2019 Draften er overstået, og det er blevet tid til at se nærmere på, hvilke spillere vi fremover skal lære at kende i NFL. AFC North er næste division i fokus.

Vi kommer her med vores bud på, hvilke spillere, som blev draftet af AFC North-holdene, der udgør bedste og dårligste værdi.

 

BALTIMORE RAVENS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

25

Baltimore Ravens Marquise Brown

WR

Oklahoma

3

85

Baltimore Ravens Jaylon Ferguson

EDGE

Lousiana Tech

3

93

Baltimore Ravens Miles Boykin

WR

Notre Dame

4

113

Baltimore Ravens Justice Hill

RB

Oklahoma State

4

123

Baltimore Ravens Ben Powers

IOL

Oklahoma

4

127

Baltimore Ravens Iman Marshall

CB

USC

5

160

Baltimore Ravens Daylon Mack

DT

Texas A&M

6

197

Baltimore Ravens Trace McSorley

QB

Penn State

 

Bedste værdi: Miles Boykin, WR, Notre Dame

Eric DeCosta og Baltimore Ravens hentede ganske vist den lynhurtige receiver Marquise Brown i første runde af draften, men det afholdt ikke holdet fra at vælge Miles Boykin i slutningen af tredje runde (93. valg, red.). Med sine 193 centimer udgør Boykin et fysisk kapabelt mål, som Lamar Jackson bør kunne udnytte omkring modstandernes målzone. Boykin viste også prøver på sit talent i college, hvor han scorede otte touchdowns i 2018 for Notre Dame. Dermed adskiller han sig markant fra førnævnte Marquise Brown, hvorpå Ravens får bibragt noget alsidighed til sit receiverkorps, der forinden bestod af de to slot-receivere Willie Snead og Chris Moore.

Dårligste værdi: Jaylon Ferguson, OLB, Louisiana Tech

Nuvel… Jaylon Ferguson brød Terrell Suggs’ rekord i Division I med 45 sacks – herunder 17,5 sacks i 2018 -, hvortil han fik kælenavnet ”Sack Daddy”. Alligevel synes det her som et reach af Ravens, der har mistet pass rush-profiler som netop Terrell Suggs og Za’Darius Smith i det indeværende free agency. Som Gul Kluds draft-guru Teis Joranger tidligere har påpeget, har Jaylon Ferguson utroligt stive hofter og får svært ved at bidrage i andet end oplagte kastesituationer.

Samlet vurdering

Eric DeCosta leverede en respektabel første draft som General Manager for Baltimore Ravens. Angrebet blev tilført fornøden fart og x-factor med Marquise Brown og Justice Hill, mens Miles Boykin kan balancere receiverkorpsets kompetencer med sin fysik. Derudover fik Ravens styrket bredden på sin offensive linje med Ben Powers, der straks vil indgå i konkurrencen om at blive startende venstre guard… Endelig hentede Ravens sin version af alt-muligt-manden Taysom Hill i form af quarterback Trace McSorley, der i første omgang kan vise sig effektiv på special teams / på trickspil.

Jimmy Smith (CB) og Michael Pierce (NT) går ind i deres sidste kontrakt-år med Baltimore Ravens og derfor giver det rigtig fin mening at hente to udviklingsspillere i form af Iman Marshall og Daylon Mack, hvortil særligt sidstnævnte leverede en glimrende 2018-sæson for Texas A&M. Der er imidlertid hverken plads eller tid til at gøre Jaylon Ferguson NFL-parat – qua Ravens’ akutte pass rush-mangler -, mens det ikke lykkedes at finde en fremtidig erstatning for C.J. Mosley. Derfor falder Eric DeCostas første draft ned fra et lille 10-tal til et stort 7-tal.

Karakter: 7

 

CINCINNATI BENGALS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

11

Cincinnati Bengals Jonah Williams

OT

Alabama

2

52

Cincinnati Bengals Drew Sample

TE

Washington

3

72

Cincinnati Bengals Germaine Pratt

LB

N.C. State

4

104

Cincinnati Bengals Ryan Finley

QB

N.C. State

4

125

Cincinnati Bengals Rennell Wren

DT

Arizona State

4*

136

Cincinnati Bengals Michael Jordan

IOL

Ohio State

6

182

Cincinnati Bengals Trayveon Williams

RB

Texas A&M

6*

210

Cincinnati Bengals Deshaun Davis

LB

Auburn

6*

211

Cincinnati Bengals Rodney Anderson

RB

Oklahoma

7

223

Cincinnati Bengals Jordan Brown

CB

South Dakota State

 

Bedste værdi: Renell Wren, DT, Arizona State

Alene bedømt på sin fysik og atletisme er Renell Wren ét af de mest spændende talenter i dette års draft. Wreen udmærkede sig ved NFL Scouting Combine med imponerende øvelsesresultater – trods sine 196 centimeter og 143 kilo. Det er nu op til Cincinnati Bengals og linjetræner Nick Eason at gøre Wren til en stjerne, hvortil han særligt skal forbedre sin evne til at læse spillet og sit fodarbejde. Han får dog gunstige betingelser til at vokse og lære i NFL, eftersom han træder ind på en solid defensiv linje med spillere som Geno Atkins, Carlos Dunlap og Andrew Billings.

Dårligste værdi: Drew Sample, TE, Washington

Det her er ét af de mest bizarre valg i hele 2019-draften. Cincinnati Bengals har markante huller på adskillige centrale positioner, men ikke desto mindre valgte de en blokerende tight end i anden runde… Det er til trods for, at mandskabet allerede råder over Tyler Eifert og C.J. Uzomah på tight end-positionen. Drew Sample var mildest talt negligeret i kastespillet i college og greb blot 25 bolde for 252 tards og tre touchdowns i 2018 for Washington. Det virker besynderligt…

Samlet vurdering

Cincinnati Bengals leverede – overordnet set – en glimrende draft anno 2019. I første runde snuppede de Jonah Williams fra Alabama, der velsagtens er den mest talentfulde offensive linjemand i denne årgang. Williams kan spille både tackle og guard, og det formilder den dyre kontraktforlængelse af Bobby Hart en anelse… Ydermere lykkedes det ”Cincy” at adressere ét af sine største mangler (linebacker-positionen, red.) ved at hente Germaine Pratt, som er en alsidig linebacker, der tidligere har spillet safety.

Læg dertil at Bengals havde én af de stærkeste tredjedage i draften, hvor man hentede flere lovende spillere – bl.a. Renell Wren, Deshaun Davis, Michael Jordan og Ryan Finley. Derfor skal der mere til end et bizart Drew Sample-valg til at skubbe dem ned på et 7-tal, hvorfor Cincinnati Bengals belønnes med et lille 10-tal for deres draft.

Karakter: 10

 

CLEVELAND BROWNS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

2

46

Cleveland Browns Greedy Williams

CB

LSU

3

80

Cleveland Browns Sione Takitaki

LB

BYU

4

119

Cleveland Browns Sheldrick Redwine

S

Miami

5

155

Cleveland Browns Mack Wilson

LB

Alabama

6

189

Cleveland Browns Drew Forbes

IOL

Southeast Missouri St

7

221

Cleveland Browns Donnie Lewis

CB

Tulane

5

170

Cleveleand Browns Austin Seibert

K

Oklahoma

 

Bedste værdi: Greedy Williams, CB, LSU

John Dorsey formåede at veksle tre valg i de første tre runder til Odell Beckham Jr. og den velsagtens dygtigste cornerback i draften… Det er mere end godkendt! Greedy Williams er en lang og lynhurtig cornerback, der er særligt dygtig i sin mandsopdækning. Han bliver et fint supplement til Denzel Ward i Browns’ bagerste geledder. Der er kun to forbehold ved valget: 1) Williams har vist svagheder i forsvaret mod løbespillet og 2) Browns’ nye defensive koordinator Steve Wilks er notorisk kendt for at spille zone-forsvar, hvilket ikke komplementerer Williams’ styrker.

Dårligste værdi: Sione Takitaki, LB, BYU

Foruden valgene af Greedy Williams og linebacker Mack Wilson (4. runde, red.) er der ikke meget at være begejstret for. Særligt var det overraskende – selv for John Dorsey – at Sione Takitaki blev hentet ind i 3. runde. Takitaki har haft massive problemer uden for banen i college, hvor han bl.a. har været involveret i slagsmål og påstået tyveri. Således har Takitaki haft fire adskilte karantænedage i college, hvorfor valget synes risikabelt.

Samlet vurdering

Det er nødvendigt at vurdere Browns’ draft ud fra John Dorseys handel med New York Giants, der sendte Odell Beckham Jr. til Cleveland i bytte for et første- og tredjerundevalg samt Jabrill Peppers. Kombineret med valget af Greedy Williams, som har førsterundetalent, i anden runde, så er Browns’ draft godkendt. Ligeledes er valget af Alabama-linebacker Mack Wilson interessant, og han kan vise sig som et potentielt steal – trods sin relative korte college-karriere. Derudover er der ikke meget at ”råbe hurra for” i Browns’ draft-klasse, hvorfor karakteren ender på et 7-tal.

Karakter: 7

 

PITTSBURGH STEELERS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

10

Pittsburgh Steelers Devin Bush

LB

Michigan

3

66

Pittsburgh Steelers Diontae Johnson

WR

Toledo

3

83

Pittsburgh Steelers Justin Layne

CB

Michigan State

4

122

Pittsburgh Steelers Benny Snell

RB

Kentucky

5

141

Pittsburgh Steelers Zach Gentry

TE

Michigan

6

175

Pittsburgh Steelers Sutton Smith

EDGE

Northern Illinois

6

192

Pittsburgh Steelers Isaiah Buggs

DT

Alabama

6*

207

Pittsburgh Steelers Ulysses Gilbert

LB

Akron

7

219

Pittsburgh Steelers Derwin Gray

OT

Maryland

 

Bedste værdi: Sutton Smith, OLB, Northern Illinois

Dette er en halvsvær øvelse, fordi Pittsburgh Steelers hverken hentede spillere til formidabel eller decideret dårlig værdi. F.eks. kan der ikke herske tvivl om, at Devin Bush bliver en superstjerne i NFL og en langvarig katalysator i hjertet af Pittsburgh Steelers’ forsvar. Bush er manden, der lukker det vidt gabende hul, som Ryan Shazier har efterladt. Alligevel er det svært at betegne valget som dét bedste målt i ren værdi, da Steelers måtte afgive guld og grønne skove (Steelers’ valg i første runde 2019, anden runde 2019 og tredje runde 2020) for at hente Bush.

I stedet er det relevant at pege på Sutton Smith, som Steelers tilknyttede i sjette runde. Smith var én af to spillere i college, der præsterede minimum 10 sacks i de seneste to sæsoner (den anden er Montez Sweat, der blev valgt i første runde, red.), men spørgsmål om Smiths størrelse gjorde, at han faldt langt ned i draften. Det bliver interessant at følge Smiths udvikling i Pittsburgh, hvor han indledningsvist – formentlig – vil få en rolle på holdets special teams.

Holde øje med: Diontae Johnson, WR, Toledo

I forlængelse af ovenstående bryder jeg lidt med formatet for at give lidt spalteplads til Steelers’ valg af Diontae Johnson. Pittsburgh Steelers sendte – som bekendt – Antonio Brown til Oakland Raiders, der omvendt pungede op med bl.a. dette valg i tredje runde. Ganske symbolsk brugte Steelers valget til at hente en ny receiver, der på papiret kan sammenlignes lidt med sin meriterede forgænger. Diontae Johnson kan spille både udvendigt og indvendigt, spiller ”hurtigere” end sine statistikker og kan få forsvarsspillere til at misse både tacklinger og markeringer. Kombineret med Steelers’ historik for at hente og udvikle dygtige receivere, bliver det uhyrligt spændende at følge Diontae Johnson i NFL.

Samlet vurdering

Trods den halvdyre pris kan der ikke sættes en finger på valget af Devin Bush. Det lykkedes Steelers at hente tiltrængt hjælp de bagerste geledder i form af cornerback Justin Layne fra Michigan State, der er en lang – men upoleret – cornerback. Det bliver interessant at se, om han kan træde ind og gøre en forskel i Steelers’ hullede secondary fra dag 1, eller om han skal bruge et par sæsoner på at finpudse sin teknik.

Derudover fik Steelers fingrene i Benny Snell Jr., der er en hårdtslående runningback. Derudover – foruden Sutton Smith – draftede Kevin Colbert og co. en række spillere på tredjedagen, der ikke umiddelbart synes at have specielt meget ”upside”. Derfor lander Steelers også et 7-tal.

Karakter: 7