2019 Draften er overstået, og det er blevet tid til at se nærmere på, hvilke spillere vi fremover skal lære at kende i NFL. AFC South er næste division i fokus.

Vi kommer her med vores bud på, hvilke spillere, som blev draftet af AFC South-holdene, der udgør bedste og dårligste værdi.

Se alle gennemgangene:
NFC North | NFC South | NFC West | NFC East
AFC North | AFC South | AFC West | AFC East

 

HOUSTON TEXANS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

23

Houston Texans Tytus Howard

OT

Alabama State

2

54

Houston Texans Lonnie Johnson

CB

Kentucky

2

55

Houston Texans Max Scharping

OT

Northern Illinois

3

86

Houston Texans Kahale Warring

TE

San Diego State

5

161

Houston Texans Charles Omenihu

EDGE

Texas

6

195

Houston Texans Xavier Crawford

CB

Central Michigan

7

220

Houston Texans Cullen Gillaspia

FB

Texas A&M

 

Bedste værdi: Charles Omenihu, EDGE, Texas
Jeg er ikke fan af Texans’ tidlige valg, så den bedste værdi skal vi ned til femte runde for at finde. Charles Omenihu var af nogle anset som en spiller til andendagen, men den høje pass rusher faldt helt ud af top 150. Han har dog nogle interessante kvaliteter, da han er eksplosiv og forholdsvis stærk. Hvis Texans kan forbedre hans teknik og spilforståelse lidt, er der en potentiel starter om et par år. Til at starte med giver han holdet noget dybde bag Jadeveon Clowney og aldrende Whitney Mercilus. Et ganske solidt valg i femte runde.

Dårligste værdi: Tytus Howard, OT, Alabama State
I min optik er dette valg det dårligste i hele draften. Jeg har nul tiltro til Howard, og selv de folk, som godt kan lide Howard, beskriver ham som et projekt, der skal udvikle sig, før han er klar til at starte. Texans’ offensive linje var skrækkelig sidste år, og den har brug for hjælp med det samme, og et projekt som Howard forstærker ikke umiddelbart linjen. Der var adskillige fine tackles tilbage, som er mere klar til at gå ind og starte, og kunsten at udvikle upolerede offensive linjefolk er generelt ikke noget, som Texans har haft succes med tidlige.

Samlet vurdering
Texans havde alvorligt brugt for hjælp til den offensive linje, og de valgte da også to tackles ret tidligt. Problemet er bare, at begge kommer fra små skoler og er ganske upolerede i sit spil. Jeg er derfor ikke sikker på, at de reelt har forbedret deres linje i 2019, hvilket kan blive fatalt for holdets succes. I anden runde valgte de også Lonnie Johnson, som er høj og atletisk, men også virkelig dårlig teknisk lige nu. For mig var det endnu et ret stort reach. Jeg er derfor bange for, at de mere eller mindre spildte alle de første tre valg med henblik på at forbedre sig i 2019. Nogle af de senere valg var lidt bedre, da jeg sagtens kunne se både Charles Omenihu og Xavier Crawford bide sig fast i en rolle.

Karakter: 00

INDIANAPOLIS COLTS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

2

34

Indianapolis Colts Rock Ya-Sin

CB

Temple

2

49

Indianapolis Colts Ben Banogu

EDGE

TCU

2

59

Indianapolis Colts Parris Campbell

WR

Ohio State

3

89

Indianapolis Colts Bobby Okereke

LB

Stanford

4

109

Indianapolis Colts Khari Willis

S

Michigan State

5

144

Indianapolis Colts Marvel Tell III

S

USC

5

164

Indianapolis Colts E.J. Speed

LB

Tarleton State

6

199

Indianpolis Colts Gerri Green

EDGE

Mississippi State

7

240

Indianapolis Colts Jackson Barton

OT

Utah

7

246

Indianapolis Colts Javon Patterson

IOL

Mississippi

 

Bedste værdi: Rock Ya-Sin, CB, Temple
Der var ingen af Colts’ valg, der var deciderede steals. Mange af dem blev taget steder, hvor det var forventet. Rock Ya-Sin var forventet at blive valgt et sted mellem valg nummer 20 og valg nummer 45, og Colts tog ham med nummer 34. Jeg tror dog, at han kommer til at give rigtig meget værdi til Colts, fordi holdet virkelig manglede noget kvalitet på hans position. Ya-Sin passer perfekt ind i Colts’ system, hvor han kan lave spil på bolden fra sine zoner og samtidig komme fysisk op på spil underneden.

Dårligste værdi: Ben Banogu, EDGE, TCU
Jeg forstår godt, hvorfor Colts valgte Banogu, som virkelig brændte combine af og testede som en superatlet. På banen synes jeg bare slet ikke, at Banogu er et andenrundevalg værd. Han er teknisk virkelig underudviklet, og hans spilforståelse er jeg heller ikke solgt på. Der skal ske en hel del, før han forløser det atletiske potentiale, og sådan en spiller er jeg ikke fan af at tage i top 50.

Samlet vurdering
Colts endte igen i år med at vælge et hav af spillere, og de fik generelt adresseret en del af de nødvendige positioner. Jeg er stor fan af valgene af cornerback Rock Ya-Sin og safety Khari Willis, som jeg begge tror kan ende som startere i en talentfattig secondary. Bobby Okereke er bygget meget som Darius Leonard, og det er sjovt at se, om han kan overraske som Leonard gjorde det (dog næppe i samme grad). Jeg er ikke fan af Banogu-valget, og jeg er heller ikke den største fan af Parris Campbell. Jeg vil dog sige, at Campbell passer rigtig fint ind i Frank Reichs system, og Campbells fart kan blive virkelig sjov i det allerede gode Colts-angreb. Alt i alt var det en ret solid draft, der dog ikke var uden lidt tvivlsomme valg.

Karakter: 7

JACKSONVILLE JAGUARS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

7

Jacksonville Jaguars Josh Allen

LB

Kentucky

2

35

Jacksonville Jaguars Jawaan Taylor

OT

Florida

3

69

Jacksonville Jaguars Josh Oliver

TE

San Jose State

3*

98

Jacksonville Jaguars Quincy Williams

LB

Murray State

5

140

Jacksonville Jaguars Ryquell Armstead

RB

Temple

6

178

Jacksonville Jaguars Gardner Minshew

QB

Washington State

7

235

Jacksonville Jaguars Dontavious Russell

DT

Auburn

 

Bedste værdi: Jawaan Taylor, OT, Florida
Førsterundevalget af Josh Allen var bestemt også i spil, men når du får et top 15-talent som Jawaan Taylor i anden runde, fortjener det prisen. Taylor faldt efter sigende, fordi nogle hold havde markeret hans knæ som potentielt problematisk. Det kan selvfølgelig være et problem, hvis det er sandt, men på banen ligner Taylor en starter fra første dag på højre tackle, hvilket endda er en position, hvor Jaguars virkelig manglede en starter. Valget giver altså både en virkelig talentfuld spiller til discountpris, og det lukker et kæmpe hul på en ellers ret solid offensiv linje.

Dårligste værdi: Quincy Williams, LB, Murray State
Det overraskede alle i medierne, da Jaguars i tredje runde valgte linebacker Quincy Williams. Quinnen Williams’ bror var ikke på radaren hos flere drafteksperter, men flere NFL-hold havde set noget talent i Quincy Williams. I følge rygterne var flere hold klar til at vælge ham i fjerde runde, men nu har jeg set en kamp med Quincy Williams efterfølgende, og jeg synes stadig, at tredje runde virker højt. Han har noget fart og en fysisk spillestil, men han har lidt stive hofter og spilforståelsen virker tvivlsom. Han ligner mere en special teamer end en starter, og derfor virker tredje runde for højt.

Samlet vurdering
De første to valg fra Jaguars’ side virker rigtig, rigtig fornuftige. Josh Allen faldt ned i skødet på dem og vil sikre, at den defensive linje forbliver en stor styrke. Jawaan Taylor lukker et stort hul på den offensive linje og kan potentielt være det bedste valg i hele draften. I tredje runde valgte de den høje og atletiske Josh Oliver, som virker rigtig spændende, hvis han kan lære at løbe bedre ruter. Der er ikke nogle af valgene i de senere runder, som springer i øjnene, men Ryquell Armstead kunne godt få en rolle, hvis Leonard Fournette fortsætter sin vaklende kurs. De tidlige valg er de vigtigste, og den fik Jaguars meget ud af.

Karakter: 10

TENNESSEE TITANS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

19

Tennessee Titans Jeffery Simmons

DT

Mississippi State

2

51

Tennessee Titans A. J. Brown

WR

Ole Miss

3

82

Tennessee Titans Nate Davis

IOL

Charlotte

4

116

Tennessee Titans Amani Hooker

S

Iowa

5

168

Tennessee Titans D’Andre Walker

EDGE

Georgia

6

188

Tennessee Titans David Long

LB

West Virginia

Bedste værdi: A.J. Brown, WR, Titans
Flere af Titans’ valg kunne være valgt her, men jeg går med A.J. Brown, som jeg synes var årets bedste wide receiver. Derudover tror jeg, at han er perfekt for Titans-angrebet, da han giver Mariota et pålideligt mål henover midten. Brown er alsidig, løber gode ruter og har stensikre hænder. Titans’ receiver-gruppe har været for ustabil de sidste par år, og her kan Brown være en mand, som Mariota altid kan regne med er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Jeg tror, at han kommer til at få en nøglerolle.

Dårligste værdi: Ingen
Jeg synes ikke, at et eneste af Titans’ valg var reaches, hvor en spiller blev valgt for tidligt. Man kan diskutere, om de burde have taget chancen på Jeffery Simmons, der rev korsbåndet over i februar, men talentmæssigt er han en top 15-spiller, så det vil jeg ikke straffe dem for. Alle de andre valg virker fornuftige, da de både rammer god værdi og positioner, hvor holdet manglede kvalitet eller dybde.

Samlet vurdering
Jeg må indrømme, at jeg synes, Titans’ draft var den bedste af alle i år. Simmons er super talentfuld, og de fik fantastisk værdi på resten af valgene. A.J. Brown har jeg snakket om, men jeg er også kæmpe fan af D’Andre Walker i femte runde. Walker er klog og dygtig mod løbet, og så er det blot et spørgsmål om, at han skal udvikle sig som pass rusher. Jeg tror, at han bliver en starter indenfor et års tid. Derudover er Nate Davis en spændende guard, der bevæger sig godt og har noget styrke. Han skal bare blive lidt mere stabil med teknikken. Amani Hooker er jeg ligeledes overrasket over først blev valgt i fjerde runde. Han er utroligt alsidig og testede virkelig godt til combine. Han komplementerer Kevin Byard fantastisk og skal nok finde en rolle allerede i første sæson. Til sidst er David Long super spændende, selvom han ikke er den største linebacker. Hvis man skal sige en ting om negativ ting Titans’ draft, så er det, at de valgte en del spillere, som har været skadede igennem hele draftprocessen. Både Simmons, Walker og Long har haft skader, der har holdt dem ude af combine og pro days. Baseret på talent på banen, synes jeg dog, at Titans ramte den lige i røven.

Karakter: 12