Hvem er bedst og hvem er værst? Gul Kluds Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger har vurderet alle positionsgrupper i NFL for at rangere alle NFLs 32 hold. NFC East er delt i to tophold og to bundhold.

På trods af komplicerede omstændigheder nærmer vi os NFL-sæsonen, og på Gul Klud vil vi give dig både sæsonoptakter til alle hold samt give en vurdering på divisionernes indbyrdes styrkeforhold. Gul Kluds Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger har bedømt alle positioner for alle hold og lavet en rangering af de 32 hold inden sæsonen. Vi er nået til NFC East, hvor Cowboys og Eagles ser ud til at skulle kæmpe om divisionstitlen.

Hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke bedømmelseskriterier, som er brugt, kan læses i bunden af artiklen, hvis man er interesseret. Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til @Valuefootball eller @Teisjoranger på Twitter eller stilles på Gul Kluds Facebook-side, hvor vi også vil se dem.

Se alle gennemgangene:
NFC North | NFC South | NFC East | NFC West
AFC North | AFC South | AFC East | AFC West

Se optakter til AFC East:

Cowboys GiantsEagles Washington

Angreb (hold mobil vandret):

 QBRBWRTEOLSamlet angrebVægtet angrebVægtet placering
Cowboys89868,539,548,003
Eagles86,56,5107,538,545,675
Giants68,56,58635,039,67Delt-19
Washington555,53624,530,6732

Der er ikke meget, som Dallas Cowboys‘ angreb ikke kan på papiret. Dak Prescott er en dygtig quarterback, Ezekiel Elliott og Tony Pollard er begge dygtige runningbacks og receiver-trioen med Amari Cooper, Michael Gallup og Ceedee Lamb er skræmmende. Og vi har endda ikke belønnet dem for at have Lamb, da han er rookie. Derudover har de stadig en rigtig stærk offensiv linje, selvom Travis Frederick har stoppet karrieren. Zack Martin (RG), Tyron Smith (LT) og La’el Collins (RT) er alle i top 10 på deres position. Eneste lidt middelmådige position er tight end, men vi kan egentlig godt lide Blake Jarwin, så han sikrer et lille 6-tal.

Selvom Eagles ender som toer i divisionen, er det på ingen måde et dårligt angreb. De har også en god quarterback, og så er deres tight end-gruppe fantastisk med Zach Ertz og Dallas Goedert. Miles Sanders så meget spændende ud som rookie, men han skal stadig bevise sig i år, før han kan få en endnu højere karakter. Wide receiver var et problem sidste år, men Eagles har forstærket sig en del, så gruppen nu ser udmærket ud. Den offensive linje har længe været en kæmpe styrke, og selvom den stadig er god, er den nok det svageste, den har været længe. Mest af alt, fordi Brandon Brooks og Andre Dillard er skadet. Og Dillards skade er endda sket så sent, at den ikke er talt med, og karakteren ville derfor nok havde været lidt lavere, hvis karakteren skulle gives nu.

Hos Giants er der også flere gode offensive takter. Saquon Barkley er en strålende runningback, Evan Engram er en god tight end, og receivergruppen med Golden Tate, Sterling Shepard og unge Darius Slayton er heller ikke værst. Om Giants-angrebet rigtig bliver godt står og falder derimod med quarterback Daniel Jones og den offensive linje. Jones viste på nogle punkter fint spil i sin rookiesæson, men havde også for mange turnovers. Den offensive linje er ret solid indvendigt med de gode guards Will Hernandez og Kevin Zeitler, men tackle-positionen er ganske usikker med rookie Andrew Thomas på venstre tackle og enten dårlige Cam Fleming eller rookie Matt Peart på højre tackle.

Efter tre ret fornuftige angreb kommer vi til Washington Football Team-angrebet, og det er en talentfattig omgang. Unge Dwayne Haskins skal forsøge at etablere sig som quarterback, men han får nærmest ingen hjælp. Antonio Gibson virker til at gøre det godt til træning, men han er rookie, og derfor kan vi ikke belønne runningback-positionen endnu. På receiver har holdet kun Terry McLaurin, der var strålende i sin rookiesæson. Holdets starter på tight end ligner Logan Thomas, og det siger vist alt. Den offensive linje har dygtige Brandon Scherff og acceptable Chase Roullier, men ellers er der ikke meget at råbe hurra for. Især venstre tackle ser potentielt katastrofalt ud.

Forsvar (hold mobil vandret):

 IDLEDGELBCBSSamlet forsvarVægtet forsvarVægtet placering
Cowboys78,5866,536,038,178
Eagles107,546,55,533,536,8310
Washington875,55631,533,6720
Giants7,54555,527,028,3330

Nogle har været bekymrede for Cowboys‘ forsvar, men så er det heller ikke værre på papiret. Den indvendige defensive linje led et knæ med Gerald McCoys skade, og den er ikke talt med, men EDGE-gruppen med DeMarcus Lawrence og Everson Griffen er stærk. Linebacker-gruppen har også masser af talent, omend Leighton Vander Esch var skadesplaget sidste år. Bagkæden hos Cowboys er deres svageste punkt, men du bør kunne starte starte tre af Anthony Brown, Jourdan Lewis, Chidobe Awuzie og Trevon Diggs, uden det brænder sammen. Xavier Woods og Ha Ha Clinton-Dix er også acceptabelt.

Eagles har traditionelt set bygget deres forfra ud fra den defensive linje, og det gør de også i år. Defensive tackle ser uhyggeligt ud med Fletcher Cox, Javon Hargrave og Malik Jackson. EDGE er også rigtig solidt med Brandon Graham, Derek Barnett og god dybde. Svaghederne på Eagles’ forsvar skal findes bag linjen, hvor linebacker ser ualmindeligt tynd ud med spillere som Nathan Gerry og T.J. Edwards som bærende kræfter. Derudover ser bagenden stadig usikker ud, selvom Darius Slay pynter gevaldigt på cornerback-gruppen.

I Washington har man også bygget forsvaret gennem den defensive linje, der lige nu har fem tidlgiere førsterundevalg i form af Chase Young, Montez Sweat, Jonathan Allen, Da’Ron Payne og rutinerede Ryan Kerrigan. Derudover har de en forrygende spiller i Matt Ioannidis. Sweat og Young skal dog stadig lige etablere sig i ligaen, før karakteren bliver endnu højere. Resten af forsvaret ser omvendt meget mere usikkert ud, og der skal nok leveres nogle gode præstationer af Kendall Fuller og Landon Collins, hvis ikke kasteforsvaret skal blive ganske hullet.

Sidste i divisionen finder vi Giants‘ forsvar, der ikke har meget at råbe hurra for. Den indvendige defensive linje med Leonard Williams, Dexter Lawrence og Dalvin Tomlinson er ganske fin, men de mangler udvendige pass rushere, linebackere, cornerbacks og safeties. På alle de positioner skal unge spillere som Lorenzo Carter, Oshane Ximines, Darnay Holmes og Julian Love formentlig bryde igennem, hvis det skal blive godt. Ellers hviler der et stort pres på Blake Martinez, James Bradberry og Jabrill Peppers til at være en pålidelig rygrad, de unge kan læne sig op ad.

Opsummering (hold mobil vandret):

 Samlet angrebSamlet forsvarSpecial teamsTrænereTotalVægtet totalRangering
Cowboys39,536,05,56,587,5101,007
Eagles38,533,56,57,58699,678
Giants35,027,065,573,581,0028
Washington24,531,57,56,57079,8329

Overordnet er NFC East opdelt i to. Dallas Cowboys og Philadelphia Eagles ser ud til at skulle kæmpe om divisionstitlen. Cowboys har lidt mere talent, men Eagles har mere erfaring og sandsynligvis en bedre trænerstab. Det bør blive ganske tæt og kan gå begge veje.

I den tunge ende af divisionen vil New York Giants og Washington Football Team begge forsøge at bygge på til fremtiden. De har begge en ny trænerstab, hvor Ron Rivera dog har væsentligt mere erfaring fra tidligere og deraf får den højeste karakter i denne sammenhæng. Ellers har Giants det bedste angreb af de to hold, mens Washington har det bedste forsvar. Det bør jo give Giants en fordel, når det primære mål for begge hold er at udvikle en ung quarterback.


Sådan er vi gået til opgaven
At bedømme alle holds positionsgrupper er en halvkompliceret sag, hvor mange forskellige faktorer spiller ind. Vi vil prøve at forklare, hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke ting vi har valgt at lægge vægt på, når vi laver sådan en øvelse.

Først og fremmest skal vi selvfølgelig understrege, at dette er vurderinger lavet af karakterartiklernes ophavsmænd (Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger). Derfor er der med garanti nogle, som vil være uenige i forskellige aspekter af vurderingerne, og det er også fair nok. Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller ønsker uddybning af et eller andet, er du derfor velkommen til at henvende dig på Twitter til @Valuefootball, @Teisjoranger eller på Gul Kluds facebookside, hvor vi også vil se din kommentar. Vi er i høj grad villige til at uddybe vores vurderinger.

Karakterskalaen
Karakterskalaen er en simpel skala fra 1 til 10, hvor vi i år har valg også at uddele halve-karakter for at kunne håndtere grænsetilfælde lidt bedre. Et 10-tal gives til de bedste positionsgrupper i NFL, og dette er positionsgrupper, der ikke har nævneværdige svagheder og både indeholder topkvalitet, sikkerhed og lidt dybde. Et 1-tal gives omvendt til en fuldstændig uacceptabel gruppe, der er en hån af holdets fans – denne karakter har heldigvis ikke været i anvendelse i år. 6-tallet svarer til, at den givne positionsgruppe er “middel” for NFL.

I kan se alle karakterbeskrivelser i tabellen i højre side.

Hvilke spillere giver hvilke karakterer?
Efter alle positioner har fået en karakter, finder vi et en summeret karakter, som er angivet i artiklerne.

Ikke alle positioner i NFL er dog lige vigtige. For eksempel er quarterbacken klart vigtigst på banen. Derfor kan I også læse en “vægtet karakter” i tabellerne.

Hvordan vi har vægtet forskellige positioner, kan ligeledes ses i skemaet til højre.

Quarterbacken og trænerstaben er alfa, omega i NFL, så disse vægtes virkelig højt, hvorefter den offensive linje, pass rush og cornerbacks ligeledes er vigtige. Nogle positioner som eksempelvis tight end og linebacker er svære, da de allerbedste spillere på disse positioner betyder meget. Her snakker vi typer som Travis Kelce, George Kittle og Bobby Wagner. Men kommer du først forbi de 2-5 allerbedste, så har det eksempelvis vis ikke ret stor betydning for holdet, om du har Darren Fells eller Jack Doyle.

I forbindelse med karaktergivningen er der også lagt vægt på reservernes niveau lidt afhængigt af positionen. På nogle positioner (Tight end, quarterback) er bredden oftest ikke så vigtig/relevant, og her vil karakteren oftest primært være givet til den startende spiller. På andre positioner (Offensiv linje og Indvendig defensiv linje) spiller bredden en vigtigere rolle i holdets karakter, da én god spiller sjældent kan gøre det alene. Som skrevet i indledningen er det en halvkompliceret sag at bedømme alle positionsgrupper fair og ens. Faktisk kan man ifølge kloge hoveder kun behandle folk (eller positioner) ens, ved at behandle dem forskelligt…

Det betyder for eksempel, at en WR-gruppe med én superstjerne og halvdårlige fyldspillere kan få 7, mens en offensiv linje med én superstjerne og 2-3 svage led kan få 5 eller måske endda 4. Hvis man skal oversætte det til europæisk fodbold kan en stjerneangriber som Messi (WR) gøre en del alene, mens en forsvarskæde (OL) sjældent er meget stærkere end det svageste led.

Special Teams
Special teams er ikke det område, der får mest opmærksomhed, og det er også et område, vi ikke kigger så meget på, når sæsonen folder sig ud. Dele af vores vurderinger læner sig derfor op ad tal, statistikker og vurderinger lavet af analysehjemmesiderne Pro Football Focus og Football Outsiders. Det drejer specielt om holdets evner til at stoppe returns. Hvis der har været stor udskiftet i trænerstaben eller blandt special teams-spillere vil holdet arbejde sig hen mod en middel karakter.

Rookies og ukendte spillere
Til sidst er der selvfølgelig en masse ukendte spillere i form af rookies, hvoraf mange vil spille store roller for holdene. Hvem der slår igennem og bliver gode eller dårlige i år, har vi ikke forsøgt at forudsige i denne karaktergivning. Derfor vil alle førsterundevalg generelt være anset som et 5-tal eller et 6-tal, mens rookies, der er valgt senere, vil blive betragtet som mere usikre og ikke rigtigt tæller for noget andet end potentielt fyld/rotation.
Helt nye og ukendte cheftrænere får 5,5 i karakter men indeholder selvfølgelig stor usikkerhed. Hvis trænerne tidligere har bevist kvaliteter i et tidligere job, kan der gives en lidt højere karakter. Offensive og defensive koordinatorer tæller med i karakteren for trænerstaben og kan både trække karakteren et par karakterer op eller ned.

Det er ikke en forudsigelse
Det er vigtigt at understrege, at dette ikke skal fungere som en form for forudsigelse. Der er mange faktorer, som spiller ind i NFL, og dette er blot en vurdering af holdenes beviste talentniveau på vej ind i 2019-sæsonen. Der vil være en naturlig usikkerhed fra de nye træneres præstationer, overraskende udviklinger hos spillere og niveauet hos både rookies og andre ukendte spillere på NFL-niveau. Nogle spillere kan vi tro på vil løfte niveauet i 2019, men indtil vi ser det, kan vi ikke belønne dem i denne karaktergivning. Unge hold med spillere i udvikling vil deraf naturligt have det svært i en øvelse som denne.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, så smid dem til os på Twitter på @Valuefootball eller @Teisjoranger.

Se alle gennemgangene:


NFC North | NFC South | NFC East | NFC West


AFC North | AFC South | AFC East | AFC West