Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde de danske NFL-fans godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Turen er nu kommet til Houston Texans, hvor meget af sæsonen er bundet op på hvordan holdets unge quarterback Deshaun Watson er kommet sig over sin skade. Spørgsmålet er nu: ender det med sejr eller kaos?

Inden at Deshaun Watson gik ned med sin skade, så fik fansene i Texans, et glimt af hvad holdets fremtid kan være: Et ungt, spændende, og eksplosivt angreb.

Spørgsmålet er så bare, om det forbliver i glimt, eller om angrebet kan holde niveau over en hel sæson?

Man har i Texans været nødt til, at opgradere den offensive linje, og give den noget mere dybde. Dette er første skridt på vej i den rigtige retning.

Texans-forsvaret var sidste år en skygge af sig selv, og man havde svært ved at tro på, at det var det samme hold, som for kun ganske få sæsoner siden, var dominerende.

Nedturen skyldes blandet andet at holdets superstjerne J.J. Watt, i de sidste to sæsoner har været enormt skadesplaget. Faktisk har han kun spillet otte kampe sammenlagt.

Watt er nu tilbage, og han skulle efter sigende være kommet sig fuldstændigt. Derfor kan man forvente et større pres på modstanderens quarterback, som også vil hjælpe den bagerste del af Texans-forsvar.

Og det er der behov for.

For den bagerste del af Texans-forsvar lukkede i sidste sæson, alt for mange yards- og point pr. kamp, og det skal der laves om på i denne sæson, hvis holdet skal være relevant på den lange bane.

Texans har på papiret været gode til at adressere deres store svagheder både i free agency og i draften. Det bør derfor været et talent mæssigt dybere Texans-hold, som der gå ind til sæsonen 2018/19.

Nu er de store spørgsmål så, kan Watson holde sit virkelig høje niveau fra sidste sæson? Kan han holde sig skadesfri, og kan forsvaret få vendt deres nedtur til optur?

 

10 skarpe om Houston Texans

Mest betydningsfulde tilgang: Tyrann “The Honeybadger” Mathieu, Safety

Jeg havde faktisk oprindeligt valgt at gå med den offensive-linjemand Zach Fulton, der kom til klubben fra Kansas City Chiefs, men grundet de tragiske omstændigheder, der har ramt holdets startende Safety Andre Hal, er jeg endt op med Tyrann Mathieu.

Hal er blevet diagnosticeret med kræft, der holder ham ude for resten af sæsonen, og i Hals fravær, er der virkelig brug for, at Mathieu finder sin gamle form frem og bringer noget stabilitet og erfaring til Texans’ forsvar.

Mathieu havde en fremragende 2015-sæson, og han var på sin position en af de allerbedste i hele NFL. Skader har dog været et gennemgående problem, og vi skal helt frem til sæsonen 2017/18, før at Mathieu for allerførste gang i sin karriere spillede alle 16 kampe i sæsonen.

Mathieu er, når han er bedst, en playmaker som kan være dominerende på safety-positionen.

Mathieu kan i mine øjne, hvis han kan holde sig skadesfri, vise sig at være en af de bedste handler i NFL i denne sæson.

 

Mest betydningsfulde afgang: Andre Hal, Safety

Andre Hal er officielt stadig at finde på Texans hold, men grundet hans sygdom, er han ude for sæsonen.

Hal er ikke en superstjerne på sin position, men at miste en starter, og specielt på denne måde, er altid et hårdt slag for hold.

Hal fik i sæsonen 2016 et større gennembrud, da han fik lov til at starte alle 16 kampe for Texans.

Her havde han 47 solo tacklinger, 5 opbrudte bolde, 3 interceptions og 2 forcerede fumbles. Det er ikke statistikker, som der gør at man kan sammenligne Hal med de bedste Safeties i ligaen, men Hal er en solid spiller, der sæson for sæson kun er blevet bedre.

Sidste år var Texans det hold, der tillod flest point pr. kamp i hele NFL. De lukkede i gennemsnit hele 27,2 point ind pr. kamp. Det skal der selvfølgelig laves om på, og Texans har med tilgangen af Mathieu, cornerback Aaron Colvin og rookie-safety Justin Reid forsøgt at tilføje noget mere dybde til den bagerste del af forsvaret. I den proces var Hal en solid og vigtig brik, som Texans nu må undvære.

Vi ønsker Hal en god bedring, og at han kan komme sig fuldt ud!

Et samlet overblik over nævneværdige til-og afgange:

Tilgange Afgange
Brandon Weeden – Quaterback Brian Cushing – Linebacker
Tyrann Mathieu – Safety Kendall Calhoun – Offensiv Tackle
Senio Kelemente – Guard Derek Newton – Offensiv Tackle
Zach Fulton – Guard Taylor Heinicke – Quarterback
Seantrel Henderson – Offensiv Tackle Jeff Allen – Guard (skadet)
Aaron Colvin – Cornerback Andre Hal –  Safety (ude for sæsonen med sygdom)
Sammie Coates Jr. – Receiver
Joe Webb III, – Quarterback
Roderick Johnson – Offensiv Tackle

 

 

Holdet største styrke: Watson i O’Briens system

Det ser endelig ud til, at cheftræner Bill O’Brien har fundet en quarterback, som der kan brillere i hans angreb.

Watson opnåede på syv kampe at kaste 19 touchdowns, løbe yderligere to touchdowns ind samt have en passer rating på 103.00.

Den store succes hænger meget sammen med, at Texans cheftræner Bill O’Brien har fundet den rette formel til at få det meste ud af Watson.

O’Brien har nemlig indført et system der på mange måder minder om, hvad Watson spillede i, i College-dagene på Clemson.

Ud af Texans spread/empty formationer slap Watson en høj procentdel af sine bolde enormt hurtigt.  Det hurtige spil var med til at give ham en god rytme, samt skabe tryghed i systemet. Udover det udnyttede Texans også Watson evner på designede løbespil, hvilket gav angrebet en helt ny dimension.

Watsons aggressive spillestil er både spændende og dynamisk, men kan dog medføre en del turnovers. Watson var i sidste sæson flere gange heldig ikke at kaste flere interception end han gjorde, men det er del af spillestilen, og den unge playmaker pustede liv i Texans angreb på en måde, som klubben aldrig har oplevet før.

Texans har længe haft profiler på angrebet, men det er først med Watson, at vi har set, hvad en talentfuld quarterback kan i cheftræner Bill O’Brien’s offensive system.

 

Holdets største svaghed: Den offensive linje

Texans har forsøgt at adressere deres store mangler for sidste år. Derfor har både deres forsvar og offensive linje fået skiftet en del spillere ud.

På papiret virker den offensive-linje til at være blevet dybere, men der er dog stadig større spørgsmål, der skal besvares, før at Texans igen kan være trygge ved deres offensive linje.

Julie’n Davenport skal fortsætte sin udvikling på venstre tackle-positionen, og nye ansigter som Zach Fulton og Senio Kelemente skal på guard-positionen forsøge at få skabt noget stabilitet og lederskab på en offensiv-linje, der sidste år både var ramt af skader og meget ustabilitet.

Holdets startende center Nick Martin har i sin kun to-årige NFL-karriere været ramt at flere skader, som blandt andet holdt ham ude hele sin første sæson. Martin kommer i år tilbage fra endnu skade, men han hans hurtige fodarbejde samt gode evner til at beskytte quarterbacken i kaste-spillet, gør at han har potentiale det udvikle sig til en stabil NFL-center, kan han bare holde sig skadesfri.

Det største spørgsmålstegn er altså om en helt ny sammensat linje, der meget hurtigt skal finde sig tilrette kan beskytte holdets unge quaterback Deshaun Watson?

Texans’ offensive linje har potentiale til at være bedre, end mange måske har spået, men de står samtidigt overfor en stor opgave, og hele rytmen på angrebet står og falder med deres præstation som en enhed.

 

Holdets mest undervurderede spiller: Jadeweon Clowney, DE

houstonsportsfocus.com

Jeg er sikker på, at der sidder masser af Texans fans derude, som hylder deres tidligere førsterundevalg, og det er med rette.

Men jeg møder af og til stadigvæk folk, som der mener, at Clowney enten var et ”bust”, eller ikke lever op til hans potentiale.

Derfor bliver jeg lige nødt til at slå fast:

Clowney er ikke et bust. Han er den bedste spiller på Texans forsvar.

Det er muligt, at han ikke har vist sig som den pass-rusher, som han i forbindelse med draften i 2014 blev hypet til at være, men Clowney er så meget mere end bare sacks.

Han er over det hele.

Og i takt med han har kunne holde sig mere skadesfri og dermed spille flere kampe, er hans udvikling kun gået fremad.

Clowney er super eksplosiv, fysisk stærk, kan hoppe op og blokere quarterbackens kast samt være fantastisk mod løbet.

Hvis Clowney kan holde sig skadesfri vil han være dominerende de næste mange år.

 

Holdets mest interessante rookie: Justin Reid, Stanford, Safety

Desværre er det igen de tragiske omstændigheder omkring Andre Hal, der er med til at gøre Justin Reids kommende sæson mere interessant.

For efter at holdets startende safety Andre Hal står til at misse resten af sæsonen med en kræftdiagnose, virker det til at Reid allerede i sin første sæson, kommer til at få en større rolle ved siden af nyindkøbte Tyrann Mathieu.

Reid er bror til en anden NFL-safety nemlig Eric Reid, og der er ingen tvivl om, at Justin har samme talent som sin bror. Han beviste i Stanford, at han er hurtig, og han kan følge med tight-ends, men også hurtige receivere. Derudover er han kendt for at have en virkelig god spilforståelse, som virkelig kan komme ham til gode, når modstanders angreb skal læses.

Man har i Texans forsøgt at omskole holdets erfarne cornerback Kareem Jackson til at blive safety, men lykkedes dette projekt ikke, så er det den unge rookie, som der skal stå klar til at styre den bagerste del af forsvaret med Mathieu.

Derved skal Reid hjælpe et forsvar, som der sidste sæson tillod flest point pr. kamp i hele NFL.

Han har dog en masse talent, så derfor bliver han spændene at følge.

Texans samlede draft-klasse 2018:

Runde Spiller College
3. Justin Reid, Safety Stanford
3. Martinas Rankin, Tackle, Mississippi State
3. Jordan Akins, Tight End Central Florida
4. Keke Coutee, Receiver Texas Tech
6. Duke Ejiofor, Defensive End Wake Forest
6. Jordan Thomas, Tight End Mississippi State
6. Peter Kalambayi, Defensive End Stanford
7. Jermaine Kelly, Defensive Back San Jose State 

 

 

En spiller der står foran et gennembrud: D.J Reader, NT

D.J. Readers sæson sluttede sidste år med en skade efter 14 kampe, men det unge stortalent beviste i de 14 kampe, at han er fremtidens mand hos Texans.

Reader kunne sagtens have været valgt som holdets mest undervurderede spiller, for der er langt mellem de store anerkendelser til nose tackle-positionen, men Reader arbejder enormt hårdt for at få holdets pass-rushere til at se godt ud.

Reader overtog den startende rolle på Texans forsvarslinje sidste sæson, efter Vince Wilfork valgte at indstille karrieren.  Den unge spiller nåede dog at have én sæson til at lære af den store Pro Bowl-tackle, og siden er Readers udvikling kun gået i én retning: fremad.

I sin unge NFL-karriere har Reader allerede haft 69 tacklinger og 2 sacks, og der intet der tyder på at Reader ikke kun vil blive bedre i den kommende sæson.

Reader bliver ikke bare vigtig for Texans’ løbeforsvar, men også for holdets linebackere, samt J.J Watt, som kommer til at nyde godt af Readers enorme indflydelse på mulighederne for at lave sacks.

Reader er en kommende stjerne i ligaen, og det vil han for alvor bevise i denne sæson.

 

En spiller, der skal performe, hvis holdet skal indfri forventningerne: Julién Davenport, LT

Man kunne godt havde valgt at samle hele den offensive linje i dette afsnit, for det er essentielt for både Deshaun Watsons udvikling, helbred og muligheder for at lede angrebet, at han bliver beskyttet.

Venstre tackle-positionen er dog særlig vigtig, da den beskytter quarterbackens “blinde vinkel” og efter holdets Pro Bowl-venstre tackle Duane Brown, blev sendt til Seattle Seahawks i sidste sæson, er det enormt vigtigt, at holdets unge venstre tackle Julie’n Davenport træder til.

Davenport opnåede allerede sidste sæson at få succes med venstre tackle-positionen, og specielt i de to sidste to kampe af sæsonen 2017/18, viste Davenport et højt niveau, som Texans håber på, kun var begyndelsen.

Holdet har i denne offseason bevist, at de satser hele butikken på den unge Davenport ved hverken at bytte sig til en veteran eller drafte ung konkurrence.

Men der er måske en speciel grund til netop dette, for i sidste sæson måtte Texans hele fem gange starte en ny venstre-tackle, så at bringe stabilitet på en af de mest essentielle positioner i football, er altafgørende.

Men, hvis Davenport ikke kan holde sit niveau, så kommer Watson og dermed angrebet i store problemer.

 

En bold prediction relateret til holdet:

DeAndre Hopkins rydder Andre Johnson’s tilbageværende sæsonrekorder.

Det er ikke hver dag, at en NFL-spiller slår flere hold-rekorder i samme sæson, men hvis Deshaun Watson kommer tilbage i storform, så kan DeAndre Hopkins se frem til en “monster”-sæson.

Houston Texans er stadig et relativt ungt hold i NFL-sammenhæng, derfor er deres rekord historie ikke så lang og stadig præget af holdets første store stjerne Andre Johnson.

Johnson har lige nu hold-rekorden for både flest grebne bolde i en sæson (115), flest grebne yards i en sæson (1598) og flest kampe med over 100 grebne yards i en sæson (8).

Hopkins har tidligere flirtet med at slå Johnsons rekorder, da han i 2015 havde han 111 grebne bolde for 1521 yards, og i den sæson havde Hopkins også 6 kampe med over 100 yards.

Derudover havde en han én kamp med 98 yards og én med 94 yards. Altså to og seks yards fra at være lige med Johnsons rekord. Dengang hed Texans quarterbacks forresten Brian Hoyer og Ryan Mallet.

Med Watson ved roret bør Hopkins kunne gøre det arbejde færdigt som han lige akkurat missede i 2015.

 

En realistisk målsætning: At være med i kampen om en slutspilsplads.

Der er flere ting, der skal gå rigtigt for Texans, men en slutspilsplads er bestemt ikke umulig.

Det store spørgsmålstegn er ved den nye offensiv linje, som skal beskytte Watson.

MEN hvis Houston som hold, og specielt Watson, kan holde sig skadesfri, så har de talentet til være med til at kæmpe med om en slutspilsplads.

Texans har i de sidste tre sæsoner vundet deres division to gange i henholdsvis 2015 0g 2016, til gengæld har det dog været med en 9-7 stilling begge gange.

Texans kommer til at få det svært i en division med Indianapolis Colts, som får Andrew Luck tilbage, et Titans hold, der for alvor viste tænder sidste år, og et Jacksonville Jaguars hold, der igen ser utroligt stærke ud.

Texans har dog måske en styrke i deres kampprogram. Hvis man tager udgangspunkt i sidste sæson, skal holdet møde New York Jets, Cleveland Browns, Indianapolis Colts, Denver Broncos og New York Giants. Alle er hold, der havde under seks sejre sidste år.

Det er dog vigtigt at huske på, at Texans selv kun havde fire sejre i sidste sæson.

Texans er dog et styrket hold i 2018-sæsonen, men selvom holdet får både Watt og Watson tilbage, får Colts også Luck tilbage, Jets har en ny spændende rookie i Sam Darnold, Denver Broncos har forstærket deres pass-rush, og Giants har ikke kun Odell Beckham Jr. tilbage, men også en ny ung runningback i Saquan Barkley og en ny cheftræner i Pat Shurmur.

Texans bliver ikke et nemt hold og slå, men er heller ikke favoritter til at tage divisionen.

Det bliver derfor en kamp om en slutspilsplads, men Texans kan bestemt godt vinde den kamp.

Læs alle de udgivede sæsonoptakter her:

ARZ | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LACOAK ATLCARNOTB | HOU | IND | JAX | TEN | CHI | DET | GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ