2020 Draften er overstået, og det er blevet tid til at se nærmere på, hvilke spillere vi fremover skal lære at kende i NFL. AFC West er den næste division i fokus.

Vi kommer her med vores bud på, hvilke spillere, som blev draftet af AFC West-holdene, der udgør den bedste og dårligste værdi.

Se alle gennemgangene:
NFC North NFC South | NFC East | NFC West  
AFC North | AFC South | AFC East | AFC West

Denver Broncos

Rd.PickNavnPos.Trade
115Jerry JeudyWR 
246KJ HamlerWR 
377Michael OjemudiaCB 
383Lloyd CushenberryCPIT à DEN
395McTelvin AgimDLSF à DEN
4118Albert OkwuegbunamTE 
5178Justin StrnadLB 
6181Netane MutiOGWAS à DEN
7252Tyrle ClevelandWR 
7254Derrek TuszkaEDGE 

Bedste værdi: Jerry Jeudy

Den, der kan være tålmodig, kan få, hvad han vil. Citatet af Benjamin Franklin var ganske kendetegnene for den første runde af 2019-draften, hvor Denver Broncos forblev tålmodige og fik foræret én af årgangens mest talentfulde spillere i form af Jerry Jeudy.

Den 21-årige receiver besidder ganske vist ikke den samme iøjnefaldende fysisk som tidligere profilerede Alabama-receivere – Julio Jones eller Amari Cooper – men Jerry Jeudy har kvaliteterne til at blive en force i NFL. Jeudy er særligt dygtig til at skabe sig plads fra sin direkte oppasser – og når han først modtager bolden, er han tæt på at være ustoppelig. I kan forvente, at han kommer til at spille fra slot-positionen, hvorfra han bliver et fremragende supplement til Chris Sutton.

Dårligste værdi: Michael Ojemudia

Denver Broncos’ valg af cornerback Michael Ojemudia i tredje runde virker som et reach. Ojemudia besidder ganske vist en tiltalende kombination af fysisk størrelse, lange arme og topfart – fx løb han sin 40 yard-tid til NFL Scouting Combine på 4,45 sekunder. Men de fysiske kvaliteter opvejer ikke Ojemudias manglende flair og forståelse for spillet, der tidligere har udstillet ham i college – og som utvivlsomt får konsekvenser i NFL i form af forfejlede opdækningsmønstre og mistimet boldspil.

Vic Fangios cornerback-venlige forsvarssystem kommer givet vis til at ’beskytte’ Ojemudia – ved at forhindre, at de forventede svipsere udmønter sig i de helt store – og potentielt kampafgørende – spil. Ikke desto mindre skal Ojemudia primært betragtes som et udviklingsprojekt, som ikke burde være valgt i tredje runde. 

Samlet vurdering:

På papiret leverede Denver Broncos en glimrende draft, der efterlader Drew Lock som én af de helt store vindere i NFL. Angrebet blev styrket – og gjort mere eksplosivt via tilføjelserne af Jerry Jeudy og KJ Hamler. Sidstnævnte var blandt årgangens hurtigste receivere, hvortil han – i gennemsnit – leverede 16,1 yards pr. grebet bold i 2019 for Penn State. De to topvalg vidner om, at Denver Broncos vil forsøge at slå Kansas City Chiefs med deres egen medicin – et lynhurtigt og eksplosivt angreb.

Broncos fik også bolstret den offensive linjes indvendige positioner med valgene af Lloyd Cushenberry og Netane Muti. Valget af Muti i sjette runde er særligt interessant, da han besidder talentet til at blive en solid, startende guard i NFL. Muti fik dog ødelagt sin college-karriere af et par alvorlige skader – bl.a. to akillesseneskader. McTelvin Agim, der er en udpræget pass rusher, bliver også interessant at følge i Vic Fangios forsvarssystem.

Det rækker til et stort 10-tal på karakterskalaen. Broncos får ikke topkarakter, da de ikke fik adresseret holdets åbenlyse spørgsmålstegn på tackle-positionen. Det tidlige valg af Michael Ojemudia bidrager også til at trække karakteren ned.

Karakter: 10+

På næste side kan du læse vurderingen af de forsvarende mestre fra Kansas City Chiefs’ draft-klasse.