2024-draften er overstået, og alle 32 NFL-hold har fået tilføjet et kuld af nye, unge talenter. På Gul Klud ser vi nærmere på, hvordan holdene har klaret sig, og hvilke spillere du skal holde øje med fremover. Her er NFC West.

Med 2024-draften pakket sammen er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvad holdene foretog sig, og hvad vi synes om det.

Læs også:
Teis Joranger: Karakterer for alle picks i 1. runde
Claus Elming: Vindere og tabere i 1. runde

NFC West var en af de divisioner, der valgte flest spillere i årets draft. Arizona Cardinals førte stærkt an med deres 12, hvoraf hele syv af disse var blandt de første hundrede i draften, men også Rams havde et væld af valg med 10 spilleren. Los Angeles foretog deres første valg i første runde siden 2016, hvilket i sig selv er historisk.

I Seattle var der også nye boller på suppen, da det var første gang i mere end et årti, at Pete Carroll ikke var med til at præge dagsordenen for Seahawks, der tidligere på året hyrede den tidligere Baltimore Ravens defensive-koordinator, Mike MacDonald. Det skifte var med til at præget holdets draft. 49ers var divisionens bedste hold i fjor og forsøgte med deres otte valg at forbedre holdet nok til, at de næste år kan vinde Super Bowl i stedet for at stå som taberne.

Her er alle picks, analyse og karakterer for de fire hold i NFC West.

Arizona Cardinals

Rd.PickNavnPos.
14Marvin Harrison Jr.WR
127Darius RobinsonDL
243Max MeltonCB
366Trey BensonRB
371Isaiah AdamsG
382Tip ReimanTE
390Elijah JonesCB
4104Dadrion Taylor-DemersonS
5138Xavier ThomasLB
5162Christian JonesOT
6191Tejhaun PalmerWR
7226Jaden DavisCB

Samlet vurdering:
Arizona har med flere handler positioneret sig eminent til årets draft. Draften er på mange måder lidt et lotteri, og jo flere kuponer du har, jo større er chancen for, at du får jackpot. Når man har syv valg blandt de første 90, så ser det på papiret utroligt fornuftigt ud. Holdet gik balanceret til værks og hentede seks forsvarsspillere og seks angrebsspillere, hvilket givet mening på et mandskab, der burde kunne opgradere på langt de fleste positioner. De valgte draftens måske bedste spiller med fjerdevalget, mere om det senere, mens fik endnu en bid af æblet, da de valgte Darius Robinson i slutningen af 1. runde. Robinson er en spiller, der kan gøre sig udvendigt og indvendigt på den defensive linje, hvilket med forsvarsspillerens størrelse og atletiske evner gør ham umådeligt spændende, men der tilhører også en risiko, for hvordan undgår man, at han ender mellem to stole? Det problem havde Cardinals med Isaiah Simmons, som de endte med at sende til Giants.

Valget af Trey Benson i tredje runde giver holdet en bedre rotation på runningbackpositionen, hvor James Conner har gjort det godt, men har behov for støtte. Benson er en meget dygtig atlet, når han ikke skal bevæge sig for meget fra side til side og har også været habilt produktiv i kastespillet, han vinder med en hård og direkte løbestil, hvilket passer godt ind i Arizona. Cardinals havde store huller på cornerback-positionen, hvor de har hentet Max Melton til, der kan spille på både indersiden og ydersiden i bagkæden. En trade ned fra det 35. valg til det 42. sendte dem ud af spillet til Cooper DeJean og Kool-Aid McKinstry, som virker en anelse mere talentfulde. De hentede dog en del spillere til dyben i bagkæden med yderligere to cornerbacks senere i draften.

Set med danske øjne, så var det en positiv omgang for Arizona, der valgte to spillere til at forbedre den offensive linje, talentfulde spillere, men ingen af dem bør være konkurrenter til danske Hjalte Forhold, der sidste sæson startede samtlige 17 kampe som holdets center. De to nye spillere fungerer som Guard og Tackle. Den store guard, Isaiah Adams bør have solide muligheder for at komme til spilletid i denne sæson, hvilket også bør være tilfældet for safety Dadrion Taylor-Demerson. Selv om jeg er skeptisk omkring et par af spillerne, så får holdet nok en rookiegruppe, der kommer til at spille en del, og det gør det til en god draft.

Læs også: Froholdt er meget tilfreds med Cardinals’ draft

Bedste værdi: Marvin Harrison Jr., WR, Ohio State
Måske virker det en anelse søgt at gå med den fjerde spiller valgt i draften, men målt på talent kan han ende med at være den bedste spiller i årets draft, selv om han nok aldrig bliver ligeså “vigtig” som en quarterback, så kan han blive omdrejningspunktet for angrebet det næste årti eller mere. Der er ikke mange områder, hvor Harrison Jr. ikke allerede er utroligt dygtig, og han vil fra dag 1 være Kyler Murrays bedste ven. Cardinals har søgt efter receiver, der kan hjælpe deres klub på samme måde som Larry Fitzgerald gjorde. Det virkede til dels at tilkøbe Deandre Hopkins, men skader og karantæne gjorde, at han aldrig helt fik den karriere i Arizona, som begge parter havde håbet, selv om topniveauet var sublimt.

Marvin Harrison kommer til klubben med nogle af de samme kvaliteter som Hopkins havde og som bør virke fremragende med Kyler Murray. Den unge receiver har mange våben i sit arsenal og kan gribe bolde over, under og rundt om forsvarsspillere, mens han også løber nogle utroligt sprøde og bløde ruter, specielt med receiverens højde in mente. Han bliver sjov at følge.

Karakter: 10

Los Angeles Rams

Rd.PickNavnPos.
119Jared VerseEDGE
239Braden FiskeDT
383Blake CorumRB
399Kamren KitchensS
5154Brennan JacksonEDGE
6196Tyler DavisDT
6209Joshua KartyK
6213Jordan WhittingtonWR
6217Beaux LimmerC
7254K.T. LevestonT/G

Samlet vurdering:
Ikke nok med, at holdet for første gang i Sean McVays tid som cheftræner valgte i første runde, så var det også kun den anden gang i McVays tid, at holdet ikke valgte en angrebsspiller med deres første valg i draften. Begge Rams’ første valg i draften gik nemlig på forsvarsspillere, og begge spillerne kommer til fra Florida St., så der er solidt kendskab mellem Verse og Fiske. Aaron Donalds pensionering fra NFL har helt sikkert påvirket, hvad Rams var nødt til at gøre i årets draft. Selv, hvis Verse og Fiske viser sig at kunne nå Pro Bowl niveau allerede i år, så kommer kombinationen ikke til at påvirke på samme måde som Donald gjorde. Verse er en edge rusher, med en fed kombination af fart og styrke, mens Fiske var en af de mest atletiske af de store bamser i dette års draft. Rams betalte dog en stor pris for at rykke op og vælge Fiske, heriblandt et andetrundevalg i næste års draft, jeg tror han får svært at leve op til den pris.

Rams opgraderede deres offensive linje i dette års free agency, hvilket tillod dem at fokusere væsentligt på forsvaret. Kamren Kitchens var en af de mest produktive safeties i årets draft med 26 battede bolde og 11 interceptions i 22 kampe over de seneste to sæsoner, han kan nemt komme til at få en rolle i løbet af sæsonen, mens de i Brennan Jackson har fået en produktiv og arbejdsom pass rusher, der måske kan indgå i rotationen i denne sæson. Los Angeles havde i fjor store problemer på kicker-positionen, hvilket de har forsøget at løse med valget af Joshua Karty, der ramte på 51 af 60 field goal-forsøg i sin collegetid hos Stanford.

Rams har umiddelbart ikke været sublime i årets draft, men som vi så sidste år, hvor de fik utrolig produktion fra Kobie Turner og Byron Young, så har de det med at ramme produktive spillere. Jeg er stort fan af Jared Verse og flere af valgene i 3. og 4. runde, og mener, at det bør være en solid årgang igen for Rams.

Bedste værdi: Blake Corum, RB, Michigan

Kyren Williams havde sidste år et gennembrud af dimensioner, da han i bare 12 kampe producerede mere end 1300 yards og scorede 15 touchdowns. McVays angrebs har altid været bedst, når de har kunnet true med løbespillet på den ene eller anden måde. Derfor overrasker det heller ikke, at Rams tabte tre af de fire betydningsfulde kampe, de spillede uden Williams, da han var ude med en skade. Reserverne havde ikke samme niveau. Her kommer Blake Corum ind i billedet. Den nationale mester fra Michigan har en herlig direkte og fysisk spillestil, der fint kan supplere Williams. Han er simplethen bare en klog og viljestærk spiller, der altid får yards. Corum kommer nok aldrig til at være en regular starter, der spiller alle downs i NFL, det er han nok for lille til, men præcis som Doug Martin havde nogle gode år for Buccaneers år tilbage, så kan han få en rolle i NFL.

Karakter: 7

San Francisco 49ers

Rd.PickNavnPos.
131Ricky PearsallWR
264Renardo GreenCB
386Dominick PuniT/G
4124Malik MustaphaS
4129Isaac GuerendoRB
4135Jacob CrowningWR
6215Jarrett KingstonG
7251Tatum BethuneLB

Samlet vurdering:
49ers tabte Super Bowl til Chiefs, blandt andet fordi de ikke kunne producere regelmæssigt nok i kastespillet og fordi deres offensive linje tillod for meget pres på Purdy på afgørende tidspunkter. Det reflekteres i flere af deres draftvalg. Der har været rygter om, at Deebo Samuel eller Brandon Aiyuk kan være fortid i klubben, og selv om der ikke skete noget konkret på den front, så hentede holdet to receivere, herunder Ricky Pearsall, som blev i første runde af draften. Pearsall har gode atletiske egenskaber, men receiverens bedste evner er som ruteløber, sikre hænder og evnen til at finde åbne positioner. Det bør passe som fod i hose i San Franciscos kalkulerede Shanahan-angreb.

På den offensive linje hentede 49ers den store Dominick Puni, og her får de en spiller, der var tackle i størstedelen af sin collegetid, men kan være bedre som guard i NFL. Puni er atletisk og teknisk ganske solid, men mangler noget fleksibilitet, som gør, at han kan blive udstillet som tackle. Kan de omskole ham, så er der chancer for, at han får en del spilletid tidligt i karriere, og alsidighed vil gøre ham meget værdifuld. 49ers har også kigget på forsvaret, hvor bagkæden har været i fokus i anden og fjerde runde. Renardo Green var af mange set som en spille, der hørte til de midsterne runder på andendagen, men holdet valgt ham i anden runde, som en mand, der skal forbedre bagkæden. Jeg forstået ikke valget over nogle af de andre alternativer, men Green har nogle kvaliteter i tæt mandsopdækning, der vil gøre ham tiltalende. Mere spændende er Isaac Guerendo, der var den tredjehurtigste spiller i årets combine, da han løb 40 yards på blot 4,33 sekunder. Hvordan han kan gøre det som et lille tandhjul i 49ers altid farlige løbespillet bliver interessant.

Jeg har dog svært ved at se mange andre end Pearsall virkelig være produktive det første år i klubben.

Bedste værdi: Malik Mustapha, S, Wake Forrest
Mustapha var før draften en af mine absolutte yndlingsspillere. Han er en solid atlet, der flyver omkring på banen efter bolden med en smittende aggressive spillestil, der har været med til at forcere fire fumbles i collegetiden, men selv om han slår hårdt, så kastes der ikke mange gule klude mod safetien, han har aldrig fået kaldt en straf mod sig i collegetiden. Mustapha har været alsidig i collegetiden, hvilket kan være billetten til spilletid i NFL. Han er ikke så produktiv i kastespillet, kun tre interceptions og ti battede bolde i fire sæsoner i college, men i boksen bør han være en fremragende type, som vi tidligere har set fungerer godt for 49ers.

Karakter: et sted mellem 4 og 7

Seattle Seahawks

Rd.PickNavnPos.
116Byron Murphy IIDT
381Christian HaynesG
4118Tyrice KnightLB
4121AJ BarnerTE
5136Nehemiah PritchettCB
6179Satoa LumeaT
6192DJ JamesCB
6207Michael JerrellT

Samlet vurdering:
Seattle Seahawks har gennemgået store forandringer denne offseason, men store dele af kernen trods alt den samme i det første år med Mike MacDonald som cheftræner. Holdet har i flere år haft store problemer med at kontrollere kampe og er blevet domineret langs linjerne, hvilket har været et tydeligt fokuspunkt i årets draft. Hele tre offensive linjemænd er blevet valgt, men der er også blevet investeret i en ny stjerne på den defensive linje, en blokeringsstærk tight end og en atletiske linebacker, der har sin force i at stoppe løbet. Der er ikke mange sexede positioner valgt, ingen quarterback, runningback, receiver eller pass rusher. Det er i højt grad en “sovs og kartofler”-draft for Seattle.

Byron Murphy er klart den mest spændende spiller i Seattle. Selv om Murphy ikke har den helt idelle størrelse for en defensiv tackle, så er han en virkelig disruptiv spiller, der i spillestil minder en del om Justin Madibuike, der havde kæmpe succes for Macdonald i Baltimore. Han bliver en del af en defensive tackle-rotation, der også inkluderer Dremont Jones, Jarran Reed og Leonard Williams, hvilket bør give perfekte rammer for udvikling og produktion. Christian Haynes er den anden spiller, der umiddelbart får en del spilletid i den kommende sæson. Den store, atletiske guard allerede er fyldt 24, så han kommer til med erfaring og har nok egenskaber til, at han bør kæmpe med om en starterplads. Seattle offensive linje kan sagtens bruge en mand som ham.

Jeg er ikke helt solgt på de andre valg på den offensive linje, ligesom Tyrice Knight ligner en lidt begrænset spiller på nuværende tidspunkt. Til gengæld kommer AJ Barner til at være en perfekt mand til at udfylde den rolle, som Will Dissly efterlod, da han skiftede til Chargers i free agency. Seattle investerede også i to cornerbacks fra Auburn, og fik fin værdi på dem begge. Her bliver det interessant at se, hvordan rotationen på den position udvikler sig. Devon Witherspoon er den klare stjerne, Riq Woolen skal forbedre sig efter sidste års skuffelse, mens spillere som Michael Jackson og Tre Brown kan være i fare. Seattles draft er præget af to fremragende valg i første og tredje runde og mere usikkerhed i resten.

Bedste værdi: DJ James, CB, Auburn
Valget stod mellem Christian Haynes og DJ James, men valget falder på sidstnævnte, da han af de fleste eksperter var spået til at gå i tredje eller fjerde runde, så at få ham i sjette er ganske solidt. James har været en produktiv spiller i college med 27 battede bolde i de seneste tre sæsoner. Cornerbacken kan være en slot/nickel forsvarsspiller i NFL grundet sin effektive og utroligt atletiske spillestil i opdækning, men det kræver en bedre fysik. James er godkendt i opdækning, men han er ikke en god taklende spiller og er nem at blokere. Han kan dog få en rolle i Seattle, hvis Macdonald kommer til at rotere de mange defensive backs og kan bruge James, hvor han er bedst.

Karakter: Lille 7

Karakterer for andre divisioner:
AFC: AFC East | AFC West | AFC North | AFC South
NFC: NFC East | NFC West | NFC North | NFC South