Runningback er en af de svagest besatte positioner i årets NFL-draft, og der bliver næppe valgt én i første runde.

Når årets NFL-draft løber af stablen i slutningen af april, så skal vi formodentlig frem til fredag før den første runningback bliver valgt.

Der er faktisk nogle fine spillere i årgangen, men for det første er runningback blevet lidt en hyldevare, og for det andet er der bare mange gode spillere på andre positioner.

De fleste eksperter har Jonathan Brooks som den bedste i årgangen og forventer ikke at høre hans navn før i anden runde. Her på redaktionen kan vi godt lide Blake Corum, og så må vi se, hvem de heldige er, der tager en chance på ham.

Top 10 Runningbacks 2024

1. Jonathon Brooks, RB, Texas, 183 cm, 93 kg
Superhurtig med en god evne til læse og finde det rigtige hul, og kan også bruges i kasteangrebet. God til at løbe gennem tacklinger, og har stjernepotentiale i NFL.

2. Jaylen Wright, RB, Tennessee, 180 cm, 91 kg
Vild acceleration, der kan starte og stoppe på få centimeter. Hurtigt fodskifte og god til at undgå første tackling. Ikke den bedste til at gribe bolde, så der er plads til forbedring.

3. Trey Benson, RB, Florida State, 185 cm, 98 kg
Bulderbasse med masser af rå power, men stadig god til at læse forsvaret. Måske årgangens bedste til bare at tromle igennem første tackling og få yards efter kontakt.

4. Marshawn Lloyd, RB, USC, 180 cm, 91 kg
Talentfuld runningback med god fart, evnen til at læse et forsvar og ikke mindst gribe bolde. Ikke den stærkeste, men har potentialet til at blive en solid runningback i NFL.

5. Blake Corum, RB, Michigan, 178 cm, 84 kg
Spændende spiller, der blev MVP i college-finalen. Masser af fart og god til at få folk til at misse tacklinger. Også god i kasteangrebet, hvor han både kan gribe screens og bolde længere nede af banen. Glæd dig til at se ham!

6. Audric Estime, RB, Notre Dame, 188 cm, 102 kg
Nogle eksperter har ham her som årgangens bedste runningback. Stærk og kraftfuld med en god kombination af tyngde og fart. Har også gode hænder og kan deltage i pass protection.

7. Bucky Irving, RB, Oregon, 183 cm, 91 kg
Også ham her har flere eksperter i top 5. Mangler lidt råstyrke, men er superhurtig med gode hænder, og kan få en fuldtidsrolle i et NFL-angreb.

8. Ray Davis, RB, Kentucky, 180 cm, 93 kg
Ikke så høj (hvilket ikke gør noget) men meget stærk og kraftfuld, der ofte løber gennem den første tackling. Fin evne til at læse forsvaret, men mangler topfart.

9. Braelon Allen, RB, Wisconsin, 188 cm, 104 kg
Allen kunne godt få en fin NFL-karriere, så længe den varer. Spiller brutalt og er ikke bange for at hamre ind i modstanderne. Det er ikke altid lige klogt, men det er sjovt at se på.

10. Will Shipley, RB, Clemson, 180 cm, 91 kg
Nogle eksperter har ham her i top 5. Dygtig til at få folk til at misse tacklinger eller bare løbe gennem folk. God fart og god evne til at læse forsvaret, men skal blive bedre til at gribe bolden

Bonus: Frank Gore Jr., RB, Southern Miss, 180 cm, 93 kg
Han får næppe råbt sit navn højt før 3. runde og måske først endnu senere, men han har runningback i blodet. Han er selvfølgelig søn af legenden Frank Gore, der selv spillede 16 år i NFL og med sine 16.000 yards har tredjeflest i NFL-historien.

Se flere positons-rangeringer:

Angreb: Top 10 QB | Top 10 RB | Top 10 WR | Top 10 TE | Top 10 OT | Top 10 IOL
Forsvar: Top 10 EDGE | Top 10 DT | Top 10 LB | Top 10 CB | Top 10 S