Det var lige ved og næsten for Raiders i 2016, hvor Derek Carrs skade forpurrede holdets Super Bowl-kandidatur. Nu ser Jack Del Rios mandskab frem imod den kommende sæson, som bliver én af de sidste i Oakland, før holdet flytter til Las Vegas.

Free agency er overstået, og draften er næste store begivenhed på NFL-kalenderen. Derfor kigger vi her på Gul klud nærmere på, hvordan de forskellige hold har klaret sig igennem de seneste uger, og på hvilke positioner de bør forstærke sig i draften. Vi er nået til den sidste tredjedel af holdene, hvor Raiders er næste hold i rækken
Nævneværdige afgange
S, Nate Allen (Dolphins)
RB, Latavius Murray (Vikings)
LB, Malcolm Smith (49ers)
WR, Andre Holmes (Bills)
CB, DJ Hayden (Lions)
OT, Menelik Watson (Broncos)
TE, Mychal Rivera (Jaguars)
QB, Matt McGloin (Eagles)
S, Brynden Trawick (Titans)
DT, Stacy McGee (Redskins)
LB, Perry Riley (kontraktudløb)
Nævneværdige tilgange
OG, Marshall Newsome (Giants)
WR, Cordarrelle Patterson (Vikings)
TE, Jared Cook (Packers)
QB, EJ Manuel (Bills)
LB, Jelani Jenkins (Dolphins)
Nævneværdige re-signings
LS, Jon Condo
Las Vegas Raiders


Til trods for en række opsigtsvækkende aktiviteter på spillerfronten, er vi nødt til at starte på de organisatoriske gange, når vi nu har Raiders under luppen. For det har været en turbulent periode for Raiders-ejer, Mark Davis, som efter lange forhandlinger og tovtrækkeri har fået bevilget sit byskifte fra Oakland til Las Vegas. Med en stemmefordeling på 31-1 i Davis’ favør vil Raiders skifte de vante omgivelser i Oakland ud med flamboyante Las Vegas. Byskiftet ventes dog ikke realiseret før 2020, og derfor kan fansene i ’The Bay Area’ fortsat få glæde af det talentfulde mandskab; om end der nok vil blive buh’et en del af Mark Davis, når muligheden byder sig. Nok om det organisatoriske – lad os se nærmere på Raiders’ forudsætninger efter den travle periode af free agency:
Knap så sprudlende free agency-periode som i 2016
Raiders tog et vigtigt første spadestik den 11. februar, da succestræneren, Jack Del Rio, forlængede sin kontrakt med yderligere fire sæsoner. Del Rio ledte an med højspændte trænerbeslutninger, god mandskabspleje og lederskab, da Raiders gik 12-4 i 2016-sæsonen, og således optjente sin første slutspilsplacering i 14 år. Jack Del Rio har med andre ord været fuldstændig afgørende for Raiders’ seneste succes, og derfor er hans forlængelse et vigtigt træk for holdets videre udvikling.
Den føromtalte slutspilsglæde varede dog kort, hvilket først og fremmest skyldtes Derek Carrs fravær mod upåagtede og JJ Watt-løse Houston Texans. Den 26-årige quarterback havde forinden sin skade præsteret en forrygende sæson med knap 4000 yards, 26 touchdowns og sølle seks interceptions. Med Derek Carr, Amari Cooper og den brutale offensive linje på plads vil Raiders’ angreb også være en magtfaktor i 2017.
I den forbindelse er det dog bemærkelsesværdigt, at holdet har mistet sin offensive touchdown-maskine, Latavius Murray, der har skrevet under med Minnesota Vikings. Hele 12 scoringer leverede den 104 kg tunge running back i 2016, og siden Raiders endnu ikke har hentet en direkte afløser, synes hullet for stort at udfylde for Jalen Richard, DeAndré Washington og Taiwan Jones, til trods for at trioen ellers viste potentiale i 2016.


Afskedigelserne har også været et generelt tema for Raiders i det igangværende free agency. Foruden Latavius Murray, er profilerede spillere som Malcolm Smith, Stacy McGee, Andre Holmes og special teams-esset Brynden Trawick alle skiftet. Med til disse afgange skal det påpeges, at de nævnte spillere er blevet yderst velbetalt af deres nye hold.
På den modsatte side har Raiders hentet nævneværdige spillere som Marshall Newsome, Cordarrelle Patterson og Jared Cook. Førstnævnte illustrerer dét fokus, som Raiders har haft på at genopbygge mandskabet på linjerne, og Newsome kommer til opgradere en allerede fint besat offensiv linje. Jared Cook har vist sig som et pålideligt mål – hvem husker ikke hans grebne bold for Packers i slutspillet mod Dallas Cowboys? – og han er en glimrende erstatning for Mychal Rivera. Men det er i mine øjne erhvervelsen af Cordarrelle Patterson, som vækker mest opsigt. Patterson bringer en ny dimension til Raiders’ special teams, hvortil Patterson var ligaens farligste kick-returner i 2016. Ligeledes vil hans enorme fart komplementere den dygtige Seth Roberts på slot-receiver-positionen. I alt et spændende bekendtskab!


Ovenstående taget i betragtning, så har det været et godkendt free agency af Raiders-organisationen. Det har dog ikke været ligeså iøjnefaldende som eksempelvis i 2016, hvor man hentede topspillere på samlebånd; Sean Smith, Bruce Irvin, Kelechi Osemele, Reggie Nelson, etc.. For med et estimeret cap space (jf. Spotrac) på $26,718,289 vil jeg erklære mig skuffet over, at man ikke gik hårdere efter en spiller som Calais Campbell, som ville fuldende en suveræn defensiv linje. Hertil er det dog værd at bemærke, at både Derek Carr og Khalil Mack skal have nye kontrakter i 2018, og derfor har holdets strategi været en anelse konservativ i år. Derfor kan Raiders’ free agency betegnes som værende godkendt uden at imponere.
Karakter (6/10)
Draften: Raiders vælger som nr. 24 i første runde
General Manager Reggie McKenzie har siden sin ansættelse præsteret en række formidable drafts, som i høj grad har lagt fundamentet for den succes, som Raiders nyder i skrivende stund. Igen i år er der en række positioner, som må adresseres, og forventningerne er høje til McKenzies formåen. I forhold til det åbne hul på running back-positionen, så har den (endnu) pensionerede Marshawn Lynch luret i kulissen, men til trods for ’Beast Modes’ velkendte kvaliteter, er det et stort sats at hive en tidligere topspiller ud af pensionisttilværelsen. Desuden kunne forsvaret bruge talent på adskillige positioner, hvilket nedenstående ’draft needs’ også indikerer. Lad os se nærmere på kandidaterne!
 Draft needs: RB, LB, CB, DE, S
Oplagte spillere for Raiders i første runde
Dalvin Cook, RB, Florida State  
I forlængelse af det beskrevne (og tydelige) need på running back-positionen er det naturligt at lægge ud med en klokkeklar anbefaling af Dalvin Cook fra Florida State. Cook er ikke den største running back, men han spiller med en kraft og passion, som gør ham til en yderst pålidelig spiller på alle tre downs. Flere har således sammenlignet Cook med selveste Marshall Faulk som følge af sin kombination af fart, kraft og fleksibilitet. Det eneste minus ved Dalvin Cook er hans mærkværdige fumble-problemer, som kan gøre, at han er at finde ved nummer 24. Alternativt kan en spiller som Joe Mixon fra Oklahoma nævnes som et realistisk bud; om end han først bliver hentet i anden runde.


Kevin King, CB, Washington
Selv med to solide startende cornerbacks i Sean Smith og David Amerson både må og skal Raiders forbedre deres vaklende secondary. Kevin King er i den forbindelse blevet nævnt som af flere som et realistisk bud på en kommende Raiders-spiller. King er en særdeles høj cornerback, som virkelig kan lukke ned for sin direkte modstander og forhindre diverse kast. Han har erfaring på slot-positionen, hvor Raiders mangler hjælp, og derfor ligner det et fint match.


Jarrad Davis, LB, Florida Gators
Den unge linebacker fik begrænset sin 2016-sæson af en ankelskade, men når han er skadesfri, kan Jarrad Davis blive et forrygende bekendtskab i NFL. Davis rangerer i min bog som klassens næstbedste på sin position. Han er en typisk, moderne linebacker, som kan dække hele banen i kraft af sine atletiske forcer. Desuden er han en glimrende tackler og vil fungere glimrende i et 4-3 forsvar, som Raiders selv praktiserer – om end i en alternativ udgave. At Jarrad Davis også bliver fremhævet som en fantastisk holdkammerat er blot endnu et plus i bogen.


ARZ | ATL | BAL | BUF CAR CHI | CIN | CLE | DAL | DEN | DET | GB HOU | IND | JAX KC | LAC | LAR | MIA | MIN | NE | NO | NYG | NYJ | OAK | PHI | PIT | SF | SEA | TBTEN | WAS