Særligt én skiller sig ud fra de resterende på positionen.

Når årets draft løber af stablen i slutningen af april, er det vanskeligt at forestille sig en første runde uden et valg af en tight end.

For selvom der generelt er flere lovende spillere på positionen til dette års draft, så kommer vi ikke udenom, at en vis fyr fra Georgia er i en klasse for sig.

Der er i dette års draft en klar overvægt af tight ends, som vil kunne bidrage tidligt som et våben i kastespillet, men som også skal træne deres blokeringsevner.

Top 10 Tight Ends 2024

1. Brock Bowers, TE, Georgia, 190 cm, 110 kg
Den klart bedste tight end i dette års draft. Efter flere års dominans hos Georgia er han nu klar til at blive valgt i den sjove halvdel af første runde. Selvom han er mindre og lettere end flere af de andre spillere på denne liste, så er det ikke til at se i hans spil. Selv med tanke på den ankelskade, som han pådrog sig sidste år, så burde holdene ikke være i tvivl.

2. Ja’Tavion Sanders, TE, Texas, 193 cm, 111 kg
Han startede sin karriere på special teams, men forlader nu Texas som den meste produktive tight end i skolens historie. Han excellerer i kastespillet, men er en anelse upoleret når det kommer til blokering i løbespillet. Gode chancer for at han er blandt de 50 først valgte.

3. Cade Stover, TE, Ohio State, 193 cm, 112 kg
Havde ikke den største karriere i Ohio State, hvis man udelukkende fokuserer på statistikker, men talentet kan ikke benægtes. Stover har bedre acceleration og koordination i kastespillet sammenlignet med den gennemsnitlige tight end. Ret imponerende med tanke på, at han faktisk startede karrieren på forsvaret.

4. Ben Sinnott, TE, Kansas State, 193 cm, 113 kg
Sinnott er med sin fart og sikre hænder et fantastisk våben at have i kastespillet. Han havde en fremragende 2023 sæson, hvor han endte med kåring som konferencens bedste tight end. Man kunne dog drømme om mere hvad angår blokeringsevner.

5. Theo Johnson, TE, Penn State, 198 cm, 113 kg
Johnson har fysikken som du forbinder med en god, gammeldags tight end – og så har han tilmed også et sæt gode hænder. Han har desværre også nogle mangler når det kommer til fart, hvilket holder ham væk fra toppen af denne liste.

6. Jaheim Bell, TE, Florida State, 188 cm, 106 kg
En fantastisk atlet, som mest af alt minder om en stor wide receiver. Hans styrke kommer til at være i kastespillet, hvor han kan få mange linebackers til at sove dårligt om natten. Det vil dog kræve det rette spilsystem. Bell er nemlig den mindste tight end på denne liste og det kommer også til udtryk i hans blokeringsevner.

7. Erick All, TE, Iowa Hawkeyes, 193 cm, 116 kg
Iowa er i de seneste år blevet synonym med gode tight ends, og Erick All er den seneste i den række. Han har et stort talent, men har været ramt af alvorlige skader de seneste år. Det vil desværre nok fjerne ham fra en del holds ønskelister.

8. Jared Wiley, TE, TCU, 198 cm, 113 kg
Taget hans størrelse i betragtning, så har Wiley været ganske produktiv i kastespillet for TCU. Han har en udmærket fart og flot fleksibilitet, men på trods af hans størrelse, så har han haft svært ved rigtigt at bruge sin fysik til at skabe yards efter greb.

9. Dallin Holker, TE, Colorado State, 193 cm, 107 kg
Holker får i særdeleshed ros for sine evner i kastespillet hen over midten, hvor han ikke er bange for at blive ramt hårdt. Han mangler dog noget acceleration og teknik i løbespillet.

10. AJ Barner, TE, Michigan, 198 cm, 114 kg
Endnu en stor tight end, som qua sin størrelse bidrager bedst i løbespillet. Men udover løbet, så vil han være meget begrænset i en NFL-angreb. Svært at forestille sig mere end en rolle som backup.

Se flere rangeringer:

Angreb: Top 10 QB | Top 10 RB | Top 10 WR | Top 10 TE | Top 10 OT | Top 10 IOL
Forsvar: Top 10 EDGE | Top 10 DT | Top 10 LB | Top 10 CB | Top 10 S