2024-draften er overstået, og alle 32 NFL-hold har fået tilføjet et kuld af nye, unge talenter. På Gul Klud ser vi nærmere på, hvordan holdene har klaret sig, og hvilke spillere du skal holde øje med fremover. Her er NFC North.

Med 2024-draften pakket sammen er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvad holdene foretog sig, og hvad vi synes om det.

Læs også:
Teis Joranger: Karakterer for alle picks i 1. runde
Claus Elming: Vindere og tabere i 1. runde

Overordnet set havde alle fire hold i NFC North en solid draft. Packers havde flest picks med 11, mens Bears kun havde fire, inden draften begyndte, men fik tradet sig til et femte. Vikings havde to picks i første runde, som de brugte på angreb og forsvar, mens Lions dobbeltdyppede på cornerback med deres to første picks.

Her er alle picks, analyse og karakterer for de fire hold i NFC North.

Chicago Bears

Rd.PickNavnPos.
11Caleb WilliamsQB
19Rome OdunzeWR
311Kiran AmegadjieOT
422Tory TaylorP
59Austin BookerEDGE

Samlet vurdering:
På trods af de kun havde fem picks i hele draften, så er det jo svært ikke at give dem topkarakter. Bears havde to picks i top 10 inkl. pick nr. 1, som gav dem quarterback Caleb Williams. Otte picks senere gav de ham et fornemt våben i receiver Rome Odunze. Det i sig var til topkarakter, men så fulgte tre picks, hvor man måske kunne hav ønsket sig noget mere. OK, de henter beskyttelse ind til Williams i form af tackle Kiran Amegadjie i tredje runde, men med bare fem picks virkede det lidt underligt, at de draftede en punter allerede i 4. runde, omend den australske benkanon var den eneste punter, der var værd at tage i draften. I femte runde valgte de Edge Austin Booker, som må betegnes som lidt af et projekt.

Læs også: Caleb Williams ankom til draften med dansk kæreste

Bedste værdi: Caleb Williams, QB, USC
Det er sjældent, at man får muligheden for at drafte et generationstalent, men det fik Bears i torsdags. Og så endda med et pick, der ikke engang var deres eget. Bears indgik sidste år en handel med Carolina Panthers, hvor dette års 1. runde pick indgik, og da Panthers sluttede dårligst af alle hold i 2023, blev Bears de helt store vindere. De lod Justin Fields gå og kunne drafte Williams med et håb om, at nu er der medvind på vej i The Windy City. Williams var fabelagtig i 2022 for USC, hvor han vandt Heisman-trofæet som årets bedste collegespiller, og sidste år var han en enmandshær for USC uden megen hjælp omkring sig.

Karakter: 10

Detroit Lions

Rd.PickNavnPos.
124Terrion ArnoldCB
229Ennis Rakestraw Jr.CB
426Giovanni ManuOT
432Sione VakiS/RB
613Mekhi WingoDT
634Christian MahoganyG

Samlet vurdering:
Lions havde en fabelagtig draft sidste år, som gav dem fire spillere med omgående succes i NFL. Årets draft giver dem minimum to og måske endda fire eller fem. Lions havde i den grad brug for hjælp på cornerback, og de fik bare én men to talentfulde unge spillere ind på positionen. De tradede op for Terrion Arnold, som kan vise sig som draftens bedste corner, og Ennis Rakestraw, som mange eksperter havde vurderet til at have 1. runde potentiale, faldt til Lions i anden runde. Lions tradede også op for tackle Giovanni Manu (fra Tongu, der spillede football i Canada), og så fik de en meget spændende spiller i Sione Vaki, der som en af de få spiller både angreb og forsvar. Også Mehki Wingo i 6. runde kan vise sig som lidt et steal.

Bedste værdi: Terrion Arnold, CB, Alabama
2024-draften var meget underlig. Den åbnede med hístoriske 14 angrebsspillere i træk, og derfor var der pludselig masser af gode forsvarsspillere tilbage i anden halvdel af første runde. Det kom de hold til gode, der havde lave picks og var på jagt efter opgraderinger til forsvaret. Cornerback Terrion Arnold var forudset til at blive draftet mellem 12 og 20, så da han endnu ikke havde fået råbt sit navn højt på pick 24, kunne Lions ikke dy sig. De tradede op med Cowboys for et ekstra 3. runde pick og tog Terrion Arnold, der spillede college-football på Alabama. Dermed har Lions tre år i træk taget mindst én spiller fra Alabama, og for andet år i træk en defensive back, da safety Brian Branch kom til sidste år. Både han, RB Jahmyr Gibbs og receiver Jameson Williams kender Arnold fra college. Arnold burde starte fra dag 1.

Karakter: 10

Green Bay Packers

Rd.PickNavnPos.
125Jordan MorganOL
213Edgerrin CooperLB
226Javon BullardSAF
325MarShawn LloydRB
328Ty’Ron HopperLB
411Evan WilliamsSAF
528Jacob MonkC
534Kitan OladapoSAF
626Travis GloverOT
725Michael PrattQB
735Kalen KingCB

Samlet vurdering
I 2022 havde Packers 11 picks, sidste år 13 og i år 11 igen. Det er en voldsom talent-indsprøjjtning på kort tid, hvor det selvfølgelig drejer sig om at ramme plet. De sidste par drafts har givet dem spillere som Quay Walker, Christian Watson, Romeo Doubs, Luke Musgrave, Jayden Reed og Lukas van Ness, og umiddelbart virker Packers 2024-draft også skarp. De fandt en erstatning for tackle David Bakhtiari første runde med Jordan Morgan (omend de tog ham lidt højt), fik draftens måske bedste linebacker Edgerrin Cooper i anden, lidt af et steal med safety Javon Bullard i tredje, en backup til nytilkomne Josh Jacobs med RB MarShawn Lloyd i tredje, og så en interessant backup quarterback i Michael Pratt i 6. runde. Packers ved godt at de har lidt et guldæg i Jordan Love, som de stadig arbejder på at få en kontraktforlængelse på plads med, men hvor de tidligere har sørget for at give ham våben, så valgte Packers i år at prioritere beskyttelse. Således valgte de med deres 11 picks ikke færre end tre spillere til den offensive linje. Morgan i første, center Jacob Monk i femte runde og tackle Travis Glover i sjette.

Bedste værdi: Javon Bullard, S, Georgia
Packers har historisk set ikke været særligt aktive i free agency, men i år gjorde de noget nyt og hentede safety Xavier McKinney ind på en stor kontrakt. McKinney er alsidig og kan spille både dybt og tæt på linjen, og det er den type spiller sportschef Vrian Gutekunst godt kan lide. Måske derfor kunne han ikke lade være med at tage Javon Bullard i tredje runde, Han har de samme kvaliteter og blev brugt over hele banen for Georgia, som han vandt to college-mesterskaber med. Bullard er en fabaltig atlet, der var med i ungsoms-OL i længdespring, og hans største claim to fame ren football-mæssigt kom forrige år, da han i college-finalen for Georgia blev kåret til defensive MVP efter han lavede to interceptions og fik fat i en fumble. Han læser spillet hurtigt, er mega-hurtig, men er kun 181 cm høj, som kan være en udfordring, hvis han skal dække større tight ends.

Karakter: 10

Minnesota Vikings

Rd.PickNavnPos.
110J.J. McCarthyQB
117Dallas TurnerEDGE
48Khyree JacksonCB
61Walter RouseOT
627Will ReichardK
710Michael JurgensC
712Levi Drake RodriguezDT

Samlet vurdering:
Vikings havde to picks i første runde, men derefter ikke et pick igen før i 4. runde, og det led deres samlede output lidt under. Men deres to valg i de første 17 picks fortjener topkarakter. De forblev tålmodige og tradede en enkelt plads op i sidste øjeblik for at tage, hvad de håber er fremtidens quarterback i form af JJ McCarthy, der vandt college-mesterskabet med Michigan. Vikings havde også pick 23, men igen tradede de op, da Edge Dallas Turner på pick 17 stadig ikke var valgt. Det er to solide tilføjelser til hver sin side af bolden, som ikke mange havde forestillet sig på forhånd. Deres pick i 4. runde kan vise sig at være lidt af et steal. Cornerback Khyree Jackson har masser af talent og giver Vikings en tiltrængt opgradering på positionen. Til gengæld kan man undre sig over, at når Vikings kun havde seks picks, at de så stadig følte, de havde råd til at drafte en kicker. Men som headcoach Kevon O’Connell sagde så “åbnede de kicker-ballet”, og dermed fik de den kicker, de helst ville have med Will Reichard, der satte college-rekord med 547 point i karrieren.

Bedste værdi: Dallas Turner, Edge, Alabama
Efter at have mistet Danielle Hunter havde Vikings brug for hjælp på pass rush, selvom de hentede tre Edge-spillere ind i free agency. Og at Dallas Turner ikke var valgt på pick 17 var for godt til at være sandt for Vikings sportschef Kwesi Adofo-Mensah, så han tradede op fra 23 til 17. Kritikerne mener, at han betalte for høj en pris (5. runde pick i 2024 plus en 3er og 4er i 2025), men ser man på, at Turner var et potentielt top 10 pick, så var det faktisk lidt af et steal. Turner var forudset til at være draftens bedste forsvarsspiller og mest naturlige pass rusher. Han blev valgt til All-American sidste år efter en sæson med 11 sacks, 15 tacklinger for minus-yards, og to fremtvungne fumbles. Og så løber han vanvittig hurtigt for en stor mand (188 cm, 110 kg).

Karakter: 10

Karakterer for andre divisioner:
AFC: AFC East | AFC West | AFC North | AFC South
NFC: NFC East | NFC West | NFC North | NFC South