På mandag ved vi, hvilke to hold som skal repræsentere henholdsvis NFC og AFC i Super Bowl. Men kampene skal først spilles, og der er flere nøgleopgør, som vi skal holde øje med på søndag.

Nå de to konferencefinaler skal spilles på søndag, er der flere vigtige kampe i kampene, som vi skal holde øje med. De små kampe kan nemlig vise sig at blive afgørende for udfaldet af kampene.

Her er nogle af de vigtigste slag, som du skal holde øje med.

Bengals offensive linje mod Chiefs defensive linje

Cincinnati Bengals startede den samme offensive linje i sæsonens første 15 kampe i år. Derfra pådrog holdets højre tackle La’el Collins sig en skade. Så blev holdets højre guard skadet og senest er holdets venstre tackle Jonah Williams røget på skadeslisten.

Det er derfor en noget amputeret linje med tre reserver og to startere, som Bengals tager med sig til Kansas City på søndag.

Det er der sikkert en del Chiefsspillere, som glæder sig til. Fx sidder Chris Jones formentlig og slikker sig om munden inden søndagens kamp – Den 198cm høje defensive tackle har lavet 15,5 sacks i år og har været Chiefsforsvarets absolut bedste spiller.

Selvom Bengalslinjen så holdbar ud i kampen mod Bills, så venter der en kæmpe opgave mod Chiefs.

49ers kasteangreb mod Eagles kasteforsvar

Målt på DVOA havde Eagles grundspillets bedste kasteforsvar, og der venter derfor en kæmpe opgave for Brock Purdy og Kyle Shanahan. I grundspillets 17 kampe tillod Eaglesforsvaret kun 179,8 yards pr kamp, hvilket var færrest af alle hold. Det blev hjulpet godt på vej af de 70 sacks, som de står registreret for på pro football reference – Det er 15 flere end det hold med næstflest sacks.

Eagles er lige så skræmmende oppe foran, hvor den defensive linje bliver ført an af Haason Reddick og Josh Sweat mens det bagerste forsvar har stjerner som Darius “Big Play” Slay og James Bradberry på cornerback.

49ersquarterbacken Brock Purdy har indtil videre kunne gå på vandet i sin første NFL-sæson, men han har ikke mødt Eagles endnu. Han kommer til at skulle læne sig gevaldigt op ad et godt sammensat angreb fra Kyle Shanahans side, hvis han skal have succes mod en af liagens mest modbydelige enheder.

Travis Kelce mod Mike Hilton/Vonn Bell

Man kan efterhånden argumentere for, at Travis Kelce er den bedste tight end i historien uden at tabe diskussionen. Derfor skal Bengals også have særlig fokus på den stærke tight end. I 2022 har Kelce grebet 12 touchdowns i grundspillet, hvilket var en mere end de 11, han greb i 2020 – og så har han grebet 110 bolde, hvilket er fem flere end han greb i hans vanvittige 2020-sæson.

Han er en forfærdelig spiller at dække op, fordi han er hurtigere end de fleste linebackers og han er stærkere end de fleste cornerbacks.

Og han har aldrig været bedre.

Læs også: Bengals spærrer for vigtig Chiefsspiller

Bengals har Mike Hilton og Vonn Bell som henholdsvis slotcornerback og strong safety, og det kommer primært til at være dem, der får fornøjelsen af at dække Kelce op. God fornøjelse siger jeg bare.

Jalen Hurts mod pres fra 49ers-forsvaret

Hurts er voldsomt god, når han har en ren lomme at kaste fra.

Hos PFF får han karakteren 91,5, hvilket kun er gjort bedre end to andre quarterbacks – men Hurts er lige så dårlig under pres, som han er god i ren lomme. Kun fem quarterbacks har spillet dårligere end Hurts under pres, og det kan være nøglen for 49ers, som har været et af ligaens bedre hold til at få pres på modstanderens quarterback.

For selvom Hurts har en af ligaens bedste offensive linjer foran sig, så er det ikke nok til at dække op for ligaens ubestridte sackkonge Nick Bosa.

Læs også: Optakt til AFC-finalen: Chiefs vs. Bengals

Bosa har lavet 18,5 sacks og har vundet 24% af sine pass rush snaps – Lane Johnson får en lang dag på kontoret på Eagles højre tackle.

Mahomes ankel mod Bengals pass rush

Patrick Mahomes fik sig et alvorligt vrid i anklen, da holdet sendte Jacksonville Jaguars ud af slutspillet i divisionsrunden. Det kostede en tur på sidelinjen, hvor Mahomes måtte kigges igennem, men jernmanden kom tilbage på banen og færdiggjorde kampen – dog med noget besvær.

Mahomes har ifølges skadesrapporten trænet fuldt med i optakten til søndagens kamp, men der er stadig usikkerhed omkring anklen og hans mobilitet til kampen mod Bengals.

Det kan være guf for Sam Hubbard, Trey Hendrickson, B.J. Hill og D.J. Reader. Bengals har måske kun genereret 30 sacks (28. flest i ligaen), men de har ramt quarterbacken mens han kastede 68 gange (fjerdeflest) og har skabt pres på modstanderens quarterback 22,4% af tiden.

Mahomes kommer til at humpe for livet på søndag.

Philadelphia Eagles løbeangreb mod 49ers forsvar

Eagles har haft ligaens absolut bedste løbeangreb målt på DVOA. Det er i høj grad båret af Miles Sanders (1.269 yards) og Hurts (760 yards), men holdet har haft et par vigtige rollespillere i form af Boston Scott og Kenneth Gainwell.

I grundspillet har Eagles løbeangreb tilføjet 99 expected points – Det er 27 flere end New York Giants på andenpladsen og 50 flere end Chiefs på fjerdepladsen.

På søndag mødes det ustoppelige løbeangreb med 49ers ubevægelige løbeforsvar, som har været ligaens bedste til at forsvare mod løbet.

På 49ers-forsvaret ligger både Fred Warner, Tashaun Gipson og Charvarius Ward alle i top otte, når PFF uddeler karakterer til løbeforsvaret.

Læs også: Optakt til NFC-finalen: 49ers vs. Eagles