2024-draften er overstået, og alle 32 hold i NFL har fået tilføjet et nyt kuld af unge talenter. På Gul Klud ser vi nærmere på, hvordan holdene har klaret sig og hvilke spillere du skal holde øje med fremover. Vi er her nået til NFC East.

Med 2024-draften i hus er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvordan holdene klarede sig.

Lad os starte med at proklamere, at det naturligvis er alt for tidligt at fælde en endelig dom over holdene og de nye spillere, som endnu ikke har spillet et eneste sekund i NFL. Derfor vil vi vurdere valgene efter, om de enkelte spillere synes at passe ind på holdet, samt hvordan de passer ind i efterlevelsen af holdets samlede strategi og målsætninger.

Læs også:
Teis Joranger: Karakterer for alle picks i 1. runde
Claus Elming: Vindere og tabere i 1. runde

I denne artikel ser vi nærmere på NFC East, hvor Eagles får topkarakter, Commanders og Giants følger lige efter, mens Cowboys må tage til takke med fjerdepladsen. Og vi lægger ud med netop Cowboys og deres otte picks.

Dallas Cowboys

Rd. (pick)NavnPos.College
1 (29)Tyler GuytonOTOklahoma
2 (56)Marshawn KneelandEDGEWestern Michigan
3 (73)Cooper BeebeGKansas State
3 (87)Marist LiufauLBNotre Dame
5 (174)Caelen CarsonCBWake Forest
6 (216)Ryan FlournoyWRSE Missouri State
7 (233)Nathan ThomasOTLouisiana
7 (244)Justin RodgersDTAuburn

Samlet vurdering:

Dallas Cowboys fik som ventet, styrket deres offensive linje med deres første valg i draften. Faktisk gik hele fem af holdets otte valg til skyttegravene. Det var også positivt for Dallas, at de kunne vælge Guyton, selvom de tradede ned i første runde. På trods af den nye beskyttelse, så må Dak Prescott alligevel ikke være helt tilfreds med draften, da Cowboys ventede til sjette runde med at vælge et offensivt våben. Holdet har ellers hårdt brug for flere playmakers rundt om Cedee Lamb. Man har endda været nødsaget til at hente Zeke Elliott ind på runinngback igen, så at undlade at hente flere offensive våben, i en draft, der ellers var specielt stærk på receiver, er en ommer for Jerry Jones og Co. 
På den defensive side af bolden fik man dog en spændende playmaker i edge Marshawn Kneeland, der bliver interessant at følge sammen med Micah Parsons.

Bedste værdi: Cooper Beebe, G, Kansas State

Cowboys fik en super værdi i tredje runde med valget af Cooper Beebe. Beebe er blevet årets linjemand i Big 12 de to seneste sæsoner, og er også blevet udnævnt til first-team All-American honor. Beebe kommer højst sandsynligt til at starte som center i 2024 for Cowboys. Derudover vil han også fungere som en værdifuld spiller, der kan dække flere positioner, eftersom han har erfaring fra alle positioner på linjen i sin tid hos Kansas State.

Karakter: 7

New York Giants

Rd. (pick)NavnPos.College
1 (6)Malik NabersWRLSU
2 (47)Tyler NubinSMinnesota
3 (70)Andru PhillipsCBKentucky
4 (107)Theo JohnsonTEPenn State
5 (166)Tyrone Tracy Jr.RBPurdue
6 (183)Darius MuasauLBUCLA

Samlet vurdering:

Selvom Giants ikke fik valgt en ny quarterback, så fik holdet alligevel opgraderet sin trup på mange positioner gennem draften. De har endelig fået en ægte nr. 1 receiver i Malik Nabers, og fik samtidig styrket bagkæden i forsvaret med de efterfølgende to valg. Giants gik meget metodisk til værks i denne draft, hvor der hverken blev handlet synderligt meget op eller ned. Der blev blot fokuseret på at gøre holdet bedre på de mest åbenlyse positioner, hvilket lykkedes meget godt.

Nu er spørgsmålet for Giants så bare, hvad Giants gør på quarterback i fremtiden. Daniel Jones har stadig tre år tilbage af sin kontrakt, og hvad nu hvis han kæmper lige så meget med det i 2024? Vil man så fortryde ikke at have valgt en quarterback i denne draft? I 2025 ser quarterback positionen nemlig langt fra lige så stærk ud som den gjorde her i 2024 draften. Dog kan det være, at et våben som Malik Nabers kan hjælpe Daniel Jones ind i en god rytme igen.

Bedste værdi: Malik Nabers, WR, LSU

Det kunne næsten ikke være andre end Malik Nabers. Giants har i længere tid haft desperat brug for noget mere stjernestøv på receiver positionen. Det har de i den grad fået nu. Nabers, der ikke engang er fyldt 21 endnu, har været fantastisk i sin tid hos LSU. Han slog endda flere rekorder på holdet, hvor der før har spillet store stjerner som bl.a. Justin Jefferson og JaMarr Chase. Giants har næppe haft en spiller af Nabers kaliber siden Odell Beckham Jr, der minsandten også var fra LSU. Nu er spørgsmålet så bare, om Malik Nabers får samme succes som Odell i New York. 

Karakter: 10

Philadelphia Eagles

Rd. (pick)NavnPos.College
1 (22)Quinyon MitchellCBToledo
2 (40)Cooper DeJeanCBIowa
3 (94)Jalyx HuntEDGEHouston Christian
4 (127)Will ShipleyRBClemson
5 (152)Anias SmithWRTexas A&M
5 (155)Jeremiah Trotter Jr.LBClemson
5 (172)Trevor KeeganGMichigan
6 (185)Johnny WilsonWRFlorida ST
6 (190)Dylan McMahonGNC State

Samlet vurdering:

Det er utroligt, hvordan der kan blive ved med at falde så meget talent ned i hænderne på Philadelphia Eagles. Sidste år var det Jalen Carter og Nolan Smith, og i år lod det sig på en eller anden måde gøre, at Eagles fik fat i både Quinyon Mitchell OG Cooper DeJean. Inden draften var forestillingen, at Eagles måske kunne få en af dem, hvis de tradede lidt op, det behøvede de så alligevel ikke da Mitchell stadig var der på 22. Men at Cooper DeJean stadig skulle være der til dem i anden runde, var der næppe nogen, der havde forestillet sig.

Dermed har Eagles for alvor opgraderet bagkæden, der nu pludselig ligner en af ligaens bedre, efter at den i 2023 var til at kyle i skraldespanden. Eagles lavede et hav af trades i denne draft. Hele ni styks blev det til, hvilket både gav dem noget mere ammunition i 2025, og sørgede for bl.a. Cooper DeJean og ikke mindst Jeremiah Trotter Jr., der er søn af Eagles-legenden Jeremiah Trotter. Jeg tror ikke, at nogen Eagles fans kunne forestille sig en bedre draft på forhånd.

Bedste værdi: Cooper DeJean, CB, Iowa

At få en af draftens mest alsidige spillere som nr. 40 er en gave. Han er ikke blot alsidig, men spiller også en position som Eagles havde hårdt brug for at få opgraderet, derfor er valget af Cooper DeJean i anden runde fabelagtig værdi for Eagles. Han kan både spille på ydersiden, være safety eller fungere som nickel-corner. Han er i den grad en skak-brik, som den defensive koordinator, Vic Fangio, bør kunne få en masse ud af.

Karakter: 12

Washington Commanders

Rd. (pick)NavnPos.College
1 (2)Jayden DanielsQBLSU
2 (36)Johnny NewtonDTIllinois
2 (50)Mike SainristillCBMichigan
2 (53)Ben SinnottTEKansas St.
3 (67)Brandon ColemanOLTCU
3 (100)Luke McCaffreyWRRice
5 (139)Jordan MageeLBTemple
5 (161)Dominique HamptonSWashington
7 (222)Javontae Jean-BaptisteEDGENotre Dame

Samlet vurdering:

Det er en spændende tid som Commanders går i møde. Holdet har fået en ny ledelse, ny cheftræner og nu også ny quarterback. Udover det altoverskyggende valg med 2nd pick, så fik Commanders bl.a. valgt et par spændende forsvarsspillere og en vild atlet til den offensive linje. Der vil for altid blive lavet sammenligninger mellem Drake Maye og Jayden Daniels, når man kigger tilbage på 2024 draften og ser på, at Commanders valgte Daniels over Maye. Daniels er af mange set som et lidt mere usikkert valg end Maye. Men Daniels har helt sikkert en atletisk upside, og derudover passer han nok umiddelbart også bedst ind i Commanders’ angreb af de to. Dog bør Daniels uanset hvad være en drastisk opgradering fra det holdet havde sidste år i Sam Howell.

Meget af den endelige vurdering af Commanders succes i denne drift kommer uden tvivl til at afhænge af Jayden Daniels. Men umiddelbart har Commanders lavet mange solide valg, der helt sikkert kan være med til at bære truppen i den rigtige retning.

Bedste værdi: Johnny Newton, DT, Illinois.

Hvis Newton kan komme sig ordentligt over sin fodskade, så bliver han en force for Commanders. Newton var rangeret som en af de bedste indvendige pass rushere i årets draft, og skal nu være en del af en allerede stærk linje hos Commanders. Med Jonathan Allen og Daron Payne ved sin side, så kan linjen med tilføjelsen af Newton for alvor gå hen og blive giftig. Alt i alt et virkeligt spændende valg fra Commanders.

Karakter: 10

Karakterer for andre divisioner:
AFC: AFC East | AFC West | AFC North | AFC South
NFC: NFC East | NFC West | NFC North | NFC South