Hvem er de bedste quarterbacks i årets draft, og hvad kan de? Gul Klud giver dig her et indblik i fremtidens stjerner på quarterbackpladsen.

2020-draften er et par måneder væk, og på Gul Klud vil vi ugentligt bringe draftindhold, så du kan være helt klar til sidste uge af april, når de hele går løs.

I denne artikel sætter vi fokus på de seks quarterbacks, der forventes at gå først i årets draft, og vi vil prøve både at forklare, hvad de gør godt og knap så godt. Hver uge sætter vi fokus på en ny positionsgruppe og i næste uge kigger vi på tight ends.

Vurderingerne i denne artikel er helt og aldeles subjektive givet ud fra mit (Teis Joranger red.) synspunkt. Rækkefølgen på quarterbacks er ikke nødvendigvis min personlige rangering, men et udtryk for, hvornår jeg forventer spillerne bliver valgt.

Næste side: Joe Burrow. Den største stjerne i årets draft

De bedste spillere i draften: QB, RB, WRTE, OT, IOL, IDL, EDGELBCB, S
 

Joe Burrow, LSU

23 år
193cm
98kg
2019 stats

Ramte på 402 ud af 527 kast (76,3%)
5.671 yards, 60 TDs og 6 INTs (15 kampe)

Kort om Burrow
Joe Burrow startede sin collegekarriere hos Ohio State, men da han tabte kampen om quarterbackpladsen til Dwayne Haskins, rykkede han til Louisiana State University (LSU) inden 2018-sæsonen. Herefter startede han både 2018 og 2019 sæsonen som quarterback for LSU. Hans 2018 sæson var rimelig lunken, men da LSU i 2019 ændrede hele deres angreb, tog Burrow fart. Hans 2019-sæson er blandt de bedste nogensinde i collegehistorien, og LSU endte med at vinde det nationale mesterskab midt i Januar efter en 15-0 sæson.

Styrker og svagheder

Styrker Svagheder
Blændende præcision Armstyrke
Manøvrering i lommenBall placement henover midten
BevægelighedMå ikke løbe bolden for meget
Improvisation
Læse coverages

Joe Burrow har mange styrker, og hans svagheder er generelt ikke de tungest vejende. Hvis vi tager den positive side først, så er der nogle ting, der skinner igennem hos Burrow.

Først og fremmest er han en meget præcis quarterback, der bare misser utroligt få kast, og når han misser, er det ikke med meget. Det her gælder til alle niveauer af banen, og hans touch og længdekontrol på kast henover midten og dybt er rigtig god.

En anden ting, Burrow gør rigtig godt, er hans evne til at manøvrere i lommen for at holde sig ude af pres. Her tænker jeg både på de små subtile justeringer til en lomme, der ikke har den perfekte hesteskoform, men også de mere voldsomme bevægelser i lommen, hvor han skal undvige eller undslippe rushere. Det gør ham til en strålende improvisator, og Burrow har den x-faktor og det playmakergen, der skal til for at opfinde noget, når strukturen på det optegnede spil falder sammen.

Til sidst er det værd at nævne, at Burrow læser banen rigtig godt, og han konstant virker til at vide, hvor han vil hen med bolden. Han opfanger hurtigt rotationer i opdækningen, så han ved, hvilket matchup han skal kigge efter. Det giver ham noget god beslutsomhed, og han er ikke bange for at give sine receivere chancen for at levere et spil, hvis de har det rigtige én-mod-én matchup. Han skal dog passe på ikke at blive for grådig med sit første read, hvis receiveren ikke helt er åben.

Hvis vi i stedet kigger lidt på de områder, hvor Burrow måske mangler lidt, så er den primære ting armstyrken. Den er ikke decideret dårlig, og den er god nok til at være en NFL-quarterback, men det er bestemt heller ikke en styrke. Han kaster meget med touch, og han har ikke helt evnen til at fyre et projektil ind i et lille vindue. Man bør derfor ikke bygge et angreb med mange dybe comebacks og out-ruter til ham. Måske betyder den manglende armstyrke også, at han har lidt brug for nogle våben omkring sig, der kan skabe noget separation. Hvis han dog har det, så skal han nok også finde dem med sin gode præcision.

Derudover er der nogle småting i hans spil, som han kan arbejde på, men som ikke er store svagheder. Placeringen af bolden på kast henover midten kan godt svinge lidt nogle gange. Her tænker jeg på, om bolden ligger på den rigtige skulder eller i den rigtige højde. Derudover skal han passe på ikke at blive for glad for at skabe noget med fødderne. Det er en stor del af hans spil at scramble rundt og finde på noget, men det skal tøjles lidt i NFL.

Opsummering og system:
Hvis man skal opsummere, så er Joe Burrow en rigtig præcis quarterback, som derudover kan bevæge sig i lommen, skabe noget med fødderne og er en dygtig improvisator. Han har ikke en super stærk arm at arbejde med, men det bør ikke være et problem at fravælge spiltyper, hvor det er vigtigt.

Burrow bør derfor også kunne spille i alle typer angreb, og han kan også sagtens spille i et vertikalt kasteangreb, selvom armen ikke er decideret stærk. Man skal bare ikke bygge det for meget op om comebacks og dybe outs. De dybe play action-skud eller crossing routes er dog intet problem. Et quick passing west coast-angreb ville måske være lidt at spilde hans talent for improvisere, så ideelt set ender han i et angreb, hvor han også kan få lov til at være en playmaker. Og for at svare kort, så ja, han passer rigtig fint ind i et Sean McVay-agtigt angreb, som Bengals kører.

Forventet valgt: 1st overall

Næste side: Alabama har endelig udviklet en god quarterback i form af Tua Tagovailoa