Fysisk dominerende spillere er overskriften på dette års top 10 for defensive tackles.

Man skal ikke kigge på bredden af defensive tackle i 2024-årgangen. Der er nemlig kun to spillere i vores top 10, som vi forventer vil blive valgt i den første runde i år.

Det er ikke ensbetydende med, at disse spillere ikke kan give et hold en stor hjælp på den indre defensive linje – “Upside” er nemlig årets buzzword. Der er mange rå talenter, som har de fysiske gaver til at kunne blive rigtig gode. Spørgsmålet ligger så i om holdet, som vælger spillerne, kan få talentet ud af dem.

Top 10 defensive tackles 2024

1. Byron Murphy II, DT, Texas, 185 cm, 140 kg

College sæsonens nok bedste defensive tackle hedder Byron Murphy II. Hvis man nogensinde skulle give en spiller “Aaron Donald Lite” markatet, så kunne det godt være ham her. Murphy er kun 185 høj, men var den mest effektive indre defensive spiller til at gå mod modstanderens quarterback. “Pass rush” er hvor Murphy er spektakulær, men han er stadig god imod løbet. Han er simpelthen bare ikke helt den traditionelle størrelse, som mange kan ønske sig. Murphy spiller med en eksplosivitet og styrke, som gør ham klart til den bedste defensive tackle i år.

2. Jer’zhan “Johnny” Newton, DT, Illinois, 188 cm, 134 kg

Hvis ikke Murphy var i draften, så var Newton konsensus. Newton er heller ikke den største, men er en poleret spiller, som gør det man ønsker af ham. Han har hurtigheden imod quarterbacken og styrken til at gøre det godt mod løbet. Han har ikke helt det teoretiske loft, som Murphy har, men han er klart den mest pro-klare spiller i blandt alle andre. Hvis dit hold ønsker sig en spiller, som de vil sætte ind på dag 1 og det bare kører, så er det Newton, som man skal vælge.

3. Kris Jenkins, DT, Michigan, 191 cm, 138 kg

Kris Jenkins er ikke bare stærk. Han er voldsom stærk. Han er i college blevet kendt under navnet “The Mutant”. Jenkins er dit prototypiske defensive tackle imod løbet og selv double-teams kan ikke stoppe ham fra at gøre sin arbejde. Han er ikke den mest produktive spiller mod quarterbacken, men forsøger angrebet at løbe i hans retning, så kan de godt glemme alt om at få succes ud af det.

4. Braden Fiske, DT, Florida State, 196 cm, 135 kg

Fiske er en sjov størrelse, fordi han er blandt de højeste i årets draft, men har et problem med sin armlængde – noget som er enormt vigtigt, når man spiller på den defensive linje. Fiske er dog en 1 af 1 atlet, som skød op i analytikeres mening om ham efter han fantastiske fremvisning ved NFL Combine. Fiske er usandsynlig hurtig for sin størrelse (4.78 tid på 40 yard), som især vinder på sit første skridt. Han skal lære at vinde på andre måder for at klare sig godt i NFL, men han har fodboldforståelse og den atletiske evne til at blive god.

5. Ruke Orhorhoro, DT, Clemson, 191 cm, 134 kg

Orhorhoro er den første på listen, hvor vi begynder at projektere mere på, hvordan spilleren kunne blive. Orhorhoro er en stor og velbalanceret atlet med lange arme, som har været en leder på Clemsons defensive side. Orhorhoro har på trods af sin størrelse en finesse med sit fodarbejde og en god hurtighed, som kan blive altafgørende for hans virke i NFL. Desværre har han aldrig vist sig fra sin bedste side på film, så spørgsmålet om hans evner i NFL er et spørgsmålstegn.

6. Mike Hall Jr., DT, Ohio State, 188 cm, 127 kg

Mike Hall er en atypisk spiller, fordi han er relativt let og lav i forhold til hvad mange hold ønsker fra deres defensive tackles. Hall er dog alligevel her på listen som nr. 6, fordi han har nogle flashes på film, som gør ham specielt. Han var den bedste (efter Murphy) til at komme efter quarterbacken per snap. Han kan virkelig ødelægge din offensive plan, hvis du lader ham. Hans størrelse gør dog, at det ikke sker helt så konsistent, men hvis han kan tage lidt vægt på, så er der høje forventninger til ham.

7. Maason Smith, DT, LSU, 198 cm, 143 kg

Hvis der skulle være én spiller på denne liste, hvor det er de fysiske træk, som gør forskellen, så er det Maason Smith. Han har den ideale byggelse og størrelse til at være en fremragende spiller på den defensive linje, men filmen er der bare ikke. Han har flere gange været skadet igennem sin karriere og har vist stor usikkerhed på banen med sin teknik og spilgenkendelse. Han har dog alle de fysiske gaver til at kunne gøre en forskel, hvorfor han nok skal blive draftet af et hold, som tror på, at de kan gøre ham god.

8. Brandon Dorlus, DT, Oregon, 191 cm, 132 kg

Dorlus har været den konsistente spiller på Oregons defensive linje de sidste tre år. Han kan spille lidt overalt på den defensive linje, som gør at nogen hold har ham som en EDGE. Han er god, ikke spektakulær, men sådanne typer er også nødvendige at have på sit hold. Dorlus er ikke så konsistent på en snap-til-snap basis, men har evnerne især sin naturlige styrke til at kunne gøre en forskel.

9. Mekhi Wingo, DT, LSU, 185 cm, 134 kg

Wingo er igen en af de mere fysiske træk-baserede spillere, men uden at have så mange af dem som sin holdkammerat Maason Smith. Hvad han til gengæld har i spadevis er hurtige reaktionsevner og overraskende styrke i sine hænder, som gør han til en interessant spiller. Dog lidt ligesom Smith, så viste han ikke særlig meget i løbet af sæsonen rent produktionsmæssigt. Han er bare det mindre, som gør at hvis han ikke vinder med det samme, så kan han godt forsvinde i mængden.

10. T’Vondre Sweat, DT, Texas, 193 cm, 162 kg

Lad os ikke forvirre jer – T’Vondre Sweat var den bedste defensive tackle i 2023 rent statistisk. En enorm mand med sine 162 kg, så var han umulig at komme forbi i løbet. Samtidig var han svær at stoppe, hvis han forsøgte at komme hen imod quarterbacken. Grunden til, at Sweat ligger hernede på nr. 10 er alt det uden for banen. Sweat blev kendt som en festabe i college og blev 3 uger før draften taget af politiet for spritkørsel. Sweat har meget store karakterproblemer, som kan holde ham fra at blive draftet indtil sent. Samtidig er hans vægt og fysik et negativ til tider, fordi han ikke kan være på banen hele tiden.

Se flere positons-rangeringer:

Angreb: Top 10 QB | Top 10 RB | Top 10 WR | Top 10 TE | Top 10 OT | Top 10 IOL
Forsvar: Top 10 EDGE | Top 10 DT | Top 10 LB | Top 10 CB | Top 10 S