Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde de danske NFL-fans godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig derfor en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Vi er nået til Philadelphia Eagles, de forsvarende Super Bowl mestre, der i denne sæson skal forsøge, at blive det første hold, siden Patriots i 04-05, til at forsvare sin titel som verdens bedste footballhold.

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder. De næste 32 dages byder derfor på en ny optakt hver dag, indtil vi løber tør for NFL-hold.

Vi tager en division af gangen i rækkefølgen NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East, og du kan finde alle links til alle sæsonoptakter i bunden. Vi er i gang med NFC East, hvor de forsvarende Super Bowl mestre, Philadelphia Eagles, er dagens hold under luppen.

ew.com
ew.com

Pas på dig selv Wentz!

Sidste gang Philadelphia Eagles kunne lade sig hylde som det bedste hold i amerikansk fodbold, var helt tilbage i 1960. Siden dengang er det blevet til utroligt mange skuffende og ligeved og næsten sæsoner for ørnene. Men i 2017 kunne Philadelphia Eagles, for første gang løfte Vince Lombardi-trofæet over hovedet, og sluttede dermed en mesterskabstørke på hele 58 år.

Mens konfettien faldt på de nykårede mestre, forsikrede cheftræner Doug Pederson, at denne følelse skulle man forvente og vende sig til i Philadelphia i fremtiden. Cheftræneren udtalte umiddelbart efter triumfen, at dette skulle være den nye norm i Philadelphia.

I 2017-sæsonen var Eagles underdogs og var ikke spået mange chancer for at nå hele vejen til Super Bowl. Nogle eksperter rangerede endda Doug Pederson som NFL’s dårligste træner inden sæsonen. Sådan ser det bestemt ikke ud før denne sæson. Nu er Eagles det hold i ligaen, alle vil slå, og alle eksperter og fans af holdet har meget store forventninger til denne sæson. Spillertruppen er stort set den samme, men den offensive koordinator og holdets quarterback træner er dog væk. Det helt store spørgsmål er, om Carson Wentz er klar til sæsonstart. At sætte ham på banen for tidligt kan vise sig at være katastrofalt for fremtiden, og har han ikke lært at passe bedre på sig selv, kan dette være lige så katastrofalt. Omvendt har holdet også brug for ham, hvis de vil forsvare Lombardi-trofæet.

10 Skarpe om Philadelphia Eagles

Mest betydningsfulde tilgang: Michael Bennett, DE

Hvor meget har den 32-årige Michael Bennett tilbage i tanken? Den tidligere Seahawk er ikke længere  den spiller, han var tilbage i “Legion of Boom”-dagene i Seattle. Han er dog stadig en spiller man skal have respekt for, og fik da også kæmpet sig til 8.5 sack i 2017-sæsonen. Han er utrolig alsidig og kan stille op både indvendigt og udvendigt på linjen. Det talent skal så lægges ovenpå en i forvejen frygtindgydende defensiv linje, måske endda ligaens bedste. Denne tilgang giver Jim Schwartz fremragende arbejdsbetingelser på tredje down, hvor han kan stille Graham, Cox, Bennett og Barnett op til at jagte quarterbacken på samme tid. Skræmmende!

Største afsavn fra sidste sæson: Trey Burton, TE

En af heltene fra sidste sæsons triumf, den alsidige tight end Trey Burton, der kastede et touchdown til Nick Foles i Super Bowl og gjorde “philly Special” til det mest tatoverede spil i Eagles historie, er nu skiftet til Chicago Bears. Burton var fantastisk hver gang, han fik chancen som starter i 2017, og er simpelthen for god til at forblive backup tight end i Philadelphia. Deres førstevalg Zach Ertz har misset fire kampe tilsammen i de seneste to sæsoner, i de fire kampe har Burton formået 14 grebne bolde, 180 yards og fire touchdowns. Denne evne til at præstere når holdet har brug for det, har nu givet ham en særdeles lukrativ kontrakt i Chicago, og efterladt Eagles med en meget alsidig rolle, der nu skal udfyldes af en anden.

Holdet største styrke: Den defensive linje

Ser man bort fra Carson Wentz vil jeg mene, at Eagles’ defensive linje var den største grund til, at holdet fra broderkærlighedens by fik 1. seed i NFC i sidste sæson. De var bedst af alle til at stoppe løbet i 2017 og måske endda den bedste linje overhovedet i NFL. Op til denne sæson har man endda forbedret denne allerede frygtindgydende linje med tilføjelsen af føromtalte Michael Bennett og Haloti Ngata. Holdet besidder en helt enorm dybde på denne del af forsvaret, og kan derfor konstant have friske folk på banen, der er klar til at smadre modstandernes angreb. Med en kombination af Fletcher Cox, Brandon Graham, Michael Bennett, Derek Barnett og Chris Long, tror jeg enhver quarterback vil ryste bare en anelse i bukserne før snappet.

Holdets største svaghed: Linebacker

Det er altid svært at finde de helt store fejl og mangler på et mesterskabshold, men skal man dog pege på et, må det være linebacker, og specielt dybden på positionen. Det var utroligt vigtigt for Eagles at beholde Nigel Bradham, der var uvurderlig i midten af forsvaret i 2017. Især efter at Jordan Hicks gik ned med en skade, der holdte ham ude resten af sæsonen. Hicks har haft store problemer med at holde sig på banen i sin tid i NFL, sker det igen i 2018 ser Eagles meget tynde ud på linebacker. Man har skilt sig af med Mychal Kendricks, og valgte ikke at adressere positionen i draften. Det efterlader holdet med Nathan Gerry og Kamu Krugier-Hill som den sidste startende linebacker. Det vil sige spillere, der mest af alt har været brugt på special teams, hvilket ikke ligefrem er en ønskesituation.

Holdets mest undervurderede spiller: Stefen Wisniewski, G

I de første to uger af den regulære sæson, havde Eagles meget svært ved at få deres løbespil i gang. På det tidspunkt i sæsonen var Isaac Seumalo starter på den venstre guard. Da Eagles i stedet placerede Wisniewski som starter på netop denne position, virkede det som om at den offensive linje var komplet. Philadelphia forvandlede sig til et af ligaens bedste hold i løbespillet, og løb for 193 yards i Wisniewski’s første start i tredje spilleuge mod Giants. Wisniewski er en fantastisk stabil spiller, og fabelagtig til at komme op og smadre modstanderens linebackere og defenisive backs, især i screen-spillet.

Holdets mest interessante rookie: Josh Sweat, DE

Her kunne jeg også have valgt Eagles’  andetrundevalg tight end Dallas Goedert, der uden tvivl bliver den rookie, der får mest spilletid hos ørnene i denne sæson. Men jeg synes alligevel, fjerderundevalget Josh Sweat er den mest spændende rookie i Philadelphia. Sweat var en af de højst profilerede spillere, da han kom ud af High School, men pådrog sig desværre en alvorlig knæskade og spillede et system, der ikke passede ham særligt godt i college. Han er en unik atlet, hvilket man også tydeligt kunne se ved NFL-combine. Han er rigtig stærk mod løbet og kan også bruges udelukkende til at jagte quarterbacken. Uanset, hvilken rolle han kommer til at spille i 2018, bliver det meget spændende at følge dette store talent på en allerede vanvittigt god defensiv linje.

En spiller der står foran et gennembrud: Sidney Jones, CB

Han var ude med en overrevet akillessene hele sidste sæson på nær den sidste kamp i den regulære sæson mod Cowboys. Han pådrog sig skaden til sin pro day før draften i 2016, hvor han var udset til at blive et muligt top-10 valg. Nu er Jones igen helt fit for fight, og det forventes, at han overtager en startplads i forsvaret. I sin college-karriere hos Washington Huskies, formåede Jones otte interceptions og var samtidig en af de bedste i landet på sin position. Han har nu haft et helt år til at lære holdets system på forsvaret, og har alt den kvalitet der skal til, for at gå en fremragende sæson i møde.

En spiller, der skal præstere: Malcolm Jenkins, S

Eagles har en af de bedre safety-duoer i ligaen, hvilket især skyldes holdkaptajnen Malcolm Jenkins. Både på og uden for banen viste han i sidste sæson, hvor vigtig han er for holdet. Da Wentz gik ned, vendte alle sig mod Jenkins, og han var hurtig til at samle holdet op og sørge for at holde gejsten oppe. Dernæst er han måske den vigtigste spiller på forsvaret. Han kan stille op som både safety, cornerback og linebacker, han gør med andre ord lidt af det hele, for at dette forsvar kan blive ved med at være dominerende. Jenkins er også en exceptionel klog spiller, vanvittig stabil og spiller nærmest alle snaps. Hvis Eagles fortsat skal have succes i 2018, er Jenkins tæt på den vigtigste mand, og er dermed nødt til at holde det høje niveau han viste i 2017.

Bold prediction: Carson Wentz bliver NFL-MVP

Inden sin knæskade i 2017, var Wentz for alvor godt på vej mod en MVP-titel. Grundet skaden kunne Wentz ikke spille de sidste tre uger i grundspillet, og titlen gik i stedet til Patriotsspilleren Tom Brady. Hvis Wentz kan nå at blive helt klar, og spille på samme høje niveau i 2018, er det bestemt muligt for ham at hive en MVP-titel hjem.

En realistisk målsætning: Når NFC-Finalen

Hvis man kan vinde en Super Bowl uden Wentz, Jason Peters, Jordan Hicks, Darren Sproles og Chris Maragos, kan man sikkert også nå NFC-finalen med dem. Eagles har beholdt den stamme af spillere, der førte dem til den første Super Bowl titel i klubbens historie, og har dertil samlet nogle meget talentfulde backups sammen i free agency og draften. Måske er de endda et bedre hold end de var i sidste sæson, derfor kan de også kæmpe med om Lombardi-trofæet i år. Kun to hold fra NFC-halvdelen har nået Super Bowl to år i træk de seneste 25 år. Det ene af holdene var Packers i 1996-97, hvor Doug Pederson  var backup quarterback, derfor må han vide et eller andet om, hvad det kræver.

RZ | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LAC | OAK ATL | CAR | NO | TB | HOU | IND | JAX | TENCHI|
DET GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ