og hele 24 touchdowns. Dengang havde de to receivere Daunte Culpepper ved roret som quarterback..

I den kommende sæson hedder Vikings’ quaterback Kirk Cousins, og det kommer til at betyde masser af yards til både Stefon Diggs og Adam Thielen. Faktisk så mange at de kommer til at slå Moss og Carter i ikke bare grebne yards, men også i grebne touchdowns.

Diggs og Thielen vil altså når sæsonen er slut have grebet for over 2711 yards og 24 touchdowns tilsammen.

Det bliver bestemt ikke let, men Vikings’ angreb kommer til at være effektivt og køre i højt gear, og med et forsvar der holder modstanders angreb af banen, bliver der masser af tid til, at en de bedste duoer i NFL kan samle historisk mange yards og touchdowns.

En realistisk målsætning: At de går dybt i slutspillet.

“Defense wins championships”, og Vikings er bygget til at gå langt.

Holdet er sammenspillet, godt trænet og har forbedret sig på flere positioner.

Ikke nok med at holdets elite-forsvar er blevet bedre med tilføjelsen af Sheldon Richardson, så har holdet med tilføjelsen af Kirk Cousins også opgraderet på quarterback-positionen.

Lægger man det sammen med, at Dalvin Cook nu er skadesfri, og at holdet har en de bedste receiver-duoer i NFL, så begynder det for alvor at ligne noget.

Vikings er generelt et virkelig dybt og talentfuldt på flere positioner, og derfor går de samlet set ind til den nye sæson som et top fem hold.

Og der er ingen grund til tro, at de ikke kan holdet et top fem niveau over hele sæsonen.

Vikings kan derfor godt gå i Super Bowl, men det kræver, at forsvaret kan holde sit høje niveau, og at Cousins kan hive holdet op, når forsvaret har en “offday”.

 

Læs alle de udgivede sæsonoptakter her:

ARZ | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LACOAK ATLCARNOTBHOU | IND | JAXTEN | CHIDETGBMIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ