Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde de danske NFL-fans godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Turen er kommet til Jacksonville Jaguars, der går benhårdt efter mesterskabet i 2018.

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder.

Vi tager en division af gangen i rækkefølgen: NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East, Du kan finde alle links til alle sæsonoptakter i bunden. Vi fortsætter her med AFC South, hvor Jacksonville Jaguars står for skud.

Livet som favorit er pludselig kommet til Jacksonville
Den seneste sæson symboliserer en ny æra for Jacksonville Jaguars. Efter et årti med manglende succes og utallige ændringer i trænerstaben og spillertruppen forløste Jaguars endelig sit potentiale i 2017. Anført af et dominerende forsvar lykkedes det Jaguars at bide skeer med de helt store hold i AFC, og det var kun New England Patriots, der formåede at stoppe holdet fra Florida – i et brag et en AFC-mesterskabskamp. Det store spørgsmål er derfor, om Jaguars kan håndtere successen og de dertilhørende forventninger.

Det er nyt territorium for Jaguars-mandskabet, der ikke har formået at avancere til slutspillet i fortløbende sæsoner siden sæsonerne 1998 og 1999. Alligevel er der grund til optimisme i Jacksonville. Cheftræner Doug Marrone råder over ét af de bedste og mest lovende forsvar i NFL, som forcerede næst-flest sacks (55), tillod færrest yards via kastet (192 pr. kamp i gennemsnit) og næst-færrest points (16,8 pr. kamp i gennemsnit) i NFL anno 2017.

Angrebet har forstærket sin offensive linje med guard Andrew Norwell, der har skrevet under på en femårig aftale til værdi af cirka 430 millioner danske kroner. Ikke desto mindre er der betydelige spørgsmålstegn ved angrebets formåen i kastespillet, hvor Blake Bortles sjældent ligner en quarterback, der kan tage sit hold hele vejen. Kombineret med, at Jaguars har mistet både Allen Robinson, Allen Hurns og Marcedes Lewis i løbet af foråret, så må der stilles spørgsmålstegn ved kasteangrebet. Derfor kommer angrebets succes til at afhænge af sidste års hårdtslående løbespil og forsvarets evne til at lukke kampene.

10 skarpe om Jaguars

Mest betydningsfulde tilgang: Andrew Norwell, guard
Andrew Norwell fra Carolina Panthers var muligvis dén bedste spiller i dette års free agency, og med Jaguars’ løbetunge angrebsfilosofi for øje kan den enorme kontrakt retfærdiggøres. Jaguars løb bolden hele 527 gange i 2017, hvilket var flest i NFL, og derfor ventes Norwell, at skulle bidrage til at levere flere konsistente blokeringer for andetårsspilleren Leonard Fournette. Derudover får Blake Bortles brug for al den hjælp, som han kan få, og det understreger Norwells værdi.

Mest betydningsfulde afgang: Paul Posluszny, Linebacker 
Allen Robinson og Allen Hurns er muligvis mere iøjnefaldende navne på listen over Jaguars’ afgange før 2018-sæsonen, men Paul Posluszny vil i højere grad blive savnet, eftersom Robinson allerede sad ude med et overrevet korsbånd i 2018 og Allen Hurns oftest var tilsidesat i kampplanen. Posluszny havde spillet syv sæsoner for Jacksonville Jaguars, og udgjorde derfor en central kulturbærer og leder på det unge og talentfulde forsvar. Det kommer Jaguars til at mangle i den kommende æra, hvor forventningspresset vil stige. Alternativt kan Aaron Colvin nævnes, der spillede en central rolle som holdets nickel cornerback.

Holdets største styrke: Det bagerste forsvarsgeled 
Jalen Ramsey, A.J. Bouye, Barry Church og Tashaun Gipson kombinerede for 18 interceptions i 2017-sæsonen, og udgør én af NFL’s absolut bedste enheder. Forsvarsgeleddet har ganske vist mistet Aaron Colvin som slot-cornerback, og nytilkomne D.J. Hayden får svært ved at levere et tilsvarende niveau. Enheden hjælpes dog af Jaguars’ defensive linje, som udgøres af Yannick Ngakoue, Marcell Dareus, Malik Jackson og Calais Campbell. Mens de fire spillere utvivlsomt er blandt de bedste i AFC til at lægge pres på modstandernes quarterbacks, savner de kontinuitet i forsvaret af løbespillet, hvor Jaguars tillod cirka 170 yards i gennemsnit pr. kamp i 2017.

Holdets største svaghed: Blake Bortles, Quarterback
Det forhenværende slutspil var ganske opsummerende for Blake Bortles’ NFL-karriere. I den første kamp mod Buffalo Bills leverede han flere løbede yards (88), end han kastede (87). Omvendt præsterede Bortles yderst acceptabelt på svære udebaner mod Pittsburgh Steelers og New England Patriots. Med et solidt løbespil, en sublim offensiv linje foran sig og en række lovende receivere, er det kun Blake Bortles’ inkonsistens og manglende evne til at levere de kampafgørende spil, som holder Jaguars’ angreb tilbage.

Holdets mest undervurderede spiller: Yannick Ngakoue, defensive end
Det er let at blive overset i Jaguars’ defensive stjerneparade med profiler som Jalen Ramsey, A.J. Bouye, Calais Campbell, Malik Jackson og Telvin Smith. Ikke desto mindre er den blot 23-årige Yannick Ngakoue ekstremt vigtig for Jaguars’ defensive formåen. I sidste sæson leverede han hele 6 forcerede fumbles, hvilket var flest i NFL foran selveste Aaron Donald. Derfor bør Yannick Ngakoue blive betragtet som én af Jaguars’ absolut bedste og mest lovende forsvarsspillere.

Holdets mest interessante rookie: D.J. Clark, wide receiver
Det bliver naturligvis ekstremt spændende at følge Taven Bryans udvikling, når han parres med Jaguars’ ekstreme talentmasse på den defensive linje. Men som tidligere nævnt er wide receiver-gruppen den mest udsatte position på Jaguars’ angreb, og det kan give D.J. Clark muligheden for at etablere sig i NFL allerede i 2018. D.J. Clark er en atletisk receiver, og derfor kan han supplere Donte Moncriefs fart på fornem vis. Derudover kan han bidrage med gode blokeringer i løbespillet og samtidig fungere som et kontinuerligt mål for Blake Bortles i modstandernes målzone.

En spiller der står foran et gennembrud: Myles Jack, linebacker
22-årige Myles Jack har været præget af skader i hele sin karriere, og den store helbredsusikkerhed gjorde, at han faldt til anden runde af 2016-draften, før Jacksonville Jaguars slog til. Det sportslige talent kan imidlertid ikke fornægtes. Efter en relativt skadesfri periode i kølvandet på 2017-sæsonen og kombineret med Paul Poslusznys pensionering, bliver Jack flyttet ind i hjertet på Jaguars-forsvaret. Vi har allerede set prøver på Myles Jacks talent i slutspillet, hvor han leverede en yderst seværdig interception, så der er allerede lagt i kakkelovnen til en stor sæson for den unge linebacker.

En spiller der skal præstere: Leonard Fournette, Runningback
Leonard Fournette leverede en suveræn rookie-sæson med 1.040 yards og 9 touchdowns fordelt på 13 kampe. Som tidligere nævnt er der igen i 2018 lagt op til, at Forunette skal bære Jaguars’ angreb på sine unge skuldre. Derfor skal Leonard Fournette præstere, hvis Jaguars skal gøre sig forhåbninger om at gentage sidste års succes og som minimum spille sig til AFC-mesterskabskampen.

Bold prediction: Jalen Ramsey leverer minimum 10 interceptions
Siden årtusindskiftet har kun syv forsvarsspillere præsteret 10 interceptions i en enkeltståendesæson (Antonio Cromartie, Asante Samuel, Champ Bailey, Ty Law, Deltha O’Neil, Anthony Henry og Ronde Barber). Jalen Ramsey træder ind i sin tredje sæson, og han har udviklet sig til én af ligaens absolut bedste på sin position. Kombineret med den forrygende defensive linje vil Ramseyfå gode omstændigheder til at levere en rekordsæson.

En realistisk målsætning: AFC-mesterskabskampen
Jacksonville Jaguars har fortsat brikkerne på plads til at levere endnu et mesterskabskandidatur. Spørgsmålet bliver selvsagt, om det unge mandskab kan håndtere de høje forventninger, samt om angrebet kan levere de tilstrækkelige points til at føre dem tilbage til AFC-mesterskabskampen. Forsvaret er dog i stand til at gøre livet surt for samtlige angreb i både NFL, og derfor må Jaguars regnes blandt forhåndsfavoritterne i AFC.

ARZ | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LACOAK ATLCARNOTBHOU | IND | JAX | TEN | CHI | DET | GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ