2024-draften er overstået, og alle 32 hold i NFL har fået tilføjet et nyt kuld af unge talenter. På Gul Klud ser vi nærmere på, hvordan holdene har klaret sig og hvilke spillere du skal holde øje med fremover. Vi kigger her på AFC West.

Med 2024-draften i hus er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvordan holdene klarede sig.

Lad os starte med at proklamere, at det naturligvis er alt for tidligt at fælde en endelig dom over holdene og de nye spillere, som endnu ikke har spillet et eneste sekund i NFL. Derfor vil vi vurdere valgene efter, om de enkelte spillere synes at passe ind på holdet, samt hvordan de passer ind i efterlevelsen af holdets samlede strategi og målsætninger.

Læs også:
Teis Joranger: Karakterer for alle picks i 1. runde
Claus Elming: Vindere og tabere i 1. runde

I denne artikel ser vi nærmere på AFC West, der endte med en ny quarterback i første runde, draftens bedste tight end, en søn af en legende og draftens hurtigste spiller.

Denver Broncos

Rd. (pick)NavnPos.College
1 (12)Bo NixQBOregon
3 (76)Jonah EllissEDGEUtah
4 (102)Troy FranklinWROregon
5 (145)Kris Abrams-DraineCBMissouri
5 (147)Audric EstiméRBNotre Dame
7 (237)Devaughn VeleWRUtah
7 (256)Nick GargiuloOGSouth Carolina

Samlet vurdering:

Denne draftklasses succes kommer for Broncos til at afhænge af, om Bo Nix bliver en succes. Nogle vil mene, at Broncos tog ham for højt med nummer 12 – som den sjette quarterback i draften – Men der er ingen garanti for, at han var sluppet forbi Raiders ved nummer 13, og meget tyder på, at Nix var nummer tre på Broncos’ board efter Caleb Williams og Jayden Daniels. Hvis han bliver en franchise quarterback, så var han valget værd, og det var en stor fordel, at de ikke behøvede handle sig op i draften efter en quarterback.

I tredje runde fik Broncos fat i en edge rusher med stor upside i Jonah Elliss, og han kan formentlig rigtig hurtigt gå ind og få meget spilletid på forsvaret. Edge var et af Broncos’ største needs, så Elliss kan vise sig at blive en rigtig vigtig brik.

På dag 3 af draften handlede man sig hurtigt op og sikrede sig quarterback Bo Nix’ yndlingsvåben fra Oregon i form af wide receiver Troy Franklin, som flere havde til at gå i anden runde, inden man forstærkede både bagkæden med Kris Abrams-Draine og runningback-gruppen med brølstærke Audric Estimé.

Bedste værdi: Troy Franklin, WR (Oregon)

I korte perioder i løbet af efteråret var Troy Franklin oppe at snuse til første runde på diverse konsensusrangeringer, men endte med at falde til fjerde runde, hvor Broncos ikke turde vente længere med at drafte ham.

Franklin giver Bo Nix en receiver, som han allerede har kemi med, og det vil uden tvivl lette transitionen til NFL. Men selv uden Nix er dette rigtig god værdi, og Franklin kan vise sig at være WR2 allerede når sæsonen starter, efter man sendte Jerry Jeudy til Cleveland Browns tidligere på foråret.

Karakter: 7

Kansas City Chiefs

Rd. (pick)NavnPos.College
1 (28)Xavier WorthyWRTexas
2 (67)Kingsley SuamataiaOTBYU
4 (131)Jared WileyTETCU
4 (133)Jaden HicksSWashington State
5 (159)Hunter NourzadCPenn State
6 (211)Kamal HaddenDBTennessee
7 (248)C.J. HansonOLHoly Cross

Samlet vurdering:

Chiefs vandt endnu en Super Bowl i februar, så hvad har de efterhånden brug for at forstærke sig med? Nå jo, konkurrenterne besluttede sig for, at Patrick Mahomes skulle have det hurtigste våben, han overhovedet kunne få. Receiver Xavier Worthy løb til NFL’s Scouting Combine i februar hurtigere end nogen anden – nogensinde – så det kunne se ud som om, at Chiefs nu har fået en ny Tyreek Hill at bygge angrebet omkring.

I anden runde snuppede Chiefs OT Kingsley Suamataia, der har potentialet til at blive en hjørnesten på Chiefs’ offensive linje i mange år fremover og i fjerde runde fik man blandt andet fat i tight end Jared Wiley, som Chiefs håber kan tage over for Travis Kelce, når stjernen lægger støvlerne på hylden.

Den sidste del af draften blev brugt på et par skud på at gøre den offensive linje og bagkæden bedre, og selvom det aldrig er til at vide, om den slags valg bliver til en succes, så er det de rigtige positioner at prøve at styrke sent i draften.

OL C.J. Hanson blev i øvrigt den første spiller fra Holy Cross til at blive draftet siden Rob McGovern i 1989. Dengang var det også Chiefs, der valgte.

Bedste værdi: Kingsley Suamataia, OT (BYU)

Chiefs investerede voldsomt i den offensive linje i free agency før sidste sæson, men fik ikke valuta for pengene. Det synes jeg til gengæld de gør her med store Suamataia, der nok ikke er på niveau med de tackles, der blev taget i første runde, men som har potentiale til at udvikle sig til Chiefs’ starter på venstre tackle i mange år fremover.

Suamataia har størrelsen til at blive en succes – så skal han bare coaches op til også at have teknikken helt på plads.

Karakter: 7

Las Vegas Raiders

Rd. (pick)NavnPos.College
1 (13)Brock BowersTEGeorgia
2 (44)Jackson Powers-JohnsonG/COregon
3 (77)Delmar GlazeOTMaryland
4 (112)Decamerion RichardsonCBMississippi State
5 (148)Tommy EichenbergLBOhio State
6 (208)Dylan LaubeRBNew Hampshire
7 (223)Trey TaylorSAir Force
7 (227)M.J. DevonshireCBPitt

Samlet vurdering:

Raiders havde uden tvivl håbet på, at de kunne få en af de bedste quarterbacks i dette års draft. Men da Broncos draftede Bo Nix lige inden Las Vegas i første runde, sadlede de om og gik i stedet med tight end Brock Bowers. Bowers er blevet kaldt den bedste tight end i college – nogensinde – og han har potentialet til at opnå samme status i NFL. Men det er værd at overveje, om det var det bedste valg for Raiders, der så sent som sidste år investerede i tight end Michael Mayer i draftens anden runde.

Jeg er vild med valget af Jackson Powers-Johnson i anden runde, og også Delmar Glaze i tredje runde kan vise sig at blive en starter på den offensive linje.

På dag 3 tilføjede Raiders både en stor fysisk corner i Decamerion Richardson, og Tommy Eichenberg på linebacker har vist sig meget produktiv i college. Så er spørgsmålet bare, om han kan overføre det til NFL.

Bedste værdi: Brock Bowers, TE (Georgia)

For mig at se havde det givet mere mening, hvis Raiders havde hjulpet den offensive linje her. Men det er svært at argumentere mod den værdi, der var i at tage Bowers med 13.-valget i draften. Bowers kan både stille op på linjen og som slot receiver, og han er ikke bange for at blokere – kort sagt den totale pakke, der uden tvivl bliver et populært mål at sigte efter, når Raiders nærmer sig end zone eller har brug for at konvertere en tredje down.

Karakter: 4

Los Angeles Chargers

Rd. (pick)NavnPos.College
1 (5)Joe AltOTNotre Dame
2 (34)Ladd McConkeyWRGeorgia
3 (69)Junior ColsonLBMichigan
4 (105)Justin EboigbeDLAlabama
5 (137)Tarheeb StillCBMaryland
5 (140)Cam HartCBNotre Dame
6 (181)Kimani VidalRBTroy
7 (225)Brenden RiceWRUSC
7 (253)Cornelius JohnsonWRMichigan

Samlet vurdering:

Chargers havde masser af valg i denne første draft med Jim Harbaugh som cheftræner, og med en god quarterback i Justin Herbert var det meste lagt an på at hjælpe netop Herbert. Derfor gav det også rigtig god mening, at Chargers brugte de første to valg i draften på offensive spillere, der øjeblikkeligt kan gå ind og starte og dermed hjælpe angrebet i den retning, som Harbaugh ønsker.

Offensive tackle Joe Alt var en af de bedste spillere i draften, så det var lidt en no-brainer for Chargers at drafte han som den første tackle med femtevalget og placere ham modsat Rashawn Slater på den offensive linje. I anden runde valgte Chargers Ladd McConkey, som mange havde til at gå i første runde, og med tanke på, at Chargers har sendt flere receivere på porten i offseason, så kommer vi til at se masser til unge Ladd i den kommende sæson.

I tredje runde valgte Harbaugh at drafte til hjertet af forsvaret, og det blev gjort med ingen ringere end LB Junior Colson som for ganske nylig hjalp Harbaugh med at vinde collegemesterskabet med Michigan.

Herefter gik der for alvor forsvar i den med blandt andet valget af Justin Eboigbe, der var glimrende værdi for pengene i fjerde runde inden Chargers sluttede draften af med at snuppe to wide receivere i syvende runde: Brenden Rice, søn af legenden Jerry Rice, og Cornelius Johnson – endnu en Michigan-spiller.

Bedste værdi: Brenden Rice, WR (USC)

Mange havde en fjerderunde-grade på Rice, der altså først blev draftet i syvende runde, og det er rigtig god værdi. Med udrensningen af receivere fra Chargers dette forår, så har Rice rigtig gode muligheder for masser af spilletid, og hvis han kan levere bare en brøkdel af, hvad hans far præsterede i sin tid, så har Chargers fået et kæmpe steal.

Mindre kan også gøre det for Rice, der dog giver Chargers en stor receiver med masser af upside.

Karakter: 10

Karakterer for andre divisioner:
AFC: AFC East | AFC West | AFC North | AFC South
NFC: NFC East | NFC West | NFC North | NFC South