2024-draften er overstået, og alle 32 NFL-hold har fået tilføjet et kuld af nye, unge talenter. På Gul Klud ser vi nærmere på, hvordan holdene har klaret sig, og hvilke spillere du skal holde øje med fremover. Her er AFC South.

Med 2024-draften pakket sammen er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvad holdene foretog sig, og hvad vi synes om det.

Læs også:
Teis Joranger: Karakterer for alle picks i 1. runde
Claus Elming: Vindere og tabere i 1. runde

Overordnet set var det ikke en prangende draft for de fleste af divisionens hold. Texans, Colts og Jaguars havde alle 9 picks, mens Titans måtte nøjes med 7.
Texans havde tradet deres første runde pick væk til Vikings imod to anden runde pick, hvor det ene er i 2025 draften. Colts endte med at være det første hold til at tage en forsvarsspiller med pick nr. 15 i første runde – en fordobling af rekorden over flest picks i en draft uden en forsvarsspiller.

Her er alle picks, analyse og karakterer for de fire hold i AFC South.

Houston Texans

Rd.PickNavnPos.
210Kamari LassiterCB
227Blake FisherOT
314Calen BullockS
423Cade StoverTE
612Jamal HillLB
629Jawhar JordanRB
718Solomon ByrdEDGE
727Marcus HarrisDT
729LaDarius HendersonDT

Samlet vurdering:
Texans tradede deres første runde pick til Vikings, som betyder, at der ikke er et stort hovednavn for deres draft. De har primært valgt at fokusere på dybden på holdet, så deres draft består af en lang række solide spillere. Det er dog ingen af dem, som får os op og ringe. Der er ikke den store forventning til, at ret mange af disse spillere får spilletid i deres rookie sæson. Den eneste vil være Lassiter, som er en god corner/safety uden det ekstra ønskede gear til hurtigt at kunne komme efter bolden. Ser vi frem mod de næste år, så kan både Fisher, Bullock og Stover være en vigtig del af Texans holdet, men vi forventer ingen superstjerner blandt gruppen.

Texans har brugt en del penge i free agency i år, så fokus på at drafte spillere til bredden og til senere at kunne blive startere et år eller to ude i fremtiden er en fremragende strategi, hvis man ellers kan finde de rigtige spillere. Det er en fin strategi at bruge, når man er på vej opad som hold. Og det må man sige, at Texans er med CJ Stroud bag roret. Vi bliver nødt til at se næste års draft for at kunne se, om valget med at sælge deres første runde pick til Vikings var det værd. For nu vil vi være en smule kritiske, eftersom der var mulighed for at vælge en højtrangeret defensiv spiller i draften, hvis de var blevet hængende.

Bedste værdi: Cade Stover, TE, Ohio State
Selv om Lassiter har den største chance for at kunne få meningsfuld spilletid som rookie, så har Stover også chancen for at få en god sæson. Stover var en starter og holdkaptajn for Ohio State i både 2022 og 2023. Han spillede altså sammen med CJ Stroud, som sagtens kan have haft indflydelse på dette valg. Stover har en god størrelse for en tight end og er meget naturlig med bolden i hænderne. Han kan blive endnu et godt sikkerhedsnet for Stroud, som giver ham god værdi for et 4 rundes pick.

Karakter: 7

Indianapolis Colts

Rd.PickNavnPos.
115Laiatu LatuEDGE
220Adonai MitchellWR
315Matt GoncalvesOT
417Tanor BortoliniC
57Anthony GouldWR
516Jaylon CarliesS
529Jaylin SimpsonS
625Micah AbrahamCB
714Jonah LauluDT

Samlet vurdering:
Colts General Manager Chris Ballard formår ofte at få de fleste eksperter til at klappe i hænderne over hans draft. I år er ingen undtagelse, da især Laiatu Latu og Adonai Mitchell har trukket overskrifter i diverse medier. Begge spillere vil have god mulighed for at komme på banen i deres rookie sæson. Især Latu har i skrivende stund næstbedste odds til at blive Defensive Rookie of the Year. Mitchell har de fysiske gaver til at blive en ægte nr. 1 receiver, men faldt til anden runde på grund af spørgsmålstegn ved hans arbejdsmoral. Resten af draften blev der fokuseret på dybde på den offensive linje og bagenden af forsvaret med håb om, at især Goncalves og Bortolini kan spille sig frem til starterpositioner i 2025. Gould er især interessant givet hans specialisering inden for kickoff returns, som bliver et større fokus i den kommende sæson med nye regler på det område.

På trods af alt det gode, så har Colts valgt ikke at bruge ressourcer på deres vigtigste hul på holdet – cornerback. Om det betyder, at Chris Ballard er tilfreds med sin meget unge cornerback-gruppe eller at de vil gå ud i free agency og hente en spiller der, er endnu uvist. Det betyder dog stadig, at der er et ubehageligt stort spørgsmålstegn på holdet, som vi står og mangler svar på.

Bedste værdi: Laiatu Latu, EDGE, UCLA
Colts havde heldet med sig i årets draft, da hele 14 angrebsspillere blev taget før deres pick. Det betød, at de havde mulighed for at tage den ifølge dem bedste forsvarsspiller og det blev Laiatu Latu. Han har været den mest produktive EDGE i college over de seneste to år med hele 23,5 sacks. Han er en ægte tekniker og kommer ind på en defensiv linje, som lige har slået holdrekord for flest sacks i en sæson med 51. Latu kommer nok allerede fra dag 1 til at være i rotationen og har mulighed for at tage holdet til nye højder. Grunden til, at han ikke blev taget før var skadesspørgsmål fra to sæsoner forinden med nakken/ryggen.

Karakter: 10

Jacksonville Jaguars

Rd.PickNavnPos.
123Brian Thomas Jr.WR
216Maason SmithDT
333Jarrian JonesCB
414Javon FosterOT
416Jordan JeffersonDT
518Deantre PrinceCB
532Keilan RobinsonRB
636Cam LittlePK
716Myles ColeEDGE

Samlet vurdering:
Jaguars har i mange år haft et problem med, at deres drafts ikke har indsprøjtet nok talent på holdet. Det har betydet, at de i stor grad har været nødt til at hente talent via free agency, som bliver dyrt i længden. I år har General Manager Trent Baalke udset sig en stor del spillere, som i særdeleshed har muligheden for at blive gode, men som på ingen måde er klar til at starte fra dag 1 af. Jaguars startede dog draften enormt flot med at trade tilbage fra nr. 17 og stadig få en spiller, som med det samme vil kunne få spilletid i Brian Thomas Jr..

Kigger vi på resten af spillerne, så er Maason Smith nok den spiller som understreger fokus på udvikling mest. Defensive Tackle er en position, hvor Jaguars har behov for forbedring, selv efter de hentede Arik Armstead i free agency. Smith er rå nok til, at han ikke forventer at se banen i år udover som en eventuel rotationsspiller. Han har til gengæld alle de fysiske gaver, man kan ønske sig, for at blive et problem for modstandere på sigt. Det samme gælder for Javon Foster, Jordan Jefferson og Myles Cole, som alle tre udviser flotte fysiske evner uden at have sat det hele sammen endnu. Jarrian Jones valget fik mange eksperner til at klø sig i nakken efter han var først forventet at blive draftet i runde 5 eller senere. Maason Smith var på samme måde først tænkt at skulle draftes i runde 3 eller senere. Jaguars har tydeligvis kunne lide disse spillere markant mere end konsensus.

Selv om vi og eksperterne kigger på denne draft fra Jaguars med lidt rystende hoveder, så kan det meget vel være den bedste draft blandt alle holdene i NFL om 5 år, hvis alle disse spillere opnår deres potentiale. Det må tiden vise.

Bedste værdi: Brian Thomas Jr., WR, LSU
Jaguars fik værdi for pengene, da de fik flere picks i draften ved at trade fra 17 tilbage til 23 i draftens første runde. Brian Thomas Jr. er en fænomenal, stor og hurtig receiver, som kan løbe fra langt størstedelen af alle forsvarsspillere på ethvert tidspunkt. Thomas Jr. var statistisk set den bedste spiller på dybe bolde i 2023. Han havde 670 yards og 12 touchdowns på kast over 20 yards. Det er et unikt talent og ét, som Trevor Lawrence nok skal blive glad for.

Karakter: 4

Tennessee Titans

Rd.PickNavnPos.
17JC LathamOT
26T’Vondre SweatDT
46Cedric GreyLB
511Jarvis Brownlee Jr.CB
66Jha’Quan JacksonWR
722James WilliamsS
732Jaylen HarrellEDGE

Samlet vurdering:
Titans havde ikke den bedste sæson i 2023 og desværre ser deres draft heller ikke ud til at være noget sensationelt. Vores eneste lyspunkt er deres valg i første runde med JC Latham, som højst sandsynligt vil starte for dem på LT fra dag 1. Desværre for Titans, så tog Chargers OT Joe Alt med deres pick 5 i første runde, så JC Latham er altså næstbedste. Herfra begynder vi at ryste lidt på hovedet, da Titans vælger at bruge deres anden runde pick på T’Vondre Sweat. Sweat var statistisk set den bedste defensive tackle i college i 2023, så der er forståelse for, at der kan være værdi i picket. Grunden til vores rysten på hovedet er, Sweat for 3 uger siden blev taget for spritkørsel og at der har været store spørgsmålstegn ved hans personlige opførsel. Titans har en historik for at vælge spillere med karakterproblemer, men det er dog sjældent lykkedes for dem. Seneste eksempel var OT Isaiah Wilson, som på trods af at være et første rundes pick kun spillede 3 (TRE!!!) snaps for Titans.

Resten af draften er ikke bemærkelsesværdig. Cedric Grey var en meget produktiv linebacker i alle tre år hos North Carolina, men mangler det fysiske aspekt til at kunne udmærke sig. De resterende er tiltænkt dybde på holdet, som er forventeligt af sene runder i draften. Titans har en del mangler på holdet, som de primært har forsøgt at lukke i free agency. Vi ville dog ønske, at der var sket lidt mere i draften til at gøre dem bedre her og nu udover JC Latham.

Bedste værdi: JC Latham, OT, Alabama
Med alt det sagt, så var JC Latham et rigtig godt valg for Titans, som kommer til at bruge ham med fra dag 1 til at beskytte deres quarterback Will Levis. Latham var Second Team All-American i sin anden sæson som starter hos Alabama. Han spiller med en uhørt kraft, som Titans ofte har eftertragtet. Han er kun 21, så mange af hans fejl på film burde kunne fikses af en god offensiv linje træner. Der er Titans så heldige, at de har fået den legendariske træner Bill Callahan ind, efter hans søn Brian Callahan fik jobbet som cheftræner. Vi er derfor fuldstændig overbeviste om, at Latham nok skal nå at blive den bedste version af sig selv. Hvis det sker, så har Titans fået en tackle, som sagtens kan spille for dem i 10+ år og det er der uhørt værdi i.

Karakter: 4

Karakterer for andre divisioner:
AFC: AFC East | AFC West | AFC North | AFC South
NFC: NFC East | NFC West | NFC North | NFC South