2023-draften er overstået, og alle 32 NFL-hold har fået tilføjet et kuld af nye, unge talenter. På Gul Klud ser vi nærmere på, hvordan holdene har klaret sig, og hvilke spillere du skal holde øje med fremover. Her er NFC South.

Med 2023-draften pakket sammen er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvad holdene foretog sig, og hvad vi synes om det.

Vil du læse Teis Jorangers vurdering af alle picks i 1., 2. og 3 runde, så finder du dem her:
Analyse og karakter 1. runde
Analyse og karakter 2. og 3. runde

Buffalo Bills

Rd.PickNavnPos.
125Dalton KincaidTE
259O’Cyrus TorrenceG
391Dorian WilliamsLB
5150Justin ShorterWR
7230Nick BroekerG
7252Alex AustinDB

Samlet vurdering:

Buffalo Bills kommer til at køre dobbelt tight end-formationer i den kommende sæson, og så kommer de til at løbe bolden.. Hårdt.

Dalton Kincaid giver Bills er voldsomt one-two punch med Dawson Knox, som begge er mismatch-specialister, som Josh Allen kan kaste bolden imod. De er begge større end cornerbacks og hurtigere end linebackere. De er det perfekte våben, i en konference, hvor der er benhård kamp om billetterne til Super Bowl.

Man kan argumentere for, at Kincaid er noget af et luksusvalg med tanke på, at Bills kunne have forstærket holdet med en trussel på ydersiden eller en linebacker, men i stedet valgte Kincaid. Dorian Williams i tredje runde giver noget dækning på linebackerpositionen, hvor Tremaine Edmunds er smuttet til Chicago, men Williams minder mere om den 183cm/101kg “lette” Bills-starter Matt Milano, end 196cm/113kg tunge Edmunds.

Med hensyn til løbespillet, så er valget af Torrence i anden runde en klar opgradering af løbespillet. Han var en af draftens bedste indvendige linjemænd, og valget af ham i anden runde må have vakt jubel i Bills War room.

Bedste værdi: O’Cyrus Torrence, Guard

Det er svært at argumentere for andre i denne position. Torrence kunne let være gået i første runde, så at Bills fik lov at samle ham op med #59 er fantastisk for dem. Ryan Bates og Mitch McGovern på de to guard-positioner skal kigge sig godt og grundigt over skulderen, hvis de ikke skal miste jobbet til den store Torrence.

Karakter: 4

Miami Dolphins

Rd.PickNavnPos.
251Cam SmithDB
384Devon AchaneRB
6197Elijah HigginsTE
7238Ryan HayesOT

Samlet vurdering:

Miami Dolphins fik frataget et førsterundevalg, og måtte derfor kun vælge fire spillere. De var i aktion to gange om fredagen og to gange om lørdagen, hvilket kastede draftens mindst kuld af sig. Cam Smith giver noget dybde bag Xavien Howard og den nye superstjerne Jalen Ramsey, mens Dolphins har gjort angrebet ENDNU hurtigere.. Noget, man ellers ikke troede, var muligt.

Nu har Tua en trio bestående af Raheem Mostert (hurtig), Jeff Wilson (ikke så hurtig) og Devin Achane (Mega hurtig) som supplement til gepard-duoen Tyreek Hill (Urealistisk hurtig) og Jayle Waddle (Vildt hurtig).

Senere i draften samlede Dolphins en esktra receiver (Hvis Elijah Higgins klarer 53-mands cuttet) og en bodyguard. Dolphins er gået all-in på Tua, hvis det skulle være gået nogens næse forbi.

Bedste værdi: Cam Smith, Cornerback, South Carolina

Der er ikke meget at vælge mellem, og Dolphins valgte spillerne ret meget inden for den rækkevidde, som de var spået. Cam Smith fik de en smule billigere, end hvad de nok selv havde regnet med, og i en division, hvor man skal kæmpe med både Josh Allen og nu Aaron Rodgers, så kan man ikke få nok spillere i opdækningen.

Karakter: 4

New England Patriots

rd.PickNavnPos.
117Christian GonzalezCB
246Keion WhiteEdge
376Marte MapuDB
4107Jake AndrewsC
4112Chad RylandK
4117Sidy SowG
5144Atonio MafiG
6187Kayshon BoutteWR
6192Bryce BaringerP
6210Demario DouglasWR
6214Ameer SpeedDB
7245Isaiah BoldenDB

Samlet vurdering:

Fire ting er sikre her i denne verden: Skatter, døden, Patriots handler som gale i draften og de vælger 100% mindst en spiller, hvor folk bare tænker “What just happened?”.

Først handlede de tilbage, da Steelers gerne ville have en offensiv tackle. Så handlede de frem – endda med divisionsrivalerne fra Jets – for at vælge en kicker i fjerde runde, inden de igen i fjerde runde rykkede tilbage, da Las Vegas Raiders den gamle Patriots-Darling Josh McDaniels gerne ville frem og vælge en quarterback.

Alt i alt sikrede Patriots sig hele 12 valg i draften, men flere af disse får prædikatet “Vi regner med, at Bill Belichick har styr på, hvad han laver”.

Både en kicker og en punter inden for draftens første seks runder er noget uortodokse valg, og valgene af både Marte Mapu, Jake Andrews, Sidy Sow og Atonio Mafi var langt over, hvor de var rangeret af eksperterne i guds eget land.

Man kan argumentere for, at Patriots selvfølgelig kun skal vælge spillere, som passer ind i deres system, og hvis det så betyder, at de skal vælges tidligere, så må det være sådan… Hvem ved.. Vi får vel svaret i den kommende sæson.

Bedste værdi: Christian Gonzales, Cornerback, Oregon

Christian Gonzales er en fantastisk atlet og kan følge og dække selv de hurtigste og mest agile wide receivers. At han faldt ud af top-15 overgår min fatteevne, men Patriots må have siddet og gnedet sig i hænderne, da de handlede tilbage i første runde og stadig fik et supertalent.

Kæmpe steal – i min optik draftens største.

Karakter: 02

New York Jets

rd.PickNavnPos.
115Will McDonaldEdge
243Joe TippmannC
4120Carter WarrenOT
5143Israel AbanikandaRB
6184Zaire BarnesLB
6204Jarrick Bernard-ConverseDB
7220Zack KuntzTE

Samlet vurdering:

Solid, solid, solid. Der er få splash-valg, men masser af spillere, som med stor sandsynlighed kommer til at begå sig fint i NFL. Førsterundevalget blev for andet år i streg brugt på en edgespiller, da Jets valgte at gå med Will McDonald – Nu må Jets vel for pokker snart få deres første pass rusher med mere end 12 sacks siden John Abraham i 2001.

McDonald er eksplosiv, men en smule rå og spinkel – der er plads til, at han udvikler sig, når han kommer ind i rotationen med Carl Lawson, John Franklin Meyers og sidste års førsterundevalg Jermaine Johnson.

Centeren Tippman går sandsynligvis direkte ind i startopstillingen, mens de i tight end Zack Kuntz fik et lille steal i syvende runde. Kuntz har en profil som en meget, meget stor receiver, som kan gribe bolde på et langt højere punkt end forsvarsspillerne grundet sin højde på 203cm.

Han bidrager dog ikke med meget i andre facetter af spillet, men måske han kan udvikle sig til et meget godt supplement til receiverkorpset, der er anført af Garrett Wilson – I like the pick.

Bedste værdi: Zack Kuntz, TE, Penn State

Han var spået til at blive valgt omkring 4-5. runde, men sådan gik det ikke. Han har historiens bedste atletiske profil of tight ends ifølge RAS-udregningen, hvilket ikke siger så lidt.

Der er så meget talent i ham, som Jets forhåbentlig kan få forløst – det kommer til at kræve noget arbejde, for han er noget rå. Men kan de få hans talenter i spil, så er han et unfair mismatch for resten af ligaen.

Karakter: 7

Karakterer for andre divisioner:
AFC: AFC East | AFC West | AFC North | AFC South
NFC: NFC East | NFC West | NFC North | NFC South