Hvem er bedst og hvem er værst? Gul Kluds Dennis Cordsen Lar Cour og Teis Joranger har vurderet alle positionsgrupper i NFL for at rangere alle NFLs 32 hold. AFC North er en benhård division med nogle af AFC’s største favoritter.

På trods af komplicerede omstændigheder nærmer vi os NFL-sæsonen, og på Gul Klud vil vi give dig både sæsonoptakter til alle hold samt give en vurdering på divisionernes indbyrdes styrkeforhold. Gul Kluds Dennis Cordsen og Teis Joranger har bedømt alle positioner for alle hold og lavet en rangering af de 32 hold inden sæsonen. Vi begynder i en stærk AFC North-division.

Hvordan vi er gået til opgaven og hvilke bedømmelseskriterier, som er brugt, kan læses i bunden af artiklen, hvis man er interesseret. Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til @Valuefootball eller @Teisjoranger på Twitter eller stilles på Gul Kluds Facebook-side, hvor vi også vil se dem.

Se alle gennemgangene:
NFC North | NFC South | NFC East | NFC West
AFC North | AFC South | AFC East | AFC West

Se optakter til AFC North:
Ravens BengalsBrownsSteelers

Angreb (hold mobil vandret):

 QBRBWRTEOLSamlet angrebVægtet angrebVægtet placering
Ravens9,58586,53745,006
Browns6987,57,53843,677
Steelers7,566,56,5834,542,67Delt-10
Bengals5,58,57,54,53,529,534,3330

Ravens‘ angreb var forrygende i 2019, og det var det ikke mindst, fordi Lamar Jackson var det ultimative våben. Hans helt unikke evner med bolden i hænderne mere end kompenserer for nogle af de ting, som han stadig kan arbejde i kastespillet. Ellers er angrebet jo noget atypisk, da det er drevet af en stærk runningbackgruppe og et par gode tight ends. Ravens’ angreb har dog stadig et par spørgsmålstegn. Receivergruppen er meget usikker, og de skal håbe på udvikling fra de unge Marquise Brown, Miles Boykin og Devin Duvernay. Derudover er den offensive linje ikke den stærkeste på indersiden efter fantastisk Marshall Yandas karrierestop.

Det er interessant at se, hvordan Browns helt nominelt opnår flere point end Ravens, men når vægtningen medregnes, så kommer Browns til kort. Det skyldes selvfølgelig den betydelige forskel i quarterback-niveau. Browns har dog på resten af angrebet samlet en del gode spillere. Våbnene er gode med Odell Beckham og Jarvis Landry som receivere, Nick Chubb og Kareem Hunt som runningbacks og Austin Hooper og David Njoku som tight ends. Den offensive linje bør også være bedre end 2019 med tilgangene af Jack Conklin og Jedrick Wills. Hvis Baker Mayfield løfter niveauet, kan det blive godt.

Steelers‘ angreb har i mange år været divisionens bedste, men usikkerhederne om Ben Roethlisbergers niveau og den offensive linje uden Ramon Foster får dem til at tabe nogle karakterer. Overordnet er det dog stadig en rigtig solid gruppe, som kan blive rigtig god, hvis Big Ben kan bevise sit værd igen og nogle af de unge receivere udvikler sig.

Hos Bengals handler sæsonen mest af alt om at starte opbygningen af angrebet omkring Joe Burrow. Joe Mixon og Giovanni Bernard er en rigtig god runningback-duo, og receivergruppen med A.J. Green, Tyler Boyd, John Ross og Tee Higgins er langt fra ueffen, selvom den har haft skadesproblemer de senere år. Det helt store problem for Bengals’ angreb er den offensive linje, der er en af ligaens dårligste. Lige nu er den besat af Jonah Williams, der ikke har spillet et NFL-snap, tålelige Trey Hopkins, dårlige Xavier Su’a Filo, elendige Bobby Hart og enten unge Michael Jordan eller skuffende Billy Price som femtemand. Det er en ræddelig offensiv linje, som Joe Burrow forhåbentligt ikke bliver slået til plukfisk bag.

Forsvar (hold mobil vandret):

 IDLEDGELBCBSSamlet forsvarVægtet forsvarVægtet placering
Steelers9,595,57,57,53942,671
Ravens8,5659,57,536,540,005
Bengals8,57,54,56,563336,1711
Browns6,5945,55,530,534,0019

Sikke en opblomstring Steelers‘ forsvar oplevede, da Minkah Fitzpatrick kom til i en trade fra Dolphins. Steelers’ forsvar endte med at føre ligaen i både sacks og forcerede turnovers, og det er virkelig de forreste spillere med stjernene T.J. Watt og Cameron Heyward, der er den store drivkraft. Linebacker-gruppen er lidt usikker, da Devin Bush stadig mangler at bevise sig endeligt, men potentialet virkede lovende i 2019. Nede bag ved er gruppen ganske god, men det er dog ikke en kvælende cornerback-gruppe, og Terrell Edmunds er stadig ganske middelmådig ved siden af Fitzpatrick. Derudover Steelers’ dybde på linebacker og safety meget dårlig, og det koster også lidt i bedømmelsen.

Defensivt er Ravens også rigtig godt med, og selvom de ikke er super stærkt på linebacker og EDGE, så er deres cornerback-gruppe bare nasty. Marlon Humphrey er en topcornerback i ligaen, og Marcus Peters viste prøver på sit høje topniveau sidste år. Derudover har man solide spillere i Jimmy Smith og Tavon Young. Det er også værd at nævne, at Calais Campbell og Derek Wolfe bør gøre Ravens’ indvendige defensive linje ganske stærk.

Der er ikke mange forventninger til Bengals i år, men vi mener faktisk, at der er ret meget talent at arbejde med. Geno Atkins og D.J. Reader er en bomstærk defensive tackle-gruppe. Evigt undervurderede Carlos Dunlap, Sam Hubbard og Carl Lawson er en habil EDGE-gruppe med yderligere potentiale end det. Nede bag ved er William Jackson, Trae Waynes, Mackensie Alexander samt safeties Jessie Bates og Vonn Bell alle spillere, der har bevist, at de kan spille i NFL – deres bundniveau har dog også været for lavt. Linebacker-gruppen er den evige svaghed, men en spiller som Josh Bynes hiver egentlig Bengals en halvkarakter op, da vi egentlig mener, han er en tålelig starter i ligaen.

Vi var ganske begejstrede for Browns‘ angreb, men forsvaret er vi lidt mere lunkne ved. Myles Garrett, Olivier Vernon og Adrian Clayborn er en strålende EDGE-gruppe, og indvendigt på den defensive linje er det også solidt med Larry Ogunjobi og Sheldon Richardson. Bag den defensive linje er spørgsmålstegnene dog mange. Vi tror ikke ret meget på linebacker-gruppen, og safety-gruppen er også ganske usikker. På cornerback kan man håbe, at det nye system passer Denzel Ward og Greedy Williams lidt bedre, men det var for usikkert sidste år til, at vi kan skubbe dem højere op.

Opsummering (hold mobil vandret):

 Samlet angrebSamlet forsvarSpecial teamsTrænereTotalVægtet totalRangering
Ravens3736,5109,593107,332
Steelers34,53977,588102,675
Browns3830,565,58090,67Delt-16
Bengals29,533,58,54,57682,6726

Ravens har både et godt angreb og et godt forsvar. Derudover har i årevis haft en fantastisk special teams-enhed, og selvom return-delen haltede en del for Ravens sidste år, er kicker Justin Tucker og punter Sam Koch stadig blændende. Derudover har Ravens en genial trænerstab med to meget dygtige koordinatorer, og det vinder holdet meget på. Ravens bør været et tophold i år.

Set på forsvar og angreb er Steelers egentlig lige så godt med som Ravens, men Steelers har ikke særlig god punter, og vi er lidt lunkne ved Steelers’ koordinatorer – både angreb og forsvar – hvilket trækker dem ned under Ravens. Talentmassen er der dog til en god sæson i Pittsburgh.

Browns scorer også en del point på angreb og forsvar, men den store usikkerhed på trænerpladsen med en helt ny træner og nye koordinatorer gør, at de ikke kan score meget i de kategorier. Hvis Stefanski viser sig som en dygtig head coach, har Browns dog talent til at udfordre mange hold.

Bengals har næppe store ambitioner lige præcist i år, og det handler mest om at udvikle Joe Burrow. Det ville dog være rart, hvis Zac Taylor og resten af hans trænerstab kunne vise noget mere end sidste år, hvor de virkede til at være på dybt vand i lange perioder. Forøvrigt var Bengals’ special teams-enhed en positiv overraskelse sidste år, og derfor scorer de en fin karakter, selvom vi er lidt skeptiske ved Randy Bullock.


Sådan er vi gået til opgaven
At bedømme alle holds positionsgrupper er en halvkompliceret sag, hvor mange forskellige faktorer spiller ind. Vi vil prøve at forklare, hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke ting vi har valgt at lægge vægt på, når vi laver sådan en øvelse.

Først og fremmest skal vi selvfølgelig understrege, at dette er vurderinger lavet af karakterartiklernes ophavsmænd (Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger). Derfor er der med garanti nogle, som vil være uenige i forskellige aspekter af vurderingerne, og det er også fair nok. Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller ønsker uddybning af et eller andet, er du derfor velkommen til at henvende dig på Twitter til @Valuefootball, @Teisjoranger eller på Gul Kluds facebookside, hvor vi også vil se din kommentar. Vi er i høj grad villige til at uddybe vores vurderinger.

Karakterskalaen
Karakterskalaen er en simpel skala fra 1 til 10, hvor vi i år har valg også at uddele halve-karakter for at kunne håndtere grænsetilfælde lidt bedre. Et 10-tal gives til de bedste positionsgrupper i NFL, og dette er positionsgrupper, der ikke har nævneværdige svagheder og både indeholder topkvalitet, sikkerhed og lidt dybde. Et 1-tal gives omvendt til en fuldstændig uacceptabel gruppe, der er en hån af holdets fans – denne karakter har heldigvis ikke været i anvendelse i år. 6-tallet svarer til, at den givne positionsgruppe er “middel” for NFL.

I kan se alle karakterbeskrivelser i tabellen i højre side.

Hvilke spillere giver hvilke karakterer?
Efter alle positioner har fået en karakter, finder vi et en summeret karakter, som er angivet i artiklerne.

Ikke alle positioner i NFL er dog lige vigtige. For eksempel er quarterbacken klart vigtigst på banen. Derfor kan I også læse en “vægtet karakter” i tabellerne.

Hvordan vi har vægtet forskellige positioner, kan ligeledes ses i skemaet til højre.

Quarterbacken og trænerstaben er alfa, omega i NFL, så disse vægtes virkelig højt, hvorefter den offensive linje, pass rush og cornerbacks ligeledes er vigtige. Nogle positioner som eksempelvis tight end og linebacker er svære, da de allerbedste spillere på disse positioner betyder meget. Her snakker vi typer som Travis Kelce, George Kittle og Bobby Wagner. Men kommer du først forbi de 2-5 allerbedste, så har det eksempelvis vis ikke ret stor betydning for holdet, om du har Darren Fells eller Jack Doyle.

I forbindelse med karaktergivningen er der også lagt vægt på reservernes niveau lidt afhængigt af positionen. På nogle positioner (Tight end, quarterback) er bredden oftest ikke så vigtig/relevant, og her vil karakteren oftest primært være givet til den startende spiller. På andre positioner (Offensiv linje og Indvendig defensiv linje) spiller bredden en vigtigere rolle i holdets karakter, da én god spiller sjældent kan gøre det alene. Som skrevet i indledningen er det en halvkompliceret sag at bedømme alle positionsgrupper fair og ens. Faktisk kan man ifølge kloge hoveder kun behandle folk (eller positioner) ens, ved at behandle dem forskelligt…

Det betyder for eksempel, at en WR-gruppe med én superstjerne og halvdårlige fyldspillere kan få 7, mens en offensiv linje med én superstjerne og 2-3 svage led kan få 5 eller måske endda 4. Hvis man skal oversætte det til europæisk fodbold kan en stjerneangriber som Messi (WR) gøre en del alene, mens en forsvarskæde (OL) sjældent er meget stærkere end det svageste led.

Special Teams
Special teams er ikke det område, der får mest opmærksomhed, og det er også et område, vi ikke kigger så meget på, når sæsonen folder sig ud. Dele af vores vurderinger læner sig derfor op ad tal, statistikker og vurderinger lavet af analysehjemmesiderne Pro Football Focus og Football Outsiders. Det drejer specielt om holdets evner til at stoppe returns. Hvis der har været stor udskiftet i trænerstaben eller blandt special teams-spillere vil holdet arbejde sig hen mod en middel karakter.

Rookies og ukendte spillere
Til sidst er der selvfølgelig en masse ukendte spillere i form af rookies, hvoraf mange vil spille store roller for holdene. Hvem der slår igennem og bliver gode eller dårlige i år, har vi ikke forsøgt at forudsige i denne karaktergivning. Derfor vil alle førsterundevalg generelt være anset som et 5-tal eller et 6-tal, mens rookies, der er valgt senere, vil blive betragtet som mere usikre og ikke rigtigt tæller for noget andet end potentielt fyld/rotation.
Helt nye og ukendte cheftrænere får 5,5 i karakter men indeholder selvfølgelig stor usikkerhed. Hvis trænerne tidligere har bevist kvaliteter i et tidligere job, kan der gives en lidt højere karakter. Offensive og defensive koordinatorer tæller med i karakteren for trænerstaben og kan både trække karakteren et par karakterer op eller ned.

Det er ikke en forudsigelse
Det er vigtigt at understrege, at dette ikke skal fungere som en form for forudsigelse. Der er mange faktorer, som spiller ind i NFL, og dette er blot en vurdering af holdenes beviste talentniveau på vej ind i 2019-sæsonen. Der vil være en naturlig usikkerhed fra de nye træneres præstationer, overraskende udviklinger hos spillere og niveauet hos både rookies og andre ukendte spillere på NFL-niveau. Nogle spillere kan vi tro på vil løfte niveauet i 2019, men indtil vi ser det, kan vi ikke belønne dem i denne karaktergivning. Unge hold med spillere i udvikling vil deraf naturligt have det svært i en øvelse som denne.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, så smid dem til os på Twitter på @Valuefootball eller @Teisjoranger.

Se alle gennemgangene:


NFC North | NFC South | NFC East | NFC West


AFC North | AFC South | AFC East | AFC West