En top-tung draftklasse kan føre til en begivenhed, som ikke har fundet sted i 55 år.

Når årets NFL draft løber af stablen i slutningen af april, så vil flere hold kunne gå derfra med en ny CB1.

For der er nemlig flere spillere på cornerbackpositionen i dette års draft, som har kvaliteterne til at kunne blive stjerner i ligaen.

Og for at det ikke skal være løgn, så er der også mulighed for at vi kommer til at se noget, som ikke er sket siden 1969.

Top 10 cornerbacks 2024

1. Quinyon Mitchell, CB, Toledo, 183 cm, 88 kg

På toppen af en top-tung draftklasse sidder Mitchell. Spilleren, som for alvor brød igennem i 2022 med sin fire interceptions/to touchdowns kamp mod Northern Illinois, har stort set den komplette pakke. Han er eminent i opdækningsspillet, var den næst hurtigste cornerback til dette års combine og med undtagelse af en mindre skulderskade, så har han praktisk talt ingen skadeshistorik. Alt i alt en sikker CB1.

2. Nate Wiggins, CB, Clemson, 186 cm, 79 kg

Den eneste cornerback til dette års draft, som var hurtigere end Mitchell. Wiggins er med sin fart og koordination den spiller i årets draftklasse, som er bedst når det kommer til at dække modstanderen op på kastespillet. Omvendt ligger der dog en opgave og venter for fremtidige trænere, da Wiggins fortsat er upoleret når det kommer til at stoppe løbespillet. Men selv med dette i mente, så kan der ikke være nogen tvivl om, at cornerbacken fra Clemson kommer til at gå i første runde.

3. Terrion Arnold, CB, Alabama, 182 cm, 86 kg

Han kom i sin tid til Alabama som en safety, men forlader som et af de mest interessante emner på cornerbackpositionen. Arnold er atletisk, accelererer hurtigt og har gode instinkter, hvilket blandt andet førte til fem interceptions i den forgangne sæson. Læg dertil, at han muligvis er den cornerback i draften, som er bedst mod løbespillet og du har din nye CB1.

4. Kool-Aid McKinstry, CB, Alabama, 182 cm, 90 kg

Stærk kandidat til bedste navn i dette års draft, også selv hvis vi så på Ga’Quincy, som der egentlig står på fødselsattesten. Blev før sidste sæson anset som den bedste cornerback hos Alabama, men måtte vige pladsen til Arnold. Det er dog ikke noget, som slår på hans evner, da han fortsat har stjernepotentiale. Bør gå i den første runde.

5. Cooper DeJean, DB, Iowa, 184 cm, 92 kg

Vi skal have gang i årstallene, for sådan en spiller som Cooper DeJean kommer ikke hvert år. Profilen fra Iowa har nemlig valgt at indtræde i draften på cornerbackpositionen, hvor rygtebørsen har placeret ham solidt i første runde. Såfremt dette skulle ske, så vil DeJean være den første hvide cornerback til at blive valgt i første runde siden 1969, hvor Roger Wehrli blev valgt af St. Louis Cardinals. DeJean har alle redskaberne, der skal til for at få en stor karriere i NFL – hvad end det bliver på cornerbackpositionen eller som safety, som flere hold eftersigende skulle have overvejet.

6. Ennis Rakestraw Jr., CB, Missouri, 181 cm, 83 kg

Af fare for at fornærme nogle læsere med stærke præferencer for den resterende draftklasse, så er vi nu trådt ind i den såkaldte best of the rest – men der er stadig gode fund tilbage. Rakestraw Jr. fra Missouri har især excelleret i forsvaret mod løbeforsvaret, og besidder også gode instinkter, men manglende topfart og en tvivlsom skadeshistorik er trods alt nok til, at han ikke mænger sig i toppen af denne liste.

7. T.J. Tampa, CB, Iowa State, 185 cm, 86 kg

Hvis vi udelukkende så på fysikken, så ville T.J. Tampa være en cornerback efter manges hoved. Men den store spiller mangler fortsat smidighed og bedre fodarbejde, hvilket hæmmer ham når det kommer til at skulle accelerere og løbe om kap med de bedste. Hvis et hold kan fikse de problemer, så har Tampa alle muligheder for at blive en stor profil i ligaen.

8. Kamari Lassiter, CB, Georgia, 182 cm, 84 kg

Der var store forventninger til Kamari Lassiter såvel som hans hold før starten på den forgangne collegesæson. Begge gik dog ikke, som de kunne have håbet, da Lassiter havde svært ved at følge med de bedste. Han bidrog ganske fint som stopper mod løbespillet, men den manglende topfart og en under middel teknik gør, at han meget hurtigt kunne få sit at se til mod NFL-kaliber modstandere.

9. Mike Sainristil, DB, Michigan, 177 cm, 83 kg

Hvis du fulgte med i sidste års sæson af college football, så har du med sikkerhed hørt om Mike Sainristil. Kaptajnen fra Michigan er med sin alsidighed og mentalitet lidt af en schweizerkniv på forsvaret, og det kan godt gå hen og blive anvendeligt, da Sainristil bliver spået en plads på nickelpositionen på baggrund af hans statur. Havde det ikke været for Daequan Hardy fra Penn State, så havde Sainristil været den laveste cornerback som deltog i dette års combine.

10. Max Melton, CB, Rutgers, 180 cm, 85 kg

Melton er en fysisk spiller, som har en meget lige på og aggressiv spillestil. Det var både en fordel i hans collegekarriere, da det førte til god produktion i form af forsvarede grebne bolde og interceptions, men også en god portion missede tacklinger og gule klude.

Se flere positons-rangeringer:

Angreb: Top 10 QB | Top 10 RB | Top 10 WR | Top 10 TE | Top 10 OT | Top 10 IOL
Forsvar: Top 10 EDGE | Top 10 DT | Top 10 LB | Top 10 CB | Top 10 S