NFL og Spillerforeningen nærmer sig langsomt en ny overenskomst, og en de kommende ændringer bliver, ifølge Adam Schefter, at syv hold fra hver konference vil komme i slutspillet.

NFL-ejerne og Spillerforeningen har de sidste måneder været i intense forhandlinger om en ny overenskomst, og parterne forhandler stadig om flere afgørende emner. Der forventes dog en aftale på plads i løbet af nogle uger, og en af ændringerne for fremtiden vil ifølge ESPN’s Adam Schefter blive af slutspillet.

Fremover vil to hold yderligere komme i slutspillet, således at 14 hold i alt får lov at deltage i januar-kampene. Det vil fungere på den måde, at kun det bedste hold i hver konference sidder over, mens de seks resterende slutspilshold i hver konference mødes i wild card-runden.

Aftalen er ikke endeligt på plads, men ifølge Schefter, så siger folk tæt på forhandlingerne, at der har været enighed om den del af aftalen i lang tid. Ifølge Schefter ville slutspilsændringen allerede kunne træde i kraft i den kommende sæson.

NFL-ejerne skulle ifølge flere rygter også presse hårdt på for at få spillerne til at acceptere et grundspil med 17 kampe fremfor de nuværende 16, men det er stadig et omstridt forhandlingspunkt, da spillerne allerede er bekymrede for sikkerheden og det fysiske aspekt af en NFL-sæson. En af måderne at få det realiseret på skulle være at reducere preseason til kun tre kampe pr. hold.

I 2019 havde Pittsburgh Steelers i AFC og Los Angeles Rams i NFC fået de to ekstra billetter, hvis de nye slutspilsregler havde været i brug.