Med mindst mulig margin har NFL’s spillere stemt for en vedtagelse af den foreslåede overenskomst. Dermed er 17 kampe en realitet i NFL, og det vil sandsynglivs blive implementeret i 2021 eller 2022.

I over et år har NFL og Spillerforeningen forhandlet om en ny overenskomst, da den nuværende aftale udløber efter 2020-sæsonen.

Ejerne vedtog for to uger siden et forslag til en ny overenskomst og siden har bolden ligget på spillernes banehalvdel. Den sidste uge har spillerne så stemt om aftalen, og Spillerforeningen har nu meddelt, at aftalen er blevet vedtaget.

Spillerforeningen skriver i en pressemeddelse
NFL-spillerne har stemt for en ratifikation af den nye overenskomst med stemmerne 1.019 for og 959 imod. Resultatet kommer efter en lang og demokratisk proces, der har fulgt vores vedtægter. En uafhængig revisor modtog de afgivne stemmer gennem en sikker elektronisk platform, bekræftede stemmerne, talte stemmerne og bekræftede resultatet.

Læs også: Lær mere om dele af den nye overenskomst

Over 2.000 spillere havde mulighed for at stemme, men kun lige under 2.000 valgte at afgive en stemme. Afstemningen blev vedtaget med et meget lille flertal, men da aftalen vedtages ved blot et simpelt flertal, var det nok.

De ikke bekræftede tal for afstemningen siger 1019 stemmer for, og 959 mod. Dermed er forslaget blevet vedtaget med mindst mulig margin.

Dette betyder, at man i 2020-sæsonen vil spille på den eksisterende overenskomst med visse nye tiltag implementeret, som f.eks. 14 hold i slutspillet allerede til januar. Derefter er den nye aftale gældende de næste 10 år til og med 2030-sæsonen. Den 17. grundspilskamp, som var en afgørende del af aftalen, forventes at blive indført i 2021 eller 2022.

Hvad indebærer den nye aftale?

 • 17 kampe i grundspillet
  Den helt store overskrift på forhandlingerne om denne overenskomst har været udvidelsen af grundspillet til 17 kampe pr. sæson. Dette er nu vedtaget og forventes implementeret tidligst i 2021. Den kommende sæson bliver altså stadig med 16 kampe.
 • Større andel af indtægterne til spillerne
  I øjeblikket får spillerne 47% af ligaens samlede indtægter (der er visse indtægter, som går udenom NFL og direkte i ejernes lommer). Den procentsats stiger til 48,5% med accepten af de 17 kampe i grundspillet, og kan komme op på 48,8%.
 • Flere hold i slutspillet
  Slutspillet udvides fra 12 hold til 14, som tidligere beskrevet på Gul Klud. Det vil betyde, at Wild Card weekenden vil have tre kampe, og at kun den førsteseedede fra AFC og NFC får en friuge i slutspillet.
 • Mindstelønnen hæves
  Lønningerne til de lavestbetalte spillere i NFL vil stige en del, og det vil også betyde en forventet forøgelse i holdenes cap space. Holdene vil især i 2021 og 2022 få et større økonomisk råderum, når man langsomt optrapper fra den nu tidligere aftale til den nye. Stigningen i mindstelønnen sker allerede i år, så en rookies mindsteløn vil være 610.000 dollar fremfor 510.000 dollar.
 • 5th year option bliver dyrere for holdene
  Femteårsoptionen er en mulighed for holdene for at lægge et ekstra år på førsterundevalgs rookie-kontrakter. Den vil for mange blive væsentlig dyrere for holdene, da værdien på det femte år vil blive afgjort efter spillernes præstationer. Derudover vil den være fuldt garanteret, hvor den nu kun er garanteret i tilfældet af skaden. Det betyder i sidste ende, at førsterundevalg i højere grad vil betalt tidlige, da holdene ikke i samme grad vil vente, fordi de har femteårsoptionen i baghånden.
 • Kun et franchise tag i år
  Hvis overenskomsten blev afvist havde NFL-holdene mulighed for at bruge både et franchise tag og et transition tag i år. Ved vedtagelse har holdene nu kun mulighed for at bruge et af de to tags. Det kan eksempelvis have indflydelse på Cowboys, der gerne vil beholde både Dak Prescott og Amari Cooper. Hvad er et tag? Læs mere her
 • Flere spillere på kampdag
  Holdenes trupper udvides på kampdag fra 46 til 48 spillere, hvoraf den ene skal være en offensiv linjemand, som dog kun må komme på banen, hvis de andre spillere er skadede.
 • Flere spillere på practice squad
  Den nye overenskomst tilgodeser også de spillere, der har svært ved at bide sig fast i NFL. Holdenes practice squads udvides fra 10 til 12 spillere i 2021 og 14 i 2022 og minimumslønnen forhøjes først til 10.500 dollars om ugen og siden til 11.500. Desuden kan to spillere fra holdets practice squad hver uge blive forfremmet til den aktive trup.
 • Ingen karantæne for marijuana
  Spillerne får nu ikke længere karantæne for positive tests af marijuana, MDMA, kokain, alkohol og andre euforiserende stoffer, men kan dog trækkes i løn. Minimumsgrænsen for en positiv test hæves, testperioden forkortes markant til starten af træningslejren og to uger frem, og antallet af testede spillere reduceres.
 • Færre hits og større sikkerhed
  Der er allerede begrænsninger på antallet af træninger udenfor sæsonen, samt antallet af træninger iført udstyr. Dette vil spillerforeningen dog gerne udvide, så antallet af skader i træningslejrene og i træningerne gennem sæsonen reduceres til et minimum. Dette inkluderer flere træningspas, hvor der ikke må rammes, samt at de første fem dage af klubbernes store træningslejr i august er helt uden udstyr.
 • Bedre pension og sundhedsforsikring til tidligere spillere
  Der bliver afsat flere penge til tidligere spilleres pensionordninger og sundhedsforsikring, så de dækker mere og varer længere. Derudover bliver det lettere at få ret til disse økonomiske sikringer. Tidligere skulle man have fire år i ligaen, nu vil tre være nok.
 • Maximalt 10 udenlandske kampe om året
  Med den nye aftale kan NFL maksimalt afvikle 10 kampe i en sæson på udenlandsk græs til og med 2025. Derefter mødes ligaen og spillerforeningen for at vurdere, om der er grobund for flere internationale kampe. Der spilles fem i år med fire i England og én i Mexico City.