Hvem er bedst og hvem er værst? Gul Kluds Dennis Cordsen og Teis Joranger har vurderet alle positionsgrupper i NFL for at vurdere holdenes indbyrdes styrkeforhold. AFC East har ligaens bedste hold og en måske overraskende dark horse til slutspillet

Mens NFL-sæsonen nærmer sig dag for dag, vil vi på Gul Klud både give dig sæsonoptakter til alle hold samt give en vurdering på divisionernes indbyrdes styrkeforhold. Gul Kluds Dennis Cordsen og Teis Joranger har bedømt alle positioner for alle hold, og vi er ved vejs ende med AFC East og med alle NFL-holdene.

Vi har bedømt holdenes angreb, forsvar, special teams og trænerstab, og du kan løbende læse vores forklaring mellem tabellerne.

Hvordan vi er gået til opgaven og hvilke bedømmelseskriterier, som er brugt, kan læses i bunden af artiklen, hvis man er interesseret. Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til @Valuefootball eller @Teisjoranger. på Twitter eller stilles på Gul Kluds Facebook-side, hvor vi også vil se dem.

Se optakter til AFC East: 
Bills
Dolphins
Jets
Patriots

Se de tidligere divisioners positionskarakterer:
NFC West
AFC West
NFC South
AFC South
NFC North
AFC North
NFC East
AFC East

Angreb

QB RB WR TE OL Samlet Angreb Vægtet Angreb Vægtet Placering
Patriots 10 7 6 10 8 41 44,67 Delt-2
Dolphins 6 6 6 4 5 27 29,33 28
Jets 6 6 7 2 4 25 27,67 Delt-30
Bills 3 8 4 6 3 24 22,33 32

 

Patriots har med Tom Brady og Rob Gronkowski to sikre 10-taller på quarterback og tight end, mens resten er mere gennemsnitlige. Den offensive linje virker også stærk på trods af, at førsterundevalget Isaiah Wynn er ude for sæsonen, og derfor scorer den 8. Chris Hogan er fin, men der er ikke så meget andet, indtil Chris Edelman kommer tilbage fra karantæne i uge 5. Selv med Edelman og Hogan har de ikke en skræmmende duo, og derfor nøjes vi med at give receiverne et 6-tal.

Det er trist at sige det, men Dolphins har AFC Easts næstbedste offensive linje på trods af, at den har ganske store problemer. Laremy Tunsil mangler endnu at bryde igennem, Daniel Kilgore er ikke et super sikkert kort på center og Jesse Davis er et meget usikkert kort på højre guard, hvorfor linjen må nøjes med et 5-tal.

Ryan Tannehill er tilbage og får et 6-tal og sammen med den unge runningback Kenyon Drake (6-tal) og et blandt receiverkorps med Kenny Stills, DeVante Parker, Albert Wilson og Danny Amendola (6-tal) skal de forsøge at modbevise, at Dolphins er bedre end det 28ende bedste angreb…

Endnu værre står det til for Jets, der med Robby Anderson, Quincy Enunwa og Jermaine Kearse dog scorer et 7-tal, hvilket gør den til divisionens bedste receiverkorps. På quarterback får de 6 på baggrund af en tidligt drafted rookie og en veteran i Josh McCown. Tight end-mæssigt er Jets dårligst stillet i hele NFL med fjerderundevalget Chris Herndon og den blokerende tight Eric Tomlimson, som de mest fremtrædende spillere, og scorer derfor kun et 2-tal.

Den offensive linje består af fem spillere, der måske alle sammen akkurat kan overleve som NFL-startere, men omvendt er vi ikke rigtigt sikre på nogen af dem og derfor må de nøjes med et 4-tal.

Vi har rangeret Bills-angrebet som det klart dårligste i NFL, selvom LeSean McCoy indbringer runningbacksne et 8-tal. At holdets tight ends med et 6-tal for Charles Clay og Nick O’Leary leder resten af angrebet, siger simpelthen alt. Den offensive linje er blandt de dårligste i NFL, Overvurderede Kelvin Benjamin er eneste reelle receiver og på quarterback er de nødt til at kaste en udviklingsquarterback som Josh Allen i ilden, fordi der ikke findes en NFL-kaliber reserve på holdet.

Forsvar

IDL EDGE LB CB S Samlet Forsvar Vægtet Forsvar Vægtet Placering
Patriots 7 7 6 7 8 35 35,00 Delt-10
Dolphins 5 7 5 5 8 30 29,67 26
Bills 6 6 5 5 8 30 29,33 Delt-27
Jets 7 3 6 5 7 28 26,33 31

Forsvaret var Patriots’ store problem sidste år, men investeringer oppe foran med Danny Shelton og Adrian Clayborn og Dont’a Hightower og Derek Rivers’ tilbagevenden fra skader giver lidt håb. Bagkæden af forsvaret ser generelt godt ud, og Patrick Chung, Devin McCourty og Duron Harmon danner en strålende safety-trio.

Resten af divisionen ser ikke prangende ud defensivt. Dolphins mangler virkelig kvalitet på defensive tackle efter afskeden med Ndamukong Suh. Linebacker og cornerback får også dårlige karakterer, men her kunne rookies og unge spillere gå ind og gøre karakteren til skamme. Hvis Raekwon McMillan, Jerome Baker og Minkah Fitzpatrick finder fodfæste med det samme, har Dolphins nok divisionens næstbedste forsvar.

Bills har en rigtig god safety-duo, men desværre er resten af forsvaret problematisk. Afskeden med E.J. Gaines svækker cornerback-gruppen en del, selvom Tre’Davious White ligner en stjerne. Oppe foran ser det rimeligt ud, men udover Jerry Hughes mangler holdet en playmaker, når man skal nedlægge quarterbacks.

Sidst i divisionen finder vi Jets, som mest iøjnefaldende nægter at have en ordentlig pass rusher på EDGE-positionen. Den indvendige defensive linje ser fin ud, og de to unge sateties ser også lovende ud. Vi er ikke fan af Morris Claiborne og Buster Skrine og mener også, at Trumaine Johnson er lidt overvurderet. Derfor får cornerback-gruppen også en lidt lunken karakter.

Samlet Angreb Samlet Forsvar Special Teams Trænerstab Total Vægtet Total Placering
Patriots 41 35 9 10 95 96,00 2
Dolphins 27 30 5 5 67 67,33 29
Jets 25 30 5 6 64 63,67 31
Bills 24 28 7 5 66 60,67 32

Vi vil gerne være de første til at lykønske New England Patriots med divisionstitlen. Forskellen i talent og på trænerstaben mellem dem og resten af AFC East er voldsom.

Faktisk er det kun Colts, der afholder AFC East fra at have de tre dårligste hold i NFL målt på talent og trænere.

Jets og Bills kan håbe på deres nye quarterbacks, mens Dolphins må håbe på, at Adam Gase er blevet en bedre træner henover sommeren.


Sådan er vi gået til opgaven

At bedømme alle holds positionsgrupper er en halvkompliceret sag, hvor mange forskellige faktorer spiller ind. Vi vil prøve at forklare, hvordan vi er gået til opgaven, og hvilke ting vi har valgt at lægge vægt på, når vi laver sådan en øvelse.

Først og fremmest skal vi selvfølgelig understrege, at dette er vurderinger lavet af karakterartiklernes ophavsmænd (Dennis Cordsen og Teis Joranger red.). Derfor er der med garanti nogle, som vil være uenige i forskellige aspekter af vurderingerne. Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller ønsker uddybning af et eller andet, er du derfor velkommen til at henvende dig på Twitter til @Valuefootball, @Teisjoranger eller på Gul Kluds facebookside, hvor vi også vil se din kommentar.

Karakterskalaen
Karakterskalaen er en simpel skala fra 1 til 10. Et 10-tal gives eksempelvis til de bedste positionsgrupper i NFL. Dette er positionsgrupper, der ikke har nævneværdige svagheder og som samtidig er en af NFLs to eller tre bedste på den givne position. Et 1-tal gives omvendt til en fuldstændig uacceptabel gruppe. 6-tallet svarer til, at den givne positionsgruppe er “middel” for NFL.

I kan se alle karakterbeskrivelser i tabellen til højre.

Hvilke spillere giver hvilke karakterer?
Efter alle positioner har fået en karakter, finder vi et samlet resultat, som er angivet i artiklerne. Ikke alle positioner i NFL er dog lige vigtige. For eksempel er quarterbacken klart vigtigst. Derfor kan I også læse en “vægtet karakter”, hvor positionerne er vægtet forskelligt. Hvordan vi har bestemt, at de forskellige positioner vægtes, kan ligeledes ses i skemaet til højre.

I forbindelse med karaktergivningen er der lagt vægt på, hvordan niveauet hos det enkelte holds startere er, samtidig med at der også er blevet kigget på positionsgruppens reserver.

På nogle positioner (Tight end, quarterback) er bredden oftest ikke så vigtig/relevant, og her vil karakteren oftest primært være givet til den startende spiller. På andre positioner (Runningback og Indvendig defensiv linje) spiller bredden en vigtigere rolle i holdets karakter. Som skrevet i indledningen er det en halvkompliceret sag at bedømme alle positionsgrupper fair og ens. Faktisk kan man ifølge kloge hoveder kun behandle folk (eller positioner) ens, ved at behandle dem forskelligt…

Det betyder for eksempel, at en WR-gruppe med en superstjerne og fyldspillere kan få 7, mens en offensiv linje med en superstjerne og 2-3 svage led kan få 5 eller måske endda 4. Hvis man skal oversætte det til europæisk fodbold kan en stjerneangriber som Messi (WR) gøre en del alene, mens en forsvarskæde (OL) sjældent er meget stærkere end det svageste led.

Rookies og ukendte spillere:

Til sidst er der selvfølgelig en masse ukendte spillere i form af rookies, hvoraf mange vil spille store roller for holdene. Hvem der er gode eller dårlige, har vi ikke forsøgt at forudsige i denne karaktergivning. Derfor vil alle førsterundevalg generelt være anset som et 5-tal eller et 6-tal, mens rookies, der er valgt senere, vil blive betragtet som mere usikre og dermed give en lavere karakter. En lille undtagelse finder dog sted ved quarterbacks, hvor positionens sværhedsgrad gør, at en rookie anses som værende et stykke under middel.

Nye trænere vil også blive betragtet som middelmådige, indtil andet er observeret.

Det er ikke en forudsigelse
Det er vigtigt at understrege, at dette ikke skal fungere som en form for forudsigelse. Der er mange faktorer, som spiller ind i NFL, og dette er blot en vurdering af holdenes beviste talentniveau på vej ind i 2018-sæsonen. Der vil være en naturlig usikkerhed stammende fra de nye træneres præstationer, overraskende udviklinger hos unge spillere og niveauet hos både rookies og andre spillere.

Derudover er der mange måder at vinde footballkampe på. Et hold som Cowboys lever på en fantastisk offensiv linje og en god runningback. Derfor er det ikke nødvendigvis så afgørende for dem, at de ikke har en god tight end, og at receivergruppen er yderst tvivlsom, da de har en anden troværdig måde at vinde på. Dette tager disse karakterer ikke hensyn til.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, så smid dem til os på Twitter på @Valuefootball eller @Teisjoranger.