2019 Draften er overstået, og det er blevet tid til at se nærmere på, hvilke spillere vi fremover skal lære at kende i NFL. NFC West er næste division i fokus.

Vi kommer her med vores bud på, hvilke spillere, som blev draftet af NFC West-holdene, der udgør bedste og dårligste værdi.

Se alle gennemgangene:
NFC North | NFC South | NFC West | NFC East
AFC North | AFC South | AFC West | AFC East

 

ARIZONA CARDINALS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

1

Arizona Cardinals Kyler Murray

QB

Oklahoma

2

33

Arizona Cardinals Byron Murphy

CB

Washington

2

62

Arizona Cardinals Andy Isabella

WR

UMass

3

65

Arizona Cardinals Zach Allen

DE

Boston College

4

103

Arizona Cardinals Hakeem Butler

WR

Iowa State

5

139

Arizona Cardinals Deionte Thompson

S

Alabama

6

174

Arizona Cardinals KeeSean Johnson

WR

Fresno State

6

179

Arizona Cardinals Lamont Gaillard

IOL

Georgia

7*

248

Arizona Cardinals Joshua Miles

OT

Morgan State

7*

249

Arizona Cardinals Michael Dogbe

EDGE

Temple

7*

254

Arizona Cardinals Caleb Wilson

TE

UCLA

 

Bedste værdi: Hakeem Butler, WR, Iowa State
Jeg vil mene, at der er flere glimrende kandidater til denne pris for Cardinals, der hentede både Butler, cornerback Byron Murphy, safety Deionte Thompson og defensive end Zach Allen, senere end de fleste eksperter havde spået. Trods de defensive spillere alle er meget interessante og kan gå en god sæson, var valget af Butler i fjerde runde min favorit.

Butler er en kæmpestor receiver, der af mange blev spået til at blive valgt sent på draftens førstedag eller tidligt på draftens andendag. Butler spillede ikke på et godt hold i college og havde mange tabte bolde, men den unge receivers størrelse, hurtige fødder og evne til at løbe solide ruter kan blive en gevinst.

Dårligste værdi: Andy Isabella, WR, Umass
Jeg synes det var svært, at vælge en spiller med decideret dårlig værdi, så selv om jeg godt kan lide Andy Isabella som spiller, så er omstændighederne omkring hans valg grundlaget. Cardinals tradede en del draftvalg for sidste år at kunne vælge Josh Rosen.

I år tradede de ham så til Dolphins for valget, der blev Isabella og et femterundevalg. Gjort lidt grovt og kynisk op, så mistede de sidste års 15., 79. 152. valg samt et femterundevalg i år og endte med Isabella og et femterundevalg. Det er dårligt købmandsskab og dermed er han den dårligste værdi for holdet.

Samlet vurdering:
Overordnet set havde Arizona umiddelbart en af de bedre drafts i ligaen i forhold til kvalitet af spillere. De sagde farvel til Josh Rosen, men har hentet Kyler Murray ind. Quarterbacken er talentfuld og han passer ind i det system, som den nye cheftræner Kliff Kingsburry vil praktisere. Det gav så meget mening, trods den lille quarterback nemt kan få det svært i NFL, er det et solidt organisationsvalg. Holdet havde nogle klare mangler på receiver-positionen, og dem har de forsøgt løst med flere utroligt interessante spillere.

Evigt pålidelige Larry Fitzgerald nærmer sig pensionsalderen, nu er der endelig en skare af unge, potentielle arvtagere i hus. Hvis Kliff Kingsburrys yderst seværdige angreb kan blive bare delvist indført, kan Cardinals ende med at blive voldsomt underholdende den kommende sæson. Det helt store problem bliver den offensive linje. Her har holdet kun hentet spillere i de meget sene runder i draften, og det skaber bekymring hos undertegnede.

Med Murrays spinkle statur sammenlignet med de fleste NFL-quarterbacks, kan det nemt blive et blodbad bag en forfærdelig offensiv linje. Det trækker et ellers godt helhedsindtryk ned.
Karakter: 10

 

LOS ANGELES RAMS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

2

61

Los Angeles Rams Taylor Rapp

S

Washington

3

70

Los Angeles Rams Darrell Henderson

RB

Memphis

3

79

Los Angeles Rams David Long

CB

Michigan

3*

97

Los Angeles Rams Bobby Evans

OT

Oklahoma

4

134

Los Angeles Rams Greg Gaines

DT

Washington

5

169

Los Angeles Rams David Edwards

OT

Wisconsin

7

243

Los Angeles Rams Nick Scott

S

Penn State

7*

251

Los Angeles Rams Dakota Allen

LB

Texas Tech

Bedste værdi: Taylor Rapp, safety, Washington
Det er svært at pege på en spiller, der er decideret god værdi for Rams. Med deres tre første valg, fik de valgt tre dygtige spillere, der måske ikke får den største indflydelse på holdet næste år, men om et år eller to kan gøre en forskel. Rapp kommer nok ikke til at slå Weddle eller John Johnson af holdet den første sæson.

Safetien fra Washingtons fysiske spillestil og sikre, hårdtslående tacklinger vil helt sikkert give ham spilletid. Rapp er også beskrevet som en intelligent spiller, og med Wade Philips og Eric Weddle som mentorer kan det vise sig at være ret godt, at have nogle solide instinkter og noget mellem ørerne.

Dårligste værdi: David Edwards, Offensiv Tackle, Wisconsin
Rams havde brug dybde på den offensive linje, og fik et fornuftigt nok valg i Bobby Evans i tredje runde. Edwards er måske ikke decideret forfærdelig værdi, men den tidligere tight end mangler en del teknik for at kunne gøre sig i NFL.

Han er et langtidsprojekt, og Rams har måske mere brug for en spiller, der er mere klar til at kunne træde direkte ind på den offensive linje, skulle en af de dygtige startere blive skadet.

Samlet vurdering:
Los Angeles Rams endte med at have en ganske solid draft. De fik hentet en ganske kompetent reserve til Todd Gurley, der har døjet lidt for meget med småskader. Derudover fik de to gode spillere til at skabe dybde og konkurrence i de bagerste kæder med valgene af safety Taylor Rapp og cornerback David Long.

Den offensive linje fik også lidt forbedringer, men man kunne måske have forestillet sig, at det havde været et lidt større fokus for holdet. Det samme kan siges om linebacker-pladsen og passrusher-positionerne, der nærmest ikke er blevet kigget på. Der er dog ikke noget, der springer ud som værende forfærdeligt dårligt, men det er svært helt at se, hvor spilleren, der skal hjælpe med gøre at dem til Super Bowl mestre næste år er.
Karakter: 7

 

SAN FRANCISCO 49ERS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

2

San Francisco 49ers Nick Bosa

DE

Ohio State

2

36

San Francisco 49ers Deebo Samuel

WR

South Carolina

3

67

San Francisco 49ers Jalen Hurd

WR

Baylor

4

110

San Francisco 49ers Mitch Wishnowsky

P

Utah

5

148

San Francisco 49ers Dre Greenlaw

LB

Arkansas

6

176

San Francisco 49ers Kaden Smith

TE

Stanford

6

183

San Francisco 49ers Justin Skule

OT

Vanderbilt

6

198

San Francisco 49ers Tim Harris

CB

Virginia

 

Bedste værdi: Nick Bosa, Edge, Ohio State
Selv om jeg godt kan lide Deebo Samuel, så mener jeg stadig, at Nick Bosa er den bedste værdi trods sin status som draftens andetvalg. Nogle gange skal man lade være med at overtænke tingene, og Bosa var af de fleste set som draftens bedste pass rusher og muligvis den bedste spiller.

49ers’ største mangel var netop pass rush fra forsvarets yderside, og det får de forhåbentligt i Bosa, der er en poleret spiller, der er klar til at gøre en forskel fra første dag.

Dårligste værdi: Mitch Wishnowsky, Punter, Utah
Sidste års draft bød på to fantastiske puntere i Michael Dickson og J.K. Scott, der har været med til at gøre en forskel for henholdsvis Seattle Seahawks og Green Bay Packers. 49ers forsøger at gøre dem kunsten efter, og vælger en punter i fjerde runde på trods af, at holdet havde flere kritiske huller at udfylde.

Wishnowsky er en utroligt præcis punter, men har ikke vist sig at have et kraftfuldt ben i sin collegetid. Hvis det ikke ændre sig i NFL, kan det være lidt af et luksusvalg som 49ers foretog sig. Puntere har bestemt en vigtig rolle i NFL, og det er fedt, at flere hold indser det, men valget er stadig en kende forvirrende.

Samlet vurdering:
Ud over Bosa, så var der ikke mange af valgene, som 49ers foretog sig under dette års draft, der får mig til at juble. Deebo Samuel kan blive en rigtig god spiller, og 49ers har da også brug for flere trusler i kasteangrebet. Samuel passer virkelig godt ind i det offensive spillesystem og han bør sammen med Bosa få stor betydning den kommende sæson.

Det er dog svært, hvordan nogle af de andre spillere skulle kunne det. Jalen Hurd er et fysisk pragteksemplar, men meget upoleret. De resterende spillere i draften blev valgt en del før, at de fleste eksperter havde regnet med. Drafteksperter tager ofte fejl, men her kort tid efter draften ligner det på papiret en lidt blandet, men i sidste ende overvejende skuffende omgang for 49ers.
Karakter: 4

 

SEATTLE SEAHAWKS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

29

Seattle Seahawks L. J. Collier

DE

TCU

2

47

Seattle Seahawks Marquise Blair

S

Utah

2

64

Seattle Seahawks D.K. Metcalf

WR

Ole Miss

3

88

Seattle Seahawks Cody Barton

LB

Utah

4

120

Seattle Seahawks Gary Jennings

WR

West Virginia

4

124

Seattle Seahawks Phil Haynes

IOL

Wake Forest

4

132

Seattle Seahawks Ugo Amadi

CB

Oregon

5

142

Seattle Seahawks Ben Burr-Kirven

LB

Washington

6

204

Seattle Seahawks Travis Homer

RB

Miami

6*

209

Seattle Seahawks Demarcus Christmas

DT

Florida State

7

236

Seattle Seahawks John Ursua

WR

Hawaii

 

Bedste værdi: DK Metcalf, WR, University of Mississippi
Jeg er ikke en af dem, der er helt solgt på, at DK Metcalf bliver en stjerne, fordi hans krop gør de fleste græske guder til skamme og han kan løbe hurtigt. Alligevel er det en gevinst for Seahawks, der længe har ledt efter et stort mål til Russell Wilson.

Det får de i Metcalf, der af mange eksperter blev udset til at blive valgt som den måske første receiver i første runde. Seattle snuppede det fysiske fænomen med det sidste valg i anden runde. Metcalf går ind i et hold, der har stor usikkerhed på receiverpositionen. Doug Baldwins tid hos Seahawks er desværre slut, så nu er der kun dygtige Tyler Lockett, der er en etableret på receiver-positionen. Lockett er en helt anden type som spiller, og derfor er situationen optimal for både Seattle og Metcalf selv.

Dårligste værdi: Marquise Blair, S, Utah
Jeg kan virkelig godt lide Blair som spillertype, og jeg tror han passer godt til Seattles hold. Men det er unægteligt svært ikke at kalde ham den dårligste værdi, når de fleste eksperter havde ham til at blive valgt en runde eller to senere. Samtidig var flere af draftens mere profilerede safeties som Juan Thornhill, Nasir Adderley, Chauncey Gardner-Johnson og Taylor Rapp stadig ikke blevet valgt.

De samme argumenter kan bruges om Seattles førsterundevalg, LJ Collier, en spiller til den defensive linje, hvor de også kunne have valgt en mere (på papiret) værdifuld spiller.

Samlet vurdering:
Der er noget trygt ved at være Seahawks fan i drafttiden. Man ved efterhånden, at holdet vil trade tilbage og så vælge en spiller, som ingen eksperter havde regnet med ville gå så tidligt. Det er også tilfældet i år, hvor Seahawks gik ind til draften med blot fire valg, men ved smart købmandsskab endte holdet med at handle sig til 11 draftvalg. Handlerne var alle solide, og det trækker op i det samlede regnskab.

Seattle er ikke blege for at vælge den spiller, som de elsker og mener passer ind i systemet, selv om mange andre er uenige. Jeg er fan af en spiller som Marquise Blair. Han passer rigtigt godt ind i spillestil, filosofi og den attitude, som Pete Carroll ønsker af sine spillere. Han blev dog valgt på et tidspunkt, hvor man kunne have fået spillere, der var bedre på papiret.

Seattle hentede også kun en enkelt pass rusher, holdets umiddelbart svageste position. Så trods jeg er fan af spillere som Blair, Ugo Amadi og Gary Jennings, så bliver det i første omgang til en karakter omkring middel.
Karakter: 4+