2019 Draften er overstået, og det er blevet tid til at se nærmere på, hvilke spillere vi fremover skal lære at kende i NFL. NFC South er næste division i fokus.

Vi kommer her med vores bud på, hvilke spillere, som blev draftet af AFC South-holdene, der udgør bedste og dårligste værdi.

Se alle gennemgangene:
NFC North | NFC South | NFC WestNFC East
AFC North | AFC South | AFC West | AFC East

ATLANTA FALCONS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

14

Atlanta Falcons Chris Lindstrom

G

Boston College

1

31

Atlanta Falcons Kaleb McGary

OT

Washington

4

111

Atlanta Falcons Kendall Sheffield

CB

Ohio State

4*

135

Atlanta Falcons John Cominsky

EDGE

Charleston

5

152

Atlanta Falcons Qadree Ollison

RB

Pittsburgh

5*

172

Atlanta Falcons Jordan Miller

CB

Washington

6

203

Atltanta Falcons Marcus Green

WR

Louisiana-Monroe


Bedste værdi: John Cominsky, EDGE, Charleston
John Cominsky kommer fra en lille skole, og han leverede ikke mange sacks for Charlestown i sine fire år i college. Han er dog en spændende tilføjelse til cheftræner Dan Quinn Falcons-mandskab, hvor der er udsigter til spilletid allerede i 2019 på enten ydersiden eller indersiden af den defensive linje. På sigt kan Cominsky også blive en habil starter, der er god mod løbet og står for en håndfuld sacks hver sæson. Det er god værdi at hente i de senere runder.

Dårligste værdi: Kaleb McGary, OT, Washington
Kaleb McGary udfylder et stort behov hos Falcons, der har brug for en højre tackle for fremtiden. Det forlyder dog, at han ikke vil starte i første sæson, og det giver også fin mening, da han stadig er forholdsvist upoleret. Men at vælge en upoleret spiller i første runde er ikke altid en god idé, og Falcons betalte også meget for at kunne vælge ham. For at vælge McGary med det 31. valg sendte Falcons nemlig deres anden- og tredjerundevalg til Los Angeles Rams, og det er dyrt. Når andre tackles, som nogle eksperter havde rangeret højere – eksempelvis Cody Ford og Jawaan Taylor – stadig var tilgængelige, virker det blot som et værre valg.

Samlet vurdering:
Falcons gik benhårdt efter at forstærke den offensive linje med valgene af Chris Lindström og Kaleb McGary, og de to bliver formentlig også startere på sigt. I mine øjne betalte de dog for meget for McGary, da de kunne bruge deres ekstra valg på at forstærke forsvaret, der faldt sammen i 2018. De fik godt nok også forstærket forsvaret med to cornerbacks og en pass rusher, men de fleste af valgene var ikke god værdi, og det bliver i sidste ende en middel karakter for Falcons. Karakter: 4

CAROLINA PANTHERS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

16

Carolina Panthers Brian Burns

LB

Florida State

2

37

Carolina Panthers Greg Little

OT

Ole Miss

3*

100

Carolina Panthers Will Grier

QB

West Virginia

4

115

Carolina Panthers Christian Miller

EDGE

Alabama

5

154

Carolina Panthers Jordan Scarlett

RB

Florida

6*

212

Carolina Panthers Dennis Daley

OT

South Carolina

7

237

Carolina Panthers Terry Godwin

WR

Georgia


Bedste værdi: Brian Burns, EDGE, Florida State
Før NFL-draften forventede flere, at Brian Burns ville være en af de første pass rushere til at blive valgt, men han faldt lidt, indtil Panthers valgte ham som nummer 16. Burns er en utrolig atletisk pass rusher, der stadig er lidt rå, men kan blive en regulær stjerne i NFL, hvis han forløser sit potentiale. Derudover er det god værdi at vælge ham som nummer 16, mens han også udfylder et stort hul på Panthers’ forsvar. De næste tre valg, Greg Little, Will Grier og Christian Miller, er jeg endda også vild med, da de alle udfylder et hul.

Dårligste værdi: Jordan Scarlett, RB, Florida
Jeg er meget imponeret over Panthers’ draft, og jeg har svært ved at vælge et dårligt valg. Valget af Jordan Scarlett i femte runde er jeg dog ikke vild med Scarlett er en runningback, der ikke tilbyder meget i kastespillet og før har haft problemer uden for banen, hvorfor han var suspenderet i hele 2017-sæsonen. Den ene styrke, Scarlett har, er sin power, og han kan skaffe nogle yards som reserve, men han bliver aldrig mere end det.

Samlet vurdering:
Panthers’ draft gik i den grad ud på at få forstærket to positionsgrupper: den offensive linje og den defensive linje. Og man må sige, at det lykkedes. Førsterundevalget, pass rusher Brian Burns, kan blive en stjerne i NFL, mens andenrundevalget, offensive tackle Greg Little, kan blive en solid starter. Derudover har de også hentet gode rollespillere i form af pass rusher Christian Miller og offensive tackle Dennis Daley.

Will Grier giver også Panthers’ en spændende reservequarterback, hvis Cam Newtons skulderproblemer fortsætter. Karakter: 10

NEW ORLEANS SAINTS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

2

48

New Orleans Saints Erik McCoy

G/C

Texas A&M

4

105

New Orleans Saints Chauncey Gardner-Johnson

S

Florida

6

177

New Orleans Saints Saquan Hampton

S

Rutgers

7

231

New Orleans Saints Alize Mack

TE

Notre Dame

7

244

New Orleans Saints Kaden Eliss

LB

Idaho


Bedste værdi: Chauncey Gardner-Johnson, S, Florida
Øh, hvordan endte Chauncey Gardner-Johnson lige hos Saints i fjerde runde? Safetyen var af mange anset som en af årets bedste safetys, og flere forventede, at han ville gå på førstedagen eller tidligt på andendagen. Flere hold har angiveligt ikke været helt vilde med hans personlighed, men hvis han lever op til sit talent, vil han være en mangeårig starter for Saints.

Dårligste værdi: Saquan Hampton, S, Rutgers
Det siger lidt om, hvor godt jeg synes, Saints har draftet, når deres dårligste valg er et sjetterundevalg. Men at vælge endnu en safety giver ikke meget mening, synes jeg, når man har valgt Chauncey Gardner-Johnson og i forvejen har Vonn Bell og Marcus Williams. Jeg havde hellere set en runningback eller en receiver.

Samlet vurdering:
Jeg er virkelig vild med Saints’ draftårgang. Jeg havde ikke forventet, at Eric McCoy ville være tilgængelig, da Saints valgte ham, og han ligner en direkte starter. Det samme gør Chauncey Gardner-Johnson, mens tight end Alize Mack og linebacker Kaden Eliss giver tiltrængt dybde på et par positioner. Det eneste valg, jeg ikke var vild med, er valget af Saquan Hampton, da safety på daværende tidspunkt ikke var et behov, og at man kunne have forsøgt at lukke et hul andetsteds. Hampton blev dog valgt i sjette runde og kan ikke trække Saints væk fra en topkarakter. Karakter: 12

TAMPA BAY BUCCANEERS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

5

Buccaneers Devin White

LB

LSU

2

39

Buccaneers Sean Bunting

CB

Central Michigan

3

94

Buccaneers Jamel Dean

CB

Auburn

3*

99

Buccaneers Mike Edwards

S

Kentucky

4

107

Buccaneers Anthony Nelson

EDGE

Iowa

5

145

Buccaneers Matt Gay

K

Utah

6*

208

Buccaneers Scott Miller

WR

Bowling Green State

7

215

Buccaneers Terry Beckner Jr

DT

Missouri


Bedste værdi: Anthony Nelson, EDGE, Iowa
Anthony Nelson kan hjælpe med at løse et stort problem for Buccaneers som pass rusher. I NFL blive Nelson formentlig ikke en spiller, der år efter år leverer mere end 15 sacks. Han har nogle mangler i den atletiske afdeling, men hans størrelse gør, at han er en alsidig brik, som defensiv koordinator Todd Bowles kan bruge både på ydersiden og indersiden. Og så viste han en god produktion i college, hvor han – ifølge analysemediet ProFootballFocus – pressede modstandernes quarterback mere end 50 gange i hver af sine tre sæsoner hos Iowa, mens han også præsterede 23 sacks over de tre år.

Dårligste værdi: Matt Gay, K, Utah
Der er faktisk flere valg, jeg kunne fremhæve som dårlig værdi. For andet år i træk tog Buccaneers to cornerbacks på draftens andendag, og de valg er jeg ikke helt solgt på. Man kunne også fremhæve linebacker Devin White i top fem, da linebackere ikke bør drafte så højt, men han kan blive en fantastisk playmaker for Buccaneers.

Når det så er sagt, synes jeg, at der er et valg, der var klart dårligst værdi, og det er valget af kicker Matt Gay i femte runde. Buccaneers har haft problemer på kickerpositionen i flere år, men det giver aldrig mening at bruge et draftvalg på en – især ikke når man har mangler mange andre steder.

Samlet vurdering:
Alt i alt er jeg ikke specielt imponeret over Buccaneers’ draft. Der er flere af valgene, der var mere eller mindre dårlig værdi – cornerbacks Sean Bunting og Jamal Dean i anden og trejde runde, kicker Matt Gay i femte runde, og til dels linebacker Devin White i første runde. Derfor var det også svært at finde en spiller, der var god værdi, men valget af pass rusher Anthony Nelson er alligevel et godt valg. Til gengæld skal Buccaneers dog roses for deres strategi i draften, hvor de gik benhårdt efter at forstærke forsvaret. De undgår akkurat en dumpekarakter. Karakter: 02