Få divisioner har gennemgået lige så mange markante ændringer som AFC North. Store profiler har forladt Steelers og Ravens, mens Browns har lokket en ny stjernereceiver til divisionen.

NFL er taget på sommerferie, og dermed bevæger vi hastigt fra off season mod pre season. I de næste to uger kigger vi på de fem mest betydningsfulde off season transaktioner for hver af de otte divisioner. AFC North er tredje division i fokus, og her er der sket en række store udskiftninger. Væk er gamle kendinge som Terrell Suggs, Joe Flacco og Antonio Brown, ind er kommet blandt andet Odell Beckham Jr.

AFC South | AFC East | AFC North | AFC West
NFC South | NFC East | NFC North | NFC West

5. Ravens skifter ud på forsvaret

Eric Weddle – fyret
Za’Darius Smith – ikke forlænget
C.J. Mosley – ikke forlænget
Terrell Suggs – ikke forlænget

Efter en fænomenal sæson i 2018, hvor Ravens’ forsvar blev nummer to i lavest tilladte quarterback rating, fem i færrest kasteyards tilladt, tre i færrest løbeyards per forsøg, samt toer i point tilladt, er der skiftet ud på alle niveauer af forsvaret.

Defensive linjemand Matt Judon forventes at bidrage yderligere end sine syv sacks i 2018, mens spillere som outside linebacker Tim Williams og rookie Jaylon Ferguson kommer til at kæmpe om spilletid. Pernell McPhee, som ikke har gjort meget nytte, siden han skrev under på en kæmpe kontrakt med Bears i 2015, vil forsøge at komme på rosteren igen.

Den ekstreme produktion fra all-pro linebacker C.J. Mosley vil blive savnet, og lige nu ligner det, at andenårsspiller Kenny Young og fjerdeårsspiller Patrick Onwuasor kommer til at starte som linebackers.

Endelig vil tidligere Seahawks stjerne Earl Thomas, som brækkede sit ben i 2018, forsøge at leve op til spillet fra Eric Weddle. Det er første sæson 30 årige Thomas spiller udenfor Seattle i sin karriere.

Ravens plejer at finde vej til et top 10 forsvar, men med de store udskiftninger, kunne det blive udfordrende i år, især på den defensive linje.

4. Steelers bytter stjerne wide receiver Antonio Brown til Raiders

Ni sæsoner, 11.207 grebne yards, 74 touchdowns, mere end 10 yards per grebne bold i hver sæson, syv pro bowls, 4 all-pro. Den bedste receiver i NFL.

Hvordan kan man bytte det væk?

Endnu engang bliver vi mindet om, hvordan personligheder kan kollidere med hinanden på professionelt plan. Steelers har i den seneste tid været hovedsædet for drama, lige fra Le’Veon Bells kontraktproblematik til Brown, der langer ud efter Roethlisburger og Mike Tomlin.

Kompensationen for Brown siger noget om, hvor slem situationen har været. Et sølle tredje- og femterundevalg. Steelers brugte selv samme tredje runde valg til at vælge Toledo-receiver Diontae Johnson, der sammen med Smith-Schuster, James Washington og tidligere Colt Donte Moncrief vil forsøge at erstatte den bedste receiver i NFL.

Derek Carr har dog dette at se frem til hele sæsonen:

3. Browns forfremmer Freddie Kitchens til cheftræner

En svømmetur ændrede ikke meget for Hue Jackson.

Efter at gå 1-15 i sit første år, lovede Jackson, at han ville svømme i “Lake Erie”, såfremt der ikke skete forbedringer. Han formåede at gøre det værre og endte 0-16 som den anden klub i NFL’s historie.

Da holdet gik 2-5 til at starte 2018, blandet med spekulationer om at Baker Mayfield ikke respekterede sin træner, samt magtkamp mellem offensiv koordinator Todd Haley, blev Jackson endelig fyret.

3 sejre og 36 nederlag på to og en halv sæson.

Men så tog Freddie Kitchens over på angrebet og fik sat gang i Baker Mayfield. En tidligere tight end-træner for Cowboys, samt 11 årig quarterback/tight end/runninback-træner for Cardinals. Efter Kitchens og Gregg Williams tog over gik Browns 5-3 til at slutte 2018 sæsonen. Ud over Kitchens vil Steve Wilks og Todd Monken overtage henholdvis defensiv og offensiv koordinering.

Af et hold, der ikke har vundet flere kampe end de har tabt siden 2007 sæsonen, er der store forventninger til Kitchens, da Browns’ hold på papiret ser godt ud!

2. Ravens skaffer tiltrængte offensive talenter

I 2018 var Ravens’ receivers Willie Snead, Michael Crabtree og John Brown. Javorius Allen, Gus Edwards og Ty Montgomery var runningbacks. Ikke dårlige grupper, men bestemt heller ikke grupper der kan gøre en stor forskel.

Daværende rookie-quarterback Lamar Jackson startede i syv kampe, og endte sæsonen med at føre holdet i antal løbe forsøg med 147!!! Holdet præsterede under gennemsnittet i kasteyards, kaste-touchdowns og spil der resulterede i 20+ yards.

I 2019 kan Jackson se frem til et noget mere talentfuld angreb, eftersom draftens måske mest dynamiske spiller i Marquise Brown, etablerede runningback Mark Ingram og hurtige rookie runningback Justice Hill er kommet til holdet.

Det er ingen hemmelighed, at det absolut ikke er ideelt, at en quarterback løber 147 gange i 7 kampe, men med de nylige indkøbte spillere, bør der være mulighed for at distribuere bolden bedre. Et problem Ravens lyder til at være klar over:

1. Browns trader for OBJ, Olivier Vernon

Den 13. marts blev Giants berøvet foran hele verdens skue. Alle vidste det – måske lige undtagen Dave Gettleman.

New York sendte deres offensive stjerne og Hall of Fame receivertalent, Odell Beckham Jr, sammen med deres mest produktive defensive linjemand, Olivier Vernon, til Browns, i bytte for 29 årige guard Kevin Zeitler, andenårs-safety Jabrill Peppers, et første- og et tredjerundevalg.

OBJ er nu genforenet med sin tidligere college holdkammerat Jarvis “Juice” Landry. Som forventet tog OBJ det meget personligt og skulle lige komme sig over manglen på tillid fra New York. Efter et kort ophold væk fra holdet, returnerede han til Browns og deltog i trænings sessionerne i “OTAs”. En lille teaser til hvad der venter i 2019: