Hvem er bedst og hvem er værst? Gul Kluds Dennis Cordsen og Teis Joranger har vurderet alle positionsgrupper i NFL for at rangere alle NFLs 32 hold. I NFC East finder vi holdet, der topper årets rangering.

Mens NFL-sæsonen nærmer sig dag for dag, vil vi på Gul Klud både give dig sæsonoptakter til alle hold samt give en vurdering på divisionernes indbyrdes styrkeforhold. Gul Kluds Dennis Cordsen og Teis Joranger har bedømt alle positioner for alle hold, og vi er nået til NFC East, hvor vi finder årets førsteplads.

Vi har bedømt holdenes angreb, forsvar, special teams og trænerstab, og du kan løbende læse vores forklaring mellem tabellerne.
Hvordan vi er gået til opgaven og hvilke bedømmelseskriterier, som er brugt, kan læses i bunden af artiklen, hvis man er interesseret. Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til @Valuefootball eller @Teisjoranger på Twitter eller stilles på Gul Kluds Facebook-side, hvor vi også vil se dem.

Se de andre divisioners positionskarakterer
NFC WestNFC SouthNFC North– NFC East
AFC WestAFC SouthAFC North – AFC East

Se optakter til NFC North:
Cowboys Giants EaglesRedskins

Angreb (hold mobil vandret):

 QBRBWRTEOLSamlet angrebVægtet angrebVægtet placering
Eagles8781094247,33Delt-1
Cowboys797593742,3310
Giants595773335,0023
Redskins574773032,6728

Sjældent har et angreb været dybere og mere velbesat end Eagles‘. Den offensive linje er den helt store trækkraft, hvor kun lidt usikkerhed på guard holder dem fra 10-tallet. Dog stadig ligaens bedste offensive linje i vores øjne. Goedert og Ertz på tight end er modbydeligt, og receiver-gruppen er ligeledes dygtig. Hvis rookie Miles Sanders også viser sig at være en god runningback, bliver det grænsende til det latterlige. Største spørgsmålstegn er Wentz efter et par skadesplagede år, men vi har ladet tvivlen komme ham til gode og givet ham et 8-tal

Selvom Eagles’ angreb er rigtig godt, skal man ikke overse Cowboys‘ talentmasse. De har ligeledes en rigtig god offensiv linje, selvom denne er tættere på 8-tallet, hvor Eagles’ var tættere på 10-tallet. Ezekiel Elliott er en af ligaens fem bedste runningbacks, og receiver-gruppen ser bedre ud end længe. Det mest afgørende for dette angreb bliver Kellen Moores evner som offensiv koordinator. Hvis han er god, er der talent til at sammensætte et ganske pænt angreb.

Der er ikke store forventninger til Giants i år, men angrebet er ikke udueligt. Den offensive linje ser solid ud, og Barkley viste sidste år sit unikke talent. Det koster holdet en del, at vi ikke ser det store lys i Eli Manning, og så er wide receiver-gruppen ikke stærk efter afskeden med Odell Beckham, skader til dybdespillere og en karantæne til Golden Tate.

Håbet for angrebet hos Redskins er selvfølgelig, at rookie Dwayne Haskins ligner en fremtidig starter, når han får chancen på et tidspunkt. Indtil da har Case Keenum roret, men det bliver næppe kønt med talentmassen omkring ham. Specielt receiver-gruppen ligner NFL’s dårligste, og resten af angreb er “kun” udmærket. Den offensive linje havde dog fået 8-tal, hvis der var udsigter til, at Trent Williams vill spille for dem i år.

Forsvar (hold mobil vandret):

 IDLEDGELBCBSSamlet forsvarVægtet forsvarVægtet placering
Eagles1077673736,67Delt-5
Cowboys589853535,678
Redskins874763233,33Delt-18
Giants643562424,0032

Generelt er Eagles‘ hold stærkt, men forsvaret har nogle punkter, hvor der er lidt usikkerhed om niveauet. Her er der især fokus på holdets cornerback-gruppe, hvor de skal finde tre solide startere. Nogle ville måske undre sig over 7-tallet på EDGE, men selvom holdet har utrolig dybde, så mangler der lidt topniveau modsat Brandon Graham. Deres indvendige linje mangler derimod ikke topniveau med Fletcher Cox, Malik Jackson og Timmy Jernigan – jøsses.

Det er et spændende forsvar, Cowboys sender på banen i 2019. DaMarcus Lawrence er et bæst på defensive end og sikrer dem et 8-tal der, mens linebacker-gruppen er en af ligaens bedste med Leighton Vander Esch, Jaylon Smith og Sean Lee i en mindre rolle end tidligere. Den indvendige defensive linje skal nok præstere bedre end vores 5-tal, fordi Rod Marinelli er en dygtig træner, men talentmæssigt gør Maliek Collins, Tyrone Crawford, Antwaun Woods, Christian Covington og Trysten Hill ikke noget særligt for os. Byron Jones er den store profil i en god cornerback-gruppe.

Defensivt ser det bedre ud for Redskins, hvor de især oppe foran har nogle gode spillere. Generelt mangler forsvaret dog nogle superstjerner udover den bundsolide Ryan Kerrigan. Håbet må være, at Da’Ron Payne og Jonathan Allen kan tage det sidste skridt op, så de går fra gode til dominerende. Svageste punkt er linebacker-gruppen, hvor de efter Reuben Fosters skade er skrækkeligt tyndt besat. Shaun Dion Hamilton er det primære håb, men han spillede ikke ret meget i sin rookie-sæson sidste år.

Og så til den sørgelige læsning, som er Giants’ forsvar. De har nogle unge spillere, som man kan håbe på, men ellers er det pauvert. Holdets pass rush skal komme fra en gruppe bestående af Kareem Martin, Lorenzo Carter, Markus Golden og rookie Oshane Ximines, næsten alle andre steder i ligaen ville de være backups. Linebacker-gruppen har et større navn i form af Alec Ogletree, men han er reelt set en af ligaens dårligere startende linebackers. Cornerback-gruppen har noget potentiale med Janoris Jenkins og en masse unge spillere, men indtil de unge spillere beviser sit værd, ser det tvivlsomt ud. Alt i alt et meget ungt og tyndt besat forsvar.

Opsummering (hold mobil vandret):

 Samlet angrebSamlet forsvarSpecial teamsTrænereTotalVægtet totalRangering
Eagles42376994104,001
Cowboys3735768592,3311
Redskins3032767580,3326
Giants3324857071,6731

Med et super stærkt angreb, et godt forsvar og nogle dygtige trænere ender Eagles med at tage en ret suveræn førsteplads på vores rangliste. Hvis Carson Wentz er tilbage på sit topniveau, bør de være en af de helt store favoritter til titlen i år. Største bekymring må være opdækningsevnerne på forsvaret, men der er trods alt en del bud på spillere, der kan blive til noget.

Hvis det ikke var for vores tvivl til Jason Garrett som cheftræner, var Cowboys endt en del højere. Deres spillermateriale er efterhånden ret godt på begge sider af bolden, og specielt deres mange stjernespillere gør dem giftige. Måske den unge offensive koordinator Kellen Moore kan opveje Jason Garretts mangler og sammensætte et godt angreb?

2019 handler for Redskins om at få Haskins beredt på fremtiden, og derfor bliver det nok til en noget lunken sæson i hovedstaden. Forsvaret har nogle gode spillere, specielt oppe foran, men der er alvorlig brug for noget talent offensivt. Vi er egentlig ikke Jay Grudens største kritikere, men dette kunne nemt blive hans sidste sæson.

Giants og Redskins er egentlig i en lidt lignende situation. Begge har valgt nye quarterbacks i første runde, og 2019 handler mest om, at få dem integreret i NFL på bedste vis. Det er dog bekymrende for Giants, at deres angreb formentlig er tvunget til at score mange point i år, da forsvaret ser ringe ud. Det er vi ikke sikre på, at Eli Manning eller Daniel Jones vil være i stand til.


Sådan er vi gået til opgaven
At bedømme alle holds positionsgrupper er en halvkompliceret sag, hvor mange forskellige faktorer spiller ind. Vi vil prøve at forklare, hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke ting vi har valgt at lægge vægt på, når vi laver sådan en øvelse.

Først og fremmest skal vi selvfølgelig understrege, at dette er vurderinger lavet af karakterartiklernes ophavsmænd (Dennis Cordsen og Teis Joranger). Derfor er der med garanti nogle, som vil være uenige i forskellige aspekter af vurderingerne. Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller ønsker uddybning af et eller andet, er du derfor velkommen til at henvende dig på Twitter til @Valuefootball, @Teisjoranger eller på Gul Kluds facebookside, hvor vi også vil se din kommentar.

Karakterskalaen
Karakterskalaen er en simpel skala fra 1 til 10. Et 10-tal gives eksempelvis til de bedste positionsgrupper i NFL. Dette er positionsgrupper, der ikke har nævneværdige svagheder og både indeholder topkvalitet, sikkerhed og lidt dybde. Et 1-tal gives omvendt til en fuldstændig uacceptabel gruppe, der er en hån af holdets fans – denne karakter har heldigvis ikke været i anvendelse i år. 6-tallet svarer til, at den givne positionsgruppe er “middel” for NFL.

I kan se alle karakterbeskrivelser i tabellen i højre side.

Hvilke spillere giver hvilke karakterer?
Efter alle positioner har fået en karakter, finder vi et en summeret karakter, som er angivet i artiklerne.

Ikke alle positioner i NFL er dog lige vigtige. For eksempel er quarterbacken klart vigtigst på banen. Derfor kan I også læse en “vægtet karakter” i tabellerne.

Hvordan vi har vægtet forskellige positioner, kan ligeledes ses i skemaet til højre.

Quarterbacken og trænerstaben er alfa, omega i NFL, så disse vægtes virkelig højt, hvorefter den offensive linje, pass rush og cornerbacks ligeledes er vigtige. Nogle positioner som eksempelvis tight end og linebacker er svære, da de allerbedste spillere på disse positioner betyder meget. Her snakker vi typer som Travis Kelce, George Kittle, Luke Kuechly og Bobby Wagner. Men kommer du først forbi de 2-5 allerbedste, så har det eksempelvis vis ikke ret stor betydning for holdet, om du har Trey Burton, Nick Boyle eller Austin Hooper.

I forbindelse med karaktergivningen er der også lagt vægt på reservernes niveau lidt afhængigt af positionen. På nogle positioner (Tight end, quarterback) er bredden oftest ikke så vigtig/relevant, og her vil karakteren oftest primært være givet til den startende spiller. På andre positioner (Runningback og Indvendig defensiv linje) spiller bredden en vigtigere rolle i holdets karakter. Som skrevet i indledningen er det en halvkompliceret sag at bedømme alle positionsgrupper fair og ens. Faktisk kan man ifølge kloge hoveder kun behandle folk (eller positioner) ens, ved at behandle dem forskelligt…

Det betyder for eksempel, at en WR-gruppe med en superstjerne og halvdårlige fyldspillere kan få 7, mens en offensiv linje med en superstjerne og 2-3 svage led kan få 5 eller måske endda 4. Hvis man skal oversætte det til europæisk fodbold kan en stjerneangriber som Messi (WR) gøre en del alene, mens en forsvarskæde (OL) sjældent er meget stærkere end det svageste led.

Special Teams
Special teams er ikke det område, der får mest opmærksomhed, og det er også et område, vi ikke kigger så meget på, når sæsonen folder sig ud. Dele af vores vurderinger læner sig derfor op ad tal og vurderinger lavet af analysehjemmesiderne Pro Football Focus og Football Outsiders. Det drejer specielt om holdets evner til at stoppe returns sidste år. Hvis der er kommet en ny koordinator til, forsøges dette medregnet.

Rookies og ukendte spillere
Til sidst er der selvfølgelig en masse ukendte spillere i form af rookies, hvoraf mange vil spille store roller for holdene. Hvem der slår igennem og bliver gode eller dårlige i år, har vi ikke forsøgt at forudsige i denne karaktergivning. Derfor vil alle førsterundevalg generelt være anset som et 5-tal eller et 6-tal, mens rookies, der er valgt senere, vil blive betragtet som mere usikre og ikke rigtigt tæller for noget andet end potentielt fyld/rotation.
Helt nye og ukendte trænere vil blive betragtet som et 5-tal, men hvis de tidligere har bevist kvaliteter i et tidligere job, kan der gives en højere karakter. Offensive og defensive koordinatorer tæller med i karakteren for trænerstaben og kan både trække karakteren et par karakterer op eller ned.

Det er ikke en forudsigelse
Det er vigtigt at understrege, at dette ikke skal fungere som en form for forudsigelse. Der er mange faktorer, som spiller ind i NFL, og dette er blot en vurdering af holdenes beviste talentniveau på vej ind i 2019-sæsonen. Der vil være en naturlig usikkerhed fra de nye træneres præstationer, overraskende udviklinger hos spillere og niveauet hos både rookies og andre ukendte spillere på NFL-niveau. Nogle spillere kan vi tro på vil løfte niveauet i 2019, men indtil vi ser det, kan vi ikke belønne dem i denne karaktergivning. Unge hold vil deraf naturligt have det svært i en øvelse som denne.

Derudover er der mange måder at vinde footballkampe på. Et hold som Cowboys lever på en fantastisk offensiv linje og en god runningback. Derfor er det ikke nødvendigvis så afgørende for dem, at de ikke har en god tight end, og at receivergruppen er set bedre andre steder. Deres offensive linje i sig selv giver dem en anden troværdig måde at vinde på.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, så smid dem til os på Twitter på @Valuefootball eller @Teisjoranger.

Se de andre divisioners positionskarakterer
NFC West – NFC South – NFC North – NFC East
AFC West – AFC South – AFC North – AFC East