For første gang i otte år vandt Chicago Bears NFC North, og derfor har de andre tre hold forsøgt at hente en masse nye spændende kræfter ind.

NFL er taget på sommerferie, og dermed bevæger vi os hastigt fra off season mod pre season. Over de seneste to uger har vi kigget på de fem mest betydningsfulde off season transaktioner for hver af de otte divisioner. Vi slutter af i NFC North, hvor Bears skal forsvare divisionstitlen mod et par sultne og forstærkede divisionsmodstandere.

AFC South | AFC East |AFC WestAFC North
NFC South | NFC East | NFC West | NFC North

5) Trey Flowers skal sælge Patricias filosofi til resten af holdet

Matt Patricia imponerede ikke synderligt i sin første sæson som Detroit Lions-træner, og udover de manglende resultater på banen, virkede det til, at hans metoTrey Flowersder skabte lidt gnidninger på holdet. Derfor er der også blevet ryddet godt ud i truppen både i løbet af sæsonen, hvor Golden Tate blev tradet væk, og i free agency, hvor et par dyre herre kom til.

 

Den mest markante nyerhvervelse er uden tvivl Trey Flowers, der kommer til fra Patriots, hvor han har været en markant profil på den defensive linje de sidste par år. Patricia kender selvfølgelig Flowers netop fra New England-tiden, og han må forventes både at skulle agere som forstærkning på banen, men også som en mand de andre kan følge uden for banen, så holdet samlet bevæger sig samlet i den retning, Patricia sætter. Dette kan Flowers i øvrigt gøre sammen med et par andre tidligere Patriots-spillere som Danny Amendola og Justin Coleman.

4) Packers samler et potentielt drabeligt pass rush
Der var ikke tilfredshed med pass rushet i Green Bay sidste år, og man må sige, at det kommer til at se markant anderledes ud i år. Ud er røget ikoniske Clay Matthews og skuffende Nick Perry, og i stedet har Packers investeret tungt i et par dyre herre. saturdaydownsouth.com

To gange Smith skal i de kommende sæsoner øge presset på modstandernes quarterback, og hvis det hele flasker sig, kan det blive rigtig godt. Preston Smith har perioder vist meget lovende spil, men desværre har stabiliteten manglet. Za’Darius Smith var forrygende sidste år, og Packers håber på, at 2018-sæsonen ikke var en enlig svale fra den nu tidligere Ravens-spillers side. Fordelen ved Smith er, at han også kan bruges indvendigt på den defensive linje, og det giver noget god fleksibilitet til den defensive koordinator Mike Pettine.

De to gange Smith er dem, der er størst forventninger til i 2019, men det er også værd at nævne Packers’ første førsterundevalg Rashan Gary, der er lidt samme type som Za’Darius Smith og kan bruges på hele den defensive linje. Når man kombinerer Gary og de to gange Smith med de allerede dygtige Mike Daniels og Kenny Clark, så har Packers samlet en potentielt drabelig front.

3) Chuck Pagano skal løfte en tung Fangio-arv
Chicago Bears vandt for første gang i otte år NFC North, og det skete især på baggrund af et bomstærkt forsvar, der med tilgangen af Khalil Mack var dominerende hele sæsonen igennem. Det høje niveau skabte dog også interesse for forsvarets dirigent, Vic Fangio, og efter sæsonen forlod han jobbet som defensiv koordinator til fordel for et cheftrænerjob hos Denver Broncos.

Det er i forvejen meget svært at opretholde niveauet på et forsvar i mange sæsoner i træk, og kombineret med Fangios og de to defensive backs Adrian Amos og Bryce Callahans afgange, får Chuck Pagano hænderne fulde med at fastholde det tårnhøje niveau fra 2018.

Pagano er tilbage i NFL efter et års pause, hvor han sundede sig ovenpå sin knap så succesfulde periode som cheftræner for Indianapolis Colts. Hans system ligger ikke langt fra Fangios, og han har tidligere stået i spidsen for rigtig gode forsvar hos blandt andet Baltimore Ravens. Nu skal han bevise, at han stadig kan sit kram.

2) Vikings henter Gary Kubiak til at hjælpe angrebet
I foråret 2018 satsede Minnesota Vikings hele butikken, da de stak quarterback Kirk Cousins en stor treårig aftale. Han skulle give dem den quarterback, der endelig kunne forløse holdets potentiale og gøre lige præcis nok til at forsvaret kunne bære dem hele vejen.

Det gik langt fra som forventet i 2018, hvor Cousins skuffede lidt, mens forsvaret også faldt i niveau. Undervejs i sæsonen fyrede man den ellers spændende offensive koordinator John DeFilippo, da angrebet slet ikke fungerede. I 2019 hænger man selvfølgelig stadig på Kirk Cousins, men man prøver igen en ny spændende retning på trænersiden.

Kevin Stefanski har titlen som offensiv koordinator, men det mest interessante er tilgangen af Gary Kubiak som rådgiver til angrebet. Kubiak har i sin tid hos blandt andet Baltimore Ravens og Denver Broncos været kendt for at designe nogle gode angreb, og specielt har hans outside-zone løbeangreb været stærkt.

Et forbedret løbeangreb falder perfekt i hak med Mike Zimmers filosofiske ønsker, og derudover vil et outside-zone løbeangreb passe runningback Dalvin Cook ganske fremragende. Hvis Kubiak får sat skik på angrebet, kan Vikings blive farlige.

1) Matt LaFleur skal gøre Rodgers glad igen
Efter 13 år med Mike McCarthy ved roret valgte Green Bay Packers i løbet af 2018-sæsonen at fyre ham. De sidste sæsoner har været skuffende, og specielt angrebet har virket uinspirerende og modløst. Derfor kom det heller ikke som en overraskelse, at Packers valgte at gå efter en offensivt indstillet cheftræner, da den nye træner i osteland skulle findes.

Ny mand i spidsen for Packers blev 39-årige Matt LaFleur, der kom fra et job som offensiv koordinator hos Tennessee Titans. LaFleur har tidligere arbejdet sammen med Rams-træner Sean McVay, og det er nok Packers’ håb, at LaFleur kan starte et offensivt power house, som McVay har gjort det i Los Angeles.

Den største opgave for LaFleur bliver at få gang i Aaron Rodgers igen. Den tidligere liga- og Super Bowl-MVP har de sidste par år været plaget af skader, og han har generelt ikke ramt tidligere tiders niveau. Han har selvfølgelig stadig været en dygtig quarterback, men den nemmeste måde for Packers at vende tilbage til toppen af NFL vil være, hvis LaFleur kan løfte Rodgers tilbage til toppen af NFL’s quarterback-hieraki.