Årets svageste position er nok safety. Ingen første-runde talenter, men måske vil nogle af disse spillere alligevel få lange karrierer i NFL.

Når årets NFL-draft løber af stablen i slutningen af april, så skal der nok gå lidt tid før satefy bliver valgt. Safety positionen er nemlig en af årets svageste i nyere tid.

Grunden til dette er en kombination af, at safety er begyndt at blive en underprioriteret rolle på NFL-hold og at årgangen mangler spillere, der både har de fysiske talenter og god spilforståelse.

Eksperterne er ret splittede på, hvordan man skal rangere årgangen, men her får du vores top 10.

Top 10 Safeties 2024

1. Jaden Hicks, S, Washington State, 191 cm, 96 kg
Hicks er vores top safety, fordi han kombinerer god størrelse, en lyst til at tackle og en god før-snap forståelse til at være god alsidig spiller. Han er på ingen måde enestående i nogen af delene, men er den bedste kombination af alt i forhold til resten af feltet.

2. Javon Bullard, S, Georgia, 180 cm, 91 kg
Bullard er vores første i kategorien “Brain over Brawn” eller hjerne over fysik. Han er instinktiv som bare pokker og var en af lederne hos Georgias forsvar, som i mange år har været det bedste i college-football. Han er en smule lille, men er ikke bange af sig.

3. Tyler Nubin, S, Minnesota, 185 cm, 88 kg
Nubin er for nogen den bedste safety i årgangen, men han havde en forfærdelig NFL Combine, hvor hans fysiske tests skuffede. Nubin er nok den klogeste safety i draften, hvorfor han stadig ligger heroppe som nr. 3 i vores rangering. Nubin kan snildt blive en vigtig spiller, hvis en defensiv koordinator forstår at bruge ham rigtigt.

4. Cole Bishop, S, Utah, 188 cm, 94 kg
I den anden ende af spektrummet er Bishop, som er en super talentfuld fysisk spiller, som også udviser fine mentale færdigheder, dog ikke på samme niveau, som de tre forgående. Desværre har han lidt mangler i at sætte alle sine færdigheder sammen. Han har ikke helt vist nok til, at han kan rykke højere op på ranglisten.

5. Kamren Kinchens, S, Miami, 183 cm, 93 kg
Kitchens var der store forventninger til i starten af grundspillet efter en spektakulær 2022-sæson. Han har også udvist god forståelse for spillet ved især at få interceptions (11 på 2 år). Desværre testede Kitchens, ligesom Nubin, rigtig skidt og har altså ikke det høje gear og fysiske formåen, som NFL hold oftest leder efter.

6. Malik Mustapha, S, Wake Forest, 180 cm, 94 kg
Mustapha er blandt mange eksperters “sleeper” favorit blandt safeties. Han er lille, men har en aggressivitet og en villighed til at ramme modstandere hårdt som, hvis han var langt større. Igen, ikke den fysiske stjerne, men forstår sig på spillet og kan få en lang karriere skulle han falde i hænderne på det rigtige hold.

7. Dadrion Taylor-Demersion, S, Texas Tech, 180 cm, 88 kg
Lille safety, men med en lyst til at spille aggressivt. Han er en bedre atlet, som lader ham være enormt agressiv til at gå efter bolden, men kan godt være for ivrig. Det giver ham problemer og gør, at han bliver taget med bukserne nede til tider.

8. Calen Bullock, S, USC, 190 cm, 86 kg
Bullock er lang, hurtig og flydende i sit spil, som gør ham attraktiv som spiller. Han er desværre ikke så diciplineret, som gør at han kommer i uheldige positioner oftere, end man ønsker. Hans vægt er ret lav for en safety af hans størrelse, som gør det svært for ham at være god i løbespillet.

9. Dominique Hampton, S, Washington, 190 cm, 100 kg
Hampton en stor, hurtig atlet, som virkelig er god til at læse banen, når han spiller i zone. Han er hernede på plads nr. 9, fordi han har store udfordringer, når han er i mand-til-mand opdækning.

10. Jaylon Simpson, S, Clemson, 185 cm, 80 kg
Simpson er for let ifølge mange hold til at spille safety, men han er alligevel med på listen, fordi han han har næse for altid at være i nærheden af bolden. Hans instinkt for at læse quarterbacken og reagere på receivere og tight ends er suverænt.

Se flere positons-rangeringer:

Angreb: Top 10 QB | Top 10 RB | Top 10 WR | Top 10 TE | Top 10 OT | Top 10 IOL
Forsvar: Top 10 EDGE | Top 10 DT | Top 10 LB | Top 10 CB | Top 10 S