Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde dig godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig derfor en skarp optakt til dit yndlingshold og ethvert andet hold i NFL. Cowboys har et frygtindgydende hold, men spørgsmålet er, om Jason Garrett er en god nok træner til at forløse potentialet?

Et nyt spændende angreb

Cowboys er faktisk et af de hold, som jeg glæder mig mest til at se i år. Og det kommer fra en Giants fan! Cowboys har fået ny offensiv koordinator, og når man kigger på hans alder, ja så kunne han lige så godt have spillet på banen. Det er nemlig blot 30-årige Kellen Moore, der er blevet forfremmet fra at have været quarterback-coach. Han har tidligere været backup-quarterback i Cowboys og inden da i Lions. Angreb var til tider ikke super inspirerende sidste år, og Dak savnede i den grad en dyb trussel, der kunne udfordre forsvaret. Nu har han så fået ikke blot Amari Cooper, men så sandelige også Randall Copp fra Packers. Hvis Kellen Moore får lov til at kalde spillene på angrebet, eller hvis Jason Garrett ihverfald bare ikke får lov, så kan Cowboys angrebet godt blive ret interessant.

Er der penge til alle stjernerne?

Relateret billede

Men en væsentlig del af angrebet er der lige pt lidt bøvl med. Ezekiel Elliot træner ikke med Dalllas i øjeblikket. Han vil nemlig have en bedre kontrakt, og selvom han faktisk har to år tilbage af sin kontrakt, sætter han formentlig ikke sine ben på banen, før han har sat sin signatur på en ny. Derudover er Dak Prescott også på udkig efter en ny kontrakt, da 2019 er det sidste år i hans nuværende kontrakt. Prescott er i min optik en vigtigere spiller at få skrevet under med end Zeke. Bevares, Zeke er en exceptionel spiller, men med den offensive linje Cowboys har, så skal de nok få skabt produktion næsten uanset hvem der løber bag den. Lidt ligesom vi så det med Steelers og James Connor.

Spørgsmålet er nærmere hvor meget de vil, eller skal give Dak? Modsat Zeke så er han til stede til træningslejren og har spillet fint i preseason. Dog har Dak og hans agent angiveligt takket nej til en kontrakt, som eftersigende kunne have givet ham 30 millioner dollars om året. Dak er en god quarterback – ingen tvivl om det. Jeg kan faktisk rigtig godt li’ hans spillestil. Men han er ikke en top 10 QB i min optik og han er ikke 35 millioner om året værd. Så hvis det med de 30 millioner virkelig er sandt, så kan de forhandlinger godt ende med at gå i hårdknude, og så må guderne vide hvad der ske.  

Slutteligt vil Amari Cooper gerne have en ny kontrakt også, men situationen omkring ham er knapt så kritisk som med Dak og Zeke, da Cowboys stadig har papir på ham to år endnu.

Kan forsvaret fortsætte de positive takter?

Billedresultat for jaylon smith tackle gif
Linebacker Jaylon Smith der stopper Saints på et super vigtigt tidspunkt.

Forsvaret var et top 10 forsvar i sidste sæson, hvor man viste, at man skal tages seriøst. De er nok reelt den største grund til jeg glæder mig til at se Cowboys spille. Til denne sæson har man da lige yderligere hentet Robert Quinn til at dække et vigtigt hul som DeMarcus Lawrence’s makker. Quinn viste et brutalt niveau i 2013 og 2015, men han har dog haft et par lidt middelmådige år siden da. Deres linebacker-duo med Jaylon smith og Leighton Vander Esch er dog måske den bedste i NFL. De to giver Cowboys SÅ mange muligheder for at angribe modstanderne på et hav af forskellige måder. Seattle har Bobby Wagner og Panthers har Luke Kuechly, men at Cowboys har to så vanvittig dygtige linebackere i opdækningen er næsten snyd. Og det var endda i Vander Esch’s rookie sæson. Hvis han kan tage et skridt yderligere op, så kan det her Cowboys forsvar blive tæt på umuligt at slå på de korte og mellemlang kast. Nå jo, så har de forresten også lige en af de bedste cornerbacks i Byron Jones til at stoppe modstanderens bedste receiver. Ganske lækkert forsvar det her.

Realistisk målsætning: Kom med i slutspillet og vind 1 kamp

Nu har jeg måske hypet Cowboys lige rigeligt, men jeg synes næsten ikke engang det er for voldsomt. Cowboys har et latterligt godt hold. Det er ikke for sjov, at det hos bookmakerne er næsten dødt løb mellem dem og Eagles ift. hvem der vinder divisionen. Det eneste Cowboys ikke har, som mange andre bejlere til en Super Bowl har, er en top 10 QB. Og spørgsmålet er, om det kommer til at koste dem. Jeg tror det faktisk ikke. Dak er en QB, der er god til at udnytte det, som forsvaret giver ham, og ikke være grådig. Derudover har Dak nu den måske mest en slagkraftig receivergruppe i hans tid i NFL. De når måske ikke hele vejen, men de SKAL i slutspillet med det hold de har, alt andet vil være en skuffelse. Sker det, så håber jeg næsten på Cowboys’ vegne, at man sender Jason Garrett på porten så han kan tage et andet sted hen og klappe, for han er vitterligt den eneste jeg kan se forhindre, at Cowboys bliver farlige i år.

Relateret billede

Nævneværdige afgange
Cole Beasley, WR, Bills
Geoff Swaim, TE, Jaguars
Damien Wilson, LB, Chiefs
Terrance Williams, WR, Kontraktløs
David Irving, DT, Kontraktløs

Nævneværdige tilgange
Robert Quinn, EDGE (1 år, 8 millioner dollar)
Randall Cobb, WR (1 år, 5 millioner dollar)
Christian Covington, DT (1 år, 2,5 millioner dollar)
Kerry Hyder, EDGE (1 år, 1 million dollar)
Jason Witten, TE (1 år, 4,25 millioner dollar)
George Iloka, S (1 år, ukendt beløb)

Draft
RundePickSpillerPos. Skole
258Trysten HillDTUCF
390Connor McGovernIOLPenn State
4128Tony PollardRBMemphis
5158Michael JacksonCBMiami
5165Joe JacksonEDGEMiami
6*213Donovan WilsonSTexas A&M
7241Jalen JelksEDGEOregon