Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og på Gul Klud vil vi gerne klæde de danske NFL-fans godt på til sæsonen. 32 dage i træk giver vi dig en optakt og ti skarpe analysepunkter til et hold. Vi tager hul på NFC North og Chicago Bears, der med ny cheftræner er optimistiske for fremtiden.

En spændende NFL-sæson kommer tættere og tættere på kickoff, og det er blevet tid til at kigge nærmere på de 32 holds styrker og svagheder.

Vi tager en division af gangen i rækkefølgen: NFC West, AFC West, NFC South, AFC South, NFC North, AFC North, NFC East og AFC East, Du kan finde alle links til alle sæsonoptakter i bunden.

Ny opskrift i Chicago, igen, igen.
Først blev Lovie Smith smidt på porten til fordel for Marc Trestman. Derefter kom John Fox og nu er det Matt Nagys tur i Chicago. Nagy kommer fra Andy Reids trænerstab i Kansas City Chiefs, hvor et sprudlende, men kontrolleret angreb var mærkevaren. Håbet er, at han kan overføre den filosofi og kultur til et hold, der traditionelt set har satset på forsvaret.

chicago.suntimes.com
chicago.suntimes.com

Andenårs quarterback, Mitchell Trubisky, må klappe i hænderne, fordi han, i modsætning til sidste år, kommer til at spille med receivere på banen i den kommende sæson. Dertil kommer Matt Nagys aggressive angreb og forhåbentlig en positiv udvikling for Trubisky.

Forsvaret ser, med Roquan Smith i midten, ud til at have muligheden for at blive endnu bedre end sidste år. Den offensive linje er endelig skadesfri og har fået en af de mest respekterede positionstrænere, Harry Hiestand. God grund til optimisme, men lad os se på lidt forskellige perspektiver omkring Chicago Bears i 2018.

10 skarpe om Chicago Bears

Mest betydningsfulde tilgang: Allen Robinson
Allen Robinson kommer til Chicago som en ung receiver, der allerede har vist enormt potentiale som førstereceiver  i NFL. Hans bedste sæson kom i 2015, hvor han med Blake Bortles som quarterback greb for 1400 yards og 14 touchdowns. En tiltrængt tilstedeværelse ovenpå nogle, mildt sagt, ringe år for Chicagos receivere. Han bliver en vigtig brik i quarterback Mitchell Trubiskys udvikling i NFL.

 

Nævneværdige tilgange Nævneværdige afgange
WR, Allen Robinson (3 år, $42 mio.) EDGE, Pernell McPhee (Redskins)
TE, Trey Burton (4 år, $32 mio.) DE, Mitch Unrein (Buccaneers)
WR, Taylor Gabriel (4 år, $26 mio.) G, Josh Sitton (Dolphins)
EDGE, Aaron Lynch (1 år, $6 mio.) WR, Cameron Meredith (Saints)
K, Cody Parkey (4 år, $15 mio.) EDGE, Willie Young (kontraktløs)
WR, Kendall Wright (Vikings)
QB, Mike Glennon (Cardinals)

Største afsavn fra sidste sæson: Pernell McPhee
Pernell McPhee var general manager Ryan Paces helt store indkøb i 2015. Efter 3 skadesprægede år, blev McPhee fritstillet. Selvom McPhee havde sine problemer med at holde sig spilleklar, viste han på banen, at han er en force. Han er stærk mod løbespillet og besidder enorm styrke, der kan anvendes i pass rush situationer. McPhee var også en af de mest højlydte stemmer i omklædningsrummet og forsvarets ansigt udadtil. En ægte alfahan, der desværre måtte se sig selv fravalgt, grundet ustabiliteten, som skaderne forårsagede. McPhee efterlader et hul på Bears’ forsvar, som endnu ikke er fyldt ud.

Holdets største styrke: Bagenden af forsvaret
Når enden er god, er alting godt. Det håber Bears ihvertfald på er tilfældet, med deres cornerbacks og safeties i år. Kyle Fuller og Prince Amukamara har niveau til at spille på hver deres side af banen og dække godt op for modstandernes receivere. Bag dem er Adrian Amos og Eddie Jackson klar på safety positionerne. Begge har vist potentialet for at dække enorme områder på banen med deres hastighed og spilgenkendelse. Også slot cornerback, Bryce Callahan, har vist gode tendenser i opdækningen. De fem spillere her stod tilsammen for blot 7 interceptions i 2017. Det tal skal stige, hvis de vil gøre en større forskel for Bears.

Holdets største svaghed: Pass rush
Bears har i Leonard Floyd en spændende spiller på outside linebacker-positionen. Han har i sine to første sæsoner vist at hans eksplosive atletiske evner sagtens kan skabe noget ravage. Floyd mangler dog et større arsenal af pass rush teknikker, der gør ham sværere at blokere. Sam Acho er en udmærket, men ikke fantastisk starter og resten af spillerne er relativt utestede i NFL-sammenhæng. Kombineret med afgangen af Pernell McPhee står Bears potentielt overfor et problem på forsvaret.

Holdets mest undervurderede spiller: Adrian Amos
Chicago Bears har i en længere periode manglet gode safeties på forsvaret. Nu ser det ud til, at de har ramt plet i draften to gange indenfor tre år. Eddie Jackson sidste år og Adrian Amos i 2015. Amos har i sine tre år for Bears udviklet sig enormt meget. Han er hurtig, instinktiv og tackler hårdt og beslutsomt. Han viser stor rækkevidde i sin opdækning og bliver sjældent brændt af til store spil.

Mest interessante rookie: Roquan Smith
Roquan Smith er måske den brik, Bears forsvaret havde manglet, for at gå fra at være et ganske godt forsvar, til et fantastisk forsvar. Han har endelig skrevet under på sin rookie kontrakt og er kommet på træningsbanen. Roquan besidder en fabelagtig kombination af football intelligens, hurtighed, styrke og atletiske evner. Han kan styre forsvaret fra midten, som en quarterback gør med angrebet. Sammen med Danny Trevathan, har Bears to rigtig gode linebackere, der sammen med resten af forsvaret bør kunne blive farlige i den kommende sæson.

Runde Spiller College
1 LB, Roquan Smith Georgia
2 C/G, James Daniels Iowa
2 WR, Anthony Miller Memphis
4 LB, Joel Iyiegbuniwe Western Kentucky
5 DT, Bilal Nichols Delaware
6 OLB, Kylie Fitts Utah
7 WR, Javon Wims Georgia

Spiller, som står foran et gennembrud: Mitchell Trubisky
Trubisky startede 12 kampe sidste sæson, efter Mike Glennon blev bænket. Det blev til en noget ustadig affære, men der var klart momenter, hvor man kunne være ganske optimistisk for fremtiden. Man kunne pege på flere faktorer, der arbejde imod Trubiskys udvikling sidste sæson. Et var cheftræner John Foxs utrolig tilbageholdende og konservative angrebsfilosofi, og to var Bears’ receiver-gruppe, der muligvis var den dårligste i NFL sidste år. Begge disse faktorer er dog vendt 180 grader. En god sæson for Trubisky vil afgjort sætte Chicago tilbage på landkortet i NFC North i de kommende sæsoner.

Spiller, som skal præstere: Kevin White
En spiller, der bare skal præstere i år, er wide receiver Kevin White. Han blev valgt som nummer 7 i 2015-draften, men har grundet skader ikke vist noget som helst i NFL. White har på sine tre år i ligaen spillet i blot fem kampe, hvor det er blevet til 21 grebne bolde og 193 yards. Det er simpelthen ikke godt nok, for et hold, der i forvejen har været gennem en ordentlig nedtur de seneste år. Bears’ free agency indkøb plus Anthony Miller i årets draft gør, at Kevin White sandsynligvis er fortid i Chicago, hvis han ikke viser sig frem på banen i den kommende sæson.

Bold prediction: To spillere med over 1000 gribe yards
To spillere med over 1000 gribe yards er for en række klubber nærmere en normalitet frem for en god præstation. Men for Chicago Bears’ vedkommende, har et stærkt kastespil aldrig været deres styrke. Særligt sidste år var en skuffende affære, hvor Kendall Wright var den førende receiver med bare 614 yards på 59 grebne bolde. Der er dog på bare en enkelt off season blev oprustet gevaldigt.

Det skal også tages med i udregningen, at Matt Nagys offensive filosofi klart vil være en opgradering for Mitchell Trubisky og kompagni. Hvis jeg skal komme med et konkret bud på, hvilke to spillere det bliver, må jeg sige Allen Robinson og Trey Burton.

Realistisk målsætning: 7-9 med håb for fremtiden
Chicago Bears er sandsynligvis ikke et slutspilshold i den kommende sæson. Der er dog god grund til optimisme i “The windy city”. Matt Nagy kommer til holdet som ny cheftræner med en ungdommelig energi og en aggressiv tilgang til angrebsspil. Ryan Pace fandt ud af, at det er en god idé, at have receivere på holdet, og det har de fået. Forsvaret ser rigtig godt ud, dog med nogle spørgsmålstegn omkring deres pass rush. Den offensive linje er tilbage og har med James Daniels fået en stor mand mere at lege med. Forholdene for Mitchell Trubiskys udvikling kunne dårligt være bedre og hvis han viser potentiale, så vil en 7-9 sæson være en acceptabel for mandskabet, der fire år i træk er sluttet i kælderen af NFC North divisionen.

ARZ | LAR | SF | SEA | DEN | KC | LAC | OAK ATL | CAR | NO | TB | HOU | IND | JAX | TEN | CHI | DET | GB | MIN | BAL | CIN | CLE | PIT | DAL | NYG | PHI | WAS | BUF | MIA | NE | NYJ