Hvem er bedst og hvem er værst? Gul Kluds Dennis Cordsen og Teis Joranger har vurderet alle positionsgrupper i NFL for at rangere alle NFLs 32 hold. AFC North har ligaens måske mest hypede hold i form af Cleveland Browns

Mens NFL-sæsonen nærmer sig dag for dag, vil vi på Gul Klud både give dig sæsonoptakter til alle hold samt give en vurdering på divisionernes indbyrdes styrkeforhold. Gul Kluds Dennis Cordsen og Teis Joranger har bedømt alle positioner for alle hold, og vi er nået til AFC North, hvor Cleveland Browns skal forsøge at leve op til forventningerne.

Vi har bedømt holdenes angreb, forsvar, special teams og trænerstab, og du kan løbende læse vores forklaring mellem tabellerne.
Hvordan vi er gået til opgaven og hvilke bedømmelseskriterier, som er brugt, kan læses i bunden af artiklen, hvis man er interesseret. Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til @Valuefootball eller @Teisjoranger på Twitter eller stilles på Gul Kluds Facebook-side, hvor vi også vil se dem.

Se de andre divisioners positionskarakterer
NFC WestNFC SouthNFC North– NFC East
AFC WestAFC South – AFC North – AFC East

Se optakter til NFC North:
RavensBengals Browns Steelers

Angreb (hold mobil vandret):

 QBRBWRTEOLSamlet angrebVægtet angrebVægtet placering
Steelers877693743,678
Browns889763843,009
Bengals688653336,0021
Ravens565762931,67Delt-29

I flere år har Steelers været meget stærke på wide receiver og runningback, men nu skal de offensivt sætte deres lidt til Ben Roethlisberger og den offensive linje. De har selvfølgelig stadig JuJu Smith-Schuster og James Conner, der er solide, men specielt på receiver, skal nogle af de andre receivere bevise deres værd. Og så var vi meget i tvivl om, hvorvidt Ben Roethlisberger skulle have sit 8-tal, men lod tvivlen komme ham til gode ovenpå et 2018, der var bedre end 2017.

Vi diskuterede lidt, hvorvidt Baker Mayfield og Browns allerede nu skal have et 8-tal på quarterbackpladsen. Og som I kan se, blev vi enige om, at det var fortjent på det viste spil efter at Hue Jackson, der muligvis er den ringeste NFL-head coach i de seneste 15 år, blev fyret. Odell Beckham og Jarvis Landry spillede sammen for LSU, og nu er de sammen igen. Jarvis Landry er en fin WR2 og Odell er bare en fabelagtig spiller.
Hvis Browns skal blive et af ligaens bedste angreb, kræver det nok, at Eric Kush/Austin Corbett og Greg Robinson hæver deres niveau, så den offensive linje kan være stærk.

Bengals er allerede uden førsterundevalget Jonah Williams i 2019-sæsonen, og derudover må enhedens stjerner sammenlagt være de notorisk mest skadesplagede i NFL. På grund af skader har den talentfulde tight end Tyler Eifert spillet færre snaps i 2014, 2016, 2017 og 2018 tilsammen, end han gjorde i 2015, hvilket gør ham svær at stole på. Cordy Glenn i de sidste 3 sæsoner misset henholdvis 5, 10 og 3 kampe, og de mange skader var medvirkende til, at Glenn i 2018 havde hans dårligste år i NFL. Derudover missede A.J sidste år 7 kampe og er allerede ude i årets første kampe på grund af en ankelskade, hvorfor Tyler Boyd skal prøve at holde sammen på receivergruppen, indtil Green er tilbage.
Joe Mixon føles som sikreste kort, men han skal løbe bag en offensiv linje med store udfordringer.

Selvom Ravens her er endt blandt de fire nederste angreb, betyder det ikke, at de får et af NFLs fire dårligste angreb i 2019-sæsonen. Èn af grundene til, at de sagtens kan nærme sig midterfeltet, er angrebets anderledes opbygning og dynamik. En anden er, at vi her vurderer, hvad vi hidtil har set – men Lamar Jackson, Mark Andrews samt førsteårsspillerne Justice Hill, Marquise Brown og Myles Boykin har alle sammen muligheden for at bringe angrebet trinvis opad talentmæssigt.
Hvis Lamar Jackson bliver bedre i kastespillet, vil det tilmed åbne op for flere fornuftige muligheder for kreativitet.

Forsvar (hold mobil vandret):

 IDLEDGELBCBSSamlet forsvarVægtet forsvarVægtet placering
Browns787753435,009
Ravens746993534,33Delt-11
Benglas775773333,67Delt-15
Steelers965663232,33Delt-21

Mange snakker om Browns‘ offensive investeringer, men forsvaret ser efterhånden også ganske godt ud. Myles Garrett og Olivier Vernon er en rigtig god EDGE-duo, og Larry Ogunjobi og Sheldon Richardson har potentialet til mere end et 7-tal. Deres cornerback-gruppe har brug for, at Terrence Mitchell spiller udmærket, men så er den også over middel. På safety er Damarious Randall en udmærket spiller, men resten har ikke rigtigt bevist noget de sidste par år, og det ligner holdets måske svageste position.

Normalt er Ravens kendt for at et godt forsvar, men i år er det meget muligt, at Browns-forsvaret bliver på samme niveau eller bedre. Det skyldes ikke mindst, at de på EDGE har mistet både ZaDarius Smith og Ravens-legenden Terrell Suggs, så Matt Judon nu er eneste pålidelige spiller tilbage. Judon lavede 8 sacks sidste år, hvilket er ok, men bag ham er der et tredjerundevalg fra i år samt to draftvalg fra 2017, der endnu intet godt har vist.
Ravens har nok ligaen bedste gruppe af cornerbacks og safety, og det er selvom vi rykkede Ravens fra 10 til 9 på cornerback efter en nylig skade til Tavon Young.

Det hele gik lidt op i røg sidste år for Bengals‘ forsvar. Problemer på skades- og trænerfronten gjorde præstationerne dårligere end talentmassen var til. Spillere som Geno Atkins, Carlos Dunlap og Carl Lawson er alle rigtig dygtige, og derudover har holdet udmærket dybde oppe foran. Linebacker-gruppen er den helt store svaghed, mens bagkæden med de unge William Jackson og Jessie Bates slet ikke er dårlig.

Det ser mere lovende ud end længe for Steelers‘ forsvar, men indtil de nye spillere beviser deres værd, kan de ikke belønnes karaktermæssigt. Specielt på linebacker forventer vi egentlig fine ting fra Devin Bush, men inden han beviser det, bliver det en hård karakter. Styrken ligger indvendigt på den defensive linje, hvor Cameron Heyward, Stephon Tuitt og Javon Hargrave er strålende. Hvis Bud Dupree endelig kan løfte sit niveau som pass rusher, vil EDGE-karakteren hurtigt stige, da T.J. Watt ligner en kommende superstjerne.

Opsummering (hold mobil vandret):

 Samlet angrebSamlet forsvarSpecial teamsTrænereTotalVægtet totalRangering
Browns3834578493,6710
Steelers3732578191,67Delt-12
Ravens29351088285,33Delt-20
Bengals3333757982,0025

Vi er venlige ved Freddie Kitchens, der designede et rigtig godt angreb sidste år, og derfor giver vi ham et 7-tal, selvom han ikke har været cheftræner før. Her hjælper det ham også, at han har fået Todd Monken ind, som vi synes virker ret dygtig. Hvornår havde Browns sidst det mest talentfulde hold i AFC North?

Tomlin er en dygtig træner på mange punkter, men den defensive koordinator Keith Butler koster Steelers en karakter i trænerkategorien. Derudover må Steelers betale en pris karaktermæssigt for at have mistet en spiller som Antonio Brown. Det sendte dem fra måske ligaens bedste på fantasy-positionerne til blot et over middel hold på RB/WR/TE. Hvis Steelers skal gøre forhåbninger om noget stor, så skal de unge folk på forsvaret præstere.

På imponerende vis scorer Ravens faktisk flere point end Pittsburgh Steelers, men er stadig betydeligt efter dem i den vægtede stilling. Dette sker, fordi Ravens scorer mange af deres point på positioner som special teams eller safety, der ikke tæller lige så meget som positioner som quarterback og den offensive linje. Kan Ravens dog finde sig et udvendigt pass rush, og kan Lamar Jackson løfte niveauet fra rookie-sæsonen, har de en trænerstab, der hurtigt kan lukke hullet og gøre dem til et stærkt hold.

Overordnet set er AFC North fint besat på trænerpositionerne, og Bengals straffes derfor relativt hårdt for, at holdets trænerstab anført af *checker noterne* Zac Taylor er så ukendt i deres nuværende roller. Talentniveauet på holdets startere er egentlig ikke så skidt, som man måske kunne tro – især ikke på forsvaret – men skader og manglende dybde på stort set alle offensive positioner trækker ned. Hvis Zac Taylor kan hjælpe Andy Dalton op på tidligere tiders topniveau og samtidig hjælpe med at maskere huller på den offensive linje, kan Bengals godt lave larm i divisionen.


Sådan er vi gået til opgaven
At bedømme alle holds positionsgrupper er en halvkompliceret sag, hvor mange forskellige faktorer spiller ind. Vi vil prøve at forklare, hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke ting vi har valgt at lægge vægt på, når vi laver sådan en øvelse.

Først og fremmest skal vi selvfølgelig understrege, at dette er vurderinger lavet af karakterartiklernes ophavsmænd (Dennis Cordsen og Teis Joranger). Derfor er der med garanti nogle, som vil være uenige i forskellige aspekter af vurderingerne. Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller ønsker uddybning af et eller andet, er du derfor velkommen til at henvende dig på Twitter til @Valuefootball, @Teisjoranger eller på Gul Kluds facebookside, hvor vi også vil se din kommentar.

Karakterskalaen
Karakterskalaen er en simpel skala fra 1 til 10. Et 10-tal gives eksempelvis til de bedste positionsgrupper i NFL. Dette er positionsgrupper, der ikke har nævneværdige svagheder og både indeholder topkvalitet, sikkerhed og lidt dybde. Et 1-tal gives omvendt til en fuldstændig uacceptabel gruppe, der er en hån af holdets fans – denne karakter har heldigvis ikke været i anvendelse i år. 6-tallet svarer til, at den givne positionsgruppe er “middel” for NFL.

I kan se alle karakterbeskrivelser i tabellen i højre side.

Hvilke spillere giver hvilke karakterer?
Efter alle positioner har fået en karakter, finder vi et en summeret karakter, som er angivet i artiklerne.

Ikke alle positioner i NFL er dog lige vigtige. For eksempel er quarterbacken klart vigtigst på banen. Derfor kan I også læse en “vægtet karakter” i tabellerne.

Hvordan vi har vægtet forskellige positioner, kan ligeledes ses i skemaet til højre.

Quarterbacken og trænerstaben er alfa, omega i NFL, så disse vægtes virkelig højt, hvorefter den offensive linje, pass rush og cornerbacks ligeledes er vigtige. Nogle positioner som eksempelvis tight end og linebacker er svære, da de allerbedste spillere på disse positioner betyder meget. Her snakker vi typer som Travis Kelce, George Kittle, Luke Kuechly og Bobby Wagner. Men kommer du først forbi de 2-5 allerbedste, så har det eksempelvis vis ikke ret stor betydning for holdet, om du har Trey Burton, Nick Boyle eller Austin Hooper.

I forbindelse med karaktergivningen er der også lagt vægt på reservernes niveau lidt afhængigt af positionen. På nogle positioner (Tight end, quarterback) er bredden oftest ikke så vigtig/relevant, og her vil karakteren oftest primært være givet til den startende spiller. På andre positioner (Runningback og Indvendig defensiv linje) spiller bredden en vigtigere rolle i holdets karakter. Som skrevet i indledningen er det en halvkompliceret sag at bedømme alle positionsgrupper fair og ens. Faktisk kan man ifølge kloge hoveder kun behandle folk (eller positioner) ens, ved at behandle dem forskelligt…

Det betyder for eksempel, at en WR-gruppe med en superstjerne og halvdårlige fyldspillere kan få 7, mens en offensiv linje med en superstjerne og 2-3 svage led kan få 5 eller måske endda 4. Hvis man skal oversætte det til europæisk fodbold kan en stjerneangriber som Messi (WR) gøre en del alene, mens en forsvarskæde (OL) sjældent er meget stærkere end det svageste led.

Special Teams
Special teams er ikke det område, der får mest opmærksomhed, og det er også et område, vi ikke kigger så meget på, når sæsonen folder sig ud. Dele af vores vurderinger læner sig derfor op ad tal og vurderinger lavet af analysehjemmesiderne Pro Football Focus og Football Outsiders. Det drejer specielt om holdets evner til at stoppe returns sidste år. Hvis der er kommet en ny koordinator til, forsøges dette medregnet.

Rookies og ukendte spillere
Til sidst er der selvfølgelig en masse ukendte spillere i form af rookies, hvoraf mange vil spille store roller for holdene. Hvem der slår igennem og bliver gode eller dårlige i år, har vi ikke forsøgt at forudsige i denne karaktergivning. Derfor vil alle førsterundevalg generelt være anset som et 5-tal eller et 6-tal, mens rookies, der er valgt senere, vil blive betragtet som mere usikre og ikke rigtigt tæller for noget andet end potentielt fyld/rotation.
Helt nye og ukendte trænere vil blive betragtet som et 5-tal, men hvis de tidligere har bevist kvaliteter i et tidligere job, kan der gives en højere karakter. Offensive og defensive koordinatorer tæller med i karakteren for trænerstaben og kan både trække karakteren et par karakterer op eller ned.

Det er ikke en forudsigelse
Det er vigtigt at understrege, at dette ikke skal fungere som en form for forudsigelse. Der er mange faktorer, som spiller ind i NFL, og dette er blot en vurdering af holdenes beviste talentniveau på vej ind i 2019-sæsonen. Der vil være en naturlig usikkerhed fra de nye træneres præstationer, overraskende udviklinger hos spillere og niveauet hos både rookies og andre ukendte spillere på NFL-niveau. Nogle spillere kan vi tro på vil løfte niveauet i 2019, men indtil vi ser det, kan vi ikke belønne dem i denne karaktergivning. Unge hold vil deraf naturligt have det svært i en øvelse som denne.

Derudover er der mange måder at vinde footballkampe på. Et hold som Cowboys lever på en fantastisk offensiv linje og en god runningback. Derfor er det ikke nødvendigvis så afgørende for dem, at de ikke har en god tight end, og at receivergruppen er set bedre andre steder. Deres offensive linje i sig selv giver dem en anden troværdig måde at vinde på.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, så smid dem til os på Twitter på @Valuefootball eller @Teisjoranger.

Se de andre divisioners positionskarakterer
NFC West – NFC South – NFC North – NFC East
AFC West – AFC South – AFC North – AFC East