2019 Draften er overstået, og det er blevet tid til at se nærmere på, hvilke spillere vi fremover skal lære at kende i NFL. NFC North er næste division i fokus.

Vi kommer her med vores bud på, hvilke spillere, som blev draftet af NFC North-holdene, der udgør bedste og dårligste værdi.

Se alle gennemgangene:
NFC North | NFC South | NFC WestNFC East
AFC North | AFC South | AFC West | AFC East

DETROIT LIONS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

8

Detroit Lions T. J. Hockenson

TE

Iowa

2

43

Detroit Lions Jahlani Tavai

LB

Hawaii

3

81

Detroit Lions Will Harris

S

Boston College

4

117

Detroit Lions Austin Bryant

EDGE

Clemson

5

146

Detroit Lions Amani Oruwariye

CB

Penn St.

6

184

Detroit Lions Travis Fulgham

WR

Old Dominion

6

186

Detroit Lions Ty Johnson

RB

Maryland

7

224

Detroit Lions Isaac Nauta

TE

Georgia

7

229

Detroit Lions P.J. Johnson

DT

Arizona

 

At tage en tight end i top 10 vil altid være en noget forunderlig situation, så selvom T.J. Hockenson er en virkelig god spiller, så matcher værdien ikke positionen. Det gør den til gengæld ved valget af cornerbacken fra Penn State, Amani Oruwariye. Han var rangeret højt på vores eksperters, Dennis Cordsen og Teis Joranger, big boards, hvor han var rangeret som henholdsvis nr. 44 og 22. Så at få ham med valg nummer 146 kan vise sig at blive draftens helt store røveri.Bedste værdi: Amani Oruwariye, CB, Penn State

Dårligste værdi: Jahlani Tavai, LB, Hawaii

Tavani er en spillertype, som Belichick typisk godt kan lide, og derfor giver det fint mening, at han ender i Detroit hos Matt Patricia. Den unge linebacker er da også en klog spiller, der er en ferm blitzer, men har ikke meget fart i stængerne, og han har også sine problemer i opdækningen. Så anden runde er en kende højt for en spiller, som burde været gået en dag senere. Spørgsmålet er så, om Patricia og Quinn forestiller sig, at Tavai kan fylde samme rolle, som Dont’a Hightower har hos holdet fra Massachusetts. Størrelsesmæssigt ligner de nemlig hinanden en lille smule, selvom Hightower er et par kilo tungere.

Samlet vurdering

Jeg kan faktisk rigtig godt lide Lions’ draft… efter femte runde. Oruwariye var vanvittig værdi, Isaac Nauta (TE) kan blive en sleeper, Ty Johnson (RB) er skræmmende hurtig og P.J. Johnson (DT) var en fin krølle på halen. Men i første, anden og tredje runde kunne de bare have fået så meget mere værdi, så jeg vælger at vende tommelfingren nedad på Quinns fjerde draftklasse.

Karakter: 02

CHICAGO BEARS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

3

73

Chicago Bears David Montgomery

RB

Iowa State

4

126

Chicago Bears Riley Ridley

WR

Georgia

6*

205

Chicago Bears Duke Shelley

DB

Kansas State

7

222

Chicago Bears Kerrith Whyte

RB

Florida Atlantic

7

238

Chicago Bears Stephen Denmark

CB

Valdosta State

 

Man kan sagtens argumentere for, at Ridley var den bedste spiller på brættet og derfor er jeg også lidt vild med valget, selvom Bears efterhånden har en del wide receivers. Det er dog kun Allen Robinson, der har størrelse på ydersiden. Ridley blev af mange eksperter angivet som den bedste ruteløber blandt årets receivere, så derfor er det en god værdi i fjerderunde trods hans noget langsomme 40 yard-tid (4,58). Samtidig tilføjer han netop en lidt større krop til en udpræget lille receivergruppe.Bedste værdi: Riley Ridley, WR, Georgia

Dårligste værdi: David Montgomery, RB, Iowa Stat

Det er ikke, fordi der er noget galt med at tage en runningback i tredje runde eller at de tog Montgomery. Han havde ingen linje sidste år hos Iowa State og formåede trods det at bryde vanvittige 185 tacklinger i de sidste to år i college. Det er imponerende, men jeg synes, at det var en dyr pris, de betalte. De byttede tredjerundevalg med Patriots, fik et syvende, og sendte et femterundevalg i år og et fjerderundevalg næste år den anden vej. Det er ikke god værdi, særligt når der var en 4-5 runningbacks tilbage på brættet, der havde bedre eller samme værdi, men det var heller ikke et horribelt valg.

Samlet vurdering

Det er svært at give Bears en alt for høj eller en alt for lav karakter, for de havde simpelthen ikke nok valg til at rykke sig ud i ekstremerne. De kunne godt have brugt en backup eller potentiel opgradering til den offensive linje. Faktisk kunne de have brugt hele deres draft på linjen og jeg havde ikke løftet et bryn. Bears har et solidt roster, der er bygget til at konkurrere med de bedste, hvis Trubisky formår at højne sit niveau betragteligt, så derfor giver det mening med en dybdedraft. Montgomery og Ridley kan begge gøre en forskel med det samme, og så bliver det spændende at følge det atletiske monster fra bette Valdosta State, cornerback Stephen Denmark, i hans frivillige arbejde som reklamesøjle for dansk turisme.

Karakter: 04

MINNESOTA VIKINGS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

18

Minnesota Vikings Garrett Bradbury

C

NC State

2

50

Minnesota Vikings Irv Smith Jr.

TE

Alabama

3*

102

Minnesota Vikings Alexander Mattison

RB

Boise State

4

114

Minnesota Vikings Dru Samia

IOL

Oklahoma

5

162

Minnesota Vikings Cameron Smith

LB

USC

6

190

Minnesota Vikings Armon Watts

DT

Arkansas

6

191

Minnesota Vikings Marcus Epps

S

Wyoming

6

193

Minnesota Vikings Oli Udoh

OT

Elon

7

217

Minnesota Vikings Kris Boyd

CB

Texas

7

239

Minnesota Vikings Dillon Mitchell

WR

Oregon

7*

247

Minnesota Vikings Olabisi Johnson

WR

Colorado State

7*

250

Minnesota Vikings Austin Cutting

LS

Air Force


Dårligste værdi:
Alexander Mattison
Det var en af draftens dårligst holdte hemmeligheder, at Minnesota Vikings ville bruge deres første valg på en offensiv linjemand, og det gjorde de da også. I Bradburry får de en atletisk center, der passer perfekt til den nye assisterende cheftræner og kastespilskoordinator Gary Kubiaks ydersidezone-system. Vikings havde brug for at opgradere flere steder på linjen, men centerpositionen, hvor Pat Elflein og Brett Jones var startere sidste år, var det oplagt at adressere. Samtidig var Bradbury rangeret som draftens klart bedste center, så dette valg giver bare mening over hele linjen.Bedste værdi: Garrett Bradbury, C, N.C. State

Selvom Vikings har en udmærket runnningbackgruppe i Cook og Abdullah, og også en mere, hvis man kunne slå Roc Thomas og fullback C.J. Ham sammen til Roc Ham, gav det mening at tage en runningback for Vikingerne. Men det var et lidt underligt valg med Mattison, der har sine problemer i pass protection, og derfor ikke så ofte vil være på banen på kastespil. Når spillere som Justice Hill og Bryce Love stadig er på brættet, er det en kende for højt.

Samlet vurdering

Vikings gik med en meget klar behovsbaseret tilgang, og fik foretaget sig nogle fornuftige valg. Bradburry bør være en klar opgradering, mens Irv Smith Jr. er en fin receiving tight end, der dog skal arbejde lidt med blokeringsspillet. Cousins har dog tidligere haft god succes med Jordan Reed i Washington, og Smith Jr. minder en smule om ham. Med tankerne på Stefon Diggs og Adam Thielen (ikke Laquon Treadwell) bliver det også spændende at se, hvad de to syvenderundevalg Dillon Mitchel og Olabisi Johnson kan føre det til. Fjerderundevalget Dru Samia kan konkurrere om den ene guardplads, men bør som minimum blive en solid backup bag Elflein og den nyligt hentede Josh Kline, der skrev under på en kontrakt på 15,75 millioner over tre år tilbage i marts.
Der var ingen uforståelige valg i årets draft, der emmer af at være blevet kapret af en gruppe meget pragmatiske vikinger.

Karakter: 07

GREEN BAY PACKERS
Runde Pick Hold Spiller Pos.  Skole

1

12

Green Bay Packers Rashan Gary

DE

Michigan

1

21

Green Bay Packers Darnell Savage Jr.

S

Maryland

2

44

Green Bay Packers Elgton Jenkins

IOL

Mississippi State

3

75

Green Bay Packers Jace Sternberger

TE

Texas A&M

5

150

Green Bay Packers Kingsley Keke

DT

Texas A&M

6

185

Green Bay Packers Ka’Dar Holman

CB

Toledo

6

194

Green Bay Packers Dexter Williams

RB

Notre Dame

7

226

Green Bay Packers Ty Summers

LB

Texas Christian

 

Det var ventet, at Packers ville finde sig en tight end i draften, og der gik mange rygter om, at T.J. Hockenson var manden, der havde det ostede sigtekorn på sin pande. Men ak, der kom divisionsrivalerne fra Detroit Lions dem i forkøbet. Heldigvis for Packers var det en god tight end-årgang, og de fik en, der af nogle blev vurderet som den bedste tight end i dette års draft, i tredje runde. Det er værdi, så det batter.Bedste værdi: Jace Sternberger, TE, Texas A&M

Dårligste værdi: Rashan Gary, DE/OLB, Michigan

Okay, det er lidt hårdt, for det er ikke, fordi valget af Gary er dårligt. Det er det bestemt ikke, men det er det mest satsede valg, som Gutekunst og kompagni foretog sig i årets draft. Gary er blevet hyped nærmest siden han trådte ind på en fodboldbane som knægt. Der var hans far nødsaget til altid at have hans dåbsattest på sig, da modstanderholdene nægtede at tro på Garys alder. Allerede dengang var han et stort atletisk bæst, og han trådte da også ind på Michigans campus for godt tre år siden til stor fanfare. Desværre for Gary fulgte produktionen ikke talentet, i hvert fald ikke på de punkter, der dukker op i statistikken, og man kan derfor frygte, at han går hen og bliver et bust.

Samlet vurdering

Packers havde en gennemgående god draft, hvor de fik matchet værdi med behov og går ud med en rigtig fornuftig 2019-klasse på papiret. Valget af Gary var risikabelt, men han har også så meget potentiale, at organisationen slet ikke kan klandres for at tage det valg. Det eneste kritikpunkt var, at de ikke fik opgraderet deres linebackergruppe indvendigt før de tog Ty Summers i syvende runde. Det er en kende for sent, men ift. hvordan draften havde forløbet gav det god mening at finde værdi på andre positioner, da linebackerpositionen havde mest fløde på toppen. Elgton Jenkins giver dem opgradering over Byron Bell på guard, mens Darnell Savage komplimenterer Adrian Amos rigtig godt. I bunden af draften fik de samlet nogle dybdespillere op på positioner, hvor der var mangler på rosteren, og det bliver spændende at se, hvad Kingsley Keke og Dexter Williams kan have af effekt i 2019.

Så alt i alt en rigtig solid årgang fra Packers, selvom det ikke blev til meget receiverlegetøj til Aaron Rodgers, men så undgår vi også for mange skræmte rookies i år.

Karakter: 10