Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde de danske NFL-fans godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Vi er i gang med NFC North, hvor vi er kommet til Green Bay Packers, som med en tilbagevendt Aaron Rodgers har et af NFL’s mest spændende hold.

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder. Vi bringer derfor en ny optakt hver dag, indtil vi løber tør for NFL-hold.

Vi tager en division af gangen i rækkefølgen: NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East. Du kan finde links til alle sæsonoptakter i bunden. Vi er kommet til NFC North og Green Bay Packers.

Kan Mike McCarthy sikre endnu en ring til Aaron Rodgers?

Når man skal snakke om Green Bay Packers, skal man først og fremmest snakke om Aaron Rodgers. Det er knap ti år siden, at den nu 34-årige quarterback overtog startertjansen fra Brett Favre hos ostehovederne, og i den tid har han etableret sig som en af historiens bedste quarterbacks med blandt andet to MVP-titler.

Men kun én gang i løbet af de ti år har han stået i og vundet den helt store kamp. Det var i 2010-sæsonen, hvor Packers i februar 2011 besejrede Pittsburgh Steelers i Super Bowl XLV.

Den anden ring har ladet vente på sig, og hvis ikke han skal ende med kun at have en enkelt ring at vise frem, når karrieren er slut, skal det snart være. De manglede Super Bowl-optrædener kan falde tilbage på cheftræner Mike McCarthy, der så sent som i foråret blev nævnt som fyringstruet, og hvis ikke Packers snart kommer tættere på endnu en Super Bowl-sejr, kan McCarthy ende med at stå uden job.

I første omgang var det dog offensiv koordinator Edgar Bennett og defensiv koordinator Dom Capers, der mistede deres job denne offseason. De er blevet erstattet af henholdsvis Joe Philbin og Mike Pettine, og de skal altså være med til at løfte et hold, som har fået forstærkninger i free agency og draften, tættere på endnu en Super Bowl-sejr. Skuffer Packers i slutspillet, kan det være McCarthy, som skal erstattes i januar.

10 skarpe om Green Bay Packers

1) Mest betydningsfulde tilgang: De unge cornerbacks
Man kunne sagtens nævne Jimmy Graham som en af Packers’ mest betydningsfulde tilgange, og det er han også. Men prisen som den mest betydningsfulde tilgang tilfalder dog de unge cornerbacks Jaire Alexander og Josh Jackson, som Packers valgte i løbet af de to første runder af NFL-draften i april. De har potentialet til at blive startere fra dag et og kan vise sig at være en gevaldig hjælp til et kasteforsvar, der har været middelmådigt i et par år.  

2) Mest betydningsfulde afgang: Jahri Evans, OG
Packers har ikke mistet nogle af deres helt store profiler denne offseason, men de har alligevel mistet nogle solide startere. Det gælder både safety Morgan Burnett og guard Jahri Evans. Mens førstnævnte erstattes direkte af andenårsspilleren Josh Jones, bliver det en sværere opgave for Packers at erstatte Evans. Selv om han er blevet 34, var han den mest stabile på indersiden af Packers’ offensive linje i 2017, og skiftet til Justin McCray ligner en nedgradering.

3) Holdets største styrke: Aaron Rodgers, QB
Det er vel ingen overraskelse, at Aaron Rodgers er Packers helt store styrke. Han er blandt historiens bedste quarterbacks, og Rodgers’ vigtighed for Packers’ succes blev tydelig i fjor, hvor angrebet faldt sammen uden ham. Desuden har Rodgers foruden receivere Davante Adams og Randall Cobb fået en stærk tight end i Jimmy Graham, og det ligner et af NFL’s stærkeste kasteangreb.  

4) Holdets største svaghed: Indersiden af den offensive linje
Mens angrebet er Packers’ klare styrke, er det også på angrebet, at holdets største svaghed findes. Som sagt har Packers’ største tab denne offseason været Jahri Evans, og det efterlader Packers med et muligt problem på indersiden af den offensive linje. Her skal middelmådige Lane Taylor og Corey Linsley samt uprøvede Justin McCray starte. Og det kan ikke kun gå ud over Aaron Rodgers, men også give runningbacks Jamaal Williams, Aaron Jones og Ty Montgomery svære arbejdsbetingelser.

5) Holdets mest undervurderede spiller: Kenny Clark, DT
Der var delte meninger, da Packers valgte Kenny Clark i første runde af NFL-draften i 2016, men han har vist sig som en god investering. Den defensive tackle står ikke for mange sacks – han havde 4,5 i 2017 – men han er en af de defensive tackles, der er mest på banen i NFL, og han er ekstremt vigtig for forsvaret, hvor han er især er vigtigt imod løbet. Desuden hjælper han på grund af sin størrelse med at give plads til den ligeledes undervurderede Mike Daniels samt Packers’ andre pass rushere. Han er kun 22 år gammel, så det kan også stadig blive endnu bedre for den undervurderede defensive tackle.

6) Holdets mest interessante rookie: Jaire Alexander, CB
Packers har adresseret en af deres helt store svagheder i offseason ved at drafte to cornerbacks i Jaire Alexander og Josh Jackson, som også var holdets vigtigste tilføjelser. Det bliver især interessant at følge førstnævnte, der måske kan have den effekt, Marshon Lattimore havde på New Orleans Saints-forsvaret i 2017, på Packers-forsvaret. Han har i hvert fald de atletiske evner og opportunismen i sit spil til at blive en af NFL’s største playmakere.

7) En spiller, der står foran et gennembrud: Kevin King, CB
I NFL-draften i 2017 valgte Packers Kevin King i starten af anden runde, og efter en turbulent og skadesplaget første sæson, er den 23-årige cornerback skadesfri og klar til at slå igennem. Han viste allerede prøver på sit talent i sin første sæson, og i en forstærket secondary kan han blive en stor profil. King har i hvert fald størrelsen og de atletiske evner til at tage kampen op med NFL’s bedste receivere.

En anden spiller, der også fortjener at blive nævnt i denne sammenhæng, er Geronimo Allison. Den unge receiver har i sine to første sæsoner vist, at han kan være et våben, og efter Jordy Nelsons afgang kan han få en større rolle.

8) En spiller, der skal præstere: HaHa Clinton-Dix, FS
Efter otte sæsoner er Morgan Burnett fortid i Green Bay, og han er i stedet taget til Pittsburgh Steelers. Hans umiddelbare afløser er Josh Jones, som Packers valgte i anden runde af NFL-draften i 2017. Men det bliver ikke Jones, der skal overtage alle Burnetts roller. Der lægges således et større pres på HaHa Clinton-Dix, der efter med fire NFL-sæsoner på cv’et er den mest erfarne i Packers’ secondary. 25-årige Clinton-Dix skal overtage Burnetts rolle som bagkædens leder og dirigere secondaryen – især når han måske omringes af fire spillere, der er 23 år eller yngre. Derudover skal HaHa Clinton Dix også præstere bedre på banen, end han gjorde i 2017, hvor han ikke levede op til sin 2016-sæson. Ellers kan secondaryen igen få problemer. 

9) Bold prediction: Jimmy Graham griber flest touchdowns i NFL
Inden 2017-sæsonen hentede Packers de to tight ends Lance Kendricks og Martellus Bennett, som især skulle hjælpe i red zone. Det blev imidlertid ingen succes, og de to stod tilsammen for et touchdown i 2017 og er allerede væk. Nu har Aaron Rodgers dog fået en af NFL’s bedste tight ends i red zone: Jimmy Graham. Selv om han blot greb for 520 yards i 2017 scorede han hele 10 touchdowns, og kan Packers få ham involveret på en lignende måde, kan han ende som den spiller med flest scoringer i 2018-sæsonen.

10) En realistisk målsætning: Konferencefinalen
Det er ikke ofte, at et hold, der kun vandt syv kampe den forgangne sæson, realistisk skal gå efter en plads i konferencefinalen. Men når det hold manglede en NFL’s to bedste quarterbacks i halvdelen af sæsonen, giver det bedre mening. Aaron Rodgers vender tilbage med et nye offensive våben, mens forsvaret har fået en tiltrængt talentindsprøjtning. Packers bør blande sig i toppen af den svære NFC-konference, hvor de må kæmpe med hold som Atlanta Falcons, Minnesota Vikings, New Orleans Saints og Philadelphia Eagles.

ARZ | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LACOAK ATLCARNOTBHOU | IND | JAXTEN | CHIDET | GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ